טזמניה או ניו זילנד
-
עברו כמה שנים מאז שביקרתי כאן, אבל יש עדיין כמה כינויים מוכרים

לפני שבע שנים חזרתי מהרבה ניו זילנד וקצת אוסטרליה, ועכשיו הגיע הזמן לחזור. כיוון שאנחנו קצת יותר זקנים, יש קצת פחות זמן, קצת יותר כסף וקצת פחות כושר - אבל זה מה שיש ועם זה ננצח. אנחנו זוג, מגרדים את ה-30, יש לנו בערך חודש סביב נובמבר ובגדול אנחנו מחפשים נופים, טרקים וכו'.
השאלה הגדולה מופיעה בכותרת - האם להשקיע את החודש שיש לנו בטזמניה (לא היינו) או בניו זילנד (אני הייתי, היא לא). דעות, חוויות, המלצות ורעיונות יתקבלו בשמחה.
-
לפני הכל, טוב שחזרת! -
לפני הכל, טוב שחזרת!בהחלט טזמניה.
בראייה לאחור ואחרי שראיתי עוד קצת מקומות בעולם, טזמניה זכורה לי הרבה יותר לטובה מניו זילנד. קשה קצת להשוות בין מקומות, אבל גם האווירה היותר פראית שיש בטזמניה וגם הנופים המיוחדים שאין בשום מקום אחר, בניגוד לנופים בניו זילנד, שדומים למקומות אחרים בעולם עם הרים אלפיניים.
-
לפני הכל, טוב שחזרת!טזמניה בלי צל של ספק לטעמי גם הטיסות לשם יחסית זולות(ג'טסר קוואנטס וירגין בלו טסות לשם) , היינו בה לפני ניו זילנד(שמדהימה בפני עצמה) וזה אחד המקומות שהותיר בי הכי הרבה רושם מהטיול.(אוסטרליה-טזמניה-נ"ז-פיג'י-תאילנד).
הנוף הוא מדהים(סוג של נוף ירחי שמשתנה כל הזמן), עשינו שם את טרק האוברלנד, טרק מדהים וקשוח בפני עצמו, בכל צד שלא תבחר במדינה הזו יש מה לעשות, יש להם איזה 15 גנים לאומים, האווירה מדהימה, האנשים חביבים מאוד, החוויה הזו שאתה מטרק שם ומטייל ולצידך קופצים חיות ומשפחות של וולאבים חוויה פשוט נהדרת.
במידה ואתה בוחר בטזמניה ועושים איזשהו טרק, תמיד לבדוק איך הוא נגמר והאם הוא קווי - ממקום למקום או שהוא מעגלי, ותמיד לדאוג להסעות כמו שצריך, אנחנו באוברלנד לא התכווננו עם ההסעות הרגילות שיש לטרק ומחוצה לו ושילמנו אקסטרה ממה שהיה צריך, אבל זה שווה את זה בגדול.