עמק הלואר למשפחות
-
אח... העיירות הצרפתיות האלה, מה יהיה איתן?
היי לורה,
איזה יופי שהתחלת להעלות את סיפור הטיול שלכם. כסר סקרנית להמשך.
אורן,
אני רואה שפתחת את הלוע
מבינה שיש לך המון מה לספר לנו. אפשר גם לפזר כמה פירורים.
התגעגעתי. שמחה לראות ששלום לך.
-
חסר לי משהו בסיפור שלך...הי אורן,
סוף סוף הצלחתי להגיע למחשב ולהמשיך...
(בעבודה אני כמעט כל היום מול המחשב אבל למי יש זמן להיכנס לפורום ?וחוץ מזה, אפשר רק לקרוא ולא ניתן להגיב)
תודה על הצבעוניות. אין כמוך בעיצובים ובסגנון הכתיבה. תמיד כייף לקרוא את ההודעות שלך.
אפילו אייל בא לראות את הצבעים ולקרוא את הודעתך ותאמין לי שזה מאוד נדיר, כי לא מדובר בטיסנים/מטוסים....
. כמובן שהוא אמר לא לשכוח למסור ד"ש.
ולשאלותיך הקשות
(אנחנו בחופש הגדול לא בפסח)
ברור לך שאת מקומות הטיסה בחזור אירגנתי כך שנשב שוב זה ליד זה, אחרי שהניסיון בהלוך לימד אותי שמדובר במשפחה ישראלית טיפוסית: אדיבה, מנומסת, נחמדה, שקטה והעיקר, מעסיקה את הילדים שלי.. וזה עוד לפני שידעתי מי אתם
אין ספק, שהטיסה בחברתכם היא אחת מחוויות הטיול. האמת היא שלא הזכרתי (רק ברמז קל) כי לא ידעתי אם תרצו ואם זה בסדר מבחינתכם.
וכמו שכתבת אל תסבך אותי בעניינים שבינך לבין אלה. בוא נסכים שבגלל שישנתי לא ראיתי מי עובד קשה יותר....
ותרגיש חופשי להפריע...
לורה
-
אח... העיירות הצרפתיות האלה, מה יהיה איתן?לאוסי, שושי, אלונה, מיקה וזיוה תודה על ההתייחסות והתגובות.
מיד ממשיכה בטיול....
לורה -
אח... העיירות הצרפתיות האלה, מה יהיה איתן?לורה,
נראה מבטיח! מתחילה לעקוב מקרוב!
אורן,
ומה חשבת, ששכחנו את רודוס??
אורנה -
אח... העיירות הצרפתיות האלה, מה יהיה איתן?לורה,
התחלתי לפנטז על טיול משפחתי עם הילד לפריס ולעמק הלואר והסיפור שלך מגיע בזמן עברנו. ההתחלה בהחלט מבטיחה טובות ואני בטוחה שאעקוב אחרי הסיפור שלך בהנאה...
תודה על השיתוף,
קטיה
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיאת הדרך לפוטורוסקופ החלטנו לעשות בדרכים יפות ולא באוטוסטראדות, כדי להנות מהמקומות היפים וגם לחסוך קצת (כבישי האגרה בצרפת מאוד יקרים). מה גם, שאין כמעט הבדל במשך הנסיעה.
הנסיעה עוברת דרך עיירות ציוריות ושדות ירוקים. בדרך ובשולי הכביש שדות פרגים פורחים בצבע אדום ואנחנו פוגשים בטרקטורים עם ערמות חציר בצורת גליל (הילדים מתלהבים כי הם רגילים למלבנים וריבועים).
בדרך עוצרים בחניון ביער ואוכלים את המטעמים שקנינו.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישי
הי לורה
איזה יופי של טיול!
נהנית לקרוא ומחכה להמשך.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיהי לורה,
קראתי ונהניתי מסיפור הטיול שלכם
סקרנית לקרוא את ההמשך.
תודה ויום טוב,
זיוית -
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיהי לורה,
יופי של סיפור ועוד יותר - התמונות, במיוחד אהבתי את שדה הפרגים
יש עוד?
מירה -
עמק הלואר למשפחות -היום השלישילורה
התחלתי לקרוא ויש לי עכשיו געגועים לצרפת, ולעמק הלואר במיוחד.
נזכרת בטיול המושלם שהיה לנו שם.
מסוקרנת לשמוע עוד ועוד
אני רק מקווה שבגלל שישבת ממש קרוב לראש השבט של משפחה מיוחדת במינה, לא נדבקת חלילה בחיידק דחיית הסיפוקים (של גולשים אחרים כמובן)
וכולי תקווה שתמשיכי לספר לנו על הטיול שעשיתם. כי השכן הנהדר שהיה לך מתמחה בנושא...את המשך סיפור פורטוגל שלו אנחנו נשמע כנראה בגלגול הבא
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיחזרתי...
לא נדבקתי בחיידק. פשוט הפורום החליט להעיף אותי....
מקווה שאצליח היום להמשיך במסלול.
תודה לכל המגיבים
לורה -
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיהיום כולו מוקדש לפארק פוטורוסקופ.
למי שלא מכיר, הפוטורוסקופ הוא סוג של פארק מדע. יש מספר אולמות קולנוע, המציגים סרטים שונים בנושאי טבע, פלאי הים, אומנות, חלל וכו' בטכנולוגיית התלת מימד. חלק מאולמות ההקרנה מצויידים במערכות מושבים זזים המקנות לצופים תחושה שהם חלק בלתי נפרד מהסרט.
כל סרט מבוסס על טכנולוגיה שונה ובמהלך ההמתנה יש צגים שמתארים את הטכנולוגיה ומאחורי הקלעים (למזלנו לא יצא לנו לראות....
)
המבנים בהם מוקרנים הסרטים מדהימים מבחינה ארכיטקטונית ובעלי עיצובים מיוחדים.
הגענו לפוטורוסקופ בשעה 11:00. הפארק נפתח בשעה 10:00.
נכנסים לחניה והיא ריקה. רואים רק כמה אוטובוסים. האם הגענו למקום הנכון ? האם סגור ?
חונים בחניה הראשונה אחרי הנכים ומתקרבים לקופות. קופה אחת פתוחה. משלמים כניסה משפחתית (בערך 100 יורו) וחניה (6 יורו) ואנחנו בפנים.
הפארק כמעט ריק ואין תורים.
לכל אטרקציה זמן ההמתנה נע בין 0 דקות ל- 5 דקות. נ פ ל א !
אנחנו מתלהבים ועושים טעות ראשונה – נכנסים לאולם הקרוב , כי כתוב שבעוד כמה דקות תחל הקרנה של סרט. כולנו בטוחים שהסרט הוא לואיזיאנה אבל בפועל רואים את הסרט על ואן-גוך.
מתברר שבמספר אולמות מקרינים כמה סרטים וצריך להסתכל בלוח הזמנים כדי לראות באיזה שעה איזה סרט מוקרן.
אני נהנית מאוד, הילדים שואלים מתי זה נגמר ?
טיפ ראשון – בקופה מקבלים חוברת עם כל האטרקציות והסרטים ומפה של הפארק.
בחוברת כתוב ליד כל סרט כמה זמן נמשך, האם הכסאות זזים או לא, האם יש הגבלת גובה וכו'.
במפה שמקבלים בכניסה מפורט לוח הזמנים של הסרטים והאטרקציות השונות.
כדאי מאוד לשבת כמה דקות בצד ולהחליט לאן הולכים ובאיזה סדר ומה מתאים למי. לא הכל פעיל במשך כל היום.
אנחנו יוצאים מואן גוך. מתכנסים סביב המפה ומחליטים על תוכנית פעולה.
אז מה ראינו:
Van gogh
Arthur (אינטרקיבי. אחת האטרקציות המבוקשות ביותר בפארק)
Dynamic Vienne
Love in Pizza Hill
Sea Monsters
Fly Me to the Moon (מקסים. אחד המוצלחים ביותר. כולנו נהננו, בעיקר אני כי הקטנה נרדמה על הכיסא ויכולתי להתרכז בסרט)
The 8th continent
The Future is wild
Travellers by Air and by Sea
עלינו לתצפית של 360 מעלות על כל הפארק ממגדל
לסיום, הילדים השתעשעו במתקנים השונים בחוץ, בעיקר שעשועי מים.
טיפ שני - המסעדה Comptoirs du Monde לא מומלצת. המנות מאוד קטנות והיא מאוד יקרה. נמצאת ליד מגדל התצפית.יש לידה גן שעשועים קטן שמתאים לילדים קטנים.
לדעתי, הפארק מתאים לילדים מגיל 6-7. לקטנים יותר - חלק מהסרטים מפחידים. רוב האטרקציות התזזיתיות מעל גובה 1.20 מ' וגם מרבית מתקני השעשועים מגיל 5-6 וחלקם אפילו יותר.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיעוד פוטורוסקופ
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיועוד פוטורוסקופ
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעיהיום נציץ לעמק הלואר האמיתי.
התכנון המקורי להיום היה טירת שמבורד, מוזיאון לאונרדו דה וינצ'י וטירת שנונסו. (כמובן שהוא השתנה)
האמת די חששנו מתגובות הילדים ולא ידענו אם יאהבו את הביקור בטירות. חשבנו שהם ישתעממו וימצו את העניין אחרי הטירה הראשונה.
היות ואנחנו כבר טיילנו בזוג באזור וביקרנו בטירות, הכנו תכנית מגירה למקרה שהילדים לא יאהבו את הטירות.
כרגיל, מתחילים את היום במאפייה המקומית ביישוב. מצטיידים בבגט ובקוראסונים טעימים ויוצאים לדרך.
הנסיעה עוברת בין שדות, כפרים ציוריים ולאורך נהר הלואר. פה ושם מבצבצים צריחים ומגדלים של טירות. כל גשר שאנחנו חוצים מעורר קריאות התפעלות ואני מקנאה בשלל הפרחים הצבעוניים.
לכל בית יש...גינה מדהימה.
התחנה הראשונה שלנו היא בטירת שמבורד. הטירה מדהימה בגודלה. נכנסים פנימה. סיפור קצר לילדים על הטירה והמדרגות המיוחדות ויותר אנחנו לא רואים אותם.
הם רצים לגרם מדרגות אחד ואנחנו עולים בשני. רואים זה את זה דרך המעקה. מצלמים תמונות חובה ונפגשים בכל קומה לסיור בחדרים.
החדרים לא מרשימים במיוחד ואנחנו מגיעים לגג. הנוף הנשקף מדהים מכל כיוון. בירידה הסיפור חוזר על עצמו צד אחד הילדים ובצד השני אנחנו.
משם המשכנו לאולם עם הכרכרות היפות והקטנה לא מפסיקה לשאול אם המלך והמלכה נסעו בכרכרה וגרו בארמון.בכלל כל סיפורי המלכים והמלכות, הנסיכים והנסיכות מאוד הרשימו אותה והיא גילתה עניין בכל חדר יותר מהגדולים.
את סיום הסיבוב אנחנו מקנחים בגלידה וקרפ בקיוסק של הארמון ומשם ממשיכים לעיר אמבואז למוזיאון לאונרדו דה וינצי.
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעיטירת שמבורד
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעיבאמבואז ה-GPS מוביל אותנו במעלה המדרחוב עד למבנה המוזיאון. אנחנו מחליטים לחנות בתחילת הרחוב בצמוד לטירת אמבואז, כי הרחוב מאוד צר לנסיעה עם הרכב שלנו.. לא נכנסנו לטירה והמשכנו במעלה הרחוב למוזיאון.
אם הייתי יודעת שכל הדרך בעליה (כ- 10 דקות) הייתי משכנעת את הנהג להמשיך לחניון שמאחורי המוזיאון. בינתיים הקטנה נרדמה באוטו ואנחנו סחבנו אותה ישנה על הידיים. כמובן שהיא התעוררה בכניסה אחרי כל העליה הקשה (זה היה הזמן שלי להגיד לו אמרתי לך שצריך להביא טיולון....)
בדרך מציצים בין המבנים בתים חצובים בסלע. חלקם מאוד מטופחים וגרים בהם וחלקם נראים עזובים.
הגענו למוזיאון עייפים ומתנשפים .
המבנה עצמו צפוף ומחניק ודי חלפנו מהר על פני החדרים. בחדרים האחרונים מוצגים כל הדגמים (הליקופטר, טנק, גשר, בית יונים וכו') שלאונרדו דה וינצ'י המציא. זה החלק המעניין בטירה. כשאנחנו היינו היו 2 קבוצות של תלמידים והיה קשה להסתובב ולראות בגלל המרחב הקטן.
משם יצאנו לגנים. הגנים גדולים מאוד ומפוזרים בהם כל הדגמים שראינו בקטן. כל הדגמים גדולים וניתן להפעיל אותם. חוויה לילדים. יש אזור של דגמים, אזור של רישומים, אזור של ציורים.
לכל כשרון ותחום של לאונרדו דה וינצ'י מוקדש אזור בגנים. בנוסף, יש גן שעשועים קטן ולידו אזור לפיקניקים. מומלץ מאוד. בקושי הוצאנו משם את הילדים.
בסיום עשינו סיבוב קצרצר בטיילת של אמבואז, כי שלושתם שיגעו אותנו "תקנו לי...." ומשם המשכנו לפגודה.
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעימוזיאון לאונרדו דה וינצ'י
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעיועוד מוזיאון לאונרדו דה וינצ'י
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעיהמדרחוב של אמבואז עם חומות הטירה