ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות לגבי טיול ביפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    יפן
    4
    7
    302
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Limor Baranes 0
      Limor Baranes 0 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם

אנחנו 2, נגיע ליפן בתחילת אפריל לשבועיים. מסלול-4 ימים טוקיו, 1 יום פוג'י, 4 ימים קיוטו, 2 ימים אוסקה.

נשמח לקבל תשובות לכמה שאלות:

1- ניסינו להזמין כרטיסים ל"ארמון הקיסר" בטוקיו באתר הרשמי, אבל בתאריכים שנהיה רשום שסגור. האם יש סיור מאורגן או דרך אחרת שאפשר להיכנס?

2- האם יש צורך להזמין מראש כרטיסי כניסה - למשל למוזיאונים, למקדשים-אם לא בחינם, לטירת ניג'ו (קיוטו)?

3- האם יש צורך להזמין מראש כרטיסי נסיעה באוטובוסים (מטוקיו להאקונה, מהאקונה לקיוטו ומקיוטו לאוסקה)? בהנחה שעלות הנסיעה באוטובוס זולה יותר מהרכבת..

4- לא כל כך הבנו את חישוב העלות/תועלת של כרטיס ה JR כך שלא ברור לנו אם כדאי לקנות לנסיעות המתוכננות שלנו. נשמח לעזרה

5-אנחנו נוסעים בתקציב בינוני-מה עלות המחייה היומיות ביפן - לא כולל מלונות? בערך כמובן

תודה מראש לכל העונים, יום טוב

לימור

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר @Limor Baranes 0 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם
        אנחנו 2, נגיע ליפן בתחילת אפריל לשבועיים. מסלול-4 ימים טוקיו, 1 יום פוג'י, 4 ימים קיוטו, 2 ימים אוסקה.
        נשמח לקבל תשובות לכמה שאלות:
        1- ניסינו להזמין כרטיסים ל"ארמון הקיסר" בטוקיו באתר הרשמי, אבל בתאריכים שנהיה רשום שסגור. האם יש סיור מאורגן או דרך אחרת שאפשר להיכנס?
        2- האם יש צורך להזמין מראש כרטיסי כניסה - למשל למוזיאונים, למקדשים-אם לא בחינם, לטירת ניג'ו (קיוטו)?
        הייתי ביפן 3 פעמים. לא זוכר קניה מראש לכניסות, אבל אני לא ערב לזה.
        3- האם יש צורך להזמין מראש כרטיסי נסיעה באוטובוסים (מטוקיו להאקונה, מהאקונה לקיוטו ומקיוטו לאוסקה)? בהנחה שעלות הנסיעה באוטובוס זולה יותר מהרכבת..
        אכן עלות אוטובוסים זולה יותר אבל הבדלי זמן הנסיעה משמעותיים. בטיול קצר, הזמן קריטי. קחו רכבות.
        4- לא כל כך הבנו את חישוב העלות/תועלת של כרטיס ה JR כך שלא ברור לנו אם כדאי לקנות לנסיעות המתוכננות שלנו. נשמח לעזרה
        מבלי לחשב, למספר הנסיעות שיש לכם בתקופת הזמן שלכם, לא ישתלם לקנות את הפאס. יותר זול לקנות כרטיס לכל נסיעה בנפרד.
        5-אנחנו נוסעים בתקציב בינוני-מה עלות המחייה היומיות ביפן - לא כולל מלונות? בערך כמובן
        המחיה תלויה בכם. אפשר לאכול טוב ובזול בחנויות נוחות ואפשר במסעדות יקרות ב 2022 הוצאנו 40$ ליום על מזון ועוד 10$ ליום (ממוצע) לכניסות וכאלה. דווקא בלינות אפשר לחסוך ובגדול ולסיים בממוצע של 100$ ללילה בבתי מלון אם מתגוררים בבתי מלון של הרשתות הגדולות כמו toyoko-inn
        תודה מראש לכל העונים, יום טוב
        לימור

Limor Baranes 0 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Limor Baranes 0
          Limor Baranes 0 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

היי

תודה רבה על המענה.

אם נחליט לנסוע ברכבות - האם צריך להזמין כרטיסי נסיעה מראש?

לגבי מלונות - האם יש עוד רשתות גדולות? לא מצאנו מקומות ב toyoko-inn בתאריכים שלנו

שוב תודה, לימור

• רוני סופר
            רוני סופר @Limor Baranes 0 נערך לאחרונה על ידי

@limor-baranes-0

ברוב המקרים לא צריך להזמין מראש רכבות. אני הייתי נוהג, אם ידעתי, להזמין את הרכבת ליציאה מהעיר שאליה הגעתי ביום ההגעה בעיקר כדי לחסוך את ההגעה לתחנת הרכבת (כי היה ךי JRPass).

לגבי רשתות בתי מלון - בנוסף ל Toyoko-inn יש את APA, Rout-inn, Super, Best-Western, Comfort בהם יצא לי להתגורר ברחבי יפן (Toyoko, APA בטוקיו) אבל יש עוד מלא. תסתכלו כאן (כל מה ש 3 כוכבים יהיה מתאים - גם זול וגם נקי והגון).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dregev03
              dregev03 נערך לאחרונה על ידי

הי רוני. מדובר על אפריל שזה שיא העונה. יש לא מעט שמזמינים רכבות מראש לפי קבוצת וואטסאפ שהייתי בה עד לפני חודש. כמו כן כדאי שתסביר על עניין שליחת המזוודות שאנחנו לא השתמשנו בו כי טיילנו בינואר מחוץ לעונה. מדהים כמה שכחתי בחודשיים אבל טוב שאתה זוכר

• רוני סופר
                רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

יכול להיות שאתה צודק לגבי הזמנת רכבות.

הייתי גם אני באפריל ובמאי ובנובמבר ואף פעם לא הזמנתי מראש.

אבל למה זה ממש משנה. אני אוהב את הספונטניות או יותר נכון את יכולת שינוי הלו"ז (לכן במקרים רבים, במיוחד אם יש לי רכב, אני לא מזמין מראש גם בתי מלון ואף פעם לא ישנתי ברחוב.

אבל יש מסודרים ממני.

לגבי שליחת המזוודות -

מכיוון שברכבות יש מקום למזוודות (כמות נורמלית למטייל) אני לא רואה סיבה לשלוח אותן כשאתה נוסע מיעד ליעד (אלא אם אתה ממש מתעצל לסחוב ומעדיף לשלם עבור זה). אבל אם בין יעד ליעד, כלומר ממלון למלון, אתה רוצה לרדת מהרכבת לסיור ביעד ביניים ואז להמשיך יש הגיון לא לסחוב מזוודות.

למשל - נסיעה מטוקיו לקיוטו עם עצירה במוזיאון טויוטה בנגויה. שלח המזוודות למלון בקיוטו, בקר בטויוטה ותמשיך.

• הצועד בנעליו
                  הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

השנה golden week מתחיל בסוף אפריל. לטיול ב golden week הייתי מזמין הכל מראש. אני שולח מזוודות יותר בגלל הנסיעה בתוך העיר ולא הבין עירונית. מבחינתי המקטע בין תחנת הרכבת למקום הלינה מאתגר יותר מאשר הנסיעה ברכבת. עלות המחיה היומית למעט לינה ושינקנסן די זולה, מבחינתי מאוד תחרותית לאירופה. כמובן שתלוי בהתנהלות שלכם, אם תחליטו על ארוחות קובה רמה 5 שכירת קימונו ונסיעות בריקשה ההוצאות יעלו. אבל אוכל מקומי תחבײצ סטנדרטי וכניסות לאטרקציות המחירים יותר מסבירים

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון