יפן - חושש לטוס
-
היי לכולם,
אני בהתלבטות לגבי טיסה ליפן ורציתי לשתף אתכם, ואולי לקבל תמונה ברורה יותר.
אני בן 29, מסורתי, שומר כשרות ושבת, ומעוניין לטייל ביפן למשך כשבועיים. חשבתי על טיסה בסביבות 15 במרץ, עם חזרה עד 30 במרץ - לפני פסח.
אני רוצה לחוות את יפן מקרוב - לטייל בטבע, להכיר את המקום דרך הרגליים, להרגיש את הערים, החדשנות, הטכנולוגיה והתרבות היפנית.
אבל יש לי כמה אתגרים:
לבד - אין לי עם מי לטוס, ואני לא רוצה לטוס לבד. חשבתי לחפש שותף/ה דרך פורום, אבל זה גם מאתגר, במיוחד כשלא מכירים מספיק את האדם.
דת וכשרות - ידוע שביפן אפשרויות כשרות מוגבלות, ויש להסתמך על בתי חב״ד או אוכל מהבית. זה בהחלט אתגר, ואני גם מרגיש לפעמים שמפספס דברים מיוחדים מהאוכל והתרבות בגלל מגבלות הדת שלי. בנוסף, יש עניינים לגבי כניסה למקדשים ומנזרים, וזה גם משהו שדורש תכנון.
תקופה - מרץ היא התקופה שהכי מתאימה לי, במיוחד כדי לראות את פריחת הסאקורה. אני חושש שאולי לא אספיק לראות את הפריחה במלואה.
לא מצאתי פוסטים של מטיילים מסורתיים/דתיים שטסו ליפן, אז אשמח מאוד אם יש כאן כאלה. אשמח לשוחח ולהבין יותר את השטח.
שורה תחתונה - לפעמים מרגיש לי שהכל מסובך מדי, וזה מייאש אותי לחשוב על הלוגיסטיקה. מצד שני, אני ממש רוצה לעשות את זה ולא לוותר על החוויה.
אשמח לשמוע דעות, טיפים וחוויות שלכם.
תודה ושבת שלום

-
מכיוון שמטיילים דתיים לא ענו תשובות לפי הבנתי ויכולתי
א. שותף/ה לטיול: אתה יכול לפרסם מודעה במדור "מחפשים שותפים"
נכון, יכול להסתבר שאתם לא מתאימים אבל אתה מתכנן טיול לעוד חצי שנה, יש לכם הזדמנות להכיר.
תוכלו גם לעשות "טיול ניסיון" בישראל.
אם סביר מבחינתך שבמקרה הכי גרוע אם תראו שממש לא מסתדרים תעשו הפרדת כוחות ביפן אז לא לקחת סיכון גדול.
אם מבחינתך אין מצב שחלק מהטיול תעשה לבד אכן יש בעיה ותצטרך להתארגן עם מישהו שאתה מכיר טוב (וגם אז שום דבר לא מובטח)
ב. אני לא שומר כשרות אז לא יכול להעיד אישית
אני כן יודע ששמירת כשרות זה ספקטרום ולא בינארי,
יש כאלה שאוכל צימחוני סוגר להם את הפינה ויש כאלה שצריכים כשרות עם תעודה וכל הספקטרום בין לבין.
אין לי מושג איפה אתה מהבחינה הזו אבל אם תרצה תשובה ממישהו כנראה תצטרך להגדיר.
מקדשים ומנזרים אין מה לתכנן, אתה צריך להחליט מה המדיניות שלך ובהתאם להכנס או לא להכנס.
ונכון, בגלל דרך חיים שלקחת על עצמך אתה תפסיד חלק מהחוויה. אלו החיים.
ג. סאקורה: אמצע/סוף מרץ אכן בד"כ תקופה טובה.
ביפן מנסים לחזות מתי תהיה הפריחה בכל אזור, תגגל באינטרנט, הם מפרסמים מפות.
בגדול הפריחה מתקדמת מדרום לצפון.
הדעה שלי:
כן הלוגיסטיקה מעמיסה, העלות מכובדת, ולדעתי החוויה שווה את המאמץ.
-
@oded-h מתוך תיאור מפרט הדרישות, ציפיות ומגבלות שלך לטיול, נראה לי הכי הגיוני עבורך לחפש טיול מאורגן לצעירים שומרי מסורת ליפן. לא יודעת אם יש בתאריכים שאתה מחפש, אבל הייתי מתחילה משם. זה יענה גם על הצורך בחברה, וגם על הצרכים הלוגיסטיים בטיול בכלל ובהקשר של האוכל והכשרות, בפרט.
לקבלת עוד מידע רלוונטי לך, הפייסבוק (חפש קבוצות ייעודיות) יעזור הרבה יותר מאשר כאן - הפורום הזה כמעט מת.
-
תודה רבה על העזרה