אתם מדהימים.. תודה רבה על המענה וההתייחסות לכל מה שכתבתי. תודה! בעזרת השם בלי נדר שבוע הבא אסגור.
מועדים לשמחה! 
אתם מדהימים.. תודה רבה על המענה וההתייחסות לכל מה שכתבתי. תודה! בעזרת השם בלי נדר שבוע הבא אסגור.
מועדים לשמחה! 
שוב תודה רבה לכולם על התגובות זה לא מובן מאליו בכלל. מעריך מאוד.
אני אעשה קצת סדר ממה שכתבתי. אני ארצה לטוס לטיול של 3 חודש בערך, והיעד שלפחות לי היה בראש הוא הודו.
אני לא חושב ורוצה לשים במרכז את ה"שינוי" שאני רוצה שיחול בי, כעיקר הטיול.
כמובן שאני רואה בטיול כדרך נפלאה להתקדם בתחום האישי, אך בוודאי ארצה לחוות נופים ותרבויות שונות.
אני לא חושב שאוציא יותר מ40,000 שח לטיול הגדול שלי איפה שלא יהיה. זה המקסימום.
לצערי כרגע יש לי מידע דל לגבי יעדים בעולם ועל זה אני צריך לעשות קצת שיעורי בית..
שוב תודה על העזרה, אתם גדולים ![]()
וואו.. התגובות שלכם מחממות את הלב. תודה לכם. אתם נותנים לי להסתכל על הדברים ועל החיים באור אחר ממה שאני לרוב מסתכל עליהם. מירוץ. אז באמת יש את התקופה הזו בחיים שלי שאני עדיין ללא מחויבות שיכולה למנוע ממני לטייל ואני חושב שדרום אמריקה עשתה לי טוב, החופשיות והחוסר דאגות.. יש את הפחד הזה המנקר שאחרי הלימודים צריך למצוא עבודה ולמצוא את המקום שלך בחיים, ופתאום שוב לטוס זה כמו.. בריחה. או אולי חוסר יציבות? אני פשוט אקרא לזה חיפוש.
היי לכולם,
אני בהתלבטות לגבי טיסה ליפן ורציתי לשתף אתכם, ואולי לקבל תמונה ברורה יותר.
אני בן 29, מסורתי, שומר כשרות ושבת, ומעוניין לטייל ביפן למשך כשבועיים. חשבתי על טיסה בסביבות 15 במרץ, עם חזרה עד 30 במרץ - לפני פסח.
אני רוצה לחוות את יפן מקרוב - לטייל בטבע, להכיר את המקום דרך הרגליים, להרגיש את הערים, החדשנות, הטכנולוגיה והתרבות היפנית.
אבל יש לי כמה אתגרים:
לבד - אין לי עם מי לטוס, ואני לא רוצה לטוס לבד. חשבתי לחפש שותף/ה דרך פורום, אבל זה גם מאתגר, במיוחד כשלא מכירים מספיק את האדם.
דת וכשרות - ידוע שביפן אפשרויות כשרות מוגבלות, ויש להסתמך על בתי חב״ד או אוכל מהבית. זה בהחלט אתגר, ואני גם מרגיש לפעמים שמפספס דברים מיוחדים מהאוכל והתרבות בגלל מגבלות הדת שלי. בנוסף, יש עניינים לגבי כניסה למקדשים ומנזרים, וזה גם משהו שדורש תכנון.
תקופה - מרץ היא התקופה שהכי מתאימה לי, במיוחד כדי לראות את פריחת הסאקורה. אני חושש שאולי לא אספיק לראות את הפריחה במלואה.
לא מצאתי פוסטים של מטיילים מסורתיים/דתיים שטסו ליפן, אז אשמח מאוד אם יש כאן כאלה. אשמח לשוחח ולהבין יותר את השטח.
שורה תחתונה - לפעמים מרגיש לי שהכל מסובך מדי, וזה מייאש אותי לחשוב על הלוגיסטיקה. מצד שני, אני ממש רוצה לעשות את זה ולא לוותר על החוויה.
אשמח לשמוע דעות, טיפים וחוויות שלכם.
תודה ושבת שלום 
שלום,
אני אספר קצת על עצמי ואולי זה יעזור לכם לעזור לי:
אני בן 27, בקרוב מאוד אסיים את לימודיי ורוצה לטייל בהודו.
אני לא מגדיר את עצמי כאדם דתי אלא מסורתי. שומר שבת, כשרות, מניח תפילין.
אני כן מודה שגם אחרי הלימודים, אני עדיין מחפש את עצמי. הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אמונתית.
מצד אחד למדתי משהו שאני אוהב, מצד שני אני מרגיש שבאתי לעולם הזה לעשות משהו יותר גדול ומשמעותי מהמקצוע שלי.
בכללי כל החיים שלי אני מסתכל על המעבר, על עומק הדברים, למה ככה קרה ומה יהיה בעתיד ומפתח קונספירציות ודמיונות של דברים שלא קרו עדיין.
יש אצלי את העניין של הפרפקציוניזם שמאוד מקשה עליי בהקשר של המקצוע ובלימודים וזה העיק עד רמה שכבר לא נהניתי כי הייתי תחת ״שלטון המושלמות״.
אני מחפש בטיול את השקט הנפשי שאני צריך, את התשובות לגבי מה אני אוהב ומה אני רוצה לעשות בחיים.
אני יודע שחודש בהודו ואולי חצי שנה לא בטוח יתנו לי את הפתרונות ושזו עבודה וחקר יומיומי כדי להגיע למקום שלם.
אני רוצה בטיול להכיר את התרבות, לנסות מדיטציות, לדעת לשחרר, להתחבר לעצמי.
זה כן ייקל עליי אם אמצא שם חבורת ישראלים/ישראליות שמעבירים סדנאות מסוימות ושלא ארגיש לבד.
החששות שלי מהטיול זה קודם כל לטייל לבד (במידה ולא אמצא שותף).
לקיים אורח טיול שלא נוגד את אמונתי.
יש לי רמת אנגלית בינונית ובטח שלא דובר את השפה שם.
האם חודש מספיק?
מקווה ששפכתי מספיק אור על אודותי ושתוכלו להכווין אותי בטיול להודו
@oded-h אתם מתכוונים לטייל במדינה באזורים כפריים או להיות בעיר? קל נורא היום לקחת רכב ולנסוע ממקום למקום ואם רק בעיר אז בכלל אין צורך במאורגן.
אומנםהאני לא שומר כשרות אבל יש בהרבה מקומות בית חב״ד, יש קהילות יהודיות בטח בערים הגדולות.
חברות תעופה? סוויס אייר טובים, לופטהנזה, אוסטריאן, איזיגט, ראיינר. אני לא מחובבי אלעל אבל גם איתם אפשר לטוס בלי בעיה. טיסות לאירופה קצרות ואתם יכולים פשוט להביא אוכל למטוס.
היום מזמינים טיסה דרך האינטרנט בקלות וגם בתי מלון. כל הכיף זה לא להיות צמוד לישראלים ולהרגיש חו״ל אלא אם כן אתם ממש לא יודעים אנגלית בכלל ואז תהיה בעיה להסתדר. אם יודעים ממליץ לא לקחת מאורגן. הכל מארגנים דרך האינטרנט ואם תטעו קצת לפעמים אז גם לא נורא וחלק מהחוויה. עם גוגלמאפ אני הולך ברחובות של כל עיר בעולם בלי להתבלבל. תנסו את זה בארץ
תודה על התגובה!
אנחנו רוצים בעיקר להיות במקומות המרכזיים והמפורסמים. ההורים שלי טסו פעם אחת בחיים וזה קרה לפני 20 שנה. אני לא רוצה שנסתבך ולא נמצא את עצמנו שם והזמן יתבזבז. כשיש לו״ז והדרכה אז הזמן מנוצל. אני מנסה להוציא לפועל את הטיול הזה ושהם יהיו בראש שקט ויהנו.
הבעיה זה למצוא חברה מספיק טוב שמארגנת טיולים טובים לשומרי מסורת.
שלום,
אני יודע שכמעט כולם כאן מטיילים לבד ולא בטיול מאורגן, אך אין לי מקום אחר לשאול.
אני מחפש טיול מאורגן לשומרי מסורת לי, לאחותי ולהורים שלי לאירופה. 7 או 8 ימים. חשבנו על איטליה. למה מאורגן? כשרות, סדר, מסלול, חוסר ידע.
בשיטוט באינטרנט מצאתי הרבה חברות תעופה אך הביקורות לכאן ולכאן. כשהרוב ביקורות לא טובות.
אם אתם מכירים/ממליצים על חברת תעופה אני אודה לכם מקרב לב. אני כבר מבולבל
אודה לעזרה
וואו.. התגובות שלכם מחממות את הלב. תודה לכם. אתם נותנים לי להסתכל על הדברים ועל החיים באור אחר ממה שאני לרוב מסתכל עליהם. מירוץ. אז באמת יש את התקופה הזו בחיים שלי שאני עדיין ללא מחויבות שיכולה למנוע ממני לטייל ואני חושב שדרום אמריקה עשתה לי טוב, החופשיות והחוסר דאגות.. יש את הפחד הזה המנקר שאחרי הלימודים צריך למצוא עבודה ולמצוא את המקום שלך בחיים, ופתאום שוב לטוס זה כמו.. בריחה. או אולי חוסר יציבות? אני פשוט אקרא לזה חיפוש.
שבוע טוב,
יכול להיות שפספסתי את הרכבת, אבל מעניין לשמוע כאלו שיותר מבינים ממני.
אני בן 27 ועוד מעט מסיים לימודים, אחרי הצבא זכיתי לטייל חצי שנה בדרום אמריקה (אז אולי לא ממש פספסתי את הרכבת..) , אבל הרצון לטוס למזרח להודו עדיין קיים.
רציתי לשאול אם זה כדאי לטוס להודו לתקופה מסוימת בגיל 27 אחרי לימודים?.. או שכדאי להיכנס למירוץ החיים ולא לחפש הרפתקאות?..
במידה וארצה.. אין לי עם מי לטוס ואני לא מתלהב מלטוס לבד. חושבים שיהיו כאלו שירצו?
תודה מראש לעונים
תודה על התגובות. מצאתי טיסה ב - 1,180₪ טיסה ביום ראשון וטיסת חזור ביום חמישי בערב. זה מחיר טוב? אני לא יודע אם ירדו מחירים ליעד הזה ואם כדאי לחכות שלא תעלם הטיסה הזו כי היא מתאימה לזמנים שלנו.