עבודה באוסטרליה
-
אני כל הזמן שומע על כמה אפשר להרוויח בעבודות באוסטרליה וכמה קל למצוא שם עבודה עם רווח טוב. השאלה שלי היא איפה בדיוק אפשר להתחיל לחפש שם עבודה אמינה (אין לי בעייה עם עבודה בידיים), ואם זה בכלל רלוונתי אם אני רוצה ללכת לעבוד לחודש וחצי.
-
עבודה באוסטרליההפורום הזה לא עוסק בענייני עבודה בחו״ל, חוקית או לא חוקית. לעניין ההודעה, עבודה באוסטרליה היא לא חוקית לבעלי דרכון ישראלי. עובד זר לא חוקי. בדיוק כמו פיליפיני שעובד כאן ללא ויזה.
כשאתה עובד לא חוקי באוסטרליה, באופן אישי אתה מסתכן בגירוש, אליו תמתין במעצר. אתה יודע, כלא. כשיש לך חותמת שחורה של גירוש בדרכון זה לתמיד. רוב הסיכויים שבחיים לא תקבל ויזה לארה״ב, למשל. אתה עשוי למצוא את עצמך מסורב כניסה לאירופה.
ברמה כללית יותר, אתה דופק את כולנו. כולנו נתקשה עוד יותר לקבל ויזות. כשאנשים צריכים פירוט חשבון בנק 3 חודשים אחורה, אישור ממעסיק ותעודת שחרור מצה״ל, זה בגלל עבודה לא חוקית. זאת גם הסיבה שרוב הויזות ניתנות עכשיו ל-3 חודשים (או פחות), ללא אפשרות להארכה ולפעמים עם כניסה בודדת בלבד. עוד עבודה לא חוקית = פחות סיכויים לויזה לכולנו.
אני לא יודעת אם זה עדיין קורה או לא, אבל בעבר אנשי שגרירות אוסטרליה בישראל היו מבקרים בפורום הזה מדי פעם. הם היו שמים לב לדיונים בנושאים של עבירות על החוקים שלהם. לידיעתך.