טרק במילפורד - סיוע
-
היי
האם קיימת הדרכה באוקטובר בטרק במילפורד ע"י מדריכים עצמאיים?
ההדרכה הרשמית מתחילה ב1/11.
תודה
דינה
-
טרק במילפורד - סיועתראי, ככלל אין דבר כזה הדרכה רשמית או הדרכה לא רשמית. יש חברה שמארגנת שם טיולים, לחברה הזו יש בקתות משלה והיא דואגת גם להעברת הציוד, לאוכל וכו׳. זה לא משהו של המדינה (על אף שיש להם אישור לפעול). לא צריך הדרכה בשביל הטרק וגם לא בשביל אף טרק אחר בניו זילנד, בוודאי לא גרייט ווק. הטרק מסומן היטב ואין שום בעיה ללכת או למצוא את הדרך. ה-doc, רשות שמורות הטבע הניו זילנדית, מתחזקת את המסלולים בין סוף אוקטובר לסוף אפריל. גם לפני סוף אוקטובר אפשר ללכת במסלול, בהתאם כמובן למזג האוויר ולתנאים בפועל. הבקתות יהיו הרבה פחות מתוחזקות מאשר ב״עונה״, לא יהיה warden נוכח, דברים כאלה, אבל עדיין משלמים על הלינה, גם אם פחות. מידע על הטרק בחורף. כשעושים את הטרק ה״רגיל״, זה של הדוק, אין צורך בהדרכה, ואין הבדל בין לעשות את המסלול עם ״מדריך״ ובין לעשות לבד. לי לא ידוע על מישהו שבוחר ״סתם״ להרשם ולשלם על הליכה בשביל שאולי יהיו אנשים שיהיו מעוניינים לשמוע את ההסברים שלו. הטרק מוגבל ל-40 הולכים ביום בכל מקטע, לפי זה גם המקומות בבקתות. ״מדריך עצמאי״ יהיה חלק מה-40 האלה. בכל מקרה, גם אם יש כאלה, זה באמת לא נחוץ.
בקשר להודעה השניה שלך בנושא, יש טרקים שפתוחים וזמינים כל השנה, בעיקר אלה שקרובים לחופים - אייבל טזמן, קווין שרלוט, ח.א בנקס ועוד. גם אחרים אפשר לעשות בהתאם למזג האוויר באותו הזמן ובאותו המקום. תקחי בחשבון שבחודש של טיול, במיוחד בטרום עונה כמו אוקטובר, את כנראה לא תספיקי יותר מ-3-4 טרקים לכל היותר. אני מתכוונת לטרקים עם לינה, הם היחידים שנקראים טרקים. מסלולים יומיים בטח שאפשר לעשות, שוב, בהתאם למזג האוויר. דווקא בשנה שעברה היה אביב נוח מבחינת מזג אוויר. אל תתאכזבי. רק תקחי ציוד חם ותצטיידי בקצת יותר גמישות מבד״כ.
-
טרק במילפורד - סיועשלום שקד,
תודה רבה, שימחת אותי מאד.
-
טרק במילפורד - סיועבכל בקתה יש פקח של רשות הפרקים ובערב הם עורכים שיחה עם המטיילים ובין השאר נותנים הסבר על הטרק מעבר לעידכון מז"א או בטיחות . כמו כן אפשר לשאול אותם הם שמחים להסביר ולענות על כל שאלה . הטיולים המאורגנים הם מאד יקרים (בלשון המעטה)מקווה שעזרתי רונית
-
רונית, זה נכון ל״עונה״, לא ל״חורף״בחודשי ה״לא עונה״ אין פקח שנוכח בקביעות. זה חלק מהמשמעות של ״בקתות לא מתוחזקות״.
-
רונית, זה נכון ל״עונה״, לא ל״חורף״צודקת . אני לא הייתי ממליצה בכלל להגיע לאזור בחורף אזור שידוע בכ 7000 ממ גשם בשנה . יחד עם זאת בתקופה זו סביר להניח שהמסלול יהיה סגור .כך שאלו נקודות נוספות שיש לקחת בחשבון.
-
רונית, זה נכון ל״עונה״, לא ל״חורף״שוב לא מדויק. מדובר על אוקטובר, שבועיים-שלושה לפני פתיחת ה״עונה״. אם התנאים בפועל מתאימים אז אפשר ללכת. זה פשוט יהיה כמו טרק backcountry ולא כמו גרייט ווק.
-
רונית, זה נכון ל״עונה״, לא ל״חורף״לשיקול המטיילים אני טיילתי שם בינואר וכמויות הגשם שירדו שם היו מרשימות ואף הקשו על ההליכה בטרק בוודאי ביום השלישי . מה שחשוב הוא שיש לקחת כל דבר בחשבון וחהיערך בהתאם . כבר ראיתי מטיילים שהגעו לא מוכנים גם בהיבט של ציוד למסלול זה . ישראלי אחד אף "הגדיל"לעשות וקרע את ציפוי המזרון בבקתה כדי ליצר לו מעיל גשם . בסוף הטרק העיפו אותו מניוזילנד. נכון זה מקרה קיצוני אבל חשוב לדעת את התנאים באזור ולהיערך בהתאם .
-
טרק במילפורד - סיועאם כבר מדברים על מילפורד באוקטובר-ניסיתי להזמין דרך האתר של הDOC את הטרק ורשום שאין אפשרות להזמין מקום בתקופה שהיא לא העונה אבל שהטרק פתוח למטיילים. זה אומר שלא צריך לשלם על הטרק עצמו (אלא רק על הבקתות)? האם להזמין רק את הבקתות? איך בכל זאת ניתן להבטיח מקום בטרק?
-
טרק במילפורד - סיועכמה שאני יודעת שמשלמים רק על הבקתות . לכן כנראה בתקופה זו הבקתות לא בהכרח פעילות/פתוחות חשוב לברר זאת . ואם כך המצב זה אומר שיש לקחת אוהל -3 עונות או אטום לגשם ומזרון בנוסף לשק"ש. בבקתות יש גם כריים לבישול לכן אם הן סגורות חשוב להתארגן גם מבחינה זו .
-
טרק במילפורד - סיועאף פעם לא משלמים על הליכה בטרק. מה שעולה כסף זה לינה ותחבורה. יש בניו זילנד כמה סוגי טרקים, יש גרייט ווקס, כאלה יש 9 סה״כ, יש טרקים פופולריים שאינם גרייט ווקס, יש backcountry, וכד׳. היחידים שניתן להזמין אליהם מקומות מראש , ושוב, רק לבקתות, הם גרייט ווקס. זה ב״עונה״ שהיא בין סוף אוקטובר לסוף אפריל. ביתר הזמן, אם מזג האוויר טוב את יכולה ללכת בטרק, את יכולה לישון בבקתות, אבל זה על בסיס מקום פנוי, ומשלמים תשלום מופחת. אין לך אפשרות להזמין מראש באוקטובר אבל גם לא כדאי. את לא יודעת עכשיו אם ב-15 באוקטובר תהיה סופת ברד או לא. גם כשרוצים ללכת בינואר זה יכול לקרות, אבל אז אין ממש ברירה, או שמזמינים חודשים מראש ומקווים לטוב או שמתקרבים לאזור וכל פעם בודקים אם במקרה יש ביטולים.
לא צריך להלחץ מהסיפור, ובנוסף, לא חייבים לעשות דווקא את המילפורד. יש עשרות טרקים בניו זילנד אם לא למעלה מכך.
-
טרק במילפורד - סיועהיי,
כלומר אם אני מגיעה לרוטבורן ב23/10/14 את ממליצה להזמין ביקתות מראש?
אם כן, האם זה ייהיה מוגזם לשאול איזה ביקתות כדאי לקחת מאחר ויש 4 נקודות לינה,
ומרבית המטיילים כתבו שעשו את ההליכה ביומיים.
תודה.
-
טרק במילפורד - סיועה-doc פותחים את עונת הקיץ 2014-2015 ב-28.10.14. זה התאריך שאחריו אפשר להזמין מקומות בבקתות. לפני זה הלינה היא על בסיס מקום פנוי בתעריף מופחת. בד״כ ישנים ב-routburn falls ו/או ב-lake mackenzie תלוי בכמה ימים את רוצה לעשות את הטרק.