להנהלה דחוף!!!!
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםפעם ראשונה שהעליתי בלוג בפורמט החדש. יש לי כמה וכמה בעיות להצביע עליהן.
מחכה שתפתרו את בעיית התמונות החסרות ואז אעלה את הבעיות.
רבקה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםבוקר טוב חברים
התמונות חזרו לבלוגים כך שהבעיה הזו נפתרה
בתודה!!!
גם לי היו בעיות בהעלאת בלוג בפורמט החדש:
1. קיצוץ התמונות המוכלות בחלק העליון והתחתון שלהן. זה לא היה קיים בפורמט הישן. ליאור אמנם השיבה לי על כך שזה תלוי בגודל התמונה אבל אני מצלמת עם אותה מצלמה ואותו גודל תמונה אז למה?
2. כשרוצים להוסיף צבע לגופן נפתחת תיבה שהיא רחוקה מאד מהמיקום של הצבע ולפעמים יוצא בכלל ממסגרת הדף.
3. היו פעמים שהחלפתי צבע וכשרציתי לחזור לשחור לא עזר לי דבר והפורמט המשיך עם הצבע הצבעוני.
4. כשרשמתי משפטים ארוכים נעלמו מילים ואותיות מתוך כל מילה וכך נאלצתי לבדוק שוב ושוב את הכתוב.
בוודאי רבקה תוסיף בעיות נוספות שהיא נתקלה.
אודה על טיפולכם.
רחל לבון
-
התמונות בבלוגיםבוקר טוב!
התמונות בבלוגים חזרו לאחר משא ומתן ארוך מול ההאקרים

בעיית החיפוש בפורום הועברה לטיפול.
רחל ורבקה, שלחו לי בבקשה בהודעה פרטית את הבעיות בבלוגים
יום טוב ושקט..
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםבוקר טוב!
קודם כל תודה לצוות על החזרת התמונות לבלוגים!
ותודה לרחל שאת עם היד על הדופק.
הבעיות שלי בעריכת בלוג:
- גודל תמונות- מה שרחל כתבה - יש קיצוץ למעלה ולמטה - אם יש גודל מסויים, אנא פרסמו אותו בפיקסלים שנדע מראש לפני ההכנסה. הבעיה היותר קשה - שהתמונות נראות ברזולוציה מאוד גרועה ולא מכבדת.
- לא ניסיתי, אבל נשאלתי ע"י אחרים ולא היתה לי תשובה - יש כנראה בעיה בהכנסת תמונות אורך??
- אי אפשר לשנות עריכה - צבע וגודל פונט - ברגע שניתנו, בלתי ניתנים לשינוי.
- אין קשר למרווחים שבקופסת העריכה לבין התוצאה הסופית בבלוג - שורות רווח שאני מרווחת באופן יזום לא מתבטאות בתוצאה הסופית
- קשה מאוד עד בלתי אפשרי לפעמים לתקן טקסט תוך כדי הקלדה - לפעמים בסדר ולפעמים אני יכולה לערוך שינויים רק תוך כדי העתקה ממקור אחר.
אודה להתייחסותכם
רבקה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםלליאור ערב טוב
הבעיות שהעלינו רבקה ואני לנושא כתיבת הבלוגים והעלאת תמונות אינו נושא אישי
שלנו אלא כל אחד מהכותבים בלוגים ייתקל בו בהקדם פשוט כנראה אנו הסנוניות
הראשונות שכתבנו בפורמט החדש.
כל מה שנכתב על ידינו יש לו עניין לכל ציבור כותבי הבלוגים לכן
מאד נשמח אם תיידעו אותנו בפומבי שהתקלות הללו תוקנו.
בהזדמנות זאת אציף כאן את בעייתה של רבקה בנושא כתיבת טיפ
כבר פנו אלי אנשים שנתקלו בבעייה איך להעלות טיפ בפורמט החדש והיות ואני טרם
הגעתי לכתיבה היה אולי מקל אם הייתם מעלים סרטון איך ניתן להעלות טיפ בקלות.
לטיפולכם בהקדם נודה.
רחל לבון
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםרחל - לא היתה שום בעיה לצרף את אותו טקסט לליאור גם לפרטי, כי אולי זה בכל זאת יקדם עניין.
ואם כבר צירפת לכאן את בעיית הטיפים (תודה) - הבעיה היא שאי אפשר לכתוב טיפ ליעד שלא קיים ברשימה של למטייל. אני מנסה לצרף טיפ לעיירה קטנטונת שטרם הוכנסה לרשימה, ופשוט בלתי אפשרי.
תודה
רבקה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםרבקה
מה שאני עושה במקרים כאלה - מכניסה שם עיר / עיירת מחוז קרובה שכן נמצאת ברשימה ובתוך הטקסט מפרטת את השם והמיקום המדויקים .
אז נכון שעדיף היה להכניס טקסט חופשי - אבל גם זה פתרון ...
איריס
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםאבל איריס, זה לא נכון לעשות את זה כך!
הרעיון בלכתוב טיפים שהם יהיו ממוקדים עבור מחפשים עתידיים....
מצד שני אולי את צודקת, מי יחפש עיירה קטנה שאיש לא מכיר....
מצד שלישי השם יכלול "עיירה ליד העיר הגדולה" כדי שכן ימצאו את זה
בקיצור, לא ברור, מבולבלת, למה אני צריכה בכלל למלא את הטופס הזה שלפני הטיפ???
רבקה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםאני הרמתי ידיים ולא מנסה יותר לכתוב טיפ. לא חשוב מה עשיתי תמיד איזה שורה מטופשת במבוא נתקעת ומסרבת להעביר הטיפ הלאה. וכשקורה הנס וכל המבוא מצליח לעבור אזי הטיפ נתקע ונמחק ברגע השליחה. ממערכת טובה ופשוטה עברו למשהו שקשה להגדיר אותו. טוב זה לא!!!
רנצי
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםאני רוצה להצביע על תקלה נוספת ששכחתי קודם:
בבלוגים, בכל החדשים (לא רק שלי) יש 1.1K לייקים בפייסבוק.... אין מצב....
רבקה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםצהריים טובים,
קראתי בעיון את כל מה שכתבתם והעברתי הלאה לצוות הטכני את מה שצריך.
יחד עם זאת, יש מספר דברים שהם לא באגים או תקלות ואשמח להסביר. מתחילה לפי הסדר שכתבתם:
1. מנוע החיפוש - בטיפול.
2. התמונות בבלוגים - התמונות לאורך יטופלו ויהיה אפשר להוסיף תמונות מעין אלה. שימו לב, תמונות רגילות לרוחב צריכות להיות במימדים 650*400. אם התמונה גדולה ממימדים אלו, זה חותך את התמונה במרכזה לגודל זה. כלומר, חותך את הקצוות העליונים והתחתונים. בכל הנוגע לאיכות התמונות - בבדיקה.
3. האפשרות להחלפת הצבעים בגופן - בבדיקה. תיבת הצבע שנעלמת בבלוגים - רחל - האם הסרגל עיצוב כולו בורח או רק התיבה של הגופן והצבע?
4. רחל - אצטרך שתסבירי לי בדיוק ובפירוט מה הכוונה "כשרשמתי משפטים ארוכים נעלמו מילים ואותיות מתוך כל מילה וכך נאלצתי לבדוק שוב ושוב את הכתוב". בבקשה תכתבי לי עם איזה דפדפן את גולשת ואם יש לך אפשרות לצילום מסך - מה טוב. שלחי לי בבקשה למייל: [email protected]
5. רבקה - בבקשה תבדקי שאת עושה רווח בבלוג על ידי לחיצה על אנטר ולא shift+enter. זה יוצר רווחים אחרים...
בנוסף, כתבת: "קשה מאוד עד בלתי אפשרי לפעמים לתקן טקסט תוך כדי הקלדה - לפעמים בסדר ולפעמים אני יכולה לערוך שינויים רק תוך כדי העתקה ממקור אחר". אשמח גם לצילום מסך והסבר מפורט מתי זה קורה. אנא שילחי לי למייל שנוכל לבדוק את זה.
6. אנו נבדוק לגבי סרטון הדרכה למערכת הטיפים החדשה
. כמו כן, התקלה שהייתה קיימת, שהטקסט היה נחמק/נעלם בעת כתיבת הטיפ - תוקנה.7. טיפ ליעד שלא קיים ברשימה של למטייל - כאשר מוסיפים טיפ חדש לאתר ניתן לבחור מתוך היעדים הקיימים ביעדי מערכת האתר. זה נועד במטרה להקל על ההקלדה, אבל זה לא פועל כמו גוגל ומוצא כל עיירה וכפר בעולם, אלא מתוך רשימת היעדים באתר. לכל יעד באתר יש עמוד משלו. לכל יבשת, מדינה וערים. אבל אין עמוד יעד לכל עיירה בעולם. אם יש יעד שלדעתכם מאוד חשוב לפתוח לו עמוד יעד, צרו קשר ואנו נבדוק זאת.
8. רבקה - דווקא מחמיא כל הלייקים האלה לבלוג
בכל אופן, זה סודר. מוזמנת לבדוק בבלוג.שיהיה לנו יום טוב ושקט
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםליאור -
תודה על ההתייחסות.
1. צילום מסך של תקלות בתיקונים - קשה לתת, אלא רק כשזה יקרה. אני אנסה "לאלץ" תיקון, אם יתאפשר, אצלם.
2. ברור שאני מכירה את ההבדל בין שני סוגי המרווחים גם עושה בהם שימוש - כמו שאמרתי - אין קשר בין מה שאני רואה בתיבת העריכה לבין התוצאה הסופית.
יתרה מזאת - היו פעמים שרווח בין מילה בעברית למילה באנגלית (ריווח רוחבי) לא התקבל ואילצתי אותו ע"י מקף.
3. לגבי הטיפים:
אם אתם מבקשים להכניס את שם המקום שאליו מפנה הטיפ - זה חייב להיות פתוח לכל האפשרויות ולכל כפרון קטן בעולם, כדי שימצא אותו על המפה המצורפת - כמו שראיתי שקורה כשמכניסים עיר גדולה, כדי שהטיפ יהיה מדוייק, אחרת אני לא רואה טעם בכל הטירחה הזו - השאירו את מערכת הטיפים כפי שהיתה, ואני במוצאי טיפ שטוב עבורי, אקליד את שם המקום לבד במפת גוגל ואמצא את מיקומו...
אגב - צריך גם את האפשרות לרשות יעד כללי כמו "האלפים הצרפתיים" אם הטיפ מתייחס לכל האזור ולא רק לכפרון קטן בשפיץ של אחד האלפים. אם המערכת פתוחה לכל מי שרוצה לתרום את חלקו בטיפים - לא צריך להתקשר אליכם כדי לפתוח יעד חדש...
זה פשוט מסורבל כרגע!!!!!
ושוב, אני רוצה להזכיר, שהרבה יותר אנשים קוראים טיפים מאשר בלוגים, אז לא חבל???
רבקה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםהיי רבקה,
בבקשה גם לגבי הרווחים אם זה קורה שוב, תנסי לצלם ולכתוב לי בפירוט מה בדיוק קורה, מתי זה קורה וכדומה.
לגבי הטיפים - יש הבדל בין השלב הראשוני כשמכניסים טיפ וצריך לכתוב את היעד ("מיקום גאוגרפי") ואז זה מתוך היעדים באתר, לבין ההמשך ("כתובת בלועזית"). זה כן יכול להיות כל כפר ועיירה בעולם כי זה מתוך גוגל מפות.
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםליאור,
רוב המצלמות מכוונות לאופציה של יחס גובה/רוחב של תמונה 4/3. נכון שבמצלמות רבות יש את האופציה לשנות יחס זה, אבל בפועל אני לא מכירה מישהו שבאמת עושה את זה על בסיס קבוע (באינסטגרם הסיפור כמובן אחר והיחס הוא 1/1 אבל זה לא קשור לכאן).
על כל פנים, לא מובן לי למה, אם זוהי הנחת היסוד, יחסי גובה/רוחב של התמונות בבלוגים הוא שונה? למה הוא 40/24 (או ליתר דיוק 24.62)? זה מראש מעוות או חותך 99% מהתמונות שאנשים יעלו לבלוג שלהם.
אני, ואני מניחה שיש כאן עוד הרבה מטיילים כמוני, שמשקיעים מחשבה על הפריים כשהם מצלמים אותו. חשוב להם מה יכנס פנימה, מה ישאר בחוץ ומהן הפרופורציות של הפריים בכללותו. אז אם ידועים מראש יחסי גובה/רוחב של התמונה, למה ללכת נגדם ולא לזרום איתם?
ואני כבר לא מדברת על איכות התמונות בבלוגים שהיא מתחת לכל ביקורת, ולא משנה באיזו רזולוציה מעלים אותן.
חבל וגם לא ממש מקצועי....
אשמח אם תתקנו.
אורה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםאורה תודה לך התוספת המבורכת בדברייך.
את היטבת להסביר את המצב בעניין התמונות
אני בדיוק כעת הלכתי לפרטים בתמונות כדי לגלות איזה פורמט יוצאת
כל תמונה וזה בדיוק מה שאת כתבת.
אני אכן איני מבינה מה הועילו חכמים בתקנתם קרי: אנשי המחשבים
שיצרו מערכת שאינה מתאימה לפורמט כפי שהתמונות מצומות ברובן.
היתה מערכת שעבדה טוב הן מבחינת איכות התמונה והן מבחינת גודל התמונה
למה היה צריך לקלקל?
אולי אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית למה שהיה בנושא התמונות? ובעניין העלאת הטיפים? אם כל כך הרבה אנשים נתקלים בבעיות ומרימים ידיים בהעלאת טיפים עוד כשנה תמצאו בפני שוקת שבורה או יבשה במקרה זה.
אני אישית למקרא הבעיות שהעלו כאן בנושא איני מתכוונת להשחית זמני לריק.
ליאור אשיב לך באופן אישי לגבי היתר.
רחל לבון
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםליאור ערב טוב,
לדעתי, מישהו מהצוות צריך לנסות לכתוב בלוג בעצמו,
ולהתרשם תוך כדי כתיבה מכל הבעיות שהוזכרו כאן.
בנוגע לרווחים בבלוג
זו בעיה שאני גם מתמודדת איתה כל הזמן...
הenter לא מתפקד לצורך הריווח בין השורות.
הפתרון המאולתר שמצאתי, להוסיף נקודה . בין שורות שאני רוצה לרווח.
.
ועוד אלתורים שמצאתי כדי לעקוף את הבאגים
כמו למשל שורה שכבר עוצבה... למחוק אותה לגמרי ולא לנסות לתקן את העיצוב.
מקווה שבמהרה לא נזדקק לאלתורים ומעקפים.
תודה
-
בעיה חוזרת במנוע החיפוש בפורומיםאורה תודה על התוספת המאוד חשובה!
ליאור:
תודה על הJPG שצירפת - אבל לגמרי ברורים לי מהם השדות, ואני אחזור שוב על מה שאמרתי - אם הטיפ שלי הוא על עיירה שלא ברשימה, או על קטע כביש - שבודאי לא נמצא ברשימה שלכם, אז אי אפשר לצלוח את הטופס הזה ואי אפשר להכניס טיפ!
ככל שאני יותר מתעמקת בזה אני מבינה יותר עד כמה הבקשה הזו , להכניס שם שכבר נמצא ברשימה שלכם (בעברית, חלקם לא מאוייתים כהלכה) הזויה! תחשבי כמה טיפים שגויים הוכנסו למערכת רק כי התאימו אותם לרשימה הקיימת!
מצטרפת לרחל בבקשה להחזיר את הגלגל אחורנית - גם בעניין התמונות ובודאי בודאי בעניין הטיפים!
רבקה
-
סרבול כתיבת טיפמצטרף למה שנאמר .
השינוי מסרבל, מקשה ומאריך את ההתעסקות.
אני חושב שצריך להשאיר רשימת איזורים, וכותב הטיפ ישייך את הטיפ לאיזור הרלוונטי. גם אם זה כפרון, גינת משחקים, או מסעדונת מיוחדת שבדיוק מתאימה למי שמגיע לאותו "חור".
מסעדות ואטרקציות לברלין ולונדון אין בעיה למצוא.
בחורים שבסוף העולם, שם כמעט ואין מידע ואם מישהו רוצה לשתף, זה מידע שלא יסולא בפז, ולכן השינוי שבוצע מקשה.
בתקופה האחרונה רציתי לכתוב כמה טיפים אבל אחרי שניים התייאשתי.
-
סרבול כתיבת טיפלליאור בוקר טוב
רציתי לראות היום האם כתיבת הטיפ היא מלאכה מסורבלת והאם כצעקתה?
ובכן כתבתי טיפ פשוט על מלון בבייג'ין ששמו FEITIAN מילאתי את כל השדות הנדרשים
ולבסוף קיבלתי שתי הערות "שדות חובה" אדומות מודגשות מבלי לציין כוכבית כמקובל מה חסר לכם.
ניסיתי ללחוץ על המקום שכתוב שדה חובה אולי ייפתח איזה חלון שיאיר את עייני ודבר לא קרה.
כך לא ניתן לכתוב טיפים במערכת שלכם וחבל. כי ברור שרצו לתת עיסוק לתכניתן אבל זה בוודאי אינו עוזר למטיילים. ולא ירחק היום בעוד שנה מעכשיו אם זה לא יתוקן אתר למטייל יהיה לא רלוונטי בהעדר טיפים.
מצטרפת לקריאה שגם הבעתי אותה במכתבי במייל אליך מאמש. הן לגבי כתיבת הבלוג שיעשו טסט עם כל הבעיות שהעליתי והעלו כאן אחרים והן לגבי הבלוגים.
רחל לבון
-
סרבול כתיבת טיפ2 הגרוש שלי לעניין הטיפים. בקטגוריית לינה בבתי מלון בעיר X אני מקבלת רשימה בת מיליון עמודים. רק מה, אותם בתי מלון חוזרים שוב ושוב ושוב ושוב. האם יש אפשרות לרכז את זה כמו בטריפאדווייזר - שם המלון ומתחתיו את כל הטיפים לגביו?
דבר נוסף, בהרבה מאוד טיפים משנת 2012 ואחורה חסרים קישורים למלון מה שהופך את הטיפ למאוד לא שימושי. ובכלל לינה כמו מסעדה - הטיפ יכול להישאר רלוונטי שלוש שנים גג, אין שום סיבה לשמר אותם כמוצג ארכיאולוגי.
אלה זוטות כמובן, אבל אם מתישהו יתוקנו כל הבעיות הגדולות בכתיבת בלוגים וטיפים, אם מנוע החיפוש אכן יתחיל להניב תוצאות, אנא תתפנו לעשות סדר בתוך הטיפים.
תודה,
אלונה