ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נשוויל בירת המוזיקה

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית נאשויל
    4
    11
    369
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מוני
      מוני נערך לאחרונה על ידי

https://www.ynet.co.il/vacation/worldtrips/article/rjhag0ic1x#autoplay

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ראיתי את זה הבוקר וזה עשה לי חשק.

היות וכבר הזמנתי טיסות לניו יורק לסוף נובמבר תחילת דצמבר, אבל לא תכננתי מהן שום דבר בינתיים, חשבתי להוסיף/לשנות ולעשות טיול של שבוע מנשוויל לאטלנטה (כולל שתי הערים, וגם צ'טנוגה שבינהן

מוני dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מוני
          מוני @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי מוני

@אנשיםטובים

ממליץ בחום👍

התיחסות שלי בשרשור קודם

לנאשוויל בירת המוסיקה ,יומיים ולמי שמוזיקות הפולק ,וכמובן הקאנטרי, אהובה עליו -

לדעתי יום הגעה והתמקמות +יומיים

הייתי עוקב אחרי הבלוג על נשוויל של סימה

סתם משתף מהרהורי לב- הייתי השבוע בסרט בוב דילן ,רוצה לומר ששוב נסחפתי עד דמע למוזיקה הזאת,

אם יש סיכוי קלוש שאחזור לטייל בארה"ב לא חשוב מהיכן שאהיה -אטוס משם

לשלושה ימים בנשוויל😊 ,ובתקווה שבנוסף לשיטוט בין מכלול הברים ביום .ובלילה. אתפוס גם מופע באולי אופרי תיאטר

מומלץ לקבל הצצה אל מאחורי הקלעים של ה-music row בנשוויל, בגרנד אול אופרי, לבקר בהיכל התהילה, במוזיאון למוזיקת קאנטרי.

ב-Ryman Auditorium' ,

כדאי כמובן להגיע למרכז העיר(רחוב ברודווי בעיקר) וליהנות ממוזיקה חיה, מאוכל דרומי משובח ומחיי הלילה השוקקים

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • אנשיםטובים

נראה מפתה מאד

מה אפשר לחסר עם נאשוויל למעט אטלנטה (שפחות מפתה אותנו). כי נאשוויל אכן נראה מקום ליומיים-שלושה. יש לנו עוד את בלאק פריידי כיום נוסף. יום לצ'טנוגה (אולי יומיים עם נסיעות תלוי לאן). עדיין משאיר לי עוד כ-4 ימים בקופה (הטיול 9 ימים נטו).

חשבתי כמובן על אטלנטה. עיר גדולה עם שפע אתרים. אבל האתרים הבולטים של העיר פחות מושכים אותנו. אז כעיר ענקית ברור שנמצא מה לעשות, אבל גם אין לי בעיה לוותר עליה אם יש אתרים אחרים מעניינים שמסתדרים טוב.

טיסה הלוך אני יכול לאטלנטה או לנאשוויל (אותו מחיר אותן שעות). טיסה חזור כנראה רק מאטלנטה. אז נראה היה לי הגיוני לטוס לנאשוויל ולחזור מאטלנטה. ואפילו אם אטלנטה לא "מעניינת" זה אפילו מעשי לנסוע אליה רק כדי לטוס.

אני אבדוק עוד אפשרויות טיסה על יעדים צפוניים יותרכמו סינסינטי או סינט לואיס, אבל המרחקים כבר קצת יותר גדולים ומזג האויר עוד פחות נעים.

רעיונות מה אפשר לשלב?

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dhz
              dhz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים ביקרתי בנשוויל לפני חצי שנה. כל האזור של ברואדווי שיורד לנהר קאמברלנד הוא משהו שצריך לראות, אבל לזכור שמדובר באוסף של מלכודות תיירים ומסחור עד השמיים. הבארים עם ההופעות מפוצצים כל היום. אין צורך להיכנס. שומעים את הכל מבחוץ וממילא יש קושי למצוא מקום לשבת בפנים. כמובן שגם האוטובוסים הפתוחים של מסיבות הרווקות הן אטרקציה בפני עצמה. כל המרכז הזה הוא די קטן גאוגרפית. 4-5 בלוקים מהרחוב של אודיטוריום רימן ועד הנהר.

ליד העיר נמצאת האחוזה של הנשיא המופיע על שטר ה- $20, אנדרו ג'קסון ששמה Hermitage. האחוזה עצמה מוקפת בשטח גנים נרחב. בבית עצמו יש סיור מאורגן.

ממליץ על ביקור במופע ה- Grand Ole Opry. יש מופע כל יום עם אמנים מתחלפים. זה לא סיפור זול, אבל חוויה בפני עצמה גם למי שאיננו אוהד מושבע של מוזיקת קאנטרי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • מוני
                מוני @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי מוני

@אנשיםטובים

האמת שתאריך היעד לביקור סוף נובמבר תחילת דצמבר

לא מאפשר הנאה מדרכי טבע אטרקטיביות כמו כבישי הפסגה בשננדואה, ובבלו רידג'

שכן בדרך כלל הם חסומים.

מודה שאטלנטה לא משכה אותנו והייתה עבורנו רק שדה נחיתה וסיום בתכנון מעגלי שלא מומש.

אולי אפשר מנשויל להצפין טיפה לקנטקי אל מערת הממוטות ,ולא רחוק המוזיאון הלאומי של מכונית הקורבט

https://maps.app.goo.gl/eu4o2aDE6xCjsyHE9

מוני

• אנשיםטובים

ושוב תודה

האמת היא שאני מאד מתלבט. אנחנו לא מכורים למוזיקה (משום סוג) נהנים, אבל לא מכורים. נהנים מאווירה תיירותית, אבל לא מהבלגן הגדול של האזורים הסופר תיירותיים. אז אני מניח שיומיים בנאשוויל יהיה לנו די והותר (אחד לשוטט אחה"צ במרכז, ואחד אולי להופעה ב Grand Ole Opry) כשבבוקר קצת מטיילים באזור.

בהחלט התרשמתי שצ'טנוגה יכולה להיות מעניינת ליום שלם, ויחד עם הדרך אליה זה כבר יומיים.

באטלנטה עצמה לא מצאתי שום דבר ש"בא לי". ברמה כזו שאני מוכן לוותר עליה לחלוטין (אם צריך נשתמש בשדה התעופה שלה).

חשבתי על "סיבוב" דרך Pigeon Forge (ומופע ארוחת הערב של דולי פרטון) ו Blue Ridge. אפשר אולי לשלב את The Lost Sea Adventure, רכבת נופית בבלו רידג', ומסלול נסיעה נופי כזה או אחר, ואולי מוזיאון אצל הצ'רוקי. וכמובן שיטוט במרכז העיירות השונות בדרך. זה עוד סדר גודל של יומיים. אולי שלושה.

חשבתי על Oak Ridge שהייתה מעורבת בפרוייקט מנהטן, אבל להבנתי כל מה שיש שם זה סיורים מודרכים לאזרחי ארה"ב בלבד (אנחנו לא). כך שזה לא רלוונטי.

אין לי בעיה להצפין לקנטקי. אבל אני מרגיש שהמערה זה לא מה שחסר לי. יש כמה וכמה מערות באזור. לאחת בטוח נלך. שתיים – אולי. אבל מעבר לזה זה נראה לי מוגזם. וגם קורבט זה עצירה נחמדה אבל לא יעד מבחינתי.

לחילופין אפשר לשקול את עיר הטילים האנטסוויל באלבמה. יש מרכז מבקרים (לא המתקן עצמו ששוב פתוח רק לאמריקאים).

שום דבר מהדברים שהזכרתי פה לא "וואו" גדול. טיול נחמד, אבל לא הרבה מעבר. זה יכול להיות "מגניב" להגיד שהייתי גם בטנסי, גם בקנטקי או אלבמה (אולי), גם בצפון קרולינה וגם בג'ורג'יה וגם בשמורה אינדיאנית. אבל זה לא באמת מצדיק טיול.

בינתיים אני לא מוצא טיסה "טובה" חזרה. יש אפשרות "סבירה" עם אייר פרנס, ואולי ניקח אותה.

אני שוקל אפשרות להקדים את הטיול, לתחילת נובמבר. כן, זה לוותר על בלאק פריידי, אבל זה בהחלט ישפר את מזג האוויר. במקרה כזה יש המלצה טובה יותר על לאן לנסוע (אולי בהרים)?

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • dhz
                    dhz @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי dhz

@אנשיםטובים ביקרתי באטלנטה פעמיים ולדעתי היא לא היעד התיירותי הטוב ביותר. אם בכל זאת מגיעים לשם, ממליץ על ביקור ב- Stone Mountain הסמוך ואפשר בהחלט לבקר על הביקור בקוקה קולה. הגעתי לבניין CNN גם בביקור השני, אבל לצערי גם זה מיותר. לפני שנים היה אפשר לצפות באולפנים דרך חלונות גדולים וכל המקום היה שוקק. עכשיו הוא די שומם והגבילו את הגישה לעליה למפלס הגבוה, שם היו החלונות של האולפנים. אין הרבה טעם להגיע לשם. ליד בניין CNN מצוי הפארק הידוע (ה- centennial park, אם אינני טועה) שהוא נחמד וממנו יש תצפית לבניינים המוכרים בסביבה כמו בניין ה- CNN ובניין קוקה קולה.

לגבי מקומות אחרים שהזכרת, ב- Oak Ridge יש מוזיאון מדע המוקדש לנושא הגרעיני שפתוח לכולם. ב- Huntsville יש מוזיאון חלל גדול (שוב, פתוח לכולם). לגבי Bowling Green בקנטאקי, מוזיאון קורבט נחמד ובמיוחד לחובבי רכב זה. פעם היה אפשר לסייר במפעל. לצערי, בזמן ביקורי שם זה לא היה אפשרי וגם כשהזדמנתי לשם שוב לפני מספר חודשים זה עדיין בלתי אפשרי. ב- Mammoth Cave יש מספר סיורים המוצעים לקהל הרחב. יש סיור המתמקד באולמות הגדולים במערה ויש סיור אחר שמגיע לאיזורים עם זקיפים ונטיפים. בכל מקרה, את הסיורים יש להזמין מראש (לא בהכרח זמן רב מראשׂ). יש גם אפשרות לסיור (עצמאי) מחוץ למערה. Bowling Green נמצאת כשעה מצפון לנשוויל.

• אנשיםטובים

תודה לשניכם. עושים חושבים.

בינתיים החלטנו שאנחנו לא כאלה חובבי קאנטרי וכנראה שמופע בגראנד אופרי פחות מדבר אלינו (ראינו כמה קליפים ביו טיוב). אבל כן ראיתי שאפשר לבנות טיול נחמד באיזור.

במקביל מתחיל ללמוד על איזור ניו אורלינס

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • MERAVSHELL
                        MERAVSHELL @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

ניו אורלינס נהדרת! אם מתאפשר לכם בקרו בה לפחות יומיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אנשיםטובים

אם ניו אורלינס - מה אפשר לחבר לה בקלות? אני מניח שסדר גודל של יומיים לעיר. אולי עוד יום אם נחבר סיור ביצות ו/או שייט.

אבל מה מעבר? לא ראיתי הרבה אתרים קרובים ומעניינים.

העיר הגדולה היחידה שנראית לי במרחק סביר זו יוסטון. אני מניח שאפשר לבלות גם בה יומיים, פלוס חצי יום למרכז החלל.

לא ראיתי הרבה אתרים מעניינים באזור, אבל אולי לא חיפשתי מספיק טוב?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון