יהיה טיול לספרד?
-
ביאריץבבוקר קמנו והלכנו אני ורועי לתפילת שחרית בשעה תשע וחצי. אחרי שעה באו אלונה והילדים.
בסוף התפילה שוב נפגשנו עם כל האנשים שנהיו חברים שלנו מאתמול. והשליח הזמין אותנו לשבת איתם לקידוש של הבוקר.
שוב ישבנו ליד המשפחה מטולוז, הם סיפרו לנו שהילדים הגדולים שלהם כבר לומדים באוניברסיטה בארץ ולא מוכנים לחזור לצרפת.
אחרי שעה ובקבוק יין קמנו וחזרנו למלון שלנו לאכול את הסלמון והגולאש שהכנו לשבת.
-
ביאריץאלעד -
מפאת ההרכב המשפחתי שלי אני לא מצליח לשלב קניוניג בטיולים שלנו...
אבל אין ספק שהייתי משתלב היטב בטיול שלכם עם כל המים והאגמים המקסימים... כך שאם תשקלו לאמץ אותי בתור איזה דוד נירגן או משהו אני בהחלט אעתר בחיוב לבקשה...
איזה טיול כיפי - וכאן המקום גם לשבח אותך על הלינקים המעולים ליוטיוב שאתה מצרף פה השקם וערב! אז העם בהחלט מעריך!!
-
ביאריץגיל
בקאסטלאן הציעו לנו לעשות קניונינג כשעומר היה בן 7.
חשבתי על ההצעה שלך ואני חושב שעדיף לעשות טרייד אין. עדי שלנו ממש תשמח לטייל עם אדיס. תחומי העניין שלהן דומים ואפילו השם שלהם כמעט אותו דבר. לפעמים אנחנו קוראים לה: עדי סבבה.
אנחנו נמצא לך תפקיד אחר חוץ מדוד נרגן. התפקיד הזה לא מתאים לנו. עדיף דוד מגניב.
אנחנו יוצאים לחופשה. סוף שבוע ארוך באילת. אני אמשיך לספר בשבוע הבא.
-
פיתרון לחידהאלעד,
השיר שדומה לשיר עם באסקי הוא ״ירושלים של זהב״.
מצרף קישור של השיר הבאסקי
אני ממשיך להתפעל מהאקסטרים במשפחתכם

תהנו באילת

רובי
-
פיתרון לחידהלא לשכוח לצלם באילת..
סקי מים, מצנחי רחיפה, צלילה עם לוויתנים, חפירת מנהרות - כל סוג של פעילות טרוויאלית כזאת ...

תעשו חיים!
שמוליק
-
פיתרון לחידהרובי - תודה. כל הכבוד על הפיתרון.
שמוליק - לא מצאנו איפה חופרים מנהרות. זה לא יותר בכיוון של עוטף עזה?
-
ביאריץ(חזרנו מאילת במוצ"ש ולקחתי עוד שלושה ימים חופשה מהסיפור)
אז איפה היינו? שבת בצהריים בדירה שלנו בביאריץ.
ישנו שנת צהריים מתבקשת אחרי הארוחה הטובה.
אחר הצהריים קמנו "ושמנו פעמינו" לחוף.
אתמול היינו בחוף הגדול (Grande Plage) והיום רציתי ללכת לחוף הבאסקי.
רועי רצה ללכת לסלע הבתולה. למה הוא רצה ללכת לסלע הבתולה? הוא מצא אפליקציה לטלפון שלו שבכל מקום היא ממליצה על נקודות העניין לתיירים במקום. בביאריץ האפליקציה המליצה על "סלע הבתולה" ועל המוזיאון האסיאתי. על המוזיאון האסיאתי ויתרנו.
בכל אופן הלכנו בכיוון הכללי של החוף הבאסקי אבל כמו שהסברתי לכם בהתחלה, ביאריץ היא עיר ישנה והרחובות לא ישרים לכן אחרי כמה דקות של הליכה מצאנו את עצמנו מול סלע שנקרא "הבאסטה", גשר מוביל אליו, והחוף הראשי מימין לו.
הגענו בשעת שפל לכן מתחת לגשר נחשפות בריכות סלע ומלא ילדים באים עם רשתות קטנות לתפוס סרטנים. גם אני והבנים חיפשנו סרטנים במים. לא צדנו אותם כי היום שבת וגם אין לנו מה לעשות איתם.
מכיוון שהיינו כל כך קרובים לחוף הגדול, ויתרנו על החוף הבאסקי והלכנו לרחוץ בחוף הקרוב.
התמונה מגוגל.
-
ביאריץבבוקר הבטחתי לשליח של חב"ד שאני אבוא גם לתפילת מנחה היום אבל בזמן של תפילת מנחה (שמונה וחצי בערב) התחיל גשם שוטף.
כשהגשם הפסיק, הצעתי לרועי לחזור לטייל איתי בביאריץ ושנבקר בסלע הבתולה.
מה זה סלע הבתולה? סלע כורכר מול החוף של ביאריץ. הסלע מצא חן בעיני הקיסר נפוליאון השלישי והוא ציווה לשים פסל של הבתולה על ראש הסלע ולבנות גשר שיוליך אליו.
חמש דקות אחרי שיצאנו לדרך, חזר הגשם ובגדול. בגלל שהיום שבת, אנחנו לא קונים מטריה באסקית מתבקשת.
הגענו לתצפית על החוף הבאסקי וראינו שמי הגאות מכסים אותו לגמרי.
-
ביאריץבגשם וברוח הגענו לסלע הבתולה. ויסלח לנו אלוהים שהתחבאנו מתחת לפסל נוצרי מפני הגשם, בשבת.
אחרי כמה דקות הגשם נחלש וחזרנו ברגל רטובים ומרוצים למלון שלנו.
בתוכניות למחר: סאן סבסטיאן.
לילה טוב
-
ביאריץאלעד,
שלום רב שובך ממחוזות החום...
בעניין סלע הבתולה - כידוע, בעת צרה ומצוק, גם מעי הלווייתן היה בסיס איתן להצלות וישועות, אז מה זה עוד איזה פסל נוצרי אחד...
ממתינים לסאן סבסטיאן...
שמוליק
-
ביאריץשמוליק
אני לא יודע איפה אתה גר אבל כידוע, גוש דן זה לא מחוז קר. בסך הכל עשינו טרייד בין חום לחום...
כמו אצל יונה, גם הים שלנו היה סוער.
כמה הערות ביניים:
עדי פגשה באילת את החברות שלה מביאריץ (הן התארחו באותו מלון שאנחנו התארחנו) והן הודיעו לה ששנה הבאה הן עושות עליה.
סיפור של איוון: בשנה הקודמת, בתחילת העונה. איוון קפץ עקום לאחת הברכות של הקניונינג ושבר את הרגל. הוא היה חייב להמשיך לעבוד ועשה את שארית העונה עם גבס.
חלקכם בטח יגידו בליבם: "משמים". או משפט אחר מתורת הגמול היהודית.
-
יום ראשוןביום שישי ירד גשם. בשבת אחר הצהריים ירד גשם. והיום? למה שהיום יהיה שונה? אנחנו מתעוררים לגשם שוטף.
בודקים בתחזית של weather.com ולא צפויה הקלה בגשם בהמשך היום. גם בסאן סבסטיאן שהיא לא רחוקה, צפוי גשם כל היום. בבילבאו לא.
אז מה נעשה? נחליף את היום של סאן סבסטיאן בבילבאו.
עדי שמחה לשמוע שהיום נוסעים לגרניקה ואחרי זה למוזיאון גוגנהיים בבילבאו. שנקרא לו מעכשיו מוזיאון הדג.
בדרך, בדיוק שעברנו באוטוסטרדה ליד סן סבסטיאן, נפתח פתח בין העננים ושמש האירה את העיר. שקלנו בכל זאת לדבוק בתוכניות ולבקר היום בסאן סבסטיאן אבל עדי שמרה על האינטרסים שלה ודאגה שלא ניסטה מהדרך לגרניקה ובילבאו.
-
גרניקהאז מה הסיפור של גרניקה?
בשנת 1937, בזמן מלחמת האזרחים הספרדית. היטלר (או גרינג) פנה לפרנקו, מנהיג הלאומנים וביקש ממנו עיר כדי לבדוק שיטות חדשות למחוק עיר בהתקפה אווירית.
פרנקו הציע להיטלר את גרניקה. ולא נורא אם ימותו הרבה אזרחים, הם בסך הכל באסקים.
ועוד משהו: פרנקו המליץ לעשות את ההתקפה ביום שני שזה יום השוק והעיר מלאה באיכרים מהסביבה.
אז ביום שני אחד של שנת שלושים ושבע, הלופטוואפה וחיל האוויר האיטלקי התחילו להתקיף את גרניקה ולהטיל פצצות על הבתים שלה. אחרי כמה שעות, ואלף שבע מאות הרוגים כמעט לא נשאר בית עומד על תילו בעיר.
-
גרניקההעולם כולו הזדעזע (דיכאון לחשוב על זה אבל לא השתנה כלום מבחינת העולם בשמונים שנים שעברו מאז)
גם הצייר פיקסו נחרד ולזכר ההתקפה הוא צייר ציור מפורסם שנקרא גרניקה.
(הנאצים שאלו אותו על הציור: מה עשית? והוא ענה להם: את זה אתם עשיתם)
הציור נמצא במוזיאון ריינה סופיה במדריד.
עדי למדה על הציור הזה השנה והיא שמחה לראות אותו.
הגענו לעיר בערך בשעה אחת ושתינו קפה ואכלנו גלידה בכיכר המרכזית.
-
גרניקהבגלל שבאנו לעיר ביום ראשון במקום ביום שני, אז פיספסנו את השוק המפורסם. מצד שני, נוכל לבקר במוזיאון השלום שמתאר את הארועים של שנת שלושים ושבע. ביום שני הוא סגור.
עד שסיימנו לאכול, ועד שהלכנו וקצת התברברנו בעיר. הגענו למוזיאון בשעה שתיים ורבע והוא היה סגור.
על אחד הקירות בעיר, יש העתק של הציור של פיקסו.
בכיכר של מוזיאון השלום יש כמה ציורים נוספים.
-
גרניקהעכשיו אנחנו בדרכנו ל"מוזיאון הדג" בבילבאו.
שימו לב לחולצה שעדי לבשה באותו יום. זה קשור להמשך הסיפור.
מישהו זוכר את המנגינה שנקראת על שם המפרץ של ארץ הבאסקים?
-
בילבאונסענו לבילבאו אך ורק בשביל לבקר במוזיאון גוגנהיים.
והילדים, שקשה להם לזכור "גוגנהיים" קוראים לו סתם המוזיאון של הדג.
יש חניה ממש קרובה למוזיאון. אפילו היה שלט מעל הכניסה שכתוב בו "Libra" וחשבתי שהחניה חינם לכבוד יום ראשון כמו בערים אחרות בספרד. רק ביציאה הבנתי את ההבדל בין Libra ל Gratis.
בכניסה יש את כלב הפרחים הזה.
אתם רואים את הכניסה?
ויותר מקרוב?
מה כתוב מעל התערוכה של ז'ורז' בראק? עכשיו הבנתם את הקשר לחולצה של עדי באותו יום.
היא סתם לבשה אותה באקראי ובתערוכה היא זכתה למבטי הערכה של גרופי שמשקיעה ובאה לתערוכה של יוקו עם חולצה של ג'ון.
-
בילבאומה שמעצבן במוזיאון זה שבשלטים קודם כתוב בשפה הבאסקית. אחר כך בספרדית. אחר כך באנגלית או צרפתית. זאת אומרת שהוראות באנגלית יופיעו במקום השלישי או הרביעי בשלט, אם ישאר מקום.
בקומת הכניסה היה חדר חשוך עם וידאו ארט. האמן הקליט את עצמו ואת החברים שלו מנגנים שיר ביחד אבל כל אחד בבית שלו. האמן עצמו שר ומנגן באמבטיה.
The Visitors@Kling&Bang by Ragnar Kjartansson
כל חבר הוקרן על מסך ענק בפינה אחרת של החדר.
באחד המסכים יש שני חברים שטוענים תותח עתיק. כשהם מסיימים את ההכנות ויורים... השיר מסתיים בבום.
-
בילבאועכשיו עלינו לקומה השלישית לתערוכה של יוקו אונו.
מראש, לא היינו מבאים לתערוכה שלה אבל אם אנחנו כבר כאן, אז באנו לראות.
אם כבר באנו לראות, אז חלק מהמוצגים היו ממש מעניינים. בהרבה מוצגים היה אפשר להתנסות. כמו לצייר בטיפות מים, לשחק שח כשכל הכלים לבנים וכל המשבצות לבנות. מבוך שקוף שבמרכזו טלפון פשוט.
פתאום היה בום גדול.. ואז בכי של ילד.
בכניסה לאחד החדרים של התערוכה היה פתח רגיל ומימין לו דלת מסתובבת. הקטע הוא שבצד השני של הדלת המסתובבת לא היה פתח. אם נכנסת, היית צריך לצאת מאותו מקום. ילד אחד לא שם לב ונכנס בכל הכח הפרספקס שחסם את הצד השני.
בין החדרים היה עץ משאלות. עץ זית שהמבקרים תולים עליו פתקים קטנים עם משאלות (אין לכותל פטנט על זה?)
עומר כתב: "...Free Wi"
"Free WiFi"
-
בילבאובחנות המזכרות היתה חולצה של יוקו עם הכיתוב:
War is Over
If you want it
באמת... היינו באמצע מלחמה ובאמת רצינו שהיא תיגמר אבל הצד השני לא היה מוכן.
כשיצאנו מהתערוכה, הילדים אמרו: "היא אישה מגעילה"
וזה בלי שלימדנו אותם שהיא גרמה לפירוק של החיפושיות.