ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מיוון

פורום טיולי משפחות
    7
    29
    12655
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קודיהמל
      קודיהמל נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

חזרנו לפני מספר ימים מטיול בן 12 יום ביוון הקסומה. בתכנון הטיול נעזרתי רבות במידע מפורום זה.
      יצאנו שתי משפחות עם ילדים שרובם בני נוער/בוגרים, סה"כ 10 אנשים כך שהטיול תוכנן והוכוון לבני נוער. השתדלתי שיהיה גיוון מירבי, הרבה מים וגם זמן חופשי שהיה חשוב לילדים שרצו גם פשוט להיות ביחד בלי נסיעות בשילוב עם ים ובריכה ולכן שני שליש ראשונים של הטיול היו מרובים בנסיעות והימים האחרונים היו רגועים יותר עם יותר מנוחה וגם קצת קניות, ים ובריכה.
      יוון יפיפיה, מגוונת ביותר, נופים מרהיבים, במיוחד באזור חבל זגוריה וצפונה וגם חצי האי פיליון ומטאורה. בחלק מהכפרים נדמה היה כאילו חזרנו בזמן אחורה.
      היוונים חביבים מאוד, מאירי פנים וששים לסייע לתיירים. היחס במלונות היה נהדר, יחס אישי. עצוב היה לראות שכמות התיירים מועטה יחסית לעונה שנחשבת לעונת שיא בתיירות. ביוון. חבל, זו מדינה יפיפיה.
      הכבישים ביוון סה"כ טובים אבל כשנוסעים בהרים צריך לקחת בחשבון שחלקם צרים במיוחד וזמן הנסיעה בפיתולים הללו הוא כמעט פי שתיים מזמן נסיעה בדרך מישורית.
      מזג האוויר היה חם, היו מספר ימים של חום קיצוני שאפילו ליוונים זה היה מוגזם אבל זכינו גם בקצת גשם פה ושם.
      אוכל טעים, חגיגה לאוהבי פירות ים אבל יש גם מבחר יפה של בשרים ומנות צמחיות. מחירים נוחים.

הימים היו נעשו על פי התיאור הבא:
      היום הראשון – מטאורה. לינה במלון חביב ביותר שנכתבו עליו כאן המלצות - Hotel Doupiani House- מומלץ גם על ידינו.
      הגענו למטאורה בשעות אחה"צ והספקנו לעלות למנזרים לתצפית בשקיעה. חשוב שלא לפספס סיור במקום ותצפית בשקיעה במקום המיוחד והמדהים הזה.
      בדרך למטאורה עצרנו בעיירה מקסימה בשם קמנה וורלה (Kamena Vourla) שם אכלנו במסעדה ששמה לא זכור לי. מאוד נהננו שם, ישבנו בשולחן במסעדה כמעט על המים ונהננו משני העולמות - מים ואוכל טעים.
      בערב אכלנו במסעדת פרדייז שגם היא הומלצה באתר זה וגם שם היה נהדר.

היום השני והשלישי - לנו במלון קטן וחביב ביותר באריסטי ששמו Hotel Taxiarches – מומלץ על ידינו.
      ביום הנסיעה לאריסטי הספקנו לבקר בשני מנזרים במטאורה ובדרך עברנו דרך הכפר מצובו שם אכלנו ארוחת צהרים וגם טיילנו קצת בכפר. המשכנו לכפר Monodendri וביקרנו במנזר אגיה פרסקווי שבו תצפית מרהיבה ממנו לקניון ויקוס. בערב אכלנו במסעדה באריסטי - יש שם שתי מסעדות, בחרנו את זו שליד עץ הדולב. היה מוצלח.
      ביום השני באריסטי עשינו רפטינג שהוזמנתי דרך המלון בו לנו שבו ממוקם מרכז ספורט שכולל גם רפטינג. הזמנו שיט רפטינג שנמשך שעה וחצי אבל עם ההכנות לפני ואחרי זה העסיק אותנו בערך חצי יום. שיט זה היה אחד משיאי הטיול, כולנו נהננו מאוד, הנהר קסום, נוף יפיפה וגם פעילות שמאוד מתאימה לבני נוער. מרכז הרפטינג נקרא - Rafting Athletic Center וכתובת אתר האינטרנט - http://rafting-athletic-center.gr/en/activities
      במחצית השניה של זה בילינו בכפר פפיגו שם אכלנו במסעדה ביתית וקסומה שנקראת - הטברנה של ניקוס ויוליה, נהננו מהמסעדה ומהאוכל בה. אחה"צ בילינו בבריכות הסלע שבין כפרי הפפיגו (Rogkovo Obires).

היום הרביעי - קסטוריה - לינה במלון מקסים בשם Chloe Hotel. מומלץ ביותר.
      הגענו לקסטוריה בצהרים, ביקרנו בבתים הפרהיסטורים על אגם קסטוריה (prehistoric Neolithic settlement), מדובר בשחזור של מבנים שהיו נפוצים לפני אלפי שנה באזור זה של יוון. אתר נחמד ומעניין לביקור אבל רק אם יש זמן, לא חובה.
      http://youplanet.com/guide/experience/58/dispilio-prehistori c-lake-settlement
      אחרי כן טיילנו קצת בעיר ואחה"צ נסענו לאגמי פרספה היפיפיים והגענו לאי קסום בתוך פרספה בשם האי אגיוס אכילוס Agios Ahillios. מדובר באי קטן שמחובר ליבשה בגשר עץ צף. בתוך האי היה מקום בו אפשר היה להתרחץ באגם, הילדים מאוד נהננו שם וגם אנחנו.
      אחרי כן כבר התחיל להחשיך ולכן ויתרנו על ביקור בכפר הדייגים Psarades הסמוך וחזרנו לקסטוריה.
      בערב אכלנו במסעדה בשם Doltso הממוקמת בעיר העתיקה. אוכל יווני מסורתי וטעים - מומלץ.
      בבוקר עזיבתנו את קסטוריה ניסינו להגיע למוזיאון הפולקלור של קסטוריה אבל היה סגור, למרות שהגענו בשעת פעילות של המוזיאון.
      http://www.macedonian-heritage.gr/Museums/Folklore/Laografik o_Kastorias.html
      המשכנו למערת נטיפים בשם מערת הדרקון Cave of the Dragon - ביקור קצר ומודרך לאורך 300 מטר של מערת נטיפים מקסימה – מומלץ ביותר.
      http://www.spilaiodrakoukast.gr/
      אחרי כן נסענו לאורך הטיילת של קסטוריה ועזבנו את העיר לכיוון חצי האי פליון בסביבות 12:00.

היום החמישי, שישי ושביעי – לינה בחצי האי פליון בשתי דירות נופש השייכות לזוג ישראלים בשם אורלי ורני. מקום יפיפה sunriseview http://www.sunriseview.gr/ הגענו אליהם דרך המלצה באתר זה. נהננו מאוד מביקור זה - גם מהמקום וגם מהאירוח הנפלא של רני ואורלי.
      לנו שם בשתי דירות הנקראות ORLYS STUDIOS ונמצאות בקרבת חוף הים של הכפר HOREFTO.
      תשומת לב לכך שהכבישים בחצי האי פיליון מפותלים במיוחד וחלקם גם צרים באופן מיוחד (בכל אופן באזור בו לנו וסביבתו כך זה היה).
      בזמן שהותנו בפליון טיילנו בעיקר בחלק המזרחי של חצי האי פיליון בהדרכתו של רני, הבעלים של דירות הנופש שלקח אותנו לכפרים בסביבה, מעיינות, יערות וחופי ים מרהיבים ביופיים, כולל זה שצולם בו הסרט מאמא-מיה - חורפטו Horefto, זאגורה, Damouhari דאמוחארי, Tsangarada צנגרדה וגם פורי.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • קודיהמל

חזרנו מיוון - המשך

היום השמיני, תשיעי ועשירי – שהות באי אוויה בעיירה בשם אריתריאה ERETRIA הנמצאת במרכז האי אוויה. בעיר זו הזמנתי מלון משודרג יותר בשם מירמר http://www.miramare-eretria.gr/frontoffice/portal.asp?cpage= NODE&cnode=1

לאוויה ניתן להגיע דרך היבשה בגשר וגם במעבורות. אנחנו הגענו במעבורת מהמפרץ בעיר גילפה http://www.ferriesglyfa.gr/

ביקרנו בכפר לוטרה אדיפסוס שבו יש מעיינות מי גופרית מיוחדים, כולנו מאוד נהננו שם. משם המשכנו לאריתריאה. הימים הללו היו רגועים יותר עם פחות נסיעות וגם בילוי במלון עצמו בבריכה ובים (לבקשת הנוער). חוף הים של מלון זה נחמד אבל הרבה פחות מרשים מהחופים של חצי האי פיליון. בנוסף, טיילנו גם בעיר אריתריאה עצמה ונסענו לכפר יפה בשם סטני.

האי אוויה נחמד אבל פחות מרהיב ביופיו מחצי האי פיליון. הכבישים בו נוחים ורחבים יותר.באחד הערבים אכלנו בטברנה משפחתית מקסימה ששמה לא זכור לי, היא ממוקמת מול מיקום יציאת המעבורות.

סה"כ מקום נחמד אבל פחות מרשים ממקומות אחרים שראינו.

היום ה- 11 - לינה באתונה, סמוך לשדה התעופה ב- Hotel Pantheon http://www.pantheonathens.com

זהו מלון פשוט ביותר עם שני יתרונות בלבד – קרוב לשדה התעופה באתונה ומחירו נוח. מעבר ללילה אחד לא היינו ישנים בו.

הגענו למלון בשעות הצהרים ומשם נסענו לתחנת המטרו שמרחקה 7 ק"מ מהמלון ולקחנו רכבת לאתונה. אחרי 40 דקות היינו בתחנת הרכבת סינטאגמה.
        משם הלכנו למסעדה שהומלצה באתר זה ובהחלט שווה את ההמלצה –

ברחוב טריפדון 14 ברובע פלקה. Scholarhio to gerani ouzeri kouklis
        http://www.scholarhio.gr/
        בהמשך הסתובבנו בפלקה ואחה"צ עלינו לאקרופוליס, ביקור מהנה ביותר לכולם. אחרי הירידה מאקרופוליס לקחנו רכבת תיירים שמסתובבת באתונה בה נחנו קצת מההליכה ברגל וגם נהננו מנופים בעיר שלא הספקנו לראות.
        עזבנו את אתונה לקראת 21:00 ברכבת ובתחנה בה ירדנו לקחנו את הרכבים וחזרנו למלון.

היום ה- 12 והאחרון – טיסת בוקר של אל-על הביתה. זהו, תם ונשלם ובהחלט עושה חשק לביקור נוסף ביוון.
        • זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מיוון - המשך

שלום לך וברוכה השבה.

אני מתרשמת שעשיתם סיבוב משגע. הגעתם גם לפינות שנמצאות אצלי ברשימת ההשלמות, כמו קסטוריה ואגמי פרספה.

את כותבת על מקומות כל כך מרשימים ומספרת עליהם כאילו חצי פורום כבר היה בהם. אם לא תראי תמונות אין סיכוי לשכנע מישהו שמדובר בטיול אטרקטיבי ומיוחד.

תעשי מאמץ?

בבקשה.
          • noa Xscotland
            noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מיוון - המשך
            הי ק',

מצטרפת לזיוה ברוח הדברים - זה לא עוד תיאור של היער השחור או הולנד Laughing
            אשמח להרחבה ולתמונות, תמיד כיף לשמוע על יעדים פחות שחוקים!

נעה
            • דבורה פ
              דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מיוון - המשך
              תודה תודה על הסיפור, וגם אני מצטרפת לבקשה לתמונות והרחבה
              דבורה
              • קודיהמל

חזרנו מיוון - המשך-תמונות
                אחרי נסיונות להקטין את התמונות כדי להעלות אותן, אני מקווה שהפעם זה ילך:
                מטאורה 2.JPG מטאורה 3.JPG
                מטאורה 2.JPG(גודל:13.68KB)מטאורה 3.JPG(גודל:11.46KB)

מטאורה 3.JPGמטאורה 2.JPG
                • קודיהמל

תמונות נוספות
                  Monodendri.JPG פיליון.JPG
                  Monodendri.JPG(גודל:21.09KB)פיליון.JPG(גודל:10.99KB)

פיליון.JPGMonodendri.JPG
                  • קודיהמל

זריחה הנשקפת מהדירה בפיליון.JPG קסטוריה.JPG
                    זריחה הנשקפת מהדירה בפיליון.JPG(גודל:13.61KB)קסטוריה.JPG(גודל:13.65KB)

קסטוריה.JPGזריחה הנשקפת מהדירה בפיליון.JPG
                    • זיוה
                      זיוה נערך לאחרונה על ידי

יופי. תודה. התחלה יפה מאוד Laughing

איזה גננים טובים היוונים. החצרות הפורחות והמוצלות שלהם - דבר נפלא בעיני.

מה את אומרת על העיר קסטוריה עצמה? קראתי כל מיני סופרלטיבים עליה. האמנם נכון?
                      • קודיהמל

היי זיוה,

בקסטוריה היינו יום אחד כולל אגמי פרספה, זה ממש ביקור טעימות קצרצר. לדעתי האזור ראוי למינימום יומיים ואף למעלה מזה. קסטוריה היא עיר יפה ומטופחת, שוכנת על אגם קסטוריה היפיפה.
                        האזור המתוייר של העיר הזכיר קצת את לוגאנו שבשוויץ אבל עם יותר פשטות ואוטנטיות. המקום בהחלט השאיר טעם של עוד.
                        סימנתי לי את האזור הזה כיעד לחזור אליו – בקסטוריה יש כמה מוזיאונים שנראים לי אטרקטיבים – סימנתי את מוזיאון הפולקלור ויער המאובנים. חוץ מזה הייתי עושה שם שיט ויש אטרקציות נוספות (צירפתי קישורים). גם הביקור באגמי פרספה הותיר טעם של עוד, האזור יפיפה, הדרך לשם מדהימה בעיני, משופעת ביערות.
                        מסומן אצלי הכפר פסאראדס Psarades כיעד להגיע אליו וגם הכפר איוס ירמאנוס שנמצא שם וגם הכפר אוכריד Ohrid וסביבתו נראים לי יעד מוצלח לביקור – לאזור אוכריד הנמצא כ- 80 ק"מ צפונית לפסאראדס לא הגענו.

http://www.ifms-grammos.gr/en/attractions-points-of-interest -en

http://www.culture8.gr/EN/route-archaeological.php

http://lakeohrid.webs.com/ohrid.htm

קסטוריה 1.jpg קסטוריה 2.jpg
                        קסטוריה 1.jpg(גודל:12.81KB)קסטוריה 2.jpg(גודל:11.33KB)

קסטוריה 2.jpgקסטוריה 1.jpg
                        • זיוה
                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

גם אני אשמח להגיע לשם במסגרת השלמות. נראה מעניין. הרבה תודה.
                          • דבורה פ

תודה ענקית על המשך הדיווח. באת לי הכי בזמן שאפשר!!!!
                            אני באמצע תכנון מסגרת טיול ליוון לשנה הבאה, בשלב ההחלטה לאיפה לטוס, לאתונה או לסלוניקי. יש גם אפשרות חזרה מיעד אחר אבל קנס ההחזר על הרכב השכור הוא כ250 יורו.
                            לקח לי זמן להגיב כי חפרתי כל שורה וכל קישור בסיפור שלך.
                            בשבילנו זה טיול ראשון אבל המתבגרת שתבוא איתנו ביקשה טיול בלי אתרים ארכיאולוגיים ואני זורמת איתה אחרי שהצטרפה אלי לחמישה מוזיאונים בטיול האחרון בברצלונה ונכנסנו לכל הבתים של גאודי.
                            מכיוון שהטיול שלנו יהיה קצר יותר משלכם בגלל אילוצים, כשמונה ימים בלבד והנסיעה מאתונה צפונה וחזרה ארוכה מאוד אני שוקלת את האפשרות לטוס לסלוניקי ולהתמקד בצפון וחצי האי פיליון, בתקווה שאם אתמקד באיזור יותר מצומצם נספיק גם את מה שזיוה מכנה "ההשלמות" כלומר המקומות המקסימים שמשום מה לא קרויים "MUST".

אשמח לשמוע דעתך על המיקוד באיזור הזה לטיול קצר יותר.
                            יש לי המון שאלות ספיציפיות שנראה לי פחות מעניינות את גולשי הפורום, אשלח לך בפרטי מקווה שזה בסדר.

תודה ענקית
                            דבורה
                            • זיוה
                              זיוה נערך לאחרונה על ידי

דבורה, הרעיון לעשות את כל הסיבוב מסלוניקי נראה לי מצוין, אם תמצאי טיסה מתאימה. בכל מקרה, בשמונה ימים אין בעיני זמן להרפתקה באחד האיים, ובמיוחד אם את רוצה לשהות קצת בסלוניקי ולהספיק להגיע גם לאדסה, פרספה וקסטוריה.
                              למה אצלי זה במסגרת ההשלמות? כי ככה יצא. כל אחד והמסלול שלו. הבסיס שלנו היה אתונה. טיילנו מחוץ לעונה וטיסות ישירות לסלוניקי לא היו. עשינו סיבוב ארוך ומעניין מאוד, בחלקו גם יפהפה, דרך דלפי. גם האיים (במסגרת טיול בצפון הייתי רוצה לבלות בקורפו ו/או בסקיאתוס) נשארו ברשימת ההשלמות.
                              אגב, גם באזור זגוריה עצמו יש לי עוד השלמות. הייתי רוצה להגיע אל פארק בעלי חיים בקרבת קוניצה שלא נכנס לתכניות שלנו בטיול הראשון. אם תרצי פרטים אחפש בשבילך את הקישור. אולי זה יעניין את המתבגרת? (את שלי זה לא היה מעניין אבל אולי את שלך כן?).
                              • noa Xscotland
                                noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

הי קודי (?),
                                תודה על תוספת התמונות, אבל אל תחשבי שנסתפק רק באלה!!! יאללה, פנקי אותנו בעוד...
                                Smile

(אגב, את מקטינה אותן יותר מדי.... אם את משתמשת ב"צייר" את אמורה לשאוף שהתמונה תמלא את המסך בחלון העריכה. תמיד אפשר ללחוץ על ביטול ולהתחיל מחדש את שינוי הגודל).

נעה
                                • קודיהמל

היי דבורה,

גם אני התלבטתי בתחילת התכנון בשאלה מהיכן לטוס. רציתי להתחיל את הטיול מסלוניקי אבל בסוף ירדנו מרעיון זה כי אין טיסה ישירה לשם, חייבים בכל מקרה להגיע לאתונה ולקחת קונקשיין כך שיש זמן המתנה בשדה התעופה שפחות התאים לחברה שלי שהעדיפו להיות בתנועה על הכביש ולא בהמתנה בשדה תעופה. בדקתי גם את האפשרות לעשות את הדרך ליוון עם הקונקשיין לסלוניקי רק לצד אחד, ולקחת שם את הרכב ולהחזיר את הרכב באתונה וגם אני נתקלתי בעלות גבוהה של החזרת רכב שכור במקום שונה מזה שלקחת אותו.
                                  הטיול שלנו אופיין במספר מוקדי עניין שביניהם נסיעות ארוכות, בתחילה חשבנו על שבוע אבל ככל שהתעמקתי בנושא וגיליתי את גודלה של יוון ואת האופציות הרבות שבה כולל המרחקים מאחד לשני, הוספתי ימים לטיול. גם בשמונה ימים אפשר לארגן טיול משגע אבל כדאי לצמצם את מספר מוקדי העניין וגם את המרחקים ביניהם ולכן נראה לי שהרעיון של נסיעה לסלוניקי הוא לא רע בכלל בתנאי שתמצאי טיסות עם זמן המתנה סביר ביניהם שלא יבזבז לכם יום שלם על המתנה.
                                  חשבתי על שתי האופציות הבאות בשבילך:
                                  סלוניקי-אדסה – 1-2 לילות – לא היינו שם אבל גם אתר זה נמצא ברשימת התכנונים העתידיים שלי – נראה לי מקום אטרקטיבי עם המפלים שבו. משוטטות באינטרנט ראיתי שיש באזור מעיינות מעניינים בשם Loutra Pozar – נראה לי מקום ששווה לבלות בו שעתיים/שלוש http://www.loutrapozar.info/en/areas אבל שוב, לא הייתי שם, זה רק התרשמות שלי ממה שקראתי.
                                  אדסה-מטאורה – לילה אחד.
                                  מטאורה-פליון – 3-4 לילות – אנחנו היינו באזור המזרחי בו יש חופים יפים – אזור חורפטו והסביבה – זגורה, פורי, דאמוחארי, צרגרדה והאזור. במקריניצה לא הספקנו להיות וגם זה נמצא ברשימת ההשלמות וגם בתכנון היה הכפר מיילס שבינו ובין הכפר Ano Lehonia יש רכבת נופית שגם היא היתה בתכנון אבל לא הספקנו. http://www.peliontravel.com/pelion-steam-train.html
                                  פליון-סלוניקי – לילה עד שניים בסלוניקי.
                                  תשומת לב שעל פי מפת גוגל המרחק בין מוקדי העניין הוא בין שעה וחצי (לאדסה) ושלוש/שלוש וחצי שעות בין שאר האתרים – בפועל זמן הנסיעה ארוך בהרבה בגלל הפיתולים בדרך.

אופציה שניה:
                                  סלוניקי-אדסה – 1-2 לילות.
                                  אדסה–קסטוריה + פרספה – 2 לילות
                                  חבל זגוריה – 2-3 לילות
                                  מטאורה - לילה אחד
                                  סלוניקי ובדרך לעצור בוריה veria – לילה אחד.

נראה לי שעם מתבגרת עדיפה האופציה הראשונה כי היא יותר קצרה מבחינת הנסיעות, יש בה פחות מוקדים והיא ומשולבת גם בחופי הים של פיליון אבל הכל תלוי כמובן בטעם ובהעדפות שלכם. בהמשך קישור לכתבה מוצלחת שיש בה תיאור של חלק מהמקומות הללו - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3684906,00.html

נופי פליון 5.JPG נופי פליון 6.JPG
                                  נופי פליון 5.JPG(גודל:8.29KB)נופי פליון 6.JPG(גודל:10.47KB)

נופי פליון 6.JPGנופי פליון 5.JPG
                                  • דבורה פ

זיוה וקודיה,
                                    תודה על התשובות המושקעות!
                                    חברה טובה של המתבגרת שלי חזרה כעת מיוון, והם עשו רפטינג בערוץ הויקוס באזור הזגוריה. על זה היא לא מוותרת. לא נראה לי שעקרוני לה אם הרפטינג יהיה בערוץ הזה או בערוץ אחר, לי האיזור הזה נראה קסום.
                                    נראה לי שהתמונה ברורה, עדיף טיסות לסלוניקי אם יש נוחות, ואם אין אזי טיסה לאתונה.

תודה, תודה Smile
                                    דבורה
                                    • זיוה
                                      זיוה נערך לאחרונה על ידי

היי דבורה,
                                      לדעתי כשאומרים רפטינג בערוץ הויקוס הכוונה לקטע הנהר שבקרבת אריסטי, "הכפר של קודי", ובטח הרפטינג של קודי וגם של משפחת החברה היה שם. קוראים לו וידומטיס וזה המשך של הויקוס.

אם הבנתי נכון השם ויקוס הוא השם של הקטע הקניוני בלבד. לא תמיד זורמים בו מים. כשהייתי שם במאי היו קצת מים, ושמעתי על דיווחים מחודש ספטמבר, שלפיהם הקניון היה אז יבש.

הוידומטיס (שלחילופין קוראים לו גם "הויקוס התחתון"), הוא אמנם המשך של הקניון הגדול, אבל כנראה ניזון ממעיינות שנמצאים באזור היציאה מהקניון ולכן הוא שוצף לאורך כל ימות השנה. המים שלו בצבע תורכיז מקסים, ועל שתי הגדות - יער של עצי דולב יפהפים. הלכנו ברגל לאורך הקטע הזה. תתארי לך שראינו בחודש מאי, ביום גשם, משוגעים ששטים בקייקים במים הקפואים.

סתם שיתפתי. אם לקודי או למישהו יש תיקונים להסבר המסורבל שלי, זה בסדר גמור. עד היום אני לא בטוחה שהבנתי למה לקטע הזה קוראים כך ולקטע אחר של אותו ערוץ קוראים אחרת.
                                      • דבורה פ

זיוה, הרפטינג של החברה זאת בדיוק החברה של קודי, ונראה לי שאשלח מייל ואשאל אם יש מים והם פעילים בספטמבר. תודה שהסבת את תשומת ליבי , לא חשבתי על האפשרות זה היה נראה לי משהו שזורם כל השנה...

דבורה
                                        • קודיהמל

דבורה,

נראה לי שמים זה הדבר האחרון שחסר ביוון, זו מדינה שבורכה בכמויות יפות של מים שנשאר רק לקנא. קניון ויקוס זה אכן קניון יבש שבחלקו זורם נהר(בכפר מונודנדרי יש תצפית יפה לחלק היבש של הקניון).
                                          מספר קילומטרים אחרי היציאה מאריסטי, בדרך לפפיגו ישנו גשר. מיד אחרי הגשר יש מקום בו ניתן להחנות את הרכבים ואפשר לעשות שם מסלול הליכה ברגל לאורך חלק מנהר הווידומטיס (גם את זה עשינו) וזו גם הנקודה שממנה יוצא שיט רפטינג (היו שם גם סירות של חברות נוספות). באתר האינטרנט שצרפתי יש הצעה ל- 4 מסלולי שיט בדרגות קושי שונות. אני בחרתי את המסלול הקל מביניהם שמשמעו שיט של כשישה ק"מ בנהר קסום שמימיו קרים מאוד (כ-6-7 מעלות) מכיוון שהם מגיעים מהפשרות שלגים. גובה המים משתנה לסירוגין לאורך הנהר בין עמוקים לרדודים. יש שני מפלונים שצריך לעבור ובמהלך השיט עוצרים במספר נקודות כדי להיכנס למים. משך השיט הוא כשעה וחצי ויש הכנות לפני (נותנים חליפות מיוחדות שאפשר להיכנס איתם למים). חוויתי אבל תשומת לב לכך שיש עוד מקומות ביוון שיש בהם רפטינג, ראינו במהלך הטיול הרבה פרסומות בתחום הזה, כדאי שתבדקי את הנושא, תשלחי מיילים למי שנראה לך כולל בדיקה מי מהם פעיל ותחליטי מה מתאים לך ומסתדר עם שאר המקומות שתרצו לראות.
                                          • זיוה
                                            זיוה נערך לאחרונה על ידי

דבורה,
                                            התכוונתי שבערוץ הווידומטיס יש מים כל ימות השנה. הסברתי שמדובר בהמשך של קניון הויקוס, אבל כנראה זה היה הסבר ארוך ומסורבל.

נדמה לי שלא בכדי הוא הפך לפופולרי לאור מיקומו המרכזי למבקרים בזגוריה לזמן קצר (כמו רובנו), אבל באמת יש גם אחרים ואפשר לבחור.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון