ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קופים בתאילנד

פורום תאילנד
    13
    32
    19504
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • NofarST92
      NofarST92 נערך לאחרונה על ידי

קופים בתאילנד

אני לא טענתי לרגע שפילים נהנים מזה שרוכבים עליהם. אבל אני לא מאמינה שזה גם כל כך מפריע להם (לא רק בגלל הגודל והעוצמה של החיה המופלאה הזו).

אני לא מהמתייפיפים שאומרים אני נגד מה שעושים לחיות בתאילנד ואח"כ אלך לזה בכל מקרה. בחווה שאני דיברתי עליה (ויש עוד נוספות), לא מגדלים את הפילים לשם האטרקצייה התיירותית. מנסים להעביר למבקרים כמה שיותר מידע על הפילים, אורח חיים וטיפול נכון בהם, והכל מתוך אהבה וכבוד לבעל החיים עצמו ולא לכסף. חלק מהחוות האלה שיקומיות ומטפלות בפילים פצועים מהטבע, כאלה שנפצעו בידי אדם, פילים יוצאי קרקסים וכו' וכו'. הרכיבה עליהם היא לא עם הספסל אוטובוס על גב הפיל, אלא ישירות על צווארו, משקל נוצה על מבנה בטון. לידעתך חלק גדול מהחוות המדוברות אפילו לא מסכימים להעלות אנשים לרכיבה על הפיל. ברובן הדבר כן מאושר, אבל הרכיבה היא לבד, או עם עוד איש אחד, כשהמהוט האישי של הפיל מלווה ברגל (ללא ספסל, ללא שלושה אנשים שכנראה בעלי משקל כבר קצת יותר מורגש, ללא משיכה באוזני הפיל וללא הכאות במקל כדי "להכווין אותו"). בחוות האלה הפילפילונים הקטנים לא מופרדים מאימותיהם ומלווים את שיירות הטיול. נכנסים שם עם הפילים לתוך המים ורוחצים אותם, כשהם בתמורה גם רוחצים את הרוכב שלהם.

כל החוויה הזו ניראת לי הדדית. הפילים האלה לא אולפו באגרסיביות לפקודות בני אדם. פיל היא חיה חכמה ונוחה שמתחזקת קשרים טובים עם האדם. יצא שם רע לכל הפעילות הזו בגלל (אני לא אגיד קומץ כי אני לא בקיאה במספרים..) כמה אנשים רעים שראו בפילים מקור הכנסה, ניצלו ומנצלים אותם, כמו שכנראה היו מנצלים כל הזדמנות לקויה אחרת..

אז כל הסיפור הארוך הזה נוצר בגלל שקצת נפגעתי מהתגובה העוקצנית שלך, ואני מקווה שבפעם הבאה תשדל לא לשפוט את כל בני האדם בכזו מהירות.

שיהיה לך יום טוב וחג שמח לכולם Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ad100
        ad100 נערך לאחרונה על ידי

קופים בתאילנד

תחפשי בערוץ 8 את הסרט על פלורה יותר נכון על קרקס פלורה ותביני קצת , אם את חושבת שהיחס הוא הדדי אז כנראה את חיה בלה לה לנד (בלי לפגוע ) אילוף הפילים הוא אכזרי ביותר אם תראי אילוף של פיל שמתחיל בגיל צעיר מאד את לא תוכלי לישון בלילה .

הדבר הראשון שעושים להם הוא לימוד שליטה - משמע קושרים אותם ב4 שלשלאות ברזל לרגלים עד שהם "נרגעים " ממליץ לך להסתכל על המהוט ותראי איזה ברזל עם דוקרן הוא מחזיק ביד שנתקע לפיל ישר בגוף שהוא עושה טעות 

ודעי לך שפיל נכנס ל"לקריז " המהוט הוא הראשון שחוטף בעיטה ...... ונשלח לאבותיו , אני מרחם על נפשם של החברים כאן כי אז הייתי מצרף סרט של כמה דקות .

• NofarST92

קופים בתאילנד

אני לא אומרת שהדברים האלה לא קיימים. אלה בדיוק הדברים שאני לא מוכנה לתת להם יד ועוד לממן.

כנראה שלא קראת את ההודעה שלי. אי אפשר להכליל כי יש הרבה חוות שלא נוהגות כך בפילים וזוכרות להם את כס הקדושה בדת התאית. אי אפשר להכליל, וצריך למצוא את אלה ששוברים את הסטיגמה המלוכלכת.

• thethailife
            thethailife נערך לאחרונה על ידי

קופים בתאילנד

טוב - טרחתי, קראתי ולא.

לרוזן: ככה נראית חיה בטבע שלא רוצה להצטלם:

https://www.youtube.com/watch?v=1jidTPJ6iaU

גם הוא חשב שהם חתולים חמודים שישנים רוב היום... blush

אני בטוחה (או מקווה בשבילך) שעם היית בספארי באפריקה לא היית אומר שחתולים גם ככה ישנים כל היום ויוצא להצטלם עם אחד מהם.

נופר: ממש לא התכוונתי להעליב או לעקוץ. מטבעי אני קצת צינית ולפעמים זה מתפרש באופן אישי. אינני מתכוונת לפגוע אלא להסביר את דעתי.

כל מה שאמר קודמי לגבי המהוט נכון - הוא הראשון להתקפה.

זה כמו לנסות להציל גור כלבים מהחנות. את מרחמת עליו וקונה אותו (למרות שהחנות מקסימה והצוות הידידותי מבטיח לך שהוא גדל בריצה בחצר עם אחיו הכלבלבים) ותורמת לתעשיה אפלה מאחורה.

בלי עוקץ - אני, בתור פיל, לא רוצה אותך על הגב, עם כיסא של אוטובוס או בלעדיו... 

• NofarST92

קופים בתאילנד

נראה שנצטרך לסכם את הדיון הזה בלהסכים לא להסכים.

אני חושבת שאת עושה הכללות על פי מקרים בודדים. דבר ראשון, גידול בטבע מול גידול בשבי - שוני של עולם ומלואו. כן, היצר הפראי טבוע גם בבעלי החיים שגודלו בשבי, אבל מה הוא האדם אם לא עוד בעל חיים שפשוט החליט להבדיל את עצמו מהשאר? קשרי אהדה וכבוד נוצרים בין בעלי חיים "אויבים" (חתולים וכלבים רבים מסתדרים נפלא זה עם זה, חתולים וציפורי מחמד שגדלים יחד ואף אחד לא נטרף, כלבים ש"מאמצים" צבים ועוד מלא דוגמאות של שילובים לא הגיוניים). למה לפסול את האפשרות שיכול להיווצר קשר טוב בין פיל לאדם?! מה? רק הכלב הוא החבר הכי טוב שלנו? שום חיה אחרת לא זוכה למקום של כבוד בממלכה הנפרדת של האדם? בסופו של דבר כולם בעלי חיים, וכמו שתבואי ותרגיזי בן אדם הגיוני והוא יתקוף אותך (או סתם מישהו שחוטף סיבוב ומחליט לרצוח זרים או את משפחתו שלו), היצר ה"פראי" שקיים אצל בעלי החיים בטבע יתפרץ כשחבורת אנשים תפלוש לטריטוריה עליהה הם נלחמים לשמור, ויתקפו אותם אם הם יתגרו בהם עם מכשירי מתכת ענקיים ומאיימים (המצלמות).

בנוגע לבעלי החיים ה"תוקפניים" שגודלו בשבי, אין להם את הצורך בשמירה מתמדת על הטריטוריה שלהם והם לא מרגישים מאויימים מהשגרה של מצלמות ואנשים סביבם. אלא אם כן איזה אידיוט מתגרה בהם או מושך להם באוזן.

בקיצור, כל אחד ימשיך לחיות באמונתו. אותי לא שכנעת, אלא רק חידדת את מה שחשבתי קודם.

• הרוזן מקוסמוי
                הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

קופים בתאילנד

תודה ל תאילייף שהביאה לידיעתינו ידיעה מרעישה שנמרים בטבע טורפים 

באמת שעד לרגע זה חשבתי שנמרים נועדו להצטלם עם תיירים . 

ממש אין צורך להיות בספארי באפריקה כדי לדעת מספר עובדות בהתנהגותו וטבעו של הנמר 

במידה ולא היית בספארי באפריקה אני ממליץ לך לקרוא קצת על נמרים או להתחבר לנשיונל ג׳יאוגרפיק כדי להבין שנמרים עייפים וישנונים כ 20 שעות ביממה ואם הם לא היו צריכים לדאוג לאוכל אז כנראה שאת כל היממה היו מעבירים בחוסר מעש . 

נופר , אני מציע לך לנהוג כפי שאת רואה את הדברים מבלי להתייחס לציניות ולעוקצנות של ציניקנים ויפה נפש כאלו שכשהיו בתאילנד בפעם הראשונה עשו בדיוק את אותם הדברים שעליהם הם מרצים לנו עכשיו . 

• joe36
                  joe36 נערך לאחרונה על ידי

קופים בתאילנד

נופר היקרה,באתי לקרוא קצת טיפים בפורום אך כי הנושא של פגיעה והתאכזרות לבעלי חיים והשקרים השמחה והחיוכים שמשכנעת אנשים לממן את ההתעללות מרתיחה אותי.השירשור אילץ אותי לערוך מחקר של כשעה בנושא שהעלית מקווה שתבחרי נכון ושפרסום זה יגיע לכל מי ששוקל "חווית פילים".הביני בבקשה פיל הוא חיה שנועדה לחיות בטבע הפראי אף פיל בטבע לא ירים את רגלו כמו בקרקס,ישא על גבו ילדים ל "סיור פילים" יעשה מעשים "מצחיקים" וישחק בכדור.אז איך גורמים מופלאה שחיה בטבע הפראי לעשות את זה? עושים תהליך שנקרא Break the spirit ע"י עינויים -חישמול החיה (במקום שהכי כואב לה כפות הרגליים בד"כ) ,הכאת הפיל,קשירתו ועוד.ואז תיירים יכולים לשלם כסף או לקחת את הילדים שלהם לצפות במופע האימים או לרכוב עליהם בסיור לצלם ולשים באלבום נחמד. ילד שהיה רואה באמת  מה עשו לפיל  לא היה מפסיק לבכות והיה מתעורר כל לילה בסיוטים גם חודש אחרי הטיול.ע'"פ אתרים שקראתי  ברשת המבקשים לא לממן התעללות בפילים יש בתאילנד "מרכזי הצלה" מזוייפם-אנשים יעשו הכל בשביל כסף ולכן גם יקימו "מרכז הצלה" ו "מרכז לימוד"  מזוייפים בשביל להשקיט את מצפונם של חלק מהתיירים אבל הם חלק מהתעשייה. האם יש בך חמלה ואהבה לחיה המופלאה הזו כפי שרשמת? אם כן לא תסכמי לשלם באט אחד לממן התעללות בו. ע"פ החיפוש שערכתי וזה חוזר על עצמו במספר אתרים שדואגים לרווחת בע"ח אם כבר פילים אז יש רק מקום אחד בתאילנד שכנראה באמת דואג לפילים מהלב (וכדאי גם אותו לבדוק).

אילו הלינקים:   http://turismo-responsable.com/en-s33

http://www.wildlifeextra.com/go/world/thailand-elephants.htm l#cr

• thethailife

ציניקנית יפת נפש

אהבתי את ההגדרה. אולי אני באמת כזאת אבל גם בפעם הראשונה בתאילנד לא רכבתי על פיל או הצטלמתי עם קוף.

הרוזן - אני מבינה ממך שעם הייתי מתקרבת לנמר בטבע ושמה לו יד על הראש הוא לא היה עושה כלום (אלא אם כן הוא רעב) כי הוא ישנוני ולא השלים 20 שעות?? יש לי חתולים בבית, מכירה את טבעם.

אל תקח אותי כל כך אישית Smile טענתי היחידה היא שחיה בטבע תוקפת.

אני לא טוענת בעד או נגד. שכל אחד יעשה מה שבא לו. מבחינתי שתרכב לפיל על הראש ותשים לו אצבע בעין אבל חבל להטעות אנשים לחשוב שבעל החיים נהנה מכך.

ג'ו - תודה על ההודעה ותזהר שלא יחשבו שאתה מצתדק Smile

• NofarST92

קופים בתאילנד

תודה על הלינקים. מתכוונת לקרוא בתשומת לב Wink

• הרוזן מקוסמוי
                        הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

ציניקנית יפת נפש

אני מקווה שתתקלי בנמר בטבע תדעי להסיק את המסקנה הנכונה ולהחליט בהתאם . 

• thethailife

ציניקנית יפת נפש

בתאילנד הצ'אנס קטן. כל הנמרים פה מסוממים, קשורים או בכלוב Smile

• drorush8
                            drorush8 נערך לאחרונה על ידי

כולם פה משחקים אותה

אז אולי כל מגיבי השירשור פה שיפסיקו לאכול בשר כי מסכנות הפרות והתרנגולות והעגלים והכבשים שכואב להם כי שוחטים אותם כי אתם אוכלים בשר ותפסיקו גם לאכול ירקות (אם לא ידעתם כשאתם תולשים לצמח עלה הוא חש כאב וזה מוכח למדתי על זה) ובכלל בוא נפסיק לחיות כי לחיות המסכנות כואב. אף אחד לא יגיד לי להגיע לתאילנד ולא לראות מופע פילים או להצטלם עם טיגריסים אני נורא מצטער לפני שאתם מבלבלים תמוח ומשחקים אותה תלית שכולה תכלת תסתכלו על עצמיכם ואם אתם כבר רוצים להיות יפי נפש אז תהיו עד הסוף ולא חצי 

• 1
                            • 2
                            • 2 / 2
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון