*** המילון השלם לתרמילאי
-
איך אפשר בלי...אחי או בוורסיה שונה: אח שלו מה נהיה אחי? וואלה, הכל סאבבה אחי, מה הולך? -
לאן תלך ? - תרבות הישיבה -
''זה לא הודו''גואה- זה לא הודו דרמסלה- זה לא הודו קודאיקאנאל- זה לא הודו לפי החישוב.. רק דלהי וורנאסי הם הודו. לפנים- אכלתי בנופי לפנים!! -
tsega:Re LOOKA LOOKAאח,איך הייתי חולה על שזה הם אומרים ''צגה,צגה...'' עוד משהו שהסינים אומרים- במקום LOOK הם אומרים הרבה פעמים LOOKA�(ואז אם הם רוצים שתראה משהו הם אומריםLOOKA LOOKA) והמילה THANK U נשמעת אצלם כמו SANK U -
*** המילון השלם לתרמילאי:Reאחלה יוזמה תאי, רק צריך אחר כך לקבץ הכל למילון עברי/טיילית מדוברת... הנה התרומה הצנועה שלי עם כמה משפטים שעולים לי עכשיו בראש: 1. east and west - Nepal is the best 2. DAL BAT full power - no toilet no shower 3. Please Horn 4. Babu כינוי לילדים קטנים -
boat! boat! taxy boat! boathello madaaam.. where you go todaay -
תאילנד זה לא הודו -
NOTHING TO DO IN KATHMANDU:Reובאותה רוח - בעסה בלהסה, בעיקר כשלא מצליחים להאריך ויזה או להבין מתי יוצא האוטובוס לגולמוד או למצוא שותפים לנסיעה לגבול הנפאלי או כשהמעברים למערב טיבט חסומים או הכל ביחד. נכון שהשרשור הזה היה נראה הרבה יותר טוב עם אייקונים?
-
Just Lookyככה הם אומרים, ולדעתי הם קלטו את זה מתיירים שאמרו I`m just looking ''לאו-ווי'' בסין זה כמו ''פאלאנג'' בד''מ אסיה ו''גרינגו'' בדרום אמריקה, רק הרבה הרבה יותר מעצבן. ביאנגשואו כבר כמה שנים מוכרים חולצות עם הכתובת הגאונית בסינית: ''לאו-ווי לאי לה'' (לאו ו -
ואלו הסבל שלי היה אומרמה קרה בפוקרה? -
טויוטהשם כלל לטנדר פיק אפ פתוח המשמש להסעת נוסעים, גם אם הוא מתוצרת ניסן, סוזקי או דסאן. -
לונגייריעת בד צבעונית הנכרכת על הגוף כחצאית בעיקר בבורמה (גם גברים) והודו. התרמילאים משתמשים בו גם כשמיכה, פונצ`ו וללבוש. -
Israeli Saldממטעמי המטבח המזרחי. ניתן למצוא את ה''סלאט הישראלי'' בכל מקום הנתון להשפעת ''הקולניאליזם'' הישראלי. -
noooooo misteeer canoooot..chip chip very chip.... lose money.... -
what to do?בדר''כ כשמשהו מתפקשש בהודו - כמו למשל קניית כרטיסים לאוטובוס שלא קיים וכו` אז ההודים אומרים WHAT TO DO או בתרגום חופשי ''מה לעשות?'' -
רופה, לפניםיש בנופי לפנים שניצל לפנים וכו וכו המשמעות - מעולה וגם רופה - כינוי ישראלי במיוחד למטבע ההודי -
school penאו בגרסה הסרי-לנקית:shkooll ben! -
שמחכינוי למאכלים/משקאות שיש בהם מרכיב משמח בואן ויאנג, לאוס -
Good Plice Fol Youרחל - מה הגרסא המשופצרת שלך ללאו-ווי. -
אפרופו chinglish ....יש לי דוגמא דווקא ל- Thaiglish: Wangcome במקום Welcome (ראו את הכיתוב המחוק על החץ בתמונה).