כיוון מסלול באי הדרומי - ניו זילנד
-
אנחנו מתכננים טיול מעגלי באי הדרומי בניו זילנד אשר אמור להתחיל ולהסתיים בכרייסטצ'רץ. האם יש חשיבות אם המסלול הוא בכיוון השעון או בניגוד לכיוון השעון? תודה
-
לא היה לי מושג אבל חשבתי שזו שאלה לצ׳אט…אז שאלתי וזה סיכום תשובתו. מעניין מה תגלי בחיפוש מעמיק יותר קרני….
-
לא היה לי מושג אבל חשבתי שזו שאלה לצ׳אט…אז שאלתי וזה סיכום תשובתו. מעניין מה תגלי בחיפוש מעמיק יותר קרני….
-
אז מה לבחור?
בחרו בכיוון השעון אם: • אתם רוצים להתחיל בקטן ולהתקדם בהדרגה לשיאים. • אתם מעדיפים כבישים רגועים יותר בתחילת הנהיגה. • אתם רוצים להימנע מהמסלול של כולם.
בחרו בנגד כיוון השעון אם: • אתם מעדיפים להתחיל עם חופים, יין ו-Seal watching (Kaikoura). • אתם רוצים לשמור את Queenstown ו-Milford Sound לסוף כהדובדבן. • אתם רוצים ללכת עם המסלול הקלאסי של רוב המטיילים – יהיה קל יותר לתכנן.
⸻
אם תספרו לי מה משך הטיול שלכם, באיזו עונה, והאם אתם יותר טיפוס של טבע דרמטי או חופים רגועים – אוכל להמליץ לכם חד-משמעית על כיוון אחד. מעוניינים
-
כמובן שהתשובה של הצ׳אט לא ברורה לחלוטין כי אני הייתי רואה במילפורד סאונד כשיא אבל מתחילים ממנו וממשיכים בבדיקה עצמאית עם הדירוג של מה נחשב לקל וכבד ברמה האישית למשל. אם מוצאים אצלו סתירה אז אפשר וכדאי לאתגר אותו והוא יסביר או יתנצל ויחליף את ההמלצה אבל לא מזיק לשמוע אותו בהתחלה
-
בניתי את המסלול בשיתוף פעולה איתו, הייתי צריכה להעיר לו ולתקן לא מעט, אבל הגעתי לתוצאה שדי אהבתי, בעיקר כי הגעתי אליו אחרי לא מעט חקירה וחפירה ורעיון כללי למסלול. בקשר לכיוון הוא נתן לי תשובה זהה למה שנתן לך, בדקתי גם כל מיני המלצות בבלוגים של מקומיים ושם התשובה פחות חד משמעית. בקיצור אני אוספת מידע, אעדכן בהמשך.
-
כן. צריך להעמיד אותו במקום ולאתגר אותו לפני שהוא עף על עצמו ומציע הצעות מפורטות שיושבות על בסיס רעוע. בנושא טיולים, אם יושבים עליו ומדייקים אותו, הוא יכול לתת הצעות לעניין או לאשש תוכנית שמציעים לו (למרות שגם פה הוא חנפן ומתיישר לפעמים מהר מידי עם רוח הדברים של הכותב.
-