מתקדמים לברלין
-
מתקדמים בברליןגם אני כאןףלאורל כל הטיול.
וגם אני מאוד ממליצה על פוטסדאם,וגם על ונזה,לא רק הוילה בתור היסטוריה,האזור כולו.
ובפוטסדאם להתחיל כמו שגלי המליצה מהמדרחוב.
-
מתקדמים בברליןואולי יתמזל מזלכם ועדיין סירן תפרח ותפיץ את ריח הילדות,זכרון מתוק...
-
מתקדמים בברליןגלוש

היה פנטסטיש

ברלין מוכיחה שאפשר לחזור אליה עוד ועוד וכל פעם לעשות משהו אחר.
שמחה נורא שנסעת ואהבתי שאפילו שנייה לא התלבטת לגבי היעד, היה ברור לך תיכף שזאת תהיה ברלין.
בגלל שאת מכירה אותי ואת שריטותיי הרבות
, אז אחת מהן זה אהבתי לכל סיפורי המלוכה ברחבי אירופה.קיצר מה שרציתי להגיד זה שסיפור של פרידריך הגדול מעניין ממש. גם בגלל הילדות שלו וכמה הוא לא רצה להיות מלך , וכמה רצה לוותר על כס המלוכה. עוד כל פיני פיקנטריות.
אבל סתם קוריוז היסטורי מעניין:
בגלל שסיפרת על הטיול לפוטסדאם
יודעת שמניחים על הקבר שלו תפוח אדמה?
זה ממש מנהג שכזה.
שלמעשה מהווה הכרת תודה.
אז פרידריך בהברקתו "הכריח" את העם הגרמני לגדל את הירק מוזר הזה.
הוא התחיל לגדל תפוח אדמה בעצמו ועשה טריק לעמו, גידר את השדות שלו ושם שמירה כבדה ביותר. העם שהסתקרן נורא מה זה הדבר הזה הסודי והאסור שמגדלים שם ,הסתקרן, גנב ושתל אצלם בשדות ובכפרים וככה פרוסיה גילתה את תפוח אדמה וגם ניצלה מרעב בזכות זה.
הוא גם נורא נורא נורא אהב כלבים. אבל על זה בפרק הבא

עד כאן, ג'ניפדיה

-
מתקדמים בברליןגם אני אהבתי.
תודה, גלי!
עכשיו ברור לי, שהבעיה בתכנון של הטיול לברלין (6 ימים נטו), אינה מה לעשות אלא על מה לוותר...
-
מתקדמים בברליןתודה על הפירוט המפורט!
כל כך קשה לבחור בין הדברים המעניינים שיש לעשות.
-
מתקדמים בברליןאמה- המון תודה על התמונות, ועל הפרחים כמובן.
ג'ניפדיה- איזה בקיאות. מה לך ולפרידריך.? לא ידעתי את כל הסיפור על התפוחי אדמה. דווקא תפוח אדמה לא היה ברשימת הציוד שלי לארוז, למרות שטסתי ישר אחרי ל"ג בעומר כך שיכולתי אפילו להביא לו תפוח אפוי מהמדורה

את הסיפור על הכלבים ידעתי, וגם שמעתי שהם אהבו חתולים שחורים

גלינה- ב 6 ימים אפשר להספיק הרבה, אנחנו מאד אוהבים את המסביב לברלין, מומלץ לשלב.
שירלי- המלצה שלי לטעום מהכל, ולהשאיר מקום לפעם הבאה.
חופשה נעימה לכל הנוסעים והמתכננים לברלין.
-
מתקדמים בברליןגלי,
באיחור מה - גם אני בין הקוראים והנהנים.
יש תמונה של האולם עם הצדפים?
שמוליק
-
מתקדמים בברליןגלי,
תודה רבה לך. הרבה תובנות ורעיונות העלית מהביקור המי סופר שלך בברלין.
אני דווקא שמחה שויתרתי על פוטסדאם בביקורנו הקצר. לאור תיאור הגודל הייתי רוצה להקדיש למקום יום שלם וארוך, ללא חיבור עם ואנזה, שגם לה מגיע. באמת יש כל כך הרבה לראות.
תודה גם לג'ניפדיה. נהניתי מהמידע הפיקנטי.
-
מתקדמים בברליןשמוליק- הזכרת לי נקודה לציון. ביקרנו בארמון החדש ביום שני, ביום זה הארמון היה סגור למבקרים. אני יודעת שבארמון החדש יש אולם ענק שקירותיו מצופים באבנים יקרות וצדפים ופוחלצים ימיים.האולם נועד לשעשע את החברה הגבוהה לאפשר לגברים והנשים לצוד אחד את השני, ולהתהולל. הייתי סקרנית לראות . לצערי היה סגור. יתר הארמונות היו פתוחים למבקרים. אין לי מושג האם הארמון סגור בימי שני קבוע , או בשל העובדה שבדיוק היו שם שיפוצים. טרם בדקתי באתר. בכל מקרה השארתי נקודת בפוטסדאם לחזור אליהם.
זיול'ה -בהחלט שווה להשאיר לפוטסדאם יום שלם במידה ויש. בטיול הראשון שלנו בברלין שילבנו אותה עם הוילה בואנזה והרגשנו שלא השארנו לפוטסדאם מספיק זמן.
חזרנו להשלמות , למרות שכל טיול בברלין אנחנו חושבים שאולי בכלל נישן בפוטסדאם, ויום אחד נקפוץ לטייל בברלין, אבל אין לנו את האומץ. לא ברור לי למה.
יש לי גם המלצה שקיבלתי לסיור על שפת אגם לא רחוק מפוטסדאם, הבנתי שהאגם מקסים Schlachtensee. זה גם שם תחנת הרכבת. הרכבת עוצרת ממש ליד האגם וממשיכה אח"כ לפוטסדאם. מאד רציתי להציץ אך לצערי גם הפעם לא הספקנו.
מקווה לחזור או לפחות לקרוא באחד הטיולים שלך.