טיול לבד בניו זילנד
-
אהלן,
אני בת 29, חושבת לקחת פסק זמן מהחיים ולטוס לטייל בניו זילנד לתקופה של שלושה-ארבעה חודשים בנובמבר.
אני קצת חוששת לנסוע לבד ולכן אשמח לשמוע ממטיילים שטיילו לבד קצת חוויות, האם קל להסתדר לבד וכו'. טיילתי לפני כחמש שנים באוסטרליה (חלק מהזמן לבד וחלק לא), אז אני יודעת לגבי אוסטרליה שקל יחסית להתחבר ולהכיר שם מטיילים - אני מניחה שניו זילנד דומה מהבחינה הזאת.... הבעיה היא שעיקר המטיילים שנתקלתי בהם באוסטרליה היו באזור גילאי 20+, מה שפחות מתאים לי היום... השאלה היא האם ישנם מטיילים בניו זילנד גם באזור הגילאים שלי (מניסיונכם).
האם הלינה בניו זילנד באכסניות דומה לאוסטרליה? (כלומר, חדרים משותפים של 6 בחדר?), כמה מייקר לקחת חדרים פרטיים יותר? (מנסיוני באוסטרליה בחדרים המשותפים באכסניות אף פעם אי אפשר לדעת מה קורה במיטה העליונה ונראה לי פחות מתאים בטיול הנוכחי....
)
שאלה אחרונה - האם ישנם טיולים מאורגנים (tours) שאפשר לקחת בניו זילנד? זוכרת שבאוסטרליה הייתה אופציה כזאת שהוכיחה את עצמה כלא רעה בכלל.
אשמח לשמוע המלצות - תודה רבה!
מעין -
טיול לבד בניו זילנדאהלן
ניו-זילנד אכן דומה מהבחינה הזו לאוסטרליה.
קל מאוד להכיר אנשים וטווח הגילאים ברובו הוא באיזור ה 20-25 למרות שפגשתי גם טיילים בני 25+ ולא מעט.
המחירים באכסניות לחדרים פרטיים הם באיזור ה 60$ ללילה חדר של 6 משותף באיזור ה20-25$.
אם את מתכננת לתקופה של 3-4 חודשים שווה לחשוב על קנייה של וואן מסודר עם מיטה בו, יחסוך הרבה במיוחד אם תיהי בטרקים רוב הזמן.
מבחינת טיולים מאורגנים:
כאן קיים הבדל גדול יחסית מאוסטרליה.יש חברות שמציעות את זה ואפילו דילים משולבי אכסניות אבל הם בעיקר לקהל תיירים צעיר שרוצה לשלב טראק קל יחסית + לינה באוהל פעם בכמה זמן + אכסניות + מסיבה ושתייה חינם וזה כמו שאני מבין ממך בדיוק מה שאת מנסה להתרחק ממנו.
ניו-זילנד קטנה מאוסטרליה, אנשים מאוד חברותיים, קל מאוד להסתדר בה מבחינת התמצאות\נהיגה ולכן אין שום יתרון בטיול מאורגן לדעתי, בטח בתקופות ארוכות.
ישנם מספר טרקים בהם ישנה אופציה של טיול מודרך - היא יקרה מאוד (1500-2000 דולר לכל הטרק) אך כוללת גם ארוחות ולינה בבקתה שהיא בעצם אכסניה עם מצעים והכל כך שלא סוחבים כמעט כלום בתיקים.
בנוסף ישנם סיורים מאורגנים במקומות שונים כגון הקרחונים\מערות תולעים וכו. זה אפילו מומלץ ברוב המקומות.
בסופו של יום 3-4 חודשים בניו-זילנד זו תקופה לא קצרה, והשאלה היא מה את מתכננת לעשות, אם את רוצה לטייל כמה שיותר מבחינת טרקים או גם לעצור לאיזו תקופה בעיר ולחוות את החיים בה וכו.
אם תפרטי קצת יותר מה התוכנית או מה מושך אותך
אז אני אוסיף עוד קצת פרטים
עמית
-
טיול לבד בניו זילנדלא טיילתי לבד
אבל מניסיוני בשביל להכיר אנשים תצטרכי לישון באכסניות וכמובן יש לזה השפעה על מחיר הטיול.
ואן , או סטיישן שהוא עדיף בעיניי בעיקר אם את לבדך הוא אפשרות מצוינת נוחה וחסכונית (זו דעתי אני בטוח שיהיו כאלה שיחשבו אחרת) , אבל מקרה שלך אני לא יודע אם הייתי ממליץ מכיוון שיהיה קשה להכיר מטיילים נוספים אם תבני על שינה ברכב , במקרה של סטיישן תוכלי לשלב בין אכסניות ושינה בטבע מכיוון שהוא לא יקר באופן משמעותי מרכבים רגילים. -
טיול לבד בניו זילנדאכסניות זה מעולה להכיר אנשים, אבל כן, לרוב החדרים בהן זה לא ביחידים... מדי פעם אפשר לקחת חדר של זוג וכד', כמובן שזה לא מגיע בחינם.
לטעמי האכסניות בניוזילנד מרגישות הרבה יותר טוב ואינטימי ונעים מאשר באוסטרליה. וגם כשטיילתי לבד (ב2 המקומות) בניוזילנד זה היה אפילו טוב יותר מאשר באוסטרליה.
לגבי לפגוש אנשים, בהמון מקומות אני זוכר אנשים בני 25 +, וגם יותר מ30. ובכלל, הרבה פעמים אתה מגלה שמתחשק לך לדבר עם אנשים כאלו ואחרים בכלל לא לפי גילם , אלא לפי דברים אחרים לגמרי.
זהו, נגמר לי הריכוז. אולי אני אמשיך מתישהו...
בקיצור, לבד זה כיף