ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקיצה לפרובאנס

פורום טיולי משפחות
    9
    27
    4878
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רבקה.ק.
      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

סקיצה לפרובאנס

הי

זה הספר שברשותי. האם הספר של אביטל ענבר הוא תרגום שלו?

רבקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יולי ד
        יולי ד נערך לאחרונה על ידי

סקיצה לפרובאנס

לגמרי לא. אביטל ענבר כתב כמה ספרים על צרפת וזה אחד מהם, שכתוב נפלא (בעיני כמובן). זה לא תרגום.

כאן הספר מוזכר בכתבה ישנה של נירה רוסו שיצאה סמוך להוצאתו בשנת 2000.

• רבקה.ק.

סקיצה לפרובאנס

מה עשית לי יולי???????

אני כבר נסעתי לקצה עולם בעקבות נירה רוסו.... אך איזה תענוג צרוף לקרוא אותה!!!

תודה  תודה תודה

רבקה

• rinini
            rinini נערך לאחרונה על ידי

לזיוה

זיוה, 

מה פלצנית, תמיד כייף לדבר על ספרים Smile

קראתי את מכתבים מן הטחנה של אלפונס דודה, לא את טרטרן איש טרסקון (אבל כן ביקרתי בטרסקון, בפסטיבל מקסים שהיה בשאטו שם באיזה קיץ). פאניול הרבה יותר קודר, לא בטוחה שהספרים/סרטים שלו הם ממש מאסט לפני נסיעה לפרובנס. 

ובכלל, החיים שמתוארים במוזיאון הסנטונים עדיין מתקיימים בחלקם. לא חייבים ספרים בשביל לזהות את בית הקפה הפרובנסלי עם הזקנים ששותים פסטיס באחת עשרה וחצי בבוקר, לפני שחוזרים הביתה לאכול ארוחת צהרים, או את שחקני הפטאנק. אין שום כפר בפרובנס שאין לו לפחות רחבת פטאנק אחת, שמארחת כמה וכמה קבוצות של שחקנים בכל סופשבוע, וגם במשך השבוע אפשר לראות שם אחר הצהרים שחקנים מסורים. גם האנשים שחוזרים מהשוק על אופנים, כשבסלסלה בגט, גבינה וכמה עגבניות, וגם הבולנז'רי ואפילו הסנדלריה הם חלק ממציאות יומיומית. נכון שהכיתות השתנו קצת, ושלא בכל פינה תפגשי נפח, אבל בכל זאת, לטעמי לא צריך הכנה מיוחדת בשביל להנות מהתרבות שמיוצגת בפאראדו. 

את המאסיף דה לה סנט בום לא מכירה כמעט, מצטערת. יש שם איזה מערה של מריה הקדושה שאמורה להיות יפה, אני חושבת.

שאלת קודם על פאניול, זה כבר יותר האזור שלו, כל הרמה שמעל אובאניה - הרים קשים יותר, פחות מים. אבל בכל זאת זורם לא רחוק משם הקאראמי, שהוא נחל מקסים, ובטח אחרי הגשמים הרבים של החורף הזה יהיה עוד יותר יפה. יש איזה פארק טבע ליד ז'מנוס, אבל יצא לי לבקר בו בחורף ולא היה סופר מרשים. לא יודעת איך הוא בעונות אחרות.. 

אתם מתכננים ממש לטייל שם טיולי טבע? אם כן חפשי כאן וכאן הצעות.

בVar גם הרבה יקבים אורגניים (=bio בצרפתית) ויכול להיות מעניין לבקר ביקב כזה. אחד הכפרים שם, Correns (שלידו נהר כייפי), אפילו הכריז על עצמו 'הכפר האורגני הראשון בצרפת', כי החקלאות שלהם רובה-ככולה ביו, והם נוהגים לפי עקרונות הקיימות. סחה עליהם! 

כיוון אחר הוא לרדת לחוף, לעיירות הקיט המתוקות - סאנארי, לה סיוטה (שם צילמו האחים לומייר את הסרט הראשון בהיסטוריה!), שיט לפורקרול ועוד הצעות כאן . 

כתבתי לך בבלגן את כל הרהורי Smile אם תצליחי להוציא מזה משהו - סבבה. 

• זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

לזיוה

רינת, 

אני לא בטוחה שנגיע למוזיאון בפרדו, אבל שכנעת אותי שאפשר להסתכל על הדברים בצורה פשוטה.

אני בהחלט אסתכל "כאן וכאן"laugh

התכנית שלנו: חמישה לילות בלוברון, שני לילות בלה פלו שעל ציר הורדון ושני לילות בין אובנייה למארסיי (איפשהו על הגבעות שמעל מרסיי, בפאתי העיר, דרומית לאלאוש). סט בום רלוונטי לנו ביום המעבר בין ורדון ללינה האחרונה. את היום המלא שיש לנו באזור הזה שמזרחית למרסיי, נבלה בקלאנקים ובעיירות של רצועת החוף הזאת.

יולי,

תודה גם לך. רפרפתי על הכתבה השווה לכשעצמהשל נירה רוסו (ואקרא יותר בעיון בהמשך). את הספר של אביטל ענבר שווה לנסות להשיג. נראה אם אצליח.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

סקיצה לפרובאנס

לא לא.

הוא כותב (כתב) עצמאי לחלוטין עם הרבה תיאורים כמה ספרים לגבי דרום צרפת .נסי למצוא אולי בחנויות של ספרים שהיו פעם.

אבל----חשוב לבדוק את המידע כי טבען של המלצות על מסעדות קסומות ובתי מלון אויריריים להשתנות ולהתעדכן עם השנים.

שפים מתחלפים, מסעדות נסגרות (גם בצרפת) וכן הלאה.

כבסיס -הוא נהדר,אחרי שקוראים מידע תיירותי -לא לפני.

בזכותו הכרתי את החבל הבסקי הצרפתי- שבכלל לא היה במודעות שלי לפני כן.

• רבקה.ק.

סקיצה לפרובאנס

יונית - אין ספק שצריך לקרוא את הספר כדי לטעום מהאווירה. אנסה לחפש בספריה.

קראתי את הכתבה של נירה רוסו שיולי צירפה לשמחתי, וכבר שם, ב2001, נדמה לי, היא אומרת שהספר כבר ישן לה ולא מדוייק.

בינתיים מצאתי גם את פרובנס חלק א' של רוסו. טרם הספיקותי לקרוא....

רבקה

• 1
                  • 2
                  • 2 / 2
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון