יהיה טיול לספרד?
-
בורגוסעברנו ליד קשת לזכר אחד ממייסדי העיר. על ראש הקשת זוג חסידות בנו קן.
-
בורגוסבכיכר הראשית מצאנו חנות שוקולד Valor, שם אכלנו ארוחת בוקר של בריאות. כמובן שהזמנו צ'ורוס, ועוד כל מיני פינוקים.
מה שהיה מעצבן בשוקולטריה זה שהיה מחיר ללשבת בפנים ומחר יקר יותר ללשבת בחוץ.
-
בורגוסיצאנו מהשער הראשי של העיר העתיקה Arco Santa Maria. והלכנו בטיילת לאורך הנהר.
-
בורגוסאחרי שחזרנו לטוראן והתחלנו לנסוע. ראינו את השער לרובע היהודי שהפקיד במלון סיפר לנו עליו. (אני בטוח שצילמנו אותו ואני לא מוצא את התמונות שלו עכשיו)
מפה אנחנו נוסעים לסגוביה
-
סגוביהשבוע טוב.
אחרי שעתיים נסיעה (קצת יותר עם ניזכר בחנות דקטלון בורגוס שחיפשנו ולא מצאנו ותחנת דלק שעצרנו בה בשביל להצטייד בקרח) הטמפרטורת טיפסו מארבע עשרה מעלות קרירות בבורגוס לשלושים מעלות חמות בסגוביה.
סגוביה מפורסמת באקוודוקט המים הרומי שהוביל מים לעיר העתיקה.
החננו את הטוראן בחניה ממול לאקוודוקט ואכלנו צהריים צימחונית בברגר קינג ממול לאמה. ברגר קינג שווה שהאמה נשקפת בחלונות שלו.
-
סגוביהשבעים ומרוצים הלכנו לכיכר מתחת לאמה. בצד ימין של הכיכר יש טוריסט אינפורמיישן.
הפקיד באינפורמישן נתן לנו מפה ושרטט לנו עליה מסלול שמוביל בצורה מתונה לקטדרלה ולמבצר של העיר.
שאלנו על בית הכנסת היהודי?
-היום סגור.
ניזכרתי במה שסיפר אסטריקס על סגוביה,
ועל ערים אחרות בספרד.
-
סגוביהיצאנו מהטוריסט אינפורמיישן וחיפשנו את הילדים שלנו שהיו צריכים לחכות בחוץ ואין ילדים. רק עומר היה איתנו.
אחרי כמה דקות של מבוכה התקשרנו לעדי והיא עונה לנו ואומרת שהם עדיין בכיכר! איפה? פה, למעלה, אחרי המדרגות.
הם חיכו בחוץ ופתאום לא ראו אותנו וראו הרבה מדרגות אז הם היו בטוחים שעלינו במדרגות.
הם שאלו אם לרדת במדרגות?
לא, אנחנו נבוא אליכם.
-
סגוביהאז במקום הליכה מתונה לכיוון הקטדרלה התחלנו את הסיור בטיפוס עצבני של המדרגות.
בעיר העתיקה יש כמובן חנויות תיירים עם מזכרות. אפילו חתול ספרדי ירוק עלה איתנו לארץ.
-
סגוביהבסוף הגענו למבצר. הוא מיוחד, כמו מהאגדות. היה לי קשה לתפוס את כולו בתמונה אחת.
בכניסה למבצר פגשנו מישהו שברח מהספר ...
-
סגוביהבדרך חזרה עברנו דרך הרובע היהודי. כל בית שגרו בו פעם יהודים לפני הגירוש, מסומן.
-
סגוביהכשחזרנו לטוראן שלנו, גילינו שלמישהו היה יום קשה:
-
סגוביהאחרי שעה נוספת של נסיעה, הטמפרטורה טיפסה לערכים לא נעימים בכלל. 37 מעלות לפי הטוראן.
והגענו למדריד!
אולה!!