ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Great barrier reef

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    3
    1636
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • OfirSharon
      OfirSharon נערך לאחרונה על ידי

היי חברים,

אני מתכננת לטוס לאוסטרליה בחודשים הקרובים ואחד הדברים שאני ממש רוצה לעשות הוא הgreat barrier reef. כמה שאלות למי שהיה שם:

1. האם כדאי לצלול שם או שרק שנירקול מספיק?

2. אם צלילה אז האם כדאי להוציא רשיון צלילה בארץ או באוסטרליה (ואם באוסטרליה אז איפה?)

3. יש לי מצלמת מים שמגיעה עד לעומק של 6 מטרים. האם כדאי לי לקנות אחת אחרת (כגון GoPro) שמגיעה לעומק יותר גדול ממה שיש לי עכשיו?

המון תודה מראש ויום חמישי שמח 😃

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mayank
        mayank נערך לאחרונה על ידי

great barrier reef

אני אענה על כל השאלות באותה תשובה - תלוי.

1. עקרונית, בצלילה אפשר לראות יותר אלמוגים ויותר דגים (כולל צבים וכרישים וסטינגרייז וכו'). מצד שני, אם את לא מחובבי הז'אנר, שנורקלינג עשוי להספיק לך. שנורקלינג גם זול יותר מן הסתם. אגב, הרבה פעמים מציעים גם "צלילת היכרות" שאפשר לעשות עם מדריך צמוד, גם אם אין לך ניסיון בצלילה. 

2. אם את מתכננת להוציא רישיון צלילה באוסטרליה (שוב, לבדוק עלויות) יכול להיות שעדיף לשלב את זה ביחד עם הגרייט ברייר ריף (יש דברים כאלה בקיינס ובמקומות נוספים). כדאי לבדוק עלויות. אם השילוב יוצא זול יותר מאשר לעשות בארץ קורס ולצלול שם אולי זה כדאי. 

3. תהני מהטיול. עזבי אותך מצילומים. זאת חוויה של פעם בחיים.

ושוב, תלוי, אם שווה לך את ההשקעה במצלמה איכותית יותר, אז תשקיעי, אם לא, אז לא.

• thomas757
          thomas757 נערך לאחרונה על ידי

great barrier reef

לגבי צלילה בכלל (אני עובד בתחום)

רשיון צלילה - הכי כדאי להוציא בארץ. הרבה יותר זול, הרבה יותר פשוט וכדאי לראות כבר בארץ אם אוהבים את זה ואם אין בעיות רפואיות שמתגלות במהלך הקורס. למשל - ישנם אנשים שמגלים במהלך הקורס שלא מצליחים להשוות לחצים באוזניים או כאלה שנלחצים מהורדת מסיכה מתחת למים ובמקרה ומפסיקים את הקורס באמצע ההוצאה בחו"ל תהיה הרבה יותר גבוהה. המועדונים בארץ מצויינים ונותנים מענה טוב וכך גם המדריכים (אשמח לתת המלצות בפרטי). הצלילה בארץ היא במחירי רצפה לעומת שאר העולם ולכן מומלץ לעשות את הקורס בארץ ואפילו עוד כמה צלילות לאימון וכדי לקבל הרגשה נוחה במים ואז בטיול ממש נהנים מהצלילות כבר בצלילה הראשונה.

לגבי צלילות היכרות - באוסטרליה מותר להגיע ל-12 מטרים במקום 6 אצלנו בארץ ואפשר לראות לא מעט דברים (גם בשנירקול רואים דברים יפים אבל ההרגשה שונה).

לגבי צלילה בגרייט ברייר ריף - המקום יפה מאוד אבל אני חייב להגיד שמעט התאכזבתי (כנראה שציפיתי ליותר). שווה לבחור בחברה שמגיעה לחלק הרחוק יותר של השונית כי הוא יותר שמור. זה בד"כ יהיה יותר יקר אבל אם כבר משקיעים אז זה שווה. 

שיהיה בכיף!

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון