עמק הלואר למשפחות
-
עמק הלואר למשפחות -היום השישיהמשך מערות...
-
עמק הלואר למשפחות -היום השישיטירת וילנדרי והגנים (בצמוד למערות הנטיפים)
בתכנון היה לטייל רק בגנים. הילדים(כן, הם !!!) התעקשו להיכנס גם לטירה. אז נכנסנו.... וטוב שכך.
משום מה טירת וילנדרי לא מופיעה בין הטירות שחובה לבקר בהן אלא רק הגנים. אני כבר הייתי פעמיים בגנים וזו הפעם הראשונה שנכנסתי לטירה עצמה. בפנים חיכתה הפתעה מאוד נעימה. הטירה מרוהטת וכל החדרים מקסימים. בעיקר נרשמה התלהבות מחדרי הילדים (הנסיכה והנסיך גרו כאן ?) ומהמטבח היפה.
טיפסנו למגדל והשקפנו על כל הגנים מלמעלה. פגשנו זוג נוסף של חתן וכלה מצטלמים. עברנו בין מפלסי כל הגנים והתרוצצנו במבוך.
אני אהבתי את החנות הקטנה של הצמחים ופריטי הגינון השונים.
מבחינת הילדים זו הטירה היפה ביותר.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השישיגני וילנדרי
-
עמק הלואר למשפחות -היום השישיאמה הי,
אכן אזור עמק הלואר מגוון ומתאים לילדים. לצערי, לא הספקנו הרבה מהאטרקציות שהוא מציע ואפשר להגיד שרק טעמנו.
לדעתי, כל דבר במינון המתאים ובגיוון הנכון מעולה גם לילדים והם אכן לא השתעממו.
ולגבי המגירה - גם אם תתמלא - נפתח נוספת. לא ?!
לילה טוב,
לורה -
ללורהרק רוצה להגיד שאני נהנית מכל מילה, מכל תמונה ומכל קריצה שלך.
בסתיו האחרון ביקרתי עם הורי בבית ובגנים של דה וינצ'י וכל הזמן הצטערתי שהילדים לא איתי.
שמחה לשמוע שגם אתם אהבתם את המקום
תודה על תיאור מרענן ומזמין!
יעל
-
עמק הלואר למשפחות -היום הרביעיתודה.
מקווה שההמשך יהיה נעים לא פחות.
לורה -
ללורהיעל
תודה.
קראתי את תאור הטיול שלכם ונהניתי מאוד.
אכן, זהו מקום נפלא לילדים בכל גיל. גם אני נהינתי להפעיל חלק מהדגמים. היה לנו מאוד קשה לנתק אותם ובחלק מהדגמים ביקרנו פעמיים ויותר.
לילה טוב,
לורה
-
ללורההי לורה!
אני מנסה ללמוד מהטיול שלכם וליישם את זה אצלנו! תודה רבה!
יש לי מספר שאלות (כבר):
1. האם יש טעם לקחת ילדים בני 5.5 ו-7.5 למוזיאון ליאונרדו דה וינצ'י?
2. האם כדאי להקדיש יומיים לפי דה פו
3. מה לגבי מופעים אור-קוליים (לילייים) בטירות?
4. מהן הטירות הכי מומלצות אם גרים בין טור לסומור?
תודה רבה-רבה!
-
ללורההי אמא2004
כמה תשובות:
1. מוזיאון לאונרדו דה וינצי מתאים לכל גיל. כשאני אומרת מוזיאון אני מתכוונת לגנים למעשה ולא לבית עצמו, בו הוא גר. המבנה עצמו פחות מעניין, לדעתי.
הגנים מקסימים והאטרקציות מתאימות לכולם. גם ילד בין 5 יכול להפעיל אותן.מדובר על אטרקציות שמטפסים, מסובבים, יורים (בתותח) וכו'. בנוסף יש הרבה מקום להתרוצץ וגן שעשועים. גם אנחנו נהננו מאוד שהילדים שיחקו בגן השעשועים או הפעילו אטרקציות ואנחנו צפינו בהם מספסל בין העצים.
2.פארק פי דה פו - מאוד תלוי באיזה עונה נוסעים ומה הקצב שלכם. אנחנו היינו לא בעונת התיירות. יכלנו להספיק הכל אם היינו מגיעים מוקדם, אבל הגענו כמעט בצהריים. לדעתי מומלץ לישון אם נשארים למופע הלילי ואז כמובן שעוברים ממופע למופע בנחת.
3. המופעים האורקוליים בטירות הם בחודשים יולי-אוגוסט. בגלל שהיינו ביוני פיספסנו. אבל, הרווחנו דברים אחרים (אין עומס ותורים, מחירי טיסות ולינות זולים יותר וכ'... )
4. קשה לי להגיד מה מומלץ כי באזור הזה היינו רק בשתיים (וילנדרי ואזה-לה-רידו) ויש הרבה. מאוד ממליצה על וילנדרי - שילוב של טירה מרוהטת, גנים מדהימים ומבוך נחמד לילדים. אנחנו נהננו גם בטירת אזה-לה-רידו אבל אני בטוחה שיש טירות נוספות לא פחות יפות.
אם אתם מתכננים את מוזיאון לאונרדו דה וינצ'י אז כדאי להגיע לטירת שנונסו היפייפיה שנמצאת במרחק נסיעה קצר מאוד מהמוזיאון.
לורה
-
ללורהלורה, המון תודה! -
חוזרת לסיים את סיפור הטיות ומקווה שאסיים היוםבשביל ההתחלה עוד תמונות מגני וילנדרי.
-
חנות קטנה ומטריפהבטירת וילנדרי ליד הכניסה/יציאה יש חנות שהייתי יכולה לטייל בה שעות ... (אם לא היו לי "זנבות")
-
עמק הלואר למשפחות -היום השביעיהתעוררנו לבוקר יום ראשון.
אחרי 5 ימי טיולים ופארקים שהוקדשו לשלושת המוסקטרים, החלטנו להקדיש חצי יום לדברים שאנחנו רוצים לראות והם לא בהכרח מתאימים לילדים.
יצאנו למסע בעקבות הטיסנים (שלא נמצאו...) שעבר בדרכו בשני כפרים יפים וציוריים (מתוך רשימת הכפרים היפים ביותר בצרפת) שאני רציתי לבקר בהם.
התחלנו את היום בעיר שינון. טיילנו לאורך הנהר, עצרנו לצלם את הפסל של זאן דארק, המשכנו במדרחוב דרך שוק מקומי קטן ומלשכת התיירות פנינו לטירה. לטירה עלינו במעלית (חינם). צילמנו את הגגות והנוף ממעלה הטירה וירדנו ברגל דרך רחובות ציוריים ושוממים יחסית, מבלי להיכנס לטירה עצמה.
הילדים נהנו מהעליה במעלית השקופה לטירה ומלרוץ למטה בירידה מהטירה ברחובות המרוצפים.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השביעיועוד שינון
-
עמק הלואר למשפחות -היום השביעימשינון המשכנו לכפרים Candes-St-Martin ו- Montsoreau (שניים מתוך הכפרים היפים ביותר בצרפת). הנסיעה עוברת בדרכים ציוריות ויפות, דרך שדות ויערות.
חנינו בדיוק בין שני הכפרים ביציאה מהראשון ובכניסה לשני ליד הנהר. החלטנו לחזור ברגל למרכז הכפר Candes-St-Martin. את הדרך עשינו בתוך יער, אחרי שעקבנו אחרי קשישה מקומית שהובילה אותנו בדרכי קיצור של המקומיים.
טיילנו בכפר הציורי ברחובות הצרים, נכנסו לכנסיה יפה והשקפנו על הלואר. חזרנו בדרך הראשית והחלטנו להתקדם קצת עם האוטו למרכז Montsoreau. החלטה שהתגלתה בדיעבד כלא כל-כך מוצלחת כי בדיוק התקיים בגדה של הלואר לאורך הכביש של הכפר שוק עתיקות ובכפר היו המוני אנשים.
מצאנו חניה בסמוך לטירה, אבל לא נכנסנו פנימה. עשינו סיבוב בשוק העתיקות. להפתעתי, דווקא הילדים נהננו בשוק, יותר ממני, והתלהבו מהעתיקות.
היינו בשוק בדיוק בשעות הצהריים והיה מדהים לראות את כל המוכרים מציבים ליד הדוכן שלהם שולחן קטן עם מפה וארוחת צהריים שמלווה בבקבוק יין כמובן.
בשלב זה הילדים מיצו את הסיור בכפרים והיה לי ברור שצריך להמשיך. לא טיילנו ברחובות הכפר. קצת פיספוס אבל לא נורא. נסענו לאכול במקדונלד'ס ומשם המשכנו לאחד משיאי הטיול לילדים – פארק חבלים.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השביעיעוד כמה תמונות מהכפר היפה....
-
עמק הלואר למשפחות -היום השביעינסענו לפארק החבלים Zaint Benoit Aventure. הפארק ממוקם בתוך יער. בפארק 11 מסלולים ברמות קושי שונות ובהתאם לגילאים. יש מסלול אחד לילדים מגיל 4. היינו בפארק כשעתיים וגם טפטוף קל לא הפריע לילדים ולאבא שלהם לעשות את המסלולים.
המסלול הראשון היה קל ולאחריו הם עברו ממסלול למסלול ברמת קושי עולה.
בקושי הצלחתי להוציא את הילדים מהפארק. מבחינת הילדים זהו אחד משיאי הטיול.
מהפארק נסענו ל- Chateau d'Usse. הגענו בדיוק בסגירה ולכן רק הסתכלנו על הצריחים מבחוץ והמשכנו לדירה.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השמיני והאחרוןהיום האחרון לטיול.
יש לנו טיסה בשעה 11:00 בלילה ונסיעה של כשלוש-ארבע שעות לשדה התעופה.
בתכנון הטיול התלבטנו רבות מה לעשות ביום הזה.
לבסוף, החלטנו להעביר את היום בנחת ולא לרוץ בטירוף אחרי עוד אטרקציה.
יצאנו מהדירה בשעה 12:00 ונסענו לכפר טריאוגולידים La Vallee Troglodytique des Goupillieres, כמה דקות מהדירה. מדובר על כפר שמשחזר את החיים בתקופה שבה חיו הטריאוגולידים בתוך מערות. במקום יש פינת חי הבנתי שיש הפעלות בסופי שבוע וחופשים. כשאנחנו היינו לא היו הפעלות ודי מהר עשינו סיבוב במקום.
המקום מתאים לילדים קטנים, אם כי גם הגדול בן ה- 11 נהנה מאוד. לא הייתי נוסעת במיוחד.
משם יצאנו לכיוון שדה התעופה.
זהו,
תם הטיול לעמק הלואר.
למי שיש שאלות או מבקש פרטים טכניים מוזמן לפנות ואענה בשמחה.
לורה
(שמתחילה לתכנן את הטיול הבא.....)
-
ולקינוח....
-
מאורן: תודה על הקינוח ותודה על המנות העיקריות
לורה יקרה,
סיימתי כעת לקרוא את סיפור טיולכם ונהניתי מכל רגע!
אהבתי את המקומות, את הסיפורים, את הכתיבה המקסימה והמשועשעת ואת ההומור וכן, שמתי לב לעליה במפלס הרגשונים
... חופשי, תתפרעי, יש מספיק לכולם כאן... כמה שיותר, יותר טוב
...
היה תענוג גדול בשבילי "לטייל" איתכם כאן והיה תענוג גדול עבור כולנו במשפחה לחלוק איתכם את אותו המעבר בטיסה הלוך ובטיסה בחזור
...
עכשיו כשקראתי את הסיפור כולו במכה אחת, נזכרתי בהתלהבות שבה סיפרת לנו אז על הביקור בפארק פי דה פו ואכן, נראה מקום מהנה ושווה בהחלט.
תודה על המנות העיקריות ועל הקינוח והמשך חופש נעים, ד"ש בבית
רק בשמחות ואת יודעת, העולם קטן...
אורן