שאלה על צלילה (PDAI או SSI)
-
שלום לכולם יכול מאוד להיות שזה לא המקום אבל לא מצאתי באף פורום אחר תשובה לשאלתי- אני לפני נסיעה לאוס` וניוזילנד ורוצה להוציא כוכב שני- האם יש הבדל בין תעודת צולל של PADI לעומת תעודת צולל של SSI. כשביררתי עם בתי הספר לצלילה הם טענו שאין הבדל, רק שלהם י -
שאלה על צלילה (PDAI או SSI):RePADI נראה לי שיותר נפוץ אבל זה לא ממש משנה אין הבדל -
שאלה קשהPADI ידוע בכל העולם אבל............... הקורסים לא ממש רציניים- יותר צוללנים, פחות איכות. SSI יותר מעמיק, פחות צוללנים יותר איכות אני דייב מאסטר של SSI אומרים שיש לפעמים בעיות עם סוג כזה של רשיון ( לא נתקלתי לעולם- צוללת 14 שנה) אבל... אני מאמינה בהרגש -
ברמת כוכב שני אין הבדלשתי התעודות מוכרות בכל העולם ולא משנה עם איזה ארגון עובד המועדון אליו את מגיעה, הוא יכיר בתעודה של האירגון השני. אחרי שני כוכבים, ברמת דייבמאסטר ומדריך העסק קצת שונה. אם רוצים לעבוד בעולם במקצוע - עדיף לעשות קורס של פאדי מכיוון שהם שולטים בשוק הצלילה -
בארץ הכי טוב .. אבלאני מסכימה לגבי הארץ... ברמת SSI באוסטרליה- לא הייתי, במקומות אחרים היה אחלה.. בכל מקרה, הכי חשוב זה רצינות: תבדוק ציוד, תבדוק מה נותנים בקורס.. אל תלך על הכי זול בקיצור תראה את הרמה ( ובטח תמצא מדריך ישראלי שתרגיש טוב איתו - לפחות ככה זה בכל העולם) -
עוד שאלהאני עדיין מתלבטת, ההבדל במחירים הוא של 150-200 שקל. PADI דווקא יותר זול הבעייה היא שאני טסה ממש בסמיכות לקורס ולא יודעת איך יוכלו לשלוח לי את התעודה לחו''ל הבנתי שSSI יכולים להוציא תעודה תוך משהו כמו שבוע ושPADI לפחות 3 שבועות אולי גם זה שיקול. מישהו -
את עושה בארץ?אם את עושה בארץ אז תגידי באיזה מועדון ונגיד לך אם כדאי... בעקרון SSI מאוד רציני....בארץ!! לגבי התעודה......... יוציאו לך העתק זמני שמקובל בכל מקום וההורים שלך יכולים לשלוח בדואר את התעודה למקום שתדעי שאת מגיעה אליו ( יש אפשרות להשאיר בדואר עד 30 יום- תש -
את עושה בארץ?:Reכן אני עושה את הקורס בארץ (אחרת SSI לא היה אופצייה בכלל
)
אני אמורה לטוס בערך שבוע אחרי הקורס בטח עם תעודה זמנית...
הבנתי שאת ממליצה על SSI אבל למה בעצם? או שאין כ''כ הבדל? -
באיזה מועדון?האמת שזה תלוי במדריך.... -
זה נכון אבל....הבעייה שאי אפשר לדעת איך נראה המדריך לפני הקורס.... -
זה נכון אבל....:Reלא איך נראה המדריך אלא מי המדריך עד כמה הוא מקצועי כמה ניסיון יש לו וכד`
בכל מקרה יש תעודה זמנית וזה מספיק כדי לצלול בחו''ל ואת התעודה מקבלים אח''כ הביתה ויכולים לשלוח לך לחו''ל -
סליחה?תשאלי אותם מי במדריך?! ותגידי באיזה מועדון... זה גם עוזר... בייחוד אם זה באילת.....