חיפוש אחר הבודהיזם במזרח
-
שלום לכולם,
בעוד כחודש מהיום אני מתכנן לטוס למזרח לתקופה ארוכה (שנה +-)
אחת מהמטרות העיקריות של הטיול היא לחוות וללמוד על הבודהיזם, עם דגש על החוויה.
רציתי להתייעץ איתכם לגבי אזורים שיותר מאופיינים במנהגים ובתושבים בודהיסטים בעיקר באזור הודו והסביבה.
אני מחפש חוויה כמה שיותר אותנטית ואמיתית של התרבות הבודהיסטית, סביבה שתאפשר לי לחוות את התרבות.
תודה מראש!
-
חיפוש אחר הבודהיזם במזרחיש אזורים בודהיסטים רבים בהודו (שרובה הינדואיסטית) כגון: לאדאק, כמעט כולם בודהיסטים, בודהיזם מהזרם הטיבטי מהייאנה (בשונה מהטרוואדה ששולט בדרום מזרח אסיה - תאילנד, בורמה, לאוס, קמבודיה ועוד) וגם אזור ספיטי שלא רחוק משם.
כך גם באזור דארמאסלה, האזור שבו יושב הדלאי לאמה ואלפי הפליטים שברחו איתו מטיבט להודו. גם בביילאקופה (BYLAKUPPE),לא רחוק ממדיקרי,דרום קארנאטקה.
גם במדינת סיקים (בהודו) הדת הרווחת היא בודהיזם.
גם בנפאל (בקהילות הפליטים הטיבטים), בהוטן (יקר מאוד) וכמובן שבטיבט תוכל למצוא הרבה בודהיזם...
בהצלחה,
-
חיפוש אחר הבודהיזם במזרחרוב מדינות דרום מזרח אסיה (היבשתית) הן בודהיסטיות או עם נוכחות בודהיסטית משמעותית: לאוס, תאילנד, קמבודיה ובורמה. בכל אחת מהן צריך לחפש את העיר/אזור הרלוונטי/ת. בלאוס למשל, חפשי מידע על לואנג פרבנג.
הודו כמובן הרבה יותר עשירה בדתות. בלדאק יש הרבה מנזרים בודהיסטים. אזור דרמסלה נחשב לבודהיסטי עם אוכלוסיה טיבטית גדולה. מנגד, מדובר באזור מאד מתוייר אז אם את רוצה לחוות את "הרוח הבודהיסטית", שווה להגיע לשם מחוץ לעונה או בשוליה. אזור מפורסם ללימודים בודהיסטים, שגם התיירות הזרה בו היא בכיוון הזה (ופחות תיירות תרמילאית), היא בודגאיה שבמדינת ביהאר.
מעבר לזה אולי כדאי שתפרטי קצת מה את מחפשת, כי ההגדרה שלך מאד כללית ולא מאד ברורה.
-
חיפוש אחר הבודהיזם במזרחהיי אני אחרי טיול של 8 חודשים באזור חושב שיש הרבה מה לראות בבורמה מהפן הדתי. זו המדינה היחידה באזור שראיתי בה ילדים נזירים שמקבצים אוכל. גם בנים וגם בנות. כולם גלוחי ראש. הבנות לובשות בגד ורוד וגם שרות. גם נזירים מבוגרים מסתובבים עד הכד הזה שלהם, הם מקבצים כסף. המדינה עצמה מלא מקדשים ופסלים של בודהה. כמובן שיש גם את באגאן אבל אני הרגשתי שמבין המקומות שראיתי זו המדינה שבה האנשים הכי מחוברים לדת ושהיא נמצאת בכל מקום
-
חיפוש אחר הבודהיזם במזרחהיי נעם
אני למדתי בודהיזם במכון רוט בבודגאייה. שהיתי שם 3 שבועות במסגרת קורס וזה היה מאוד מעניין.
הנה הקישור לאתר שלהם:
מאוד ממליצה.
-
חיפוש אחר הבודהיזם במזרחלבודהיזם פנים רבות והוא קיים במדינות רבות במזרח אסיה.
לא כתבת מה הרקע שלך בבודהיזם. זו הזדמנות להמליץ לכולם על ספר מבוא מעולה לבודהיזם שיצא בימים אלה בעברית: "בודהיזם - היסטוריה, הגות ותרגול" מאת רופרט גתין (הוצאת אלטרנטיבות). קראתי לא מעט ספרי מבוא לבודהיזם וזה ללא ספק המקיף, הבהיר והמוצלח שבהם.
בקצרה, לבודהיזם שלושה ענפים עיקריים כיום:
-הדרומי (סרי לנקה, בורמה, תאילנד, לאוס וקמבודיה), המבוסס על מסורת התהרוואדה ("תורת הוותיקים") השמרנית יחסית מן הבודהיזם המוקדם.
-המזרח אסיאתי (סין, קוריאה, יפן, ווייטנאם), היונק בעיקר ממסורת המהאיאנה ("המרכבה הגדולה"), שפותחה בהודו כרפורמה וכתוספת לבודהיזם המוקדם החל (כנראה) מהמאה השנייה, כאשר בכל מדינה התפתחו מסורות מקומיות ייחודיות.
-הצפוני (טיבט, מונגוליה, חלקים בנפאל ובצפון הודו), המבוסס על המהאיאנה עם דגש על הטנטרה (או הווג'ראינה - "מרכבת הברק") שיטת תרגול אזוטרית שפותחה בהודו לקראת סוף האלף הראשון.
בהודו, מולדת הבודהיזם, לא נשאר הרבה ממנו. כפי שהמליצו לפני תוכל למצוא בודהיזם טיבטי כתרבות וצורת חיים כפרית מסורתית בלאדאק וספיטי בצפון מערב (המנזר העתיק בטאבו שבספיטי נחשב לאחד החשובים שבבודהיזם הטיבטי), ובסיקים וארונצ'ל פראדש בצפון מזרח. דרמסלה היא כמובן מרכז לימוד ותרגול בודהיסטי-טיבטי, אבל צורת החיים שם אינה מסורתית. אם מעניין אותך הבודהיזם הטיבטי, בנוסף לטיבט, שבה קשה לטייל בימים אלו באופן חופשי ומעמיק, תוכל לחוות אותו באופן אינטנסיבי בחלקה המזרחי של הרמה הטיבטית הנמצאת כיום בתחומיהם של מחוזות סיניים אחרים (מערב סצ'ואן, צ'ינגחאי, וגם קצת בגאנסו ובצפון מערב יונאן).
אם מעניין אותך הבודהיזם התהרוואדי, אני מצטרף להמלצה שנתן לך עוז לגבי בורמה, לתחושתי האנשים שם בודהיסטים באופי ובגישה לחיים ולא רק בדת, יותר מאשר במדינות אחרות. קורס ויפאסנה, שאפשר לעשותו במרכזים רבים בהודו ובמדינות אחרות ושם דגש על תרגול ופחות על תיאוריה, ייתן לך טעימה חווייתית מעמיקה של מסורת בודהיסטית תהראוואדית שמקורה בבורמה.
-
חיפוש אחר הבודהיזם במזרחתודה רבה לכולם על המידע הנפלא והמעמיק!
אני בהחלט חושב שאשנה קצת את מסלול הטיול ע"מ להגיע לבודגאייה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות