רומניה-תובנות מהשטח,
-
רומניה-תובנות מהשטח,אני משדר מהדרום "השקט" , היו לי פנטזיות לנסוע למשחק של הפועל
באר שבע בכדורגל בספליט [קרואטיה] ביום חמישי הקרוב אבל הכאב ראש שבנסיעה
מבודפשט לספליט קצת מוריד לי את החשק .
הן רזות מפני שהן לא חזירות כמוני , כשאני הולך לקנות בייגל אני אוכל באותו רגע
כמה בייגלים חמים וטעימים אבל הן אני משער לעצמי אוכלות בנועם אחד

וכך הן נשארות רזות ואני נושק ל- 90 ק"ג .
-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי
הקבנה הזו באמת יושבת בתוך גלויה עם " טעם של פעם " (מתאים לי )
sirop de brad -לפי בדיקה ראשונית במחשב ,מדובר בסירופ צנוברים ,שיש לו הרבה סגולות רפואיות למחלות ריאות . (אבדוק את עצמי עם רומנים אמיתיים)
ואכן מרב שהתעמקתי בתמונות לא שמתי לב לקישור הנפלא של רוז'ה מאגדי - תודה
מחכה לדווח המצולם הבא
-
רומניה-תובנות מהשטח,ויש אפילו פנסיון שבעלת הבית שלו מתמחה בהכנת הסירופ להנאת האורחים
לפי ידידנו גוגל כמובן...
the refreshing fir tree buds syrup and the delicious mushroom dainties of your hostess, the magnificence of the region and the fresh, invigorating mountain air will surely bring you back to the guesthouse La Milu!
וברומנית
Camerele intime ale pensiunii, racoritorul sirop de brad si delicioasele preparate din ciuperci ale gazdei, mirificul zonei precum si aerul curat si revigorant de munte va vor aduce cu siguranta inapoi la pensiunea La Milu!
הכי חשוב,היה טעים?תהנו,
אמה
-
רומניה-תובנות מהשטח,אנא ציינו את שם הכפר והקבנה...תודה
-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי brad זה עץ אשוח,מקליפתו גם יוצרים את צעטפת הכהינןת שרואים התוך קליפת עץ
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב אורי
לא נכנסתי מזמן לפורום אירופה והערב איני יודעת מה משך אותי לכאן,
נתקלתי באשכול שלך וכמובן שישבתי מרותקת וקראתי אותו בהנאה צרופה ורציפה.
התמונות שלך כרגיל מרהיבות.
באורדיאה שביקרתי לא ראיתי צוענים היה לך מזל אולי אין שם רבים.
גם אני מאד התרשמתי בזמנו מיופיה של העיר.
התמונה של נורית ישר להגדיל ממש גלוייה.
תפסת מזג אויר נהדר אז תמשיכו להנות ולדווח גם אנו נהנים ובורחים קצת מהמציאות.
מצרפת תמונות מארמון וולפולה שאז היה משכנו של בנק לאומי.
רחל לבון
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב לכל ידידי ולכל המגיבים.
תודה על ההתענינות ועל התרגומים.בינתיים הגיעה בעלת הביית וביחד עם הכנסת האורחים שלה ושל עובד הקאבנה שפתחו שולחן עם כיבודים,אכן למדתי שמאשוחים אפשר לעשות סירופ נפלא כזה ,אבל רק בחודש ספציפי בשנה.
זו אכן קאבאנה בטעם של פעם ואנשים מקסימים.
בצד אחד הכפר גאלבנה ובצד השני הפלג עם רעש מיים נפלא והיער.
-
רומניה-תובנות מהשטח,תשומת הלב שאנחנו מקבלים כאן היא משהו שקשה לתארו.אמרתי אתמול לאחראי על הקבאנה ,שהצליח להבין את האנגלית שלי שצריכות כבר להופיע אורניות ביער ,כי ירד אתמול קצת גשם .יצא ליער וחזר עם כמה פטריות ומחר בבוקר הן יחכן לנו בארוחת הבוקר בתוך החביתות.
התעוררנו הבוקר ליום שמש נפלא החלטנו להשאר קל''ב ,כי יפה כאן שקשה לי לתאר עד כמה ,בצהריים התחיל מבול וגם היה יפה כאן בחלונות.
אני מקווה שהמצלמה עוזרת להבין את ההנאה שלנו אפילו מהקור והגשם כאן בהרים.
אז הנה כמה תמונות שמצולמות רק ממרפסת החדר וחלונותיו.אם העתקתי כמה שכבר ראיתם -לא נורא.
-
רומניה-תובנות מהשטח,וכשפסק המבול הערפל עלה מן ההר והשמש זרחה ,ירדנו ק'מ אחד בדרך החתחתים לארישני והלכנו לאכול מיטיטי עם ממאליגה ומרק צ'ורבה חמצמץ עם המון שום.גם כאן הצליח לנו.
מעלה רק תמונה אחת ורק בגלל רחל .אני מקוה שתוסיף תובנות ותמונות מהאזור ,כי אנשים מתכננים מסלולים על בסיס שדה התעופה בקלוג' .כל המוסיף נק' עניין על המסלול
ברוך הבא ובתנאי שאלו דברים שראה וצילם במו עיניו.אחלו לי למחר שמש כי כל תחזיות האינטרנט כאן בהרים כושלות.
לילה טוב
-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי הקבאנה שהשתכנתם בה נמצאת במקום מקסים!!!
התמונות שהבאת נהדרות ורואים היטב את המבול.
כל איזור הרי אפוסני אפשר לחרוש אותו לאורכו ולרוחבו אפילו בחודש ימים.
בסופת השלג שתפסה אותנו ב-10/2009 היינו צפונית מהמיקום שלך בדרך לכפר MARISHEL עם דרך בתוך יער כשכרתו את העצים מחשש למפולות השלג, עם אגמים חמודים. אני ממהרת לעבודה אבל בערב אעלה כמה תמונות משם.
בשבילי העלית רק תמונה אחת אורי תמלא אותנו בתמונות כאלה נהדרות. אין כמו האיזורים הפנימיים של רומניה. זה להכיר את הכפרים במיטבם. כל הכבוד לכם!!!
רחל לבון
-
רומניה-תובנות מהשטח,מוסיף תמונה שצילמתי על הדרך ,זוז רומנים שקוטפים עלים או מחטים איני זוכר בדיוק ,רק הם הסבירו שהם עושים מזה סירופ ואפילו זאת תרופה לכל מיני מכאובים
-
רומניה-תובנות מהשטח,היי אורי,
אני מאוד נהנית גם מהדיווח האון-ליין שלך וגם מהתמונות. את התמונות משדרות היטב את הטבע המהמם וגם את המבול שהיה.
מתחילת הדיווח אני חושבת איך לגרום להורי לנסוע לרומניה. ועקב המחשבות יש לי שאלה אליך: להבנתי אין שם הרבה אנשים דוברי אנגלית? או שאני טועה? ואם אני צודקת-איך אתה מתקשר איתם? (הבנתי שאתה לא דובר רומנית)
תמשיכו להינות מהחופשה המקסימה שלכם ואני אמשיך לעקוב אחרי הדיווח המעניין ולשטוף עיניים עם תמונות של גשם וטבע.
-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי
רואים שהתמונות מצולמות בעין אוהבת
פשוט מקסימות לפני ,בגשם ואחרי התמונה שהקדשת לרחל
"כשפסק המבול הערפל עלה מן ההר והשמש זרחה" - חלום
מקווה שהשמש תככב בתמונות של היום (כי ביקשת)
תודה שוב
ומחכים (אנחנו מתרבים ) להמשך
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב מרינה
איין לי רצפטים לאף אחת מהשאלות שלך.כי ההורים זה בעצם גם אני .אם תשאלי אותה שאלה את מישהו מילדי אני בטוח שתקבלי תשובה דומה .הורים אינם נזקקים לשום שכנוע הם יודעים הכי טוב ,מה טוב בשבילם .הרומנים ביחוד הצעירים והמשכילים ואנשים העוסקים בתיירות ,לרוב כן מבינים אנגלית .אבל מרבית האוכלוסיה-לא.הם כל כך משתדלים לעזור ולהבין אותך ,שדוקא ברומניה בעיית התקשורת לא כ'כ קשה-מסתדרים..אנחנו איננו יודעים רומנית ,סינית או רוסית ובכל מקום תקשרנו.זה כשרון מולד ואיני יודע בדיוק לההעביר אותו לאחרים.
הנה אנשים שפגשנו היום בדרך העפר ל Patrahaitesti כפר נידח עם חנות לאטנוגראפיה שקוראת לעצמה מוזיאון (בהמשך יגיעו גם תמונות ) הם תיקשרו איתנו נהדר. הצעירים אפילו טרחו להראות לנו דמות על קיר.
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב טובה
התמונות שלמעלה צולמו די קרוב לקבאנה שלנו ,גם הבאות הן בערך מאותו המקום.
ממש איין צורך להתרחק כאן בכדי לקבל הרבה ירוק ורעש של מיים.
-
רומניה-תובנות מהשטח,בתוך כל היופי הזה חיים אנשים וצריך גם להתפרנסאז יש לאנשים מנסרות קטנות בחצר או בשטח,וחקלאות וחטיבת עצים ואפילו חנות לדברים אטנוגרפיים שקוראת לעצמה מוזיאון. על המוזיאון ואנשיו בהמשך בינתיים אני יורד לאכול ארוחת ערב עם מרק פטריות
-אייך לא

-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי,
תודה רבה על התשובות.
הפטריות, אך הפטריות... איזה כיף לראות אותן רגע אחרי הקטיפה.

ממשיכה לעקוב אחרי הדיווח שלך.
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב אורי ,
איזה כייף לקרוא את הסיקור שלך ולראות את התמונות המקסימות !
לגבי הפטריות ... חבר שלי שגר בביסטריצה מידי פעם יוצא ליער
ומחפש פטריות .
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב אורי
איזה יופי של פטריות
תחזור בבקשה עם דלי כזה לכאן.
התמונות שלך כל כך ירוקות ויופי של מפל.
מצרפת כמה תמונות בדרך לכפר מרישל באפוסני כדי לגרות מטיילים שיגיעו גם לאיזור זה. אני הייתי באוקטובר ותפסה אותנו סופת שלג שאינה אופיינית לחודש זה.
רחל לבון
-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי
אני מוקסמת מהתמונות השוויצרומניות שלך (וגם של רחל )
שוקת המים מאבן ?? (איזה יופי של פטנט להולכת המים)
לפי התמונות ,השמש לא אכזבה למרות התחזיות הכושלות
מצפה לדווח המצולם הבא
תודה טובה