VALET PARKING
-
תשובהעוד לא יצא לי להחנות עם ואלה בארץ
יש הבדל בין הסרת אחריות מפריצה או נזקים בחניון בחניה עצמית לבין לתת למישהו לנהוג ברכב שלך.בכל מקרה, צודק, צביקה, אני לא מומחית לחוקי ארה"ב. ממה שאני קוראת, חובת ביטוח ע"פ חוק משתנה ממדינה למדינה בארה"ב. למעשה, הלכתי עכשיו ובדקתי בויקיפדיה -
Some states require a motor vehicle owner to carry some minimum level of liability insurance. States that do not require the vehicle owner to carry car insurance include Virginia, where an uninsured motor vehicle fee may be paid to the state; New Hampshire, and Mississippi which offers vehicle owners the option to post cash bonds (see below). The privileges and immunities clause of Article IV of the U.S. Constitution protects the rights of citizens in each respective state when traveling to another.
חוששתני שיתכן וזכויותינו כתיירים מוגבלות מהבחינה הזו ולא נחשב כאזרחי ניו המפשייר גם אם מאד נרצה
בכל מקרה, כשוכרים איננו בעלי הרכב ויתכן גם שהואלה עצמו מבוטח באופן מספק מבחינת החוק, אחרת אני לא חושבת שהיו מציעים שירות כזה לרכבים שכורים או לכל הפחות היו אזהרות מאד ברורות בנושא. אבל, כאמור, הכותבת אינה עורכת דין ואינה בקיאה בחוק האמריקני (גם לא בישראלי). אגב, מיי איסט, לגבי הסיכון, בגיגולים שעשיתי קראתי גם וידויים של ואלטים שמספרים איך הם דופקים רייסים בחניונים ו"משחקים" עם הרכבים, ובפרט עם היקרים והיוקרתיים יותר. אני מניחה שזה יותר רלבנטי לרכבי ספורט יוקרתיים של אמריקאיים שמגיעים למלונות או מסעדות מאד יוקרתיים ופחות למקרים שלנו, אבל בכל זאת...
-
שאלתי את אלאמו - זאת תשובת הכסתח שקיבלתיThis question is a bit open. You may wish to opt for a Loss Damage Waiver or Collision Damage Waiver if you plan on using valet parking. Getting a valet employee or valet company to own up to damages they may have caused to your rental can be difficult. My suggestion, use your best judgement when choosing valet services, or even better park the car yourself. Hope this has helped. Feel free to contact us for further assistance
ואחרי זה ברור שאני לא מתכוון להשתמש בשרות אלא להחנות בעצמי
-
שאלתי את אלאמו - זאת תשובת הכסתח שקיבלתיאני בכלל לא בטוחה שמי שענה לך הבין את מה שהוא עונה... אבל טוב ששאלת.
הוא בעצם אומר לך שצריך לרכוש ביטוח ביטול השתתפות עצמית, שזה מה שבא באופן סטנדרטי עם הרכבים שאנחנו שוכרים כישראלים. השאלה היא האם במקרה שמישהו אחר נהג ברכב, הואלה, הביטוח עדיין בתוקף, לאור הסעיף בחוזה השכירות שמגביל שימוש ע"י נהגים אחרים. נשמע שבפועל, לחברות השכרת הרכב באמת לא אכפת מי שרט או דפק את הרכב, אבל עדיין, לעניות דעתי, אם מדובר יהיה במשהו רציני יותר, יש בהחלט סיכוי שחברת הביטוח לא תסכים לכסות נזק שבדו"ח נכתב שהוא נגרם על ידי ואלה.
חישוב סיכונים ותועלות. עדיף להחנות לבד (זה גם חוסך טיפ), אבל לפעמים באמת יותר נוח להשתמש בשירותי ואלה, או שבכלל אי אפשר להחנות לבד. כל אחד יעשה את השיקול שלו בסיטואציות האלו.
-
שאלתי את אלאמו - זאת תשובת הכסתח שקיבלתיאני למדתי בצבא שאם יש ספק אז אין ספק. עוד לא נתקלתי אף פעם במקום שהייתי חייב להשתמש בשרות הואלה אבל תמיד יש פעם ראשונה

בכל מקרה אני מסכים איתך שכל אחד צריך לעשות את החישובים שלו