סופסופ זה קורה..
-
באוקטובר, אני ושלושת ילדי (9, 12, 15) טסים לחדשיים לניו זילנד.
(יש כבר כרטיסים!)
אשמח לשמוע טיפים מחברים שהתנסו בטיול עם ילדים. איפה שוכרים קראוואן, טרקים מומלצים ומקומות שאסור לפספס.
וגם - איפה הכי מומלץ לקבל אינפורמציה לפני הטיסה? האם בחנויות טיולים?
תודה,
נטע
-
סופסופ זה קורה..היי נטע,
האתר הוא מקור מצוין למידע, אין צורך ללכת רחוק כל כך, אבל צריך להיות קצת ממוקדים לגבי מה את מחפשת. בפורום אין בד״כ הרבה כותבים קבועים שטיילו כמשפחה, בבלוגים יש קצת יותר מידע, למשל כאן. בפורום את מוזמנת לחפש הודעות של חגיתY, יש לה גם בלוג, היא טיילה עם ילד. אולי היא גם תענה לך בעצמה.
לרוב שאלות של ״בבקשה תבנו לי מסלול״ נשארות מיותמות, גם כי אין דבר אחד שמתאים לכולם ואי אפשר באמת לבנות טיול לזרים, וגם כי אנשים אוהבים לראות קצת השקעה מצד השואל. כשאת כותבת טרקים מומלצים: של כמה ימים? איזו דרגת קושי? בניו זילנד את תראי גם ילדים בגיל בית ספר שעושים מסלולים מאתגרים וארוכים, ככה שזה שמישהו הוא בן 12 זה לא אומר לנו הרבה לגבי היכולות או המוטיבציה שלו ללכת הרבה שעות. אם מתוכננים כמה טרקים של כמה ימים (שרק הם באמת נקראים טרקים), תכנון המסלול הוא שונה מאשר טיולים של כמה שעות ואטרקציות. מאיפה הטיסות שלכם? אולי משהו על תחומי עניין והעדפות - אקסטרים בעד ונגד, משהו...
את שואלת באיזו חברה ספציפית לשכור קראוון? באיזה מקום גיאוגרפית? השכרת קראוון, במיוחד לחודשיים היא דבר יקר מאוד. זה יכול להיות מצוין ל״חובבי הז׳אנר״, אבל צריך לקחת בחשבון שזה סיפור מאוד יקר, שעשוי גם להגיע ל-200$ ליום, לפני דלק ועלות כניסה לחניונים. אם הרעיון הוא באמת רואד טריפ בקראוון אז סבבה, מכל סיבה אחרת עדיף לוותר ולטייל ברכב קטן, קל יותר לנהיגה.
-
סופסופ זה קורה..אני אומר לך מה אני עשיתי לפני הטיול. ראשית, הלכתי להרצאה אחת ב"למטייל", אבל צריך לראות אם זה מתאים מכיוון שמרבית המטיילים הם תרמילאים, ויש בד"כ הבדל. בשלב השני קראתי, וקראתי וקראתי (כמעט ורק באתר הזה - יש פה המון אינפורמציה). רק בשלב השלישי, כאשר גיבשתי איזו תכנית מסגרת, התחלתי לשאול שאלות פה בפורום.
אני מצרפת את הקישור לסיפור של אחוה אשר טיילה עם ילדים בקראון. אנחנו התלבטנו האם לשכור קראוון, אבל החלטנו (בעיקר בגלל המחיר) שלא לעשות זאת. העדפנו ללון בדירות בקמפים, ומבחינתנו זו הייתה בחירה נכונה. מצרפת גם את הבלוג שלי.
מצרפת גם קישור לאתר של ליאת אשר חייה כרגע בניו-זילנד ונוהגת לענות בפורום הזה על שאלות. יש באתר שלה הרבה טיפים ואינפורמציה.
כייף לך. ניו-זילנד היא מדינה נפלאה (גם) לילדים...
בהצלחה
-
סופסופ זה קורה..הי נטע, אנחנו מסיימים טיול של ארוך באוסטרליה וניו זילנד, אני כותבת בלוג, תוכלי לקבל בו הרבה רעיונות. שמו shmulikimofoz או אוסטרליה - יומן מסע. תהנו
-
סופסופ זה קורה..ממליץ לך לקרוא בפורום ולחפש מסלולים שאנשים עשו.
בסופו של דבר כולם עושים more of the same .
ניו זילנד מדהימה וגם אם הפסדת מקום אחד ראית משהו מדהים אחר.
ממליץ להתמקד בעיקר באי הדרומי.
גם אנחנו נסענו עם 3 ילדים ...רק ששלנו יותר צעירים.
גם אנחנו תיעדנו בלוג.....על מנת שהדורות הבאים יזכרו ( הבלוג שלנו)
אחרי שעשית שיעורי בית ואת יותר מגובשת נשמח לעזור אם יש שאלות
דרור