ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה מסלול אי דרומי

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    4
    1850
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rinisco
      rinisco נערך לאחרונה על ידי

אשמח מכל המנוסים שתכוונו אותי במסלול שניסיתי להכין לאי הדרומי-

תודה מראש!!!(ברור לי שהכל נתון לשינויים -כיפופים... בגלל מזג האוויר ואילוצים אחרים)

ומה שלא נספיק לראות , גם לא ראינו לפני... 

1. מעבורת צהריים- לינה באיזור פיקטון

2. פיקטון נסיעה לאייבל טזמן (עצירה בנלסון?) לינה באיזור motueka

3. מסלול  הליכה ב- אייבל טזמן (אשמח להמלצות- תווך הגילאים שלנו מ-5 עד 70+)

4. גולדן ביי והאיזור (התחלת נסיעה לכיוון החוף המערבי- לאורך נהר בולר- אשמח להמלצת לינה)

5. נסיעה עד לפונקייקי- לינה

6. פונקייקי - נסיעה עד לקרחונים (גריימאות, הוקיטיקה)לינה 

7. קרחונים- עוד לא תיכננתי מה נעשה- אולי מסלול הליכה קצר. לינה

8. נסיעה מפוקס עד וואנקה ולינה.

9. וואנקה- 

פה יש לי התלבטות- יוצא לנו להגיע לוואנקה בכריסמס- כיצד להתארגן לזה?

האם יהיו דברים פתוחים?

ראיתי שהנסיעה מוואנקה להר קוק לוקחת שעתיים וחצי- האם שווה לעשות גיחה?

10. הר קוק ומצפה הכוכבים

11. וואנקה

12. וואנקה- נסיעה לקווינסטאון- ויום שלם בה.

13.קווינסטאון- בילוי ונסיעה עד לטה אנאו.

14. טה אנאו- מילפורד (לינה טה אנאו)

15. מנוחה

16. טה אנאו- בכביש של הקטלינז עד דונדין (או קצת לפני) לינה

17. דונדין + לינה בדונדין

18. דונדין- אומארו.

(ראיתי שההמלצה של רובם לנסוע מפה להר קוק- מישהו יכול להסביר לי -מדוע מפה ולא דרך וואנקה- שיותר קצר?)

19. נסיעה לקאיקורה???? אני מטורפת?

20. כרייסצרץ

21. טיסה הביתה

אשמח לכל הטיפים בעולם. תאירו את עיניי-  גם אם זה לבקר את המסלול מהתחלה עד הסוף- ככה לומדים מאנשים שיודעים ומכירים.

תודה רינת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

המלצה מסלול אי דרומי

בסה״כ נראה לי תכנון נכון ויחסית לא מאוד עמוס. לא בכל המקומות הייתי ובטח שלא בכולם עצרתי לישון. מה שכן אני יכולה להגיד:

• וואנקה, חובה להערך לכריסמס. להערך זה למצוא מקום לינה שיסכים לקבל אתכם.25.12 הוא היום הבעייתי, ויכול להיות שתתקשו למצוא מישהו סיכים לעשות לכם צ׳ק אין אז יבקשו שתבואו ב-24 או ב-26. אם באתם ב-24 תוכלו להשאר, אבל אין ממש קבלה פעילה ב-25. חוץ מזה חייבים להתארגן מראש על אוכל כי לא ממש תמצאו חנויות פתוחות או מסעדות. שוב, הבעיה העיקרית זה ה-25. באותו הקשר, צריך לחשוב על 31.12. זה חג באווירה משפחתית, בסה״כ, בעיר שתהיו בה יכולות להיות הופעות או פסטיבלים שמתאימים לכל המשפחה. תמנעו מקווינסטאון, שתהיה עמוסה בתרמילאים חוגגים.
        • אגם טקאפו ומצפה הכוכבים נמצאים ממזרח להר קוק. אם באים ממערב, מוואנקה,  אז צריך לנסוע לשם במיוחד. אם באים ממזרח זה בדרך. בפוקאקי עוברים בכל מקרה. זה גם אזור שחייבים לדאוג בו ללינה מראש.
        • קאיקורה - בעיני הגיוני יותר לנסוע לשם מייד אחר פיקטון ולדחות את יתר הדברים ביום. יחד עם זאת, אני שואלת את עצמי למה אתם בעצם נוסעים לקאיקורה. אני חושבת שכדאי לכם לנסוע לשם רק אם אתם רוצים לעשות שיט לצפיה בלוויתנים. אם אתם מוכנים להסתפק בדולפינים וכלבי ים אז נראה לי שכדאי להעדיף את אקרואה. גם קרוב יותר, וגם השיט נעשה בסירות קטנות, קרוב הרבה יותר לחיות. נשמע לי שזה יכול להיות יותר חוויתי מצפיה בלוויתנים ממרחק כמה עשרות מטרים, כשרואים את קצה הראש שלהם ואם יש מזל אז זנב צולל. אלא אם אתם ממש בעניין של לוויתנים.
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

המלצה מסלול אי דרומי

גם בעיני המסלול נראה בסדר גמור, ויש לכם ימים שאתם יכולים לשחק איתם קצת

בסיום מאמארו הייתי נוסע לקרייסטצרץ ורק ביום 20 עושה את הנסיעה הלוך ושוב לקייקורה- ואם זה לשייט לליויתנים- הייתי מזמין מראש את הסיור- שלא תסעו כל הדרך ויהיה מלא או משהו כזה.... אני חושב שהימים של לבוא ולהרשם די נגמרו, במיוחד אם אתם קבוצה יותר גדולה..

• pilpelet4u
            pilpelet4u נערך לאחרונה על ידי

המלצה מסלול אי דרומי

המסלול נראה מאוד הגיוני, הוא מאוד דומה למסלול שאנחנו עשינו. אנחנו עשינו את הר קוק לפני כרייסצרץ. אני כבר לא זוכרת למה בחרנו דווקא בדרך הזאת, אולי כי היא נופית יותר? אני לא יודעת להשוות את הדרך או המרחקים כי עשינו רק דרך אחת אבל בכל מקרה הדרך היתה מדהימה. (צירפתי תמונה סתם כי היה בא לי להיזכר קצת... Smile)

אנחנו היינו יומיים בקאיקורה וכל יום הלכנו להזמין את השייט ללוויתנים ולא היו לווייתנים אז השייט לא יצא. אם אתם נוסעים במיוחד בשביל זה אז שווה לקחת את זה בחשבון.

אנחנו עשינו שם שחייה עם דולפינים בים שהיתה אחת החוויות המדהימות שלנו בטיול. אני לא יודעת אם זה משהו שיכול להתאים לכם...

באייבל טזמן ראינו שיש גם מוניות סירה (לא השתמשנו בהם, אנחנו עשינו שם טיול קיאקים+הליכה ברגל) אז תוכלו אולי להגיע איתן לאחד החופים.

דרך להר קוק.jpg
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון