ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הקוטסוולדס מאחורנו - מחפש המלצה לטיול הליכה הבא

פורום אירופה
    אירופה
    3
    17
    295
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • I_7
      I_7 נערך לאחרונה על ידי

הי לכולם

אחרי טיול הליכה ראשון שלנו בקוטסוולדס, רוצים עוד טיולי הליכה

אני מחפש המלצות לטיול

כרגע 3,4 ימי הליכה נטו

רמת קושי קוטסוולדס פלוס

מרחק הליכה יומי - סביב 15-20 ק"מ

יש צורך בשרותי הובלת ציוד (לא מחפשים טרק על מלא)

תודה

IO. יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • IO.
        IO. @I_7 נערך לאחרונה על ידי IO.

@i_7

אני בדיוק כותבת סיכום למסע שלי על ה- Via di Francesco. זו דרך צליינים באיטליה, מפירנצה לרומא (אם הולכים את כולה).

אני כותבת את זה בבלוג כאן באתר. זה פרק הפתיחה. הוא מספר איך קרה שיצאתי למסע הזה ומציג טיפה את השביל. (הכתיבה שלי היא מאוד... אישית; היא מתארת חוויה שלי ודרכה את השביל - ולא להפך, אני חושבת).

בהמשך אני מפרסמת פוסט בעבור כל יום הליכה (כבר כתבתי 14. נותר עוד יום שאפרסם בקרוב) ויהיה גם פוסט סיכום (אני עוד לא בטוחה מה יהיה שם אבל הכוונה שהוא יהיה יותר אינפורמטיבי; ייתן טיפים ואת דעתי הכלליץ על השביל וכו׳).

אני מזמינה אתכם להציץ, לראות אם השביל הזה יכול להתאים לכם. ברור לי שלא תלכו כמוני (!) אבל אני מקווה שאופי השביל בא לידי ביטוי בבלוג שלי ויוכל לעזור לכם להכיר את אותו קצת.

אם הבלוג/השביל יצית אצלכם את הניצוץ - תוכלו לבחור ׳חתיכה׳ ולהתאים לעצמכם. יש הרבה גמישות.

אני לא יכולה להשוות את דרגת הקושי לשביל שלכם כי לא הלכתי אותו. אני מספקת נתוני שביל למקטעים שאני הלכתי אבל אפשר לחלק את ההליכה אחרת; אפשר ורצוי להתאים את השביל לצורך שלכם! (מבחינת מרחקים)

וכן, יש אפשרות להעברת תיקים (אף כי אין לי אינפורמציה ספציפית, לא חיפשתי).

I_7 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • I_7
          I_7 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

עברתי כבר על הפוסט שלך

אבל כתבת שם שהוא מאד פיזי או משהו דומה

אז אני לא בטוח שאנחנו שם ...

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • IO.

@i_7

המסלול הררי. זו עובדה נתונה ואין איך לשנות אותה.

אבל רמת הקושי נשלטת ע״י תכנון המקטעים היומיים ולא רק. אפשר לייצר ימים קצרים יחסית מבחינת מרחק - כך שהפרשי הגובה יהיו סבירים אף הם. אפשר גם לדלג על חלקים וכמו שאתם כבר עושים - להעזר בשרותי הקפצת תיקים.

זה לא שביל אלפיני. העליות הן מתונות יותר. הן פשוט נפרשות על פני מרחק גדול יותר.

פגשתי בשביל אנשים בני 70+ שהלכו עם תרמילים. זה רק עניין של רצון. כל אחד יכול להתאים לעצמו את השביל. יש אוטובוסים ומוניות ואפשר לקצר מקטעים בעזרתם וגם על ידי לינה ״באמצע״.

המלצה שלי: כשאתם קוראים בלוג, נסו לא להתרכז בנתונים היומיים של הכותב/ת. נסו תחילה להבין אם השביל מעניין אותכם מכל הבחינות האחרות (נופית, נקודות עניין אחרות). יש לקחת בחשבון את אופי הדרך גם מבחינת הפרשי גבהים, כמובן! (וה- Via di Francesco הוא כאמור הררי). אבל אם שביל מעניין אותכם - בידקו אם אפשר לחלק אותו אחרת. זה יפתח לכם המון אפשרויות.

ה- Via di Francesco הוא שביל שלפחות מחצית (אולי הרבה יותר) מההולכים בו הם פנסיונרים אירופאים. כלומר: הרוב מעל גיל 60. והרוב לא נעזרים בהעברת תיקים. הוא מתאים לכל מי שרוצה ללכת אותו!

זו אחת הסיבות שניסיתי לציין בבלוג דילוגים שעשו חברותי לדרך פה ושם. אם בעזרת מונית או אוטובוס. כך הן התאימו את המקטעים לעצמן, ויש עוד דרכים כמובן.

זה נכון לכל שביל. המלצה כללית. איך שאני הולכת לא צריך לעניין אותכם. יום של 30 ק״מ עם 1000 מ׳ עלייה מצטברת מתאים לי. אז מה?

• יונה וקשת
              יונה וקשת @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

אנחנו במצב דומה לשלכם. שמתי עיני על מסלול ה-Malerweg "דרך הציירים" בגרמניה קרוב לגבול צ'כיה (מה שקרוי "סקסוניה השוייצרית"). כלומר חפרתי עליו בקריאה והאזנה ליוטיוב, אך טרם הלכנו אותו.

🌼 אורכו המלא של המסלול הוא 8 ימים, אבל הוא מעגלי ומציע גמישות מקסימלית, עד לרמה של אנשים שעשו אותו כ"כוכב" - כלומר התמקמו שם באחת העיירות ויצאו ממנה כל יום למקטע אחר, כך שתוכלו בקלות להוציא ממנו כמה ימי הליכה שתרצו.

🌼 מבחינת דרגת קושי הוא כנראה ממוקם מעט מעל הקוטסוולדס - יש בו קצת עליות וירידות, וגם בולדרים, סולמות ועוד הרפתקאות (שבעיני זה כיף), אבל הוא לא נחשב קשה.

🌼 מבחינת הנופים הוא שבה את לבי כי הוא שונה מאוד מכל השבילים בהם הלכתי עד היום ולא דומה בכלל לא לנופים האלפיניים, לא לסקוטלנד ולא לקוטסוולדס. והוא קסום.

🌼 מבחינת עונות - אומרים שניתן ללכת אותו כל השנה, למרות שאני הייתי נמנעת ממנו בחורף כי יש בו מקטעים קצת טכניים והליכה על סלעים שעלולים להיות חלקים מקרח בחורף. בתחושה שלי, מצילומים שראיתי, הוא הכי יפה בסתיו.

🌼 יש שירותי העברת תיקים ולינות נוחות.

🌵 אבל יש גם חסרון שאני מודה שקצת מרתיע אותי: יש לנו זוג חברים שגרים בברלין שכבר הרבה זמן אנחנו רוצים לצאת לטיול ביחד, ומבחינתם זה איזור מאוד נגיש דווקא (נסיעת רכבת מברלין), אלא שלצערי הם אמרו לנו שהאיזור הזה הוא נא&*$י😕 . והחברים שלנו הם אנשים רגועים ולא פרנואידים, והם גם גרים בגרמניה כבר 30 שנה (הבעל גרמני במקור), כך שאני לוקחת ברצינות את מה שהם אמרו לי. לא שחלילה יפגעו בנו שם, אבל עלול להיות פחות נעים ונחמד במקומות האירוח, וזה בעיני חלק חשוב מחוויית הטיול. לשיקולכם.

לחילופין - אם תחליטו לתת לטיול קצת יותר ימים (8) ויותר מאמץ, יכול להיות שה-WHW בסקוטלנד יתאים לכם, למרות שדרגת הקושי שלו קצת יותר גבוהה ממה שתארת. אבל בעיני זה טראק מדהים ששווה את המאמץ.

• I_7

@io

קודם כל אני מקבל את ההערה שלך ואני אעבור על מה שכתבת

בהנחה שהכוונה ללכת היא 3.4 ימים (אולי אולי 5), איזה מקטעים את ממליצה ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • I_7
                  I_7 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

החלק הראשון שכתבת מצא חן בעיניי

החלק השני - פחות - אני מעדיף סביבה 'לא עוינת'

תעדכני אם עשיתם בסוף

• IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

אני ממליצה לא להתייחס לחלוקה שלי כמקטעים. אני מציעה לחלק אחרת. אנסה לשבת בסופש ולהביא בפניך כמה אפשרויות. לפני כן כמה שאלות:

1. על איזו עונה מדובר ? (אני לא ממליצה על השביל הזה לקיץ)
                    2. ציינת מרחק יומי וזה מצויין אבל בשביל הררי חשוב לא פחות להבין איזה הפרש גובה מתאים לכם. יש לך מושג? בכל מקרה, צפה תגובה 🙂

ועוד אפשרות שעשויה להיות טובה עבורכם (אם כי לא שטוחה אף היא): מקטע כלשהו של ה South West Cost Path באנגליה. אספק מקור מידע גם לשביל הזה.

I_7 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • I_7

@io

1 עונה - לא חושב שיש הגבלה

את הקוטסוולדס עשינו במאי כי ההמלצות היו לכיוון הזה ועשה הרושם שסיכוי שמזג האוויר יחייך פה יעלה

2 בקוטסוולדס עשינו כ 20 ק"מ ביום

את יותר ממוזמנת לתרגם את זה לשבילי ה VDF

אגב,

הקוטסוולדס היה טיול ההליכה הראשון שלנו

אמנם עשינו כל מיני טיולים חד יומיים

כמה קטעים של שביל ישראל ועוד טיולים בחול

אבל לא טיול הליכה של כמה ימים

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • IO.

@i_7

20 ק״מ זו התחלה אבל ... כשמדובר בשבילים הרריים - המרחק היומי (בקילומטרים) צריך להגיע עם הפרשי גובה מצטברים כדי שתתקבל תמונה ״נכונה״. (יש עוד גורמים אבל נתרכז באלו שהם העיקריים)

יתכן שאתה עוד לא יודע מה מתאים לכם מההיבט הזה של הפרש גובה, וזה מובן - אבל אני מאוד ממליצה למי שמתנסה בהליכה בשבילים ארוכים, להתחיל לשים לב גם לנתון הזה!

זה יעזור לכם מאוד ״לצמוח״, לתכנן לעצמכם הליכה בעתיד וכו׳

יום של 20ק״מ עם 1000מ׳ עלייה מצטברת - הוא לא דומה בכלל ליום של 20ק״מ עם מעט מאוד הפרש גובה. זה יכול להיות משמעותי מאוד, בייחוד למי שמתקשה בעליות ו/או ירידות! אבל זה משמעותי לכולם (אני למשל, מתה על עליות, ממש חזקה בהן יחסית; פחות חזקה בירידות כשהן תלולות; כשהלכתי על ה- GR5 היתה לי עלייה רצופה של כ- 1600מ׳ ביום הראשון, ואעפ שהמרחק היה קצר ואני יחסית חזקה בעליות - היה לי שם רגע משבר שבו ממש התקשתי).

אני חושבת שכישראלים אנחנו קצת פחות שמים לב לנתון הזה כי רוב השבילים אצלנו יחסית שטוחים (זו הכללה כמובן, אבל לצורך הדיון).

דבר ששמתי אליו לב ב- VDF הוא שגם ההפרש היומי כשלעצמו לא מספיק. אסביר: הופתעתי מאוד לגלות שפרופיל מסויים של ק״מ+הפרש-גובה קל לי משמעותית בשביל הזה לעומת נתון דומה בשביל אלפיני ! כשאני מנסה לנתח מדוע אני יכולה לחשוב על: 1. השיפועים הם לא שיפועים אלפיניים. בוודאי לא לאורך זמן. 2. השבילים יותר ״מתגלגלים״ - העליות/ירידות פשוט ״נמרחות״ על כל היום אז זה מצטבר למשהו משמעותי אבל אין כמעט עליות רצופות שהן באמת קשות. 3. הגבהים הם אינם גבהים אלפיניים (יותר קשה לטפס מעל 2000מ׳ במיוחד כשלא רגילים, בגלל שיש באוויר פחות חמצן) 4. משקל תרמיל נמוך יותר ב- VDF (זה נתון משמעותי!). 5. השביל מאוד נוח (לא מבזבזים אנרגיה על סלעים, דרדרות, מציאת נתיב וכו׳)

אז איך יודעים מה מתאים?

כשמתחילים לא יודעים! כמו כמעט כל דבר בחיים - לומדים עם הזמן. ההמלצה שלי היא להתחיל מתון ולצמוח משם. ובעיקר לנסות לשמור על גמישות ככל שאפשר.

אגב, גם הלכים מנוסים (ואני יכולה להעיד) לא תמיד יודעים. בין אם כי הגוף משתנה (בעקבות מצב רפואי או כושר בזמן נתון) או מכל סיבה אחרת.

חייבת לכם דוגמאות מתונות ל - 3-4 ימים! אני לא מתחמקת. אתכנן מקטעים ע״פ הנתונים שהצגת ופרופיל גובה מאוד נוח (כי אני מאמינה שהקוטסוולד הוא כזה, אף כי גם שם לא שטוח לגמרי להבנתי).

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • יונה וקשת
                          יונה וקשת @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io נקודה חשובה ומעולה על הפרשי הגובה!

במסלול הקוטסוולדס יום של 20 ק"מ היה לי קל (גם אם בסופו "הרגשתי את הרגליים"), בעוד שיום של 15 ק"מ עם עלייה של 800-900 מטר על הבוקר מקורמאיור לבקתת ברטונה ב-TMB ייחרת בי כטראומה לכל החיים😊 .

אני לא יכולה לדבר בשם l_7, אבל בעיני השלב הבא ההגיוני אחרי הקוטסוולדס הוא לשאוף להפרשי גבהים של עד 500 מטר ביום. זה כמובן נתון גס, ותלוי בכמה משתנים נוספים - כפי שציינת - קושי המדרך (בולדרים, שורשים בולטים כמו לאורך לוך לומונד ב-WHW, דרדרת שזה המדרך השנוא עלי וכו), איך הימים מסודרים בזה אחר זה (למשל אם יש יום קצת יותר קשה של 700 מטר שיהיה אחריו יום קליל וזה בסדר). כמו כן, בקוטסוולדס יש לפעמים, וגם את זה ציינת, שינויי גובה מצטברים ש"נמרחים" לאורך מרחבים של גבעות מתגלגלות מצופות בדשא רך שזה סיפור שונה לחלוטין מעליות אלפיניות תלולות וסלעיות. אותי אישית גבעות מוריקות וסינגלים בתוך יער עבות מרגיעים עד כדי להעלים ממני לחלוטין עליות או ירידות, כך שיש פה לדעתי גם אפקט פסיכולוגי.

ואת כל הדברים האלה לומדים מניסיון.

• I_7
                            I_7 נערך לאחרונה על ידי

יונה וקשר ו io. אני מבין מה אתן אומרות (הראש לפחות, לא בטוח שהרגליים מבינות) אני ממשיך לחפש את הטיול הבא (והרבה תודה על מה שאתן כותבות - פה ובפוסטים)

• I_7
                              I_7 נערך לאחרונה על ידי

מישהו מכיר את Rota Vicentina - פורטגל ?

יונה וקשת IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • יונה וקשת
                                יונה וקשת @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7 שמעתי על זה פרק שהוקדש ל"דרך הדייגים" בפודקסט נחמד של אבא ובן שמטרקים יחד בכל מיני מקומות. ממה שזכור לי מדובר בשביל יפה שכפי ששמו מרמז הולך לאורך החוף במערב פורטוגל כשהוא עובר דרך כפרי דייגים. בפודקסט סיפרו שהם ניצלו שם קצת בשמש, כלומר צריך לקחת בחשבון את מזג האויר בעונה שתבחרו ולהערך בהתאם. באופן כללי זה עוד אחד מהטרקים המאוד ידועים, ממליצה לך לצפות בסרטון או כמה ביוטיוב כדי לקבל יותר מידע ולהתרשם.

• IO.
                                  IO. @I_7 נערך לאחרונה על ידי

@i_7

שמעתי עליו מזמן. אני לא זוכרת פרטים אבל ממה שאני זוכרת הוא יכול להתאים לך !

I_7 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • I_7
                                    I_7 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

כבר הסתכלתי והתרשמתי

כרגע הוא על הפרק

אני בוחן אותו

חשבתי שאולי מי מהכותבים פה גם הלך בשביל

• I_7

@io