ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכב באוסטרליה או לא

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    2
    4
    2241
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tomer_3439444
      Tomer_3439444 נערך לאחרונה על ידי

אהלן(: 

שאלה, אני מתכננת לטוס לאוסטרליה וניו זילנד בעוד 3 חודשים. לי ולשותפה שלי יש התלבטות האם חובה להיות באוסטרליה עם אוטו או להשתמש בטיסות פנימיות. אנחנו חוששות שנהיה כבר עייפות מהנסיעות בניוזילנד... באוסטרליה נסע לפחות 4 שעות כל יום (סך הכל אנחנו באוסטרליה חודש וחצי ובניו זילנד חודשיים וחצי). 

השאלה היא האם אנחנו מפספסות דברים משמעותיים בנסיעה בין סידני לקיירנס והאם הטיול הוא פחות טוב בלי אוטו? אשמח לתשובה! 

בתודה, ליאור Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

רכב באוסטרליה או לא
        1. בחוף המזרחי של אוסטרליה יש תחבורה ציבורית יחסית נוחה. יחסית זה אומר שיש כמה אוטובוסים ביום והם מגיעים כמעט לכל העיירות שלאורך החוף. אם תרצו להגיע לאיזושהי שמורה ספציפית תוכלו לשכור אוטו לכמה ימים או לקחת טיול מאורגן. יש פאסים נוחים מאוד, למשל של חברת גרייהאונד, שב-350$ בערך יקחו אתכם מסידני לקיירנס עם כמה עצירות שתרצו בדרך.
        2. יש הרבה נסיעות ארוכות באוסטרליה, אבל מוזר לי שתסעו 4 שעות כל יום.  מוזר לי אפילו אם תסעו 4 שעות בכל פעם שתעלו לאוטובוס. יש פעמים שנוסעים שעה-שעתיים, יש פעמים של 12 שעות נסיעה. דווקא אם יש לכן חודש וחצי אז יותר נראה לי שמדי פעם תעשו נסיעות ארוכות (למשל, נסיעות לילה באוטובוס) ולא שכל יום תסעו קצת. חודש וחצי זה לא כל כך מעט זמן בשביל הקטע שבין סידני וקיירנס, זמן די סבבה. מה שכן, לא כל המקומות מעניינים או כיפיים באותה המידה ולא בכל מקום אתן תעצרו. 
        • Tomer_3439444
          Tomer_3439444 נערך לאחרונה על ידי

רכב באוסטרליה או לא

קודם כל תודה! 

ההתלבטות היא האם לוותר על הנסיעה בכללי בין סידני לקיירנס ורק לקחת טיסות פנימיות לסידני, קיירנס ואולי גם מלבורן ולראות כל איזור בנפרד. אם זה באמת מה שאני עושה חודש וחצי זה יותר מדי לכל זה? לי אמרו שהחלק הכי יפה של הטיול זה הנסיעה בין סידני לקיירנס והכי מתויר... האם הטיול האולטימטיבי זה עם אוטו?

מאוד מאוד מבולבלת!  

תודה שוב(: 

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

רכב באוסטרליה או לא

האזור בין סידני לקיירנס הוא מאוד מתויר, זה נכון. אם הוא הכי יפה? תשמעי, קטונתי. לא הייתי במספיק מקומות באוסטרליה כדי לקבוע את זה, ואני חושדת שגם מי שאמר לך את זה לא.

אוסטרליה היא ענקית, וככזו היא לא מתאימה לטיולי כוכב, בהם יש מקום לינה מרכזי ממנו יוצאים לטיולים קצרים בסביבה. חודש וחצי זה המון המון זמן כדי לבקר רק בסידני, במלבורן ובקיירנס. אין המון מקומות שאפשר לנסוע מהעיר ולחזור אליה באותו יום והם במרחק סביר. במונחים אוסטרליים גם שעתיים נסיעה לכיוון זה בסביבה של העיר. מה שאת מדברת עליו זה סיבוב של לכל היותר שבועיים-שלושה, בהנחה שאת מאוד אוהבת להסתובב בערים. בחודש וחצי אין שום סיבה שלא להספיק להגיע מסידני לקיירנס, ממש אין צורך להסתפק רק בביקור בערים עצמן, בטח לא בקיירנס.

טיול באוטו נותן איכויות שאין בטיול באוטובוס, מן הסתם, כי הוא מאפשר עצירות איפה שרוצים, סטיות לאן רוצים, ובהקשר הזה בעיקר כניסות לפנים היבשת (להתרחק קצת מקו החוף). אפשר לטייל באוטו, אבל אם את לא רוצה, זה בסדר גם לא. באזור הזה יש תחבורה ציבורית יחסית נוחה ואפשר לטייל באוטובוסים. אם לא מתכוונים להתרחק מהחוף אז באמת שאין בעיה.

אני קצת לא מבינה מה בדיוק ההתלבטות שלך. אם את רוצה לטייל רק בערים סידני, מלבורן וקיירנס אז את לא צריכה חודש וחצי, את יכולה להסתפק בשבועיים וחצי. בחודש וחצי אין שום בעיה להספיק מסידני לקיירנס, ואם מאוד רוצים אז גם למלבורן. אוטו בעד ונגד זו שאלה שלא קשורה. בטוח שלא צריך ולא כדאי לטייל באוטו רק בשביל להגיע לעיר גדולה ולהיות בה.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון