מראות וטעמים ממפרץ אמלפי
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפייש הרבה דעות האם כדאי ושווה להגיע לשם. הביקור במערה אורך לא יותר מחמש דקות והעלות של הביקור בקאפרי מאד יקרה, אבל אם יש זמן ואפשרות, אני ממליץ לבקר בה.
לאחר הביקור במערה עלינו במדרגות לרחבת החנייה שם חיכה לנו מיניבוס קטן, שפותח במיוחד לכבישים הצרים של האי, שהסיע אותנו בדרך הצרה שמתפתלת לאנה קאפרי. מהפיאצה המרכזית של אנה קאפרי עולים בפחות מרבע שעה ומעל לצמרות עצים ברכבל כסאות אל פסגת האי (10 אירו לאדם), להר :מונטֶה סולארו (Monte Solaro) ומשם זכינו בנקודת תצפית מדהימה ופנורמית על כל האי ומצוקיו . המראה מאד מאד מרשים.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפי
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפייורם, איזה יופי עצום!!
נראה לי שצריך לנשום הרבה לפני הטיסה, כי רואה את עצמי שם עם פה פעור ונשימה עצורה
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפייורם, הגעתי באיחור אבל הדבקתי את הפער בנשימה עצורה ובהתעלפות!!!!
מזל טוב לעשרים שנה ביחד ומאחלת עוד הרבה שנים טובות
הצילומים המרהיבים הקפיצו את אמלפי למגירת החלומות והזיזו כל מיני שהיו שם כבר מזמן. עם סיפור כזה נדחפתי לאמצע הבמה וממתינה לבאות.
שאלת מי עוד 20? גם אנחנו, במאי באלפים הצרפתיים חוגגים עשרים, עם הזמנה בהרץ. יוליה סיפרה על חגיגות העשרים בהזמנה בארץ או לבחור החביב בשדה?
לילה טוב וחג שמח,
דבורה -
מראות וטעמים ממפרץ אמלפייורם, אתה מספר מדהים, תענוג להזכר. התמונות יפות כשצבע הטורקיז שולט.
חייבת הבהרה. לקחנו סירה, הכוונה לקחת את הג'ט (כמוני)? ואם שילמתם 40 יורו פר ראש לסיור מודרך ליום הזה, שזה כולל את ה-5 דקות למערה הכחולה, למה היית צריך לשלם עוד 10 יורו לעלות למונטה סולרו ?
מצפה להמשך.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפידבורה,
ראשית, מזל טוב גם לכם, האלפים נהדרים, ומאד נהדר לטייל שם בזוג. בטוח שתהנו!!
יעל, הסירה מסורנטו לקאפרי, לדעתי היתה רגילה ולא ג'ט, והשייט ארך כחצי שעה. 40 אירו, כללו את השייט מהמעגן הראשי של קאפרי עד לפתח המערה הכחולה, שלבד עולה 13 אירו, אח"כ מעבר לסירת המשוטים שיחד עם הכניסה למערה עולה גם סכום דומה, + 3 קטעי נסיעה באוטובוס. לדעתי, עמלת ההדרכה והארגון היו לא יותר מעשרה אירו, וזה מאד משתלם, במיוחד אם מישהו יגיע לשם בקיץ, שאז שמענו שבפתח של המערה צריך להמתין שעתיים כדי להכנס לתוכה. הארגון חסך לנו את כל התורים ואת ההמתנה לאוטובוסים. המחיר נאמר לנו מראש שאינו כולל את העליה ברכבל.
אפשר להבין מהשאלות שאת מתכננת גיחה נוספת לאיזור?? ממליץ מאד!!אבל הפעם את ושלמה המלך לבדיכם ללא הילדים, אבל עם החברות שלך כנראה ששלמה לא יתנגד
. -
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיהי יורם,
התמונות מדהימות ונראה שהיה לכם טיול מקסים.
תודה על השיתוף, נהניתי לקרוא.
כיף להיזכר.
וכמובן, מזל טוב לעשרים שנות נישואין, וחג שמח
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפינירית, הכיף כולו שלי, שאנשים נזכרים וחלק מתחילים לתכנן
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפימאנאקאפרי ירדנו באוטובוס המקומי הקטן, בכביש תלול ומפותל, אל העיירה התחתונה, קאפרי. הקדשנו זמן לשוטטות בסמטאות הציוריות, כולל ביקור בגני אוגוסטוס. בגנים עצמם אין משהו מיוחד ששווה להגיע אליהם, אבל מהם נראים היטב צוקי הים המוזרים.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיהסתובבנו בסמטאות של קאפרי, עוברים על פני בתי מלון שנראים כמו ארמונות, וליד חנויות יוקרה כמו פראדה שנפתחות רק בקיץ עבור עשירי אירופה שיגיעו להתארח בארמונות.
אהבנו מאד את כל שלטי הרחוב, כולל מספרי הרחוב ושמות המשפחה על הבתים שכולם מצויירים בעבודת יד על קרמיקה.
-
"אחרי החגים" :-) נקבל עוד?עד עכשיו זה היה נהדר, אבל קצר מדי לטעמי.
כבר ארבע שנים שלא הייתי שם ובכלל באיטליה ואתה מחזיר אותנו לשם בכייף.אם אתה מסדר לי שידרוג לג'ולייטה אני שוב נוסע לקנות לימונצ'לו.נראה מהתמונות שמזג אויר מתאים גם במרץ. אנחנו באפריל לא יכולנו להכנס למערה הכחולה כי הים סער והסתפקנו בתחליף שלה-הגרוטה אזורה.אני בהחלט מסכים עם הקביעה שמה שמתוייר מאוד, זה מפני שזה יפה מאוד וכל האזור ממפרץ נאפולי עד מפרץ אמלפי מתוייר מאוד ובכל אופן עושה חשק לחזור.
מתנצל:עוד לא גמרתי לבקש והנה בא העוד-אז תודה -
"אחרי החגים" :-) נקבל עוד?אורי,
כל השבוע מזג האויר היה סביב 22-24 מעלות, והים שקט כמו אגמון. לדעתי זו תקופה אידיאלית לטייל שם, אם אין כוונה לרחוץ בים.
היינו גם באיזמרלדו, ואני חייב להגיד שהיא לא פחות יפה מקפרי. יותר מזה, לדעתינו היא יותר מיוחדת, עם המפרץ שהיא נמצאת בו.
קאפרי, קיבלה יחסי ציבור מרובים ולכן היא התפרסמה כל כך. לא אגיד שהיא לא יפה, אבל עיירות חוף ונופים כמו באי קאפרי, יש למכביר לאורך מפרץ אמלפי מבלי צורך להשקיע ביום טיול כזה כ 180 אירו לזוג.
למרות זאת, אישית אני לא מצטער כלל וכלל שהגענו לשם, כי כמו שאמרתי זה היה מאד יפה. -
מראות וטעמים ממרץ אמלפייצורים קאפריאניים...
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפיאת הביקור בקאפרי סיממנו בבית קפה על המזח על בירה קרה לי, וממתינים לסירה האחרונה שתעזוב את האי.
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפיאת היום השלישי התחלנו בנסיעה באוטובוס לרוואלו. הנסיעה לראוולו עוברת גם היא בכביש צר מאד לאורך 5 ק"מ, ובמהלכם עוברים ליד פרדסים שופעי לימונים שיהפכו אח"כ ללימונצ'לו המעולה של האיזור.
מהכפר הקטן יש נוף מרהיב על כל הסביבה, ב Piazza Duomo יש בתי קפה ובמרחק הליכה קצר גם 2 וילות שפתוחות למבקרים. אנחנו בחרנו לבקר ב Villa Rufolo שהיא עצמה לא משהו, אבל הגנים והנוף שנקף ממנה מרהיב.
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפילאחר שמיצינו את הביקור בכפר, המשכנו במסלול רגלי שבמהלכו ירדנו בערך 3000 מדרגות מראוולו עד מינורי. מסלול מקסים!!! שעוברים בין בתי מגורים עם ריחות מאכלים שיוצאים מהם, סמטאות צרות, ועצי חרוב שעשו לנו טוב בפה.
המסלול אינו קשה כלל, אך למי שיש בעיות ברכיים שיחשוב פעמיים.
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפיבירידה למינורי
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפיבירידה למינורי
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפילמחרת, ביקרנו בפומפיי, העיר שבעזרת הר הגעש ווזוב קפואה בזמן כבר 2000 שנים!
-
מראות וטעמים ממרץ אמלפיוהר הגעש וזוב שעדיין חי, מעשן, מאיים וצוחק על כולם, והשאלה היא מתי הוא יחליט להתפרץ שוב!!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות