ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ירח דבש בניו זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    2
    6
    8278
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • סבתוק
      סבתוק נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם,

בינואר אנחנו מגיעים לניו זילנד לכבוד הירח דבש שלנו:-)

אנחנו מגיעים ב17 בינואר לכרייסצרץ׳ וב7 בפברואר טסים מכרייסצרץ׳ לאוקלנד.

משמע- יש לנו בדיוק שלושה שבועות לטייל באי הדרומי.

אנחנו בעניין של טיולי יום בעיקר אבל בכיף נעשה 2 טרקים עם לינה בבקתות.

1. אתם יכולים להמליץ על מסלול ל3 שבועות האלה? אנחנו רוצים להזמין טרקים כבר מעכשיו וגם מקומות לינה.

2. איזה 2 טרקים עם לינה כדאי לנו לעשות?

3. מהי חברת ההשכרה המומלצת ביותר לרכבים? לשלם גם על גי פי אס?

4. הטיסות שלנו לניו זילנד כולל טיסה מאוקלנד לכרייסצרץ עלו 16 אלף שקל. 

הגיוני שרכב, דלק, לינה ובזבוזים (כולל 2-3 אטרקציות) יעלו גג עוד 20 אלף שקל סך הכל לשנינו?

תודה מראש על העזרה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בניו זילנד

אם אתם עושים טרקים עם לינה זה כשלעצמו מכתיב את המסלול, בטח ב-3 שבועות. טרק של לילה אחד הוא לא כמו טרק של 3 לילות. בד״כ מקיפים את האי או עם כיוון השעון או נגדו, כאשר יש כמה אזורים, בעיקר החוף הצפוני והחוף הדרומי שאפשר או לעבור בהם או לא. לא בטוחה שכדאי לכם מעכשיו להזמין מקומות לינה לכל התקופה כי זה מאוד עוזר כשיש קצת גמישות.

אין חברת השכרה אחת מומלצת, יש כמה חברות מקומיות שלאנשים היה נסיון מוצלח איתם. מה העלות שכל חברה וחברה מציעה את זה תצטרכו לבדוק איתם. תבדקו 

apex, ace, allways, omega, a2b. אני לא חושבת שצריך gps כי בסה״כ יש מעט מאוד כבישים ואין ממש איפה לטעות. בכל מקרה, לא מכירה ספציפית, אבל אני בטוחה שיש אפליקציה שעובדת גם אופליין.

20,000₪ לשניים לשלושה שבועות נשמע לי מספיק. זה לא יספיק לכם למלונות פאר אבל תוכלו לטייל בנוחות ולא תצטרכו לישון בדורמס או באוהל.

• סבתוק

ירח דבש בניו זילנד

נראה לי שנעשה טרק אחד של לילה ואת הקפלר (הבנתי שהוא 2 לילות)

ניסיתי לחפש פה קישור למסלולי טיול של זוגות אחרים שהיו בירח דבש באי הדרומי... אך לא מצאתי...

מישהו יכול לעזור לי פה עם מסלול טיול של 20 יום כשהיציא היא מכרייסצ'רץ?

אני קצת אבודה

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בניו זילנד

אני חושבת שזה תלוי מה אתם מעדיפים, אפשר ללכת לטיולי יקבים באזור מרלבורו, למשל, אבל כל יום כזה הוא על חשבון משהו אחר, לכן אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים טיול ״רגיל״ רק עם מקומות לינה שווים וארוחות מפנקות או שאתם רוצים טיול שחלק משמעותי ממנו הוא מקומות ״זוגיים״. העובדה שזה ירח דבש יכולה להשפיע קצת על הבחירה של המקומות לינה, היא לא חייבת להשפיע דווקא על בחירת מסלול. מתכוונת, אתם תגיעו לוואנקה ומשם תטיילו באזור, השאלה היא איפה תישנו בוואנקה לא האם תהיו שם או לא. לעומת זאת, אם תחליטו ללכת לטיול יקבים מרלבורו, ליומיים של כיף בקווין שרלוט, למעיינות חמים בהאנמר ספרינגס זה כבר משנה את התכנית. בעיקר כשיש לכם רק 3 שבועות. אני לא יכולה להחליט בשבילכם מה אתם תרצו. בסה״כ בטיול של 3 שבועות לא בטוחה שהייתי ״שולחת״ אנשים דווקא להאנמר ספרינגס. מצד שני, זה נראה לי מקום שהייתי שמחה להיות בו איזה לילה בירח דבש. 

בגלל שזה ירח דבש הייתי שוקלת שאחד הטרקים שלי יהיה קווין שרלוט, כי יש שם כמה מקומות לינה מומלצים בעיקר לזוגות. לא חייבים לעשות את כל הטרק בגלל האפשרות להשתמש בwater taxis. אחד המקומות האלו הוא לוכמרה לודג׳. יש שם גם עוד כמה מקומות כאלה. הוא גם טרק נחמד וקל, בסה״כ, אבל האם הוא כדאי יותר מאוולאנש פיק, מיולר האט או קופלנד? את זה קשה לי להחליט בשבילכם.

• סבתוק

ירח דבש בניו זילנד

האמת שלא כיוונתי לטיול מפנק במיוחד עם מקומות לינה שווים ברמות...

כן חשוב לי שהכל יהיה ברמה טובה ולא לחיות כמו "מוצ'ילרים" אבל אני לא רוצה לפספס מקומות יפים רק בגלל שאין שם מלונות יוקרה.

אני חושבת שהייתי רוצה לעשות טיול שמשלב מקומות שהם יותר זוגיים יחד עם מסלולים שכולם עושים אותם...

בגלל זה קצת קשה לי להבין מאיפה אני מתחילה לתכנן... 

מוזר שאין פה מסלולי טיול של אנשים שעשו ירח דבש, לא?

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בניו זילנד

אני חושבת שבמקרה הזה את צריכה לתכנן מסלול טיול ״רגיל״ למסגרת זמן של 3 שבועות. צריך לקחת בחשבון שלא תספיקו הכל ושזה בסדר. אי אפשר לחצות את האי הדרומי כי יש שם הרים (אפשר רק ב-3 פאסים בדרך). לכן לדעתי יש לכם 2 אופציות:

1. להקיף את האי, או עם כיוון השעון או נגדו. זה יאפשר ביקורים במקומות כמו קאיקורה, אייבל טזמן, קייטלינס וכו׳, שיש בהם חיות ים, בין היתר.

2. לטייל כמעט רק באזור הדרום מערבי, ולעשות שם הרבה טיולי טבע. נניח, לנסוע מכרייסצ׳רצ׳ דרך ארת׳ורס פאס לחוף המערבי, לקרחונים, דרום מזרחה לוואנקה, קווינסטאון, טה אנאו, ומשם בעצם לנסוע ישר, דרך הר קוק בחזרה לכרייסצ׳רצ׳. 

שתי האופציות בסדר, רק תלויות בהעדפות.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון