ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיולי טבע בשוויץ

פורום טיולי משפחות
    10
    52
    11369
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשי הצפון
      אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

ובעניין איזי ג'ט
      ושאלה נוספת:

אם בוחרים בגשטאד/אזור גשטאד, האם עדיף לחזור מג'נבה דווקא? איזיג'ט טסה גם לשם כידוע. באזל נוחה מאד לאלזס, ולכן לא נראה לי שנטוס לג'נבה (אלזס ראשונה).

משום מה ראיתי ששדה התעופה באזל לא נזכר כקרוב לשם, למרות שבמפות גוגל המרחק נראה לי דומה מאד. האם הנהיגה פחות נוחה משום מה? (אולי דווקא נהיגה לצד אגם למן היא 'בונוס' שכדאי לבחור בו?)

האם פיצול בין טיסת הלוך לבאזל לבין טיסת חזור מג'נבה משנה את עלות הטיסה?

תודה ולילה טוב.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שושי
        שושי נערך לאחרונה על ידי

ose,אורנה..
        ראיתי אותך בסיפור טיול הכל כך יפה של תמי, ונזכרתי שבקייץ שעבר היית באזור פונטבלו, שאני לא מכירה, אפשר קצת תמונות שלך מהאזור, מה עשיתם, מה ראיתם?
        אבל בעיקר תמונות, את יודעת, נכנס נעים יותר דרך העיניים Smile
        כי לא רציתי להפריע לתמי, כאן זה השרשור שלך Razz
        בקשר לאיזיג'ט, עלות הטיסה בטוח לא עולה, העניין זה תשלום עבור מזוודות, ממתינה שאיימי תחזור מהטיול שלהם, גם טיסות שונות, היא אומרת שזה תשלום חד פעמי, מקווה...
        • זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

ובעניין איזי ג'ט
          אורנה,

נתחיל מזה שהשם זיוה'לה, שמור לרבקה בלבד. לאלונה מותר לקרוא לי זיווצ'קה. וזהו. אין כאן הנחות.

אני האחרונה שאגיד לך להיות רק באלפים הברניים, ובמיוחד שלא ממש הייתי באזורים אחרים, לא באופן משמעותי, ואין לי השוואה. הידע שלי (למשל, שבכל פינה בשוויץ הולכים ברגל) נסמך גם על כך שבטיול הקרוב נהיה בגבול איטליה-שוויץ, בעיקר באיטליה, אבל קראתי על מה שמעבר לגבול לאורך כל הגזרה של המסלול (קנטונים ואוד, ואלה וטיצינו), ופה ושם נציץ. אני רק אומרת שכדאי להכיר את האפשרויות לפני שבוחרים מיקום. קלטתי את אהבתך למקומות לינה רומנטיים ומיוחדים, ובכל זאת לא מובן לי מה אכפת לך בשלב הזה איפה תשני.

הטיטליס בכלל אינו נמצא באלפים הברניים וחבל להיאחז בדוגמה. משפחות שמתמקמות באלפים הברניים נוסעות אליו במיוחד. אצלנו זה היה ה"יום הרחוק" שלנו, בדיוק כמו שנסענו מהדורדון יום אחד לרוקמדור. אני לא אהבתי את הטיטליס במיוחד, אבל הבנות כן, ולנו, ההורים, היו הבונוסים של הנוף מלמעלה ומסלול ההליכה שמאגם טרובזי לתחנת הרכבל שמתחתיו. אפשר, לחילופין, לנסוע לקרחון 3000. נדמה לי שזה מרחק דומה מאזור אינטרלקן. אבל באמת שאני לא מנסה לשכנע אותך להיות כאן או שם. רק מנסה לשכנע אותך להכיר ולא לפסול מתוך הנחה שמה שאת מחפשת הוא מיוחד ושונה מכל מה שמקובל.

מתוך סקרנות בדקתי בשבילך עכשיו מרחקים לערים הגדולות שהוזכרו כאן. זמן הנסיעה המוערך מגשטאד ללוצרן הוא שעתיים ועשרים דקות. זמן הנסיעה לג'נבה - שעתיים ועשר דקות. ברן היא הקרובה ביותר - שעה וחצי נסיעה מגשטאד. אנחנו נסענו שעה בלבד לברן ושעה וקצת ללוצרן. לפעמים בכל זאת סקרנים לראות איך נראית עיר בשוויץ. לפעמים יורד גשם. לפעמים שבעים קצת מהליכה ומפסגות מושלגות. אני בטוחה שלא חסרות עיירות קסומות, אבל מהניסיון שלי דווקא העיירות משעממות בדרך כלל את הילדים כי אין בהן תעסוקה. הבת הצעירה שלי נהנתה עד השמיים במבוך המראות שבמוזיאון גן הקרחון בלוצרן. הרבה מטיילים הולכים למוזיאון התחבורה. אנחנו לא הלכנו. גם אנחנו לא נוהרים באופן אוטומטי אחרי כל מה שמקובל. האפשרויות רבות. בברן יש מוזיאון תקשורת, "מוזיאון האלפים", גן חיות ועוד.

לאחרונה, קרוב משפחה שלי נסע עם שני ילדים בוגרים לגרינדלוולד, ובמשך שבוע הם בילו רק שם, בסגנון כמו שאת מבקשת לעצמכם (כך אני חושבת). הם לא רצו לנסוע רחוק, הטיטליס לא דגדג להם, ולהוציא יום אחד של נסיעה ללוצרן כי ירד גשם, הם יצאו בכל בוקר למסלול אחר מגרינדלוולד עצמה, וחזרו מאושרים. אני ממש לא חושבת שכל הטיולים צריכים להיראות אותו הדבר.

נו, טוב, את צודקת שמותר להתלהב. גם אני כבר דמיינתי את עצמי ישנה כאן או שם, תכננתי טיולים שלמים שנשארו במגירה ואני לא מצטערת על כך. רק מנסה לשכנע להכיר כמה אפשרויות. בעיני, זה הזמן לטייל וירטואלית.

בשולי הדברים -
          לא השלמתי עוד את קריאת כל מה שסמדר (זוג בעננים) כתבה, אבל רק מקריאת הפתיחה אני מבינה שהם היו כמה ימים בלינה קבועה בטיצינו ושבוע באלפים הברניים. זה מסלול נינוח, הגיוני מאוד מבחינה גיאוגרפית ולא תזזיתי. את רוצה ללכת יותר ברגל. מעולה. אבל כדאי לדעת על מה מדברים.

ותמיד יש עוד משהו Smile,
          התרשמתי מעיון ברשת שכמעט כל מרכז תיירותי רציני בשוויץ מתהדר בתואר "פמילי פרנדלי" ויש בו שירות בייביסיטר. באופן אישי, לא הייתי משאירה את הבנות שלי בשמירה אצל בייביסיטר שאינו דובר בשפתן. לי זה נראה בעייתי, אבל בזה את בטח עוד תתלבטי.
          • שושי
            שושי נערך לאחרונה על ידי

ose,אורנה..
            כבר מצאתי לבד את הסיפור טיול והתמונות, אכן יפה, אין מקום לא יפה בצרפת, למה ציפיתי...
            • אנשי הצפון

ובעניין איזי ג'ט
              זיוה,

התבלבלתי בין לוצרן ללוזאן, שעל שפת אגם למן, זה הכל. לוזאן קרובה לגשטאד יותר מברן, וישנה טענה שהיא אחת הערים היפות בשוויץ.

גם לא אמרתי שהמסלול של סמדר לא היה נינוח. להפך. אני יודעת מחברתי שטיילה רבות בשוויץ שאכן אפשר בקלות לראות חלקים רבים במדינה היפה הזו בטיול אחד, אם רוצים, לא כל שכן "רק" שני אזורים. זה עולה גם מהמפות: שוויץ היא לא סתם קטנה-יחסית, היא גם לא "מוארכת" כמו ארצנו הקטנטונת למשל, ורשת הכבישים שם - מן הסתם אירופאית ויעילה כמו שעון שוויצרי... Smile על אחת כמה וכמה אם חלק נכבד מההנאה בטיול הוא שטיפת העיניים בנופים מקסימים. יש שם אפילו רכבות (כמו ברנינה אקספרס שנדמה לי שחגי הזכיר) שנוסעים בהן כדי לראות את הנוף, והתקרה שלהן היא לפעמים מזכוכית כדי לראות נוף מכל הכיוונים (גם סמדר הזכירה רכבת כזו אני חושבת).

בכל מקרה, ודאי שאני משתדלת לדעת על מה אני מדברת. אנחנו פשוט לא מדברות על אותו טיול (כפי שהבחנת בעצמך).

אכפת לי איפה נישן, כי החלום שלי מתחיל תמיד מאיפה נישן. מה לעשות, כזו אני Embarassed אתר הלינה, והתמונות שבו (דגש על סגנון מקומי, לאו דווקא על רמת הריהוט) הוא זה שפותח לי את התשוקה לכל היתר. ממש כמו שהוא מה ש"הרג" לי את החשק ליער השחור (ולא ארחיב. לא כי הצימרים שם לא יפים).

אנחנו בנויות שונה, ודי.

לגבי הבייביסיטר - כנראה שגם בזה לא נתלבט יחד.

יום נעים.
              • זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

ובעניין איזי ג'ט
                יום טוב, אורנה.

לא אציק לך. אל תדאגי.

רק בעניין איזיג'ט - ההבדל בין המרחק לבאזל למרחק מג'נבה לא משמעותי כל כך בעיני (עדיפות קלה לג'נבה), אז איך שנוח לכם מבחינת זמנים ומחיר.
                • amysh
                  amysh נערך לאחרונה על ידי

חושבת שמצאתי!
                  דשטאאד מצאה חן בעייננו, זו עיירה מאוד יפה אבל גם מאוד קטנה, אין לי מושג לגבי אפשרויות למסלולי הליכה ממנה.

יכול להיות שהתיארוים שלי לגבי גרינדלוואלד עולים על גשטאאד פי כמה וכמה כי היא אכן הרשימה אותנו פי כמה וכמה. אנחנו מאוד אוהבים שלג ופסגות מושלגות- וכאלה ראינו באזור גרינדלוואלד ולא באזור של גשטאאד.

שושי- מבטיחה לעדכן לגבי המזוודות, אמרתי לעצמי שאשלח לאיזיג'ט מייל- עכשיו הולכת לעשות את זה.
                  • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                    היי amysh

גם אני מחכה לעדכון... אמנם המרחקים מבאזל וג'נבה די דומים, אבל - א. שום דבר לא סגור... ב. מאחר ואיזיג'ט טסים בימים מסויימים דווקא (נכון?) ולא בטוח שזה יסתדר "בול" עם זמני ההשכרה של הדירה, ייתכן שנצטרך עוד לילה בעיר, ואם כך, ייתכן שהבחירה בשדה התעופה תושפע מהעיר שקרובה אליה (לוזאן? באזל? ואולי בכלל ג'נבה?)

יום טוב,
                    אורנה
                    • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                      amysh, שושי,

קיבלתן תשובה מאיזיג'ט לגבי המזוודות בטיסות הלוך-חזור מפוצלות?

תודה,

אורנה
                      • amysh
                        amysh נערך לאחרונה על ידי

חושבת שמצאתי!
                        לא, אבל כתוב לי באישור הזמנה שהזמנתי מזוודות לכל הטיסות ולכל הנוסעים כך שאם מישהו שם יעשה לי בעיות- אני אציג את האישור הזה. שלחתי להם מייל רק אתמול, ויום ראשון זה לא יום עבודה אצלם, בטח יקח כמה ימים עד שאקבל את התשובה.

אם יש כאן אנשים מנוסים עם איזי ג'ט אולי להם תהיה תשובה
                        • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                          תודה, שכחתי שאתמול היה ראשון...
                          • אנשי הצפון

לחגי
                            חגי,

מה שלומך? האם שבת כבר מGstaad? אני מתה מסקרנות...

אורנה
                            • 1
                            • 2
                            • 3
                            • 3 / 3
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון