מתקדמים לברלין
-
מתקדמים לברליןהיי גלי (שזה גם השם של בתי. אני מסתובבת, כשקוראים טל.... איך הגעתי בפורום לשם גלינה זה סיפור ארוך ומשעמם),
אני מבינה שאני צריכה לעשות קצת הנמכת ציפיות לגבי רובע פרידריכסהיין. לא חיפשתי קרבה לאטרקציות המקובלות, שבחלקן פחות אטרקטיביות למשפחה שלי ובחלקן האחר מפוזרות ברחבי העיר. כן חיפשתי נגישות טובה לתחבורה ציבורית ובעיקר אווירה כייפית בערב, שהיה נדמה לי ששם ניתן למצוא אותה.
האמת שחוץ משני אתרי MUST מבחינתנו, אני יודעת שאין טעם לעשות יותר מידי תוכניות עד ששומעים על חוויות אלונה והנסיך....

ריף ושירלי - מתי אתם טסים?
גלי, תודה על השם של המסעדה ההודית. אגב, החופים לאורך השפרה כבר היו פתוחים כשנסעתם? מחכה לשמוע את המשך הסיפור.
אובידרזיין
טל
-
מתקדמים לברליןהמסעדה הויטנאמית המומלצת השכם והערב monsieur vuong היתה גם ברשימות שלי אך לא יצא לנו להיות בה.
למה הבינוניות שלה לא מפתיעה אותי בכלל?
לחבר'ה הנוסעים בקרוב: אנא מכם! אם תמצאו מסעדות (לא בתי קפה) שבהם יש אוכל עם אופי(נניח ויטנאמי שהוא ויטנאמי ולא סיני או בכלל "אסיאתי") וטוב ושנותן תמורה למחיר, אשמח מאד לשמוע.

-
מתקדמים לברליןהיי גלי,
אין לי כרטיסים לברלין והיא אפילו לא בתכנון הקרוב אצלי, אבל אני מה זה נהנית לטייל איתך

תודה על השיתוף
-
מתחילים בברליןנחמד לקרוא על ברלין למתקדמים, ששונה מאוד מברלין למתחילים לגמרי בה שהיתי בשבוע שעבר...
אני מתגנבת לכאן - מקווה שגלי לא תכעס - עם הודעה עבור המתחילים הקוראים את השרשור, עם שתי המלצות - האחת, להזמין מראש את הסיור המודרך לבניין הרייכסטאג, שמאוד נהננו בו, (חינם), והשניה, גם היא לא חדשה, על הסיורים של החברה של נדב גבלינגר. הסיור הראשון שהצטרפתי אליו, היה עם המדריך אורן, המיטב של ברלין, והיה ממש מקסים, מעניין, ומועיל להמשך. הקבוצה שהתאספה במקום המפגש היתה גדולה, ולכן הוזמנו עוד שני מדריכים, והיה מאוד נעים לסייר עם אורן שהוא מדריך מחונן. הסיור השני, היה קצת פחות מוצלח, ברלין היהודית, עם המדריכה אילאיל. היו יותר אנשים בקבוצה, דבר שהכביד על התנועה וגם על שמיעת המדריכה, היה יום חם יותר, והיה עומס רב של קבוצות במקומות בהם עצרנו.
אני מצטרפת להמלצה של גלי לנוסעים ב up להזמין מקום משודרג. אנחנו ישבנו בשורה הראשונה (21), בה יש המון המון מקום לרגליים. אלה להערכתי המקומות הטובים במטוס. מקבלים גם סנדוויץ ותוספות נחמדות. צריך להביא בחשבון עדיין שהכסאות ממש צרים.
קניתי כרטיס וולקאם קארד לחמישה ימים, ולדעתי, לא היה משתלם. לא הייתי בשום מקום בו היתה לי הנחה. בעצם למעט הסיורים הללו, שמקבלים בהם הנחה של 3 יורו.
סליחה על ההתפרצות...
-
מתחילים בברליןגלינה, מה זה שני המאסטים שלכם?
-
מתחילים בברליןלאלונה - Muerpark ביום ראשון בשבוע, עליו כבר התכתבנו ו.......מצפה הכוכבים על שם ארכנהולד Archenhold Sternwarte ( במצפה כוכבים זה הציג לראשונה אלברט איינשטיין את תורת היחסות. המקום קרוי על שם האסטרונום היהודי פרידריך זימון ארכנהולד, שהקים אותו וכיהן כמנהלו עד 1931. כאן נמצא גם הטלסקופ הגדול בעולם, 21 מטרים אורכו). הבן רוצה להכיר קולגות
. לא דיברתי על המקום קודם בגלל שנראה לי שהוא מעניין רק פריקים לנושא. כן חקרתי קצת את האיזור וגיליתי לשמחתי שהוא נמצא באמצע Treptower Parkשהוא פארק מאוד יפה, לפי טריפאדווייזור, שכיאה לברלין יש בו גינת בירה אך גם אנדרטה עצומה כמיטב המסורת הסובייטית לזכר החיילים שנפלו במלחמת העולם השניה. על הדרך אפשר לעבור גם ליד פסל המולקולות.
עוד דבר שהילדים, ובעיקר הבן שלי, רוצים לבקר בו זה המוזיאון הטכנולוגי והספקטרום שלידו.
-
מתחילים בברליןלא מאמינה. כל התגובה נמחקה!II
לאלונה - אתרי החובה שלנו הם MAUERPARK ביום ראשון (עליו כבר כתבתי לך) ו......מצפה הכוכבים על שם ארכנהולד Archenhold Sternwarte ( במצפה כוכבים זה הציג לראשונה אלברט איינשטיין את תורת היחסות. כאן נמצא גם הטלסקופ הגדול בעולם). הבן רוצה לפגוש קולגות
. (עליו לא כתבתי, כי היה נראה לי שהביקור במקום רלוונטי רק לפריקים לנושא).לשמחתי גיליתי שמצפה הכוכבים נמצא באמצע Treptower Park
שלפי מה שהבנתי הוא פארק יפה בפני עצמו לאורך נהר שפרה, עם גינת בירה ואנדרטה עצומת מימדים כמיטב המסורת הסובייטית לזכר החיילים הרוסים שנפלו במלחמה. בדרך אפשר לראות גם את פסל המולקולות.
-
מתחילים בברליןברור, ברור, מצפה כוכבים, איך יכולתי לשכוח! גם אצלנו הספקטרום רשום אבל בשילוב עם בונקר האימה וללא המוזיאון הטכנולוגי. הבנתי שהוא גדול מדי בשבילי.
-
מתחילים בברליןאצלנו בונקר האימה לא רשום, גם לא הטופוגרפיה של הטרור או רציף 18.
אבל כן רשום טיול אופניים מודרך, גן חיות ומוזיאון הנקניקיות

-
מתחילים בברליןשירליץ גם אני בלי רציפים ובלי טופוגרפיה. אבל בונקר האימה זה סוג של דנג'ן לפי מה שהבנתי ככה שמבחינתנו זה מאסט. גן חיות כמובן. אחד הזיכרונות החיוביים שיש לי מברלין (והבודדים בינתיים). גם המוזיאון הזה של חפצים משונים שגלי סיפרה עליו מזמן אצלי ברשימה. אנחנו חובבי הביזר. גלוש, מה קורה? את רוצה שאני אמשיך לספר במקומך או מה?

-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתנכנסת ושוב יוצאת
מי לא נותן לך להגיב כאן מי????

-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתבחיי שניסיתי למצוא בכוח רב יש לומר, את החן בהאקשה הופה , וזאת לאור ובגלל התלהבות המונית וההמלצות החמות על המקום.
או שאני ביקורתית מידי, או שציפיתי יותר מידי, אבל המקום הזה פשוט יותר ממה שעושים ממנו.בסייג אחד , שהוא הסמטה הפנימית של ההאקשה עם הגרפיטי שמרוב שזה מכוער זה היה מעניין וזהו.
אלונה אם בטעות את מגיעה להאקשה הזה, יש שם מרתף עינויים/או משהו בסגנון, (אני זוכרת משהו אפל מפחיד כזה ). הכניסה אליו מהמדרגות ליד הדבר הזה (בתמונה). אבל אם את מאורגנת מבחינת עיניני המרתף ושות' אז תשכחי ממה שאמרתי
-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתאנחנו לטרום כריסטמס בדצמבר... מהאשכול הזה אני מבין שתהיה חגיגת ברלין השנה!
-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתג'נקין, זה כניסה למרתף קטן שבינתיים סגור. רשום לי לוודא אם פתחו בעוד שבועיים. המקום קטנטן קראתי עליו ביקורות מעורבות אבל אם יהיה פתוח ברור שנהיה שם. לגבי החצרות - יש עוד שניים בסביבה של האקשה הופה, האחד זה הקמן הופה והשני סופי גיפס הופה - שלושת ההופים באותו אזור - את מתכוונת ששלושתם מיותרים?
-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתמה שהבנתי שהמרתף הקטן סגור רוב הזמן, יש רק ימים בודדים ושעות בודדות בהן הוא כן נפתח. בכנסיה אליו יש מעמד עם פליירים פרסומיים איפה שרשום מתי הנס הזה קורה. אם את כן מתכוונת לבקר באזור, הכי טוב שתבררי במייל עם הנהלת האנקשה הופה, הם בטוח יודעים.
לגבי החצרות – נכון . אחרי שהבנתי שהאקשה הופה זה נחמד ולא מעבר ויתרנו על הקמן וסופי גיפס הופה .אני מאוד זהירה פה, כי שוב, אין אדם אחד שלא המליץ על החצרות וכשהמליץ אמר שזה מאוד מאוד מיוחד.כנראה שברלין של שנות ה 20 לא עשתה לי את זה.
-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתג'ני
הנה יש אחת - גם אני לא התלהבתי ואף ציינתי את זה במספר הזדמנויות. חשבתי שאולי קשור בחורף ובשלג הכבד בזמן הביקור שלנו. מסתבר שלא...
וגלי - איזה כיף של טיול עם מקומות מעניינים וחדשים וגם שדרוגים .

שמחה שהיה מוצלח ומחכה להמשך.
איריס
-
גלוש, עשיתי ניסיון עבורך, את רואה אותי נכנסת יוצאתעד שגלי תחזור...נעלה את הדיון על ההקשה
לפחות נעביר זמן בכייף.אני דווקא כן אהבתי,ולא רק את החצרות.את כל האזור,כולל מתחם המסעדות במיוחד ביום שבת,כאשר רבים יושבים על הבוקר בבתי הקפה,ואת השווקים הקטנים עם עבודות יד,פירות וכל מיני מאכלים מהירים. צ'יפס מטוגן כספירלה,שראיתי דומה לו בבוקרשט בפארק, אפילו בקלוואות לבנוניות(כך היה רשום על דוכן).
האמת שבבוקר הגענו מוקדם מידי..רוב הפנינות חמד בחצרות הקשה רק התאוררו. בעלי חייב לפתוח את הכול על הבוקר....
בערב היה נחמד מאוד להסתובב שם. ואני לא מדברת עם המקום הספציפי עם הגרפיטי שאותו אהבתי פחות.
בחורף זה וודאי אחרת,קר בחוץ להסתובב ואם לא מקושט ומיוחד..אז מה הטעם.
-
להתקדם בברליןחברים יקרים
מתנצלת היתה לי בעיה להכנס לשרשור ביומיים האחרונים.
היום התקשרתי לתמיכה הטכנית , ביקשו ממני להיכנס דרך גוגל כרום, וגם סדרו את הבעיה.

כל הכבוד לצוות התמיכה. מקווה להצליח כעת להתקדם קצת בברלין.
בינתיים התפתח פה דיון מעניין. לא רוצה להכנס כרגע יותר מדי לדיון ההאקשה הופה.
רק להבהיר ששום מקום מהטיול שלנו ביום הראשון אינו נכלל ברשימת ה MUST , ניתן בהחלט לוותר על האתרים הללו בברלין.
לחצרות חזרתי כי בפעם הקודמת בקרתי שם בחורף, והמקום היה מאד שומם. רציתי להתרשם מהמקום בקיץ. זה היה יום מאד קליל של השלמות. מקווה בסוף לסכם אחרי מספר ביקורים בברלין את המקומות שאני אהבתי. היום הראשון היה מוקדש לגלריות והשלמות. בהמשך אנחנו עוד נחזור למקומות שאהבנו.
אבל לדעתי מומלץ לישון באזור , ובכלל באזור המיטה כי הוא מרכזי .
בברלין מאד חשוב להיות קרובים לתחנת רכבת כי בסוף ממילא מטיילים מצד לצד.
טוב, ברשותכם חוזרת לטייל צריכים עוד להתקדם......
-
להתקדם בברליןאיזה כיף להתעורר בבוקר ביקיצה טבעית. כמה זה חסר.
במלון יש ארוחת בוקר טובה. אנחנו יוצאים לחרוש. תחנה ראשונה שלנו – אי המוזיאונים, יש לידו בשבת גם שוק קטן בסגנון נחלת בנימין. משם לשדרות אונטר דן לידן קו 100 לוקח אותנו עד שער ברודנברג, משם הכבישים סגורים מתקיים מרתון של רוכבי אופניים. הכיכר נצבעת בצהוב, אחר הצהרים יש משחק גמר בברלין , והצהובים שולטים באזור השער.(מקווה שגם במילאנו באותו זמן הצהוב שולט).
אנחנו מטיילים ברגל מהשער לכיוון הרייכסטאג ומשם לפארק טיגרטן. בדרך יש יריד ענק של רחוב שלם עם כל הציוד לרוכבי אופניים, וחברות אופניים. ( איזה כמות) מטיגרטן אנחנו חותכים לכיוון פוטסדמר פלאץ, ומשם לרחוב הקניות של ברלין רחוב ווילמרסדורפר Wilmersdorfer Straße שדרת חנויות בה תמצאו מבחר גדול של חנויות ובתי כל בו הממוקמים זה לצד זה והמציעים למכירה כל דבר אותו תרצו: ביגוד, אלקטרוניקה, מוזיקה, הנעלה , כלי בית ועוד. המיוחד ברחוב שהוא פחות יקר מרחובות השופינג האחרים בברלין שראינו. הגעה : U, Wilmersdorfer Straße/Bismarckstraße באמצע הרחוב יש את קניון ארקדן ווילמרסדרוף ,בקומה אחרונה יש גלידה נהדרת של רשת EIS CAFE פרגנו לעצמכם גלידה בצורת ספגטי ( יש למטה כל טוב),ברחוב הזה אנחנו נפרדים, וקובעים להיפגש בערב במלון.
מול היציאה של הרכבת יש את הכלבו P& C החביב עלי ,שם זה רק מותגים איכותיים, והחוכמה למצוא שם את הסיילים בין הבגדים , עוד קצת יש את WOOLWORTH שם ניתן למצוא תחתונים, גרבים ופיג'מות לילדים,( רק אזהרה בפרימרק הכי זול ) ולעיתים איזה פליימוביל או לגו במבצע לילדים .
לא לשכוח בקניות מעל 30 יורו באותה חנות לבקש TAX FREE .
יש ברחוב חנויות צבעוניות של כל מיני שמונצ'ס , שם ניתן לאבד את תחושת הזמן .
הרגלים כבר עייפות הגעתי עמוסה לסוף הרחוב , ואז גיליתי שחנות הבירקנשטוק שהבטחתי לחברה לקנות נמצאת בכלל בצד השני , אחורה פנה קדימה צעד, כבר מתחיל להיות מאוחר , קניתי את הבירקנשטוק , זללתי משהו ברחוב , ואני טסה לרכבת לפוסטדמר פלאץ לקנות כרטיסים. יש איזה כיף יש כרטיסים בדיוק כמו שהוזמנו. הקופות נמצאות בצמוד למסעדה מומלצת בפוצדמאר פלאץ – טוני רומא- יש מנה של בייבי ריבס לזוג ( טעים). Tony Roma's Berlin • Marlene-Dietrich-Platz 3
מגיעים כבר לPOTSDAMER PLATZ אז כבר מציצים על הדרך בקניון רק בכדי לבדוק משהו קטן בזארה ומנגו.
עכשיו אני באמת חייבת לטוס מתחיל להיות מאוחר, והתעייפתי....
-
מתקדמים בברליןקבעתי עם בעלי בשבע וחצי במלון והשעה כבר שבע, עוד שקית קטנה של מנגו שתאזן את המשקל ואני רצה לרכבת, בדרך אני רואה תחנות עמוסות ללא מקום הצהובים ניצחו הם יושבים בתחנות הרכבת בהמוניהם ושרים, ושרים..... תוך שניות הרכבת הופכת לחגיגה.
ואז מסתבר שבדיוק סגרו את תחנת הרכבת שלי לרגל שיפוצים, ויש צורך לרדת תחנה ליפני ולקחת אוטובוס. שיט, אין לי זמן כבר למשחקים הללו, כבר הייתה שריקת סיום ואני באיחור . אני מגיעה לתחנה אחרי שהאוטובוס כבר עבר, ואני נאלצת לחכות עוד 20 דקות לאוטובוס הבא, בינתיים מתחיל לטפטף על השקיות שלי ואני באיחור , נזכרת שסגרתי את הטלפון קצת ליפני סיום הסוללה, אך הוא מסרב להידלק, ואז נדלק ואני מצליחה לשלוח הודעה קצרה שאני מאחרת בחצי שעה, והטלפון כבה.
מגיע אוטובוס אחרי 20 דקות הוא כמובן מלא בחבר'ה הצהובים ולא עוצר, עוד 20 דקות.... זה כבר מוגזם. אני מנסה בכל הזמן הזה לתפוס מונית וכל המוניות שעוברות מלאות.
בסוף נדחסתי לאוטובוס הבא, והגעתי ליעד עם מתנות פיצוי ביד , באיחור של שעה וחצי, טיפונת סימני דאגה, זה ברלין, הכל קורה בה.
לילה טוב ושינה מתוקה.