נסיעה לניוזילנד בדצמבר
-
שלום לכולם ולכולן מאחר וראיתי שיש כאן אנשים המגיבים בצורה מקצועית ועיניינית לפונים אני אנסה כאן את מזלי בשאלות לגבי ניו זילנד
אנחנו זוג כבני 50 + המגיעים לניו זילנד ב 2.12.14 המסלול הוא :
2-3.12. נחיתה בכרייסצרץ ישנים שם שתי לילות
4.12 מגיעים לאוקרואה והחצי האי בנקס
5.12 יוצאים בבוקר לכיוון סלעי מוארקי,אומארו, וישנים בדנידין.
6.12 יוצאים בבוקר לכיוון אינברקגיל וקטלינז וישנים שם
7-8.12 יוצאים בבוקר לקוויינגסטאון וישנים שם שתי לילות
9.12 יוצאים בבוקר למילפורד זאונד וממשיכים לוואנקה וישנים שם לילה .
10-11.12 יוצאים בבוקר לכיוון פוקס וישנים בפראנץ גוזף שתי לילות
12.12 יוצאים בבוקר לכיוון גריימאות וישנים שם לילה
13.12 יוצאים בבוקר לכיוון נלסון וישנים שם לילה
14.12 יוצאים לכיוון פיקטון על מנת לתפוס מעבורת במידה ונזמין בערב אז נצא הכי מאוחר כדי להרוויח לילה ונכנס לאי הצפוני לפנות בוקר .הכל תלוי בהזמנת מעבורת
15+16.12 ישנים בוולנגנטון שתי לילות
17.12 יוצאים לוונגאנוי לכיוון טראנקי.וישנים שם לילה
18.12 יוצאים לכיוון טונגרירו וישנים שם לילה
19.12 יוצאים לכיוון טאופו וישנים שם לילה
20.12 יוצאים לכיוון וואיטומו וישנים שם לילה
21.12 יוצאים לכיוון רוטוראה וישנים שם לילה
22.+23 יוצאים לכיוון אוקלנד וישנים שם שתי לילות
24.12 בערב חוזרים לסינגפור תל אביב
השאלות שלי אליכם אם תוכלו לעזור לי האם המסלול הגיוני מבחינת נסיעות או האם לוותר על מקומות מסויימים מאחר ואין לי הרבה ימים שם אנחנו לא נחפשים טרקים מסובכים יש מצב לטרק חד יומי בלבד ובעיקר נופים ואטרקציות מעניינות
את המסלול הנ"ל אנחנו נעשה עם רכב שכור תודה לכם ולכן על העזרה מראש
-
נסיעה לניוזילנד בדצמברלדעתי השאלה שלכם את עצמכם צריכה להיות- האם מתאים לנו לראות את כל המדינה ב-3 שבועות מחלון המכונית? אני מבתכל על הימים שלכם ומדובר הנסיעות של מספר שעות כל יום- ואני שואל את עצמי- מה אתם רוצים לעשות בכל מקום- הגעתם ליעד בערב- למחרת בבוקר אתם רוצים לעשות שם משהו של מספר שעות או שרק התכוונתם לנסוע?
לגעתי לפי מה שאתם רוצים לעשות ( אם בכלל) תתחילו לחלק את הימים ואולי לותר על מספר לינות..
אני אמנם טיילתי בטרמפים אבל יום שנראה לי ממש לא מעשי הוא ה-9 לדצמבר- להתחיל מקוינסטאון- משם למילפורד ומשם לוואנקה. נראה לי ממש המון....
אני מניח שבבוקר אחרי ההגעה לגריימאות הולכים לראות את סלעי פונקקי- אבל אח"כ הייתי כבר ממשיך לפיקטון ומרויח יום. נלסון מאוד חמודה- אבל לא רואה שתעשו בה הרבה ביום למחרת... הייתי אולי מוסיף משהו ברוטורואה- שיש לה הרבה אתרים סביב העיר.
למה להכניס את טונגרירו אם לא עושים בה כלום בשמורה, הייתי מוותר, גם ככה יש מצב שיהיה גשום ( לא תספיקו בפרק הזמן של כמה שעות לעשות שם משהו...)
-
נסיעה לניוזילנד בדצמבר>תודה על התשובה המהירה
בשביל זה יש כאן אנשים יותר מקצועיים ממני ולכן אני פונה כאן בשאלה שכזו. אם זה היה טיול באירופה לא הייתי שואל יותר מידי.
זה מסלול בייסיק ולפי התשובות של האנשים כאן אעשה סידור חדש של המסלול. אכן זה טיול נסיעה ולכן אני מנסה למקסם את הטיול ככל האפשר מאחר וכן אני מוגבל בזמן שהייה במקום
-
נסיעה לניוזילנד בדצמבראני מסכימה עם החבר גדליהו.
- אם כבר הייתי רוצה טיול שיתמקד בנסיעות נוף, אז יש כמה נסיעות בולטות שחסרות לי:
- הנסיעה להר קוק דרך אגם טקאפו ואגם פוקאקי.
- המילפורד רואד- להקדיש יום שלם (ארחיב טיפה בהמשך)
- נסיעה מאזור הקרחונים למזרח האי הדרומי דרך אחד הפאסים
2. יש בעיני יותר מדי זמן בערים ופחות מדי זמן בטבע. מתוך 22 לילות, אם ספרתי נכון, יש לכם 7 בכרייסצ׳רצ׳, דאנידין, וולינגטון ואוקלנד. אני הייתי מצמצמת את זה ל-3-4 הכרחיים וזהו. לילה ראשון בכרייסצ׳רצ׳, לילה אחד בוולינגטון, לילה אחרון באוקלנד.
3. חוץ מאשר לראות את סלעי מוראקי בים אין מה לעשות באומארו. זו יכולה להיות עצירה לארוחת צהריים, אבל חוץ מזה אין שם מה לעשות. הפינגווינים באים רק בערב, כך שאם אתם רוצים לראות אותם דווקא שם תצטרכו להשאר שם ללילה. אם אתם כבר מגיעים לדאנידין ולקייטלינז אז בעיני אומארו צריכה להיות בשבילכם לא יותר מעצירה לצהריים והסתכלות על אבנים גדולות ועגולות בים. אם אני הייתי אתם הייתי נוסעת מאזור טימארו להר קוק דרך האגמים. משם תחליטו אם אתם ממשיכים לאזור וואנקה ומוותרים על הקייטלינז או שאתם חוזרים מזרחה ומגיעים לאזור משם.
4. מאינברקרגיל תמשיכו לטה אנאו, לא לקווינסטאון. למילפורד רואד מגיע יום משלו, זה לא טיול על הדרך מקווינסטאון. מטה אנאו למילפורד סאונד יש 120 ק״מ של נוף נהדר, בחלקו הגדול. יש שם לא מעט עצירות לטיולים קצרים ולהפסקות צילום. זה מקום מצוין לבחור טיול רגלי שתרצו לעשות. בכל מקרה, זה כביש הררי ומפותל, הנסיעה בו לא תיקח לכם שעה. תשקיעו כאן יום. אפשר לצאת מטה אנאו מוקדם בבוקר, להגיע לשיט של 9 או 10 ואח״כ להשקיע את כל יתר היום בנסיעה חזרה, אפשר גם להגיע לשיט בסוף היום. משם תגיעו לקווינסטאון ואחריה לוואנקה. אם לא הייתם עדיין בהר קוק זה הזמן לנסוע, רק כשמגיעים מהצד הזה עוברים רק באגם פוקאקי ולא בטקאפו.
5. יש יום שלם של נסיעה בין וואנקה לקרחונים.
6. לא ברור לי העניין של יום בגריימאות׳. אני הייתי מושכת את היום השני של הקרחונים ונוסעת עוד קצת צפונה, אפשר עד גריימאות׳ ומשם בכלל הייתי נוסעת מזרחה דרך אחד הפאסים. אני לא ב-100% מבינה למה שני לילות בפרנץ ג׳וזף, אבל גם אם כן, מיותר בעיני לגמרי יום שלם בגריימאות׳. גם אם ממש קריטי לכם להיות בפונאקייקי, זה יקח לכל היותר שעתיים לנסוע ולחזור לגריימאות׳. הסיבוב בפנקייק רוקס לוקח עשרים דקות.
שוב, בטיול שאמור להיות מבוסס על נסיעות נוף אני הייתי בוחרת בנסיעה מזרחה מגריימאות׳, או דרך ארת׳ורס פאס או דרך לואיס פאס. משם הייתי ממשיכה צפונה צפונה לפיקטון.
7. מכיוון שלא כללתם את הקווין שרלוט דרייב (עוד נסיעת נוף יפה...) אל תקחו שיט במעבורת בלילה. תפרגנו לעצמכם את השיט במיצרים האלה כך שתוכלו להנות מהנוף.
8. ה-4-5 ימים הבאים מסודרים מוזר. נניח שבחרתם להקדיש יום לשמורה של הרי הגעש בלי לעשות את הקרוסינג. אוקיי. אפשר לנסוע מסביבה, לעלות בכביש לרואפהו כמה שאפשר. ביום טוב תראו משם את הטראנאקי. סבבה. טאופו נמצאת במרחק חצי שעה נסיעה משם ורוטורואה היא שעה מטאופו. בכל מקרה לא הגיוני לנסוע מטאופו לוואיטומו ואז לחזור לרוטורואה וממנה להמשיך לאוקלנד. את כל העניין של הרי הגעש, טאופו ורוטורואה אפשר לסגור במקום לינה אחד בטאופו.
9. 3 ימים באוקלנד... לא בטיול באורך כזה. מה לעשות במקום? מה לא..... הר קוק, עוד יום בפיורדלנד / מאונט אספיירינג, קאיקורה, גולדן ביי, קורומנדל.
-
נסיעה לניוזילנד בדצמברהמרחקים כמעט בין כל המקומות שרשמתם הם כמה שעות נסיעה. אם אתם אוהבים ומוכנים כמעט כל יום לנסוע כמה שעות אז זה בסדר, אבל רק שתיהיו מודעים ומוכנים לכך. לדעתי זה לא פשוט ויכול להיות מתיש.
אני גם ממליצה לשנות את המסלול למילפורד, קווינסטאון ואח"כ וואנקה. אני לא בטוחה כמה זה ישים לנסוע מקוינסטאון למילפורד ובאותו יום גם לנסוע לוואנקה.
האם אתם מעוניינים לעשות שייט במילפורד? אם כן תקחו בחשבון זמן נסיעה לשם, זמן שייט וזמן חזרה מהשייט.
אם אתם מחפשים דרכים נופיות אני גם ממליצה על הנסיעה למאונט קוק.
בנוגע להאם לוותר או לא על מקומות קשה לי להגיב כי אנחנו לא היינו כמעט בערים אז נראה לי שסגנון הטיול שלנו שונה.
מקומות שהיינו ואהבנו ואולי יכולים להתאים לסגנון הטיול שלכם (לא יודעת אם וויתרתם בגלל תעדוף שזה בסדר גמור או בגלל שלא הכרתם) - איזור גולדן ביי ושייט של לילה לדאוטפול סאונד.
-
נסיעה לניוזילנד בדצמברואוו איזה כייף לקרוא משהו מקצועי
את המסלול לקחתי מכל מיני מקומות ואני כרגע בונה אותו ואני שמח שפניתי אליכם כך אני מנסה לארגן נכון את הטיול
אעמיק פנימה לתוך התשובה שלך ובהתאם אשנה את המסלול
תודה שוב פעם
-
נסיעה לניוזילנד בדצמברלא קראתי כל מה שהחבר'ה כתבו, אז מצטער עם יש חזרות.
טיילנו בשנה שעברה בתקופה דומה כמעט חודשיים בניו זילנד עם רכב שכור, התמקדנו באי הדרומי אבל גם היינו -109 ימים באי הצפוני ואז היה מעולה.
1. לא יודע אם יש מה לעשות יומיים בכרסייטצ'רץ', שאנחנו היינו העיר היתה די משעממת, בעיקר התארגנו שם ערב +חצי יום נוסף.
2. אקרואה - נחמד מאוד, כדאי לעלות לאיזה תצפית על המפרץ (עשינו טרק של 4 ימים שם)
3. לפני הירידה דרומה לחוף כדאי באמת לעבור במאוט קוק ובאגמים (נסיעה ארוכה- אנחנו נסענו מהצהריים והגענו רק בערב המאוחר למאונט קוק, אחרי שעברנו באגמים)
4. ממאונט קוק לאומרואו- גם נסיעה לא קצרה משהו כמו 4 שעות עם אני לא טועה.
5. קטלינז לדעתי מצריך קצת יותר זמן
6. לפני שאתם נוסעים לקוויסנטאון, תעצרו בטה אנו בשביל המילפוד, אין סיבה להצפין ואז לחזור
7. גריימאות' לנלסון נסיעה ארוכה, יש בדרך כמה מקומות מעניינים (מכרות זהב ישנים, סלעי פנקייק...)8. טראנקי- מעולה שווה ליסוע עד אליו, אולי הטרק היומי הכי מרשים שיצא לנו לעשות (נסענו אליו מטאפו כי המזג אוויר בטונגורירו לא היה טוב ואח"כ חזרנו לטונגורירו - החלטה טובה בדיעבד).
-
נסיעה לניוזילנד בדצמברהיי כרייסצרץ היא עיר ההגעה שלנו הראשונה מאחר והנחיתה היא בשעות הערב המאוחרות וחייבים ללכת לנוח למחרת זה יום התארגנות מבחינת קניות ולהתאפס על המקום בכלל. בל נשכח שאנחנו מגיעים אחרי יומיים טיסות! אוקורואה זה מקום שיש מצב שנוותר מאחר ואנחנו לא מתכננים לעשות טראקים ארוכי ימים ולילות מקסימום טרק חד יומי.
בקשר להר קוק מאחר והרבה המליצו עליו יש מצב שנגיע לשם אני יושב על המסלול
לגבי טה אנאו מקבל בכייף צודק
אני לוקח בחשבון שמדובר בנסיעות מרובות ולכן אני לוקח בחשבון את הדרך עצמה בחלק בלתי נפרד מהטיול עצמו
אנחנו בגדול אמורים להיות על הקרקע 21 לילות ואני מצד אחד לא רוצה לדחוס ולומר העיקר הייתי כאן
אלא להנות ככל האפשר מהמקום מהנופי ומהתרבות המקומית גם אם זה יבוא על חשבון מקומות אחרים
הרי בסך הכללי אני חי בישראל 50 שנה ועדיין יש מקומות שלא ראיתי
תודה על הכל
-
אקרואהאני לא הייתי מוותרת על אקרואה וחצי האי בנקס. אני אגיד את זה אחרת, יש בטיול שלך כמה דברים שהייתי מוותרת עליהם קודם. זה שבמקום מסוים יש טרק של 4 ימים לא אומר שזה כל מה שיש שם או שזו הסיבה היחידה להגיע לשם. זה מקום יפה עם מפרצים קטנים וגבעות ירוקות. הפעם הראשונה שתרגישו שאתם בניו זילנד באמת ושזה כמו שאמרו לכם. חוץ מהנוף המקסים והאווירה הטובה יש שם גם טיולי שיט עם דולפינים, שיט בסירות קטנות, כשהרבה פעמים מגיעים קרוב מאוד להרבה דולפינים וכלבי ים.
זה בערך שעה מכרייסצ׳רצ׳ אז אפשר לצאת לשם כבר ביום השני אחרי ההתארגנויות.
-
אקרואהשוב תודה על התשובה המקצועית
שאלות נוספות .ידוע לי על איסורים של הכנסת דיברי מזון מכל סוג שהוא
1. מה המדיניות לגבי קפה בשקית סגורה שקיות תה וסוכרזית?
2. מה לגבי אינסולין אישי שלי ?האם אני צריך להביא אישור רפואי?
-
הצהרה על מזון ותרופותצריך להבחין בין דברים שאסור להכניס ובין דברים שמותר אבל צריך להצהיר עליהם. הדברים שאתה כתבת הם דברים שמותר להביא רק צריך להצהיר. לגבי אינסולין, יכול להיות שכדאי לצרף אישור באנגלית מרופא משפחה. עמית, שניהל את הפורום לפני הוא עם סכרת והוא טייל עם אינסולין. מצרפת דברים שלו בנושא. בכל מקרה, תוכל להביא איתך אינסולין או תרופות אחרות, רק מצהירים.
אפשר להביא סוכרזית ותה אם הוא בא באריזה מקורית תעשייתית. לא תוכל להביא איתך נענע טריה אבל תוכל להביא שקיות של ויסוצקי, ליפטון או המותג החביב עליך. שיהיה בשקיקים ולא בתפזורת. הייתי מביאה את זה אם יש מותג ספציפי שאתה לא יכול בלעדיו. בסה״כ נ״ז היא קולוניה בריטית לשעבר, ובכל מקרה מדינה מערבית, תוכל למצוא תה ותחליפי סוכר בכל סופר.
ההצהרה נעשית בטופס שמקבלים במטוס לפני הנחיתה. יכול להיות שיבקשו לראות את מה שאתה מצהיר עליו, אבל כל זמן שמצהירים לא קורה כלום. הדבר הכי גרוע הוא שיזרקו את התה שאתה הכי אוהב ותצטרך לשתות מותג אחר במשך כמה שבועות. אם מביאים ולא מצהירים אתה צפוי לקנס.
-
הצהרה על מזון ותרופותשוב תודה כן אני יודע את סיפור ההצהרה ואין לי בעיה עם זה אני אצהיר על כל מה שיש בתוך התיקים . הספיקו לי הסרטים שרואים בנשיונל גיאוגרפיק על אוסטרליה