מחפש רעיונות – שבוע בחוף מזרחי בדצמבר
-
אחרי שלא מזמן עזרתי לחברים לתכנן טיול לניו יורק וושינגטון לסוף נובמבר, החלטתי שגם לי בא. הזמנתי כרטיסים לזוג לתחילת דצמבר. נחיתה בניו יורק בחג ההודיה עצמו, טיפה שופינג בבלאק פריידי, ואז יש לי עוד 8 ימים מלאים (שבת עד שבת).
נראה לי שהערים הגדולות – ניו יורק, וושינגטון, פילדלפיה ובוסטון לא על הכוונת. היינו כמה פעמים. בכללי לא מרגיש צורך דווקא בטיול עירוני, אבל מצד שני, זה לא מזג אויר להיות הרבה בחוץ.
מחפש רעיונות מעניינים.
אפשר לשקול גם טיסת פנים, אבל פחות מתלהב. טיסה בכיוון אחד זה עוד חצי צרה, אבל הלוך ושוב כבר יבזבז לא מעט זמן ויקר. אבל אם יש הצעות מעניינות – בהחלט מוכן לשקול.
המחשבה הראשונה שלי הייתה על פיטסבורג. לא הייתי שם מעולם. אז יומיים-שלושה לעיר, ועוד כמה ימים לדרך הלוך ושוב .
אפשר גם לשקול את קונטיקט וכדומה.
כמה דברים מטרידים אותי:
מזג אויר – להתרחק כלכך מיעד הטיסה שלי אומר נסיעות ארוכות, וסכנה גדולה יותר שמזג האויר ישבש מאד את התוכניות עד כדי פספוס טיסה. עד כמה זה נושא שצריך להטריד אותי בשבוע הראשון של דצמבר?
זמן/מרחק - מדובר כל כ-7 שעות נסיעה ישירה בין ניו יורק לפיטסבורג. ואם נוסיף סטיות אז זה כבר 10 שעות ויותר. אין שום בעיה לעשות את זה על פני 5 ימים בכיוון אחד. אבל הלוך ושוב ב-5 או 6 ימים זה כבר הרבה שעות אספלט.
שעות אור – השמש שוקעת באזור לפני 17:00. אז ברור שנוסעים גם בחושך. אבל פחות מתלהב מנסיעות ארוכות בחושך.
שעמום – האם במידה רבה מאד הדרך מניו יורק לפיטסבורג לא תחזור על עצמה בהלוך ובחזור? יש מספיק "אטרקציות" למלא את הדרך?
למעשה הנושאים שמטרידים אותי רלוונטיים לכמעט כל יעד שרחוק מניו יורק יותר מ-5 שעות
אם פיטסבורג ללא טיסה, אני מניח שאת יום שישי נבלה בשופינג, או באיזור ג'רסי גרדנס, או באיזור king of Prussia ופילדלפיה פרימיום אאוטלט. ואז מן הסתם יומיים לנסיעה לפיטסבורג, יומיים בפיטסבורג ושלושה ימים לחזרה. כאשר אפשר לנסות להעביר יום מפה לשם. היעדים שחשבתי בדרך הם גטיסברג, הבית על האשד, אולי אנדרטה לטיסה 93. לא מרגיש צורך לבקר את האיימישים, וגם לא את השוקולד של הרשי, אבל כן הייתי שוקל סיור כזה או אחר בהריסבורג (קפיטול?) או הרשי. אולי גני לונגווד שבאופן מפתיע לא הגענו אליהם. חסרים לי עוד יעדים לעצירות ביניים.
אם קונטיקט, אפשר לשקול את השופינג בוודברי, אז שבת/ראשון בעמק ההאדסון, ואז להמשיך מזרחה. אבל אין לי שום רעיונות ספציפיים, ואני תוהה לעצמי האם זו עונה טובה לאזור.
רעיונות ליעדים אחרים?
רעיונות ליעדי ביניים בפנסילבניה?
מחשבות על מה שמטריד אותי?
-
אין לי תובנות על פיטסבורג, בקושי עברתי שם פעם,
גם אני לא מתלהב מאמיש, לטעמי סיור חנוכיות בירושלים יותר מעניין
אני רוצה להאיר נושא אחר, לא רק מזג האוויר אלא גם משך היום:
הנסיעה שלך היא בזמן של הימים הקצרים ביותר בשנה, תשע שעות ומשהו בניו יורק, הערב והלילה מגיעים מאוד מוקדם יחסית,
בטיול נופי אתה צריך לסגור את היום באזור חמש, גג למשוך עד 6, ואחרי כן אתה תקוע במלון.
בעיר גדולה יש אלטרנטיבה, יוצאים לבילוי ערב/לילה.
מתנצל שאני מהאופוזיציה
-
אופוזיציה זה מעולה. מאתגר מחשבות
אני מודע לשעות החשיכה. אבל בכל מקרה לא תכננתי טיול נופים. כלומר אשמח לראות כמה נופים בדרך, אבל זו כנראה לא המטרה ולא העונה. יותר חשבתי על עיירות וכדומה. לא בילוי מסעיר, אבל ארוחת ערב יש גם בעיירות. ואולי על הדרך חנות עתיקות/גלריה שפתוחים עד 7 בערב. ואם יש מזל יש איזה מופע קאברים מקומי.
אין לי שום דבר מיוחד עם פיטסבורג. זו עיר גדולה שלא הייתי בה, במרחק נסיעה מניו יורק. אבל באותה מידה אפשר גם לחשוב על הרטפורד וניו הייבן בקונטיקט. אני באמת אשמח לרעיונות מעניינים.
למשל לסיבוב קונטיקט אפשר לחשוב על: וודברי קומון לשופינג של יום שישי (שני לילות) ואז נסיעה להארטפורד ויומיים מלאים שם (שלושה לילות), נסיעה לניו הייבן לעוד יומיים ונשארו לי עוד יומיים-שלושה שאפשר לשבץ בדרך - אשמח לרעיונות אפשר למשוך לפרובידנס, או לניו לונדון אם מאד רוצים. לא בטוח שרלוונטי? בספק על קייפ קוד. הסיבוב הזה יותר קצר בקילומטרים, וגם לא מאד מתרחקים מניו יורק מבחינת "קיצור טוווחים"
-
@אנשיםטובים ב- 2017 טיילתי בפנסילבניה והגעתי לאתרים שאתה מזכיר. סיכום הטיול הנוגע לפנסילבניה מצוי כאן התמונות מפנסילבניה מצויות כאן
הביקור שלי בפנסילבניה היה בסוף אוקטובר. אינני יודע מה מזג האוויר שם חודש מאוחר יותר.
אם אוציא את מזג האויר מהדיון, אז פיטסבורג עיר יפה הרבה יותר מהרטפורד ותוכל לראות זאת בתמונות מהעיר. אם אתה חושב על Falling Water, אז המקום נמצא די קרוב לפיטסבורג.
אגב, הרטפורד מצויה אף היא באותו סיכום טיול ותוכל למצוא אותה בתחילת הסיכום. קונטיקט היתה המדינה הראשונה בה עברתי (לאחר מסצ'וסטס, בה נחתתי), וגם האחרונה.
-
תודה רבה. קראתי ולקחתי כמה תובנות
אין לי ספק שפיטסבורג עיר גדולה, חשובה, ואם הרבה אתרי עניין. כנראה יותר מכל הערים של ניו אנגלנד למעט בוסטון. יחד עם זאת כאמר היא רחוקה והרעיון של קונטיקט קוסם לי כי המרחקים קצרים יותר, עם יותר אפשרויות למסלול מעגלי.
עוד רעיונות / מחשבות?
-
@אנשיםטובים ראשית, תמונות שצילמתי בקונטיקט נמצאות כאן
מלבד הרטפורד, שם תוכל לבקר בבית של מארק טווין ומולו בבית של הרייט ביצ'ר סטו (אובל הדוד טום). גם איזור ה- state house יפה עם פארק די גדול לידו. ביקרתי גם במוזיאון הצוללות של הצי האמריקאני שנמצא ליד גרוטון.
אם אתה כבר בקונטיקט, אז אולי כדאי לבקר כבר ברוד איילנד כאשר אני מתכוון בעיקר לניופורט. אפשר לבקר שם בחלק מה- mansions ואם מזג האויר טוב, טיול הליכה לאורך ה- cliff walk. יש שם גם את בית הכנסת הישן ביותר בארה"ב, אבל לא יצא לי לבקר בו.
-
ושוב תודה