ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול שלכת בסקוטלנד

פורום טיולי משפחות
    9
    32
    9091
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלון ח.
      אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

טיול שלכת בסקוטלנד

היי יעל.

ממשיך לעקוב ולהנות מהטיול המקסים  שלכם ומהכתיבה שלך..

הצטערתי לשמוע שכבר הגעתם לגלן נביס ולא המשכתם עד הסוף. אם  היית קוראת את סיפור הטיול שלנו משנת 2012 , אני ממש תידרכתי כיצד להגיע לאחד ממסלולי הטיול הכי יפים שעשינו בסקוטלנד. מסלול טבע מדהים למפלי סטילס. ממש בסוף הכביש של עמק נביס.
      טוב שלפחות שמעתם בכל הבת. גם אנחנו לא נרתענו מהגשם ועשינו את כל המסלולים. בסה"כ הגשם הוא זרזיפי ולא נורא.

מצרף מס' תמונות של המסלול שכמעט הגעתם אליו..

בדרך למפליםהשילוט בחנייה בתחילת השמורהפטרייה כמו מהאגדותהמפליםעץ מעניין באמצע המסלול
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • let it be
        let it be נערך לאחרונה על ידי

טיול שלכת בסקוטלנד

היי יעל,

גם אני בעוקבים...noheart

מסכימה איתכם שטיול בסקוטלנד הוא לא כמו הטיולים הארופיים. יש בה קסם אחר.

בקשר לגשם: אנחנו טיילנו באוגוסט 2009 וירד גשם ברוב הימים. ובאי סקיי היתה רוח מטורפת.

אני חושבת (תקנו אותי אם אני טועה) שבגלן קו צילמו את הסרט "לב אמיץ". גלן קו הוא אחד המקומות שאהבנו בסקוטלנד!

• YaelMiau
          YaelMiau נערך לאחרונה על ידי

טיול שלכת בסקוטלנד

הי אלון,

בוודאי שקראתי את המסלול שלך מ 2012, והמסלול בגלן נביס היה ב to do list באזור. הבעיה שבאותו יום הגשם ממש לא היה זרזיפי, הכביש נראה במצב רע ומכוסה באדמה וגם לא היה לי ברור מה דרגת הקושי של המסלול - לקפץ בין סלעים עם מטרייה נראה לי קצת אתגרי. לא נורא - בפעם הבאה.

• אלון ח.

טיול שלכת בסקוטלנד

אכן נראה שהיה יותר סוער בתקופה שלכם. גם בספטמבר 2012 נחתנו באדינבורו יום אחרי סערה גדולה שהעיפה עצים על כבישים. לשמחתנו היינו  אחריי אומנם נשאר גשום רוב השבוע אבל רגוע מבחינת רוחות.
            אבל כן, הנה לך סיבה לחזור לסקוטלנד.

הערה ללט איט: איזור גלן קו היה אתר הצילומים של הסרט הארי פוטר. בדרום העיירה גלן קו מוקמה הבקתה של איגריד (ליד מסעדה מעולה דרך אגב).
            גם בגלן נביס ובגלנפינן היו אתרי צילום של הסרט.
            ולאחרונה (כשטיילנו באיזור האגמים הקיץ) נודע לנו שהסרט "לב אמיץ" צולם דווקא באירלנד. גם הסרט על הסופרת האנגליה המפורסמת פוטר ("מיס פוטר") צולם באירלנד ולא באיזור האגמים.
            שברו לי מיתוס.

• noa Xscotland
              noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

טיול שלכת בסקוטלנד

יעל, אני כאן רק בשביל לומר שאני קוראת ונהנית wink

אלון, לא יודעת לגבי אירלנד, אבל את לב אמיץ - או לפחות חלקים נכבדים ממנו - צילמו באזור גלן קו / Balachulish / Duror. אני יודעת בודאות כי בתקופה ההיא גרתי בסקוטלנד וחברים טובים שלנו גרו בשכנות לאתר ההסרטה ואף זכו לראות את השחקנים. גם בעיתון המקומי (המקומי מאד, חייבת לציין angel) סיפרו על האירוע בליווי צילומים מהסט והצוות.
              אז בכל זאת ה"מיתוס" קיים ואמיתי...

נעה

• noa Xscotland

טיול שלכת בסקוטלנד

מסתבר שגם וגם...

http://www.movie-locations.com/movies/b/Braveheart.html#.VFP guRawGUk

נעה

• אלון ח.

טיול שלכת בסקוטלנד

היי  נועה.

גם לי היה מוזר שנודע לי שהסרט לב אמיץ צולם באירלנד כי אני זוכר בהכנות לטיול קראתי היכן שהוא שהסרט צולם בסקוטלנד.
                  בטיול האחרון שלנו באגמים נכנסנו לחנות קטנה בעיירה האקסווד בלב איזור האגמים ודיברנו עם המוכר החביב על הסופרת הארי פוטר (שהתגוררה ליד העיירה ) ועל כך שראינו את הסרט "מיס פוטר" לפני הנסיעה ושאהבנו את הנוף ואז הוא אמר לנו שבכלל הסרט צולם באירלנד מאחר והעיירה מאד קטנה ותיירותית  והיה פחד שסגירת העיירה בעת הצילומים תפגע בפרנסה של העיירה. ואז הוא גם אמר שהסרט לב אמיץ צולם באירלנד.
                  אז עכשיו אני מבין שהוא צדק חלקית.

• מיקהמיקה
                    מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

טיול שלכת בסקוטלנד

היי יעל,

תודה על התשובות.

באמת נתמקם בגלנקו.

ממשיכה לעקוב אחר הטיול המיוחד שלכם.

• ziki6
                      ziki6 נערך לאחרונה על ידי

טיול שלכת בסקוטלנד

תודה על התיאור, אכן גלן קו מבחנתי האזור היפה יותר בסקוטלד שהייתי חוץ אולי מהאי סקאי. לטעמי הדירה שהיינו ליד לגן קו מדהימה ומנצחת.

מצטרפת לאלון שהטיול הרגלי היפה ביותר באזור הוא stells falls, והטיול שעשיתם היכן שיש את מקום האכלה לסנאים לא מדהים בכלל יחסית אליו, הוא סיור קצר ונחמד לא הרבה יותר מזה. למזלנו בחזור צפינו בסנאים בהתחלה כשהגענו הם לא היו שם.

הנסיעה לאובן היא מדהימה ויפה מאוד. 

לא נורא תחזרו אולי שוב.

לגבי דירות באי גם בדירה שלנו היינו צריכים למצוא לבד את המפתח זה ממש לא נחמד.

• noa Xscotland

טיול שלכת בסקוטלנד

מיקה, כבר שכרת דירה? יפה לך (ואני הפולניה דאגתי לך....) wink

נעה

• YaelMiau

טיול שלכת בסקוטלנד

קמנו לבוקר שמשי באי סקאי אחרי לילה לא ממש נוח (המיטה בחדר שלנו יועדה כנראה לגמדים, הדחת מים בשירותים גרמה לקולות כאילו מפלצת נוהמת יושבת מתחת ליסודות הבית מה שגרם לנסיכה לנדוד לחדרו של הצלם שוויתר באבירות על חדר פרטי למען שלום בית ושפיות). אבל הנוף מהחלון בסלון וחדר האוכל... לאחר ארוחת בוקר טובה יצאנו לסיבוב המתוכנן להיום - החלק הצפון מזרחי של סקאי. נסיעה צפונה לאורך החוף, עצירה קצרה בחניה של ה Old Man of Storr והסתכלות על השביל התלול למעלה וויתרנו על התענוג למרות שהנוף למעלה אמור להיות מדהים. המשכנו לאורך החוף, עצרנו בחניה עם כמה רכבים ליד הצוקים למסלולון קצר לתצפית על הים. עוד קצת צפונה ומגיעים למפלי Mealt - מפל היורד אנכית מהצוק לכוון הים, עצירה קצרה לצילומים והתפעלות מהנוף, וממשיכים הלאה לשפיץ הצפוני של האי מתוך כוונה להגיע ל  Duntlum Castle - מבצר הרוס על צוק. משום מה אנחנו רואים אותו מרחוק אך לא מצליחים למצוא דרך להגיע אליו - כל הדרכים חסומות בשערים של חוות פרטיות. הנסיכה שהובטח לה היום מבצר קצת מתאכזבת, וממשיכים הלאה לכוון עמק הפיות. מזל שהיו הוראות מפורטות כאן בפורום אחרת לא היה שום סיכוי שנמצא את המקום - שום שילוט. נוסעים בדרך צרה ומפותלת עד לאגמון, לא בטוחים שזה המקום שכן אין שם נפש חיה או שלט וממשיכים קצת הלאה וחוזרים וחונים לא רחוק מהאגמון ליד רכב נוסף שהופיע. מהכביש המראה קצת מאכזב, עד שנכנסים קצת פנימה ורואים את הגבעות החרוטיות הירוקות, מעגלי הפיות מאבנים, פלג קטן ואפילו ארנבת. אכן מקום קסום. הנסיכה מדלגת מגבעה לגבעה ומטפסת למרות צעקות האזהרה של אחיה. אנחנו מוצאים את עצמנו לבד בין הגבעות והצלם קצת בלחץ , באמת הרגשה של ארץ אגדות.. לאחר כשעה וחצי של שוטטות במקום אנחנו חוזרים לרכב ונוסעים עייפים אך מרוצים לדירה. 

צוקים בחוף המזרחיעמק הפיות
                          • YaelMiau

טיול שלכת בסקוטלנד

יום נוסף בסקאי - הלילה עבר בצורה משופרת (עברנו חדר, יש יתרונות ב-4 חדר שינה) והיום יוצאים לחלק המערבי של האי. 

את הבוקר אנחנו מתחילים בנסיעה לכוון neist point  הנקודה המערבית ביותר על האי. הדרך לשם לא פשוטה, חלק לא קטן ממנה על כביש חד מסלולי (לפחות נראה שתיקנו אותו לאחרונה שכן בחוות דעת שקראנו בטריפאדוויזור היה כתוב שמדובר על דרך שרובה בורות..). מגיעים למקום, עוקפים את אתר הבניה שמשום מה חוסם את הירידה מסתכלים מסביב - נופים מדהימים. מסתכלים למטה - הרבה מאד מדרגות... לא נורא יוצאים לדרך, לעליה נדאג כבר אחר כך. מסביב נוף של צוקים היורדים בתלילות לים, הכבשים נמצאות גם על קצה המצוקים ואנחנו מתחילים בהליכה. המסלול מגיע עד למגדלור (שבו יש גם חדרים להשכרה...) ואינו ארוך במיוחד. אבל בעוד הדרך לשם רובה בירידה, הדרך חזרה בעליה משמעותית, הילדים מתקדמים בלי לעצור ואנחנו עוצרים מידי פעם "לראות את הנוף" (= לנשום). הנקודה הבאה היא טירת Dunvegan - פיצוי לנסיכה על המבצר מאתמול שלא הצלחנו להגיע אליו. מגיעים לטירה ולמרבה ההפתעה מתברר שההפלגות בסירה לכלבי הים עדיין מתקיימות (אם כי לפי האתר שלהם באינטרנט היו כבר אמורות להפסיק לפעול). קונים כרטיסים לטירה ולגנים ויורדים לחוף על מנת לקנות כרטיסים לסירה לכלבי הים. מדובר בסירות מנוע קטנות, אנחנו מקבלים סירה לעצמנו (עוד אחד מהיתרונות של נסיעה מחוץ לעונה) ויוצאים לדרך. המשיטה מסבירה קצת על כלבי הים, ומרחוק אנחנו רואים כמה איים קטנים. כאשר מתקרבים היא מכבה את המנוע, ואכן רואים עשרות כלבי ים בתנוחות שונות נחים בשמש, מדי פעם אחד מהם קופץ למים לארוחה קלה וחוזר. שיט קצר של כחצי שעה - מומלץ ביותר. לאחר החזרה חלקנו מחליטים לסייר בגנים, והמפונק מחליט להסתפק בטירה. הגנים מאד יפים ולקח לנו מעל לשעה לסייר בכולם. לאחר מכן נכנסנו לטירה - קומפקטית יחסית - נחמד אבל לא Must. 

יצאנו מהטירה בשעה די מאוחרת והשמים התחילו להתענן. בתכנית להיום היה גם ביקור ב Fairy Pools - והחלטנו שממשיכים לשם בכל מקרה. הגענו למקום בסביבות ארבע אחר הצהרים, היו מכוניות בודדות במגרש החניה והתחיל לטפטף. החלטנו שהגשם לא יעצור בעדינו והתחלנו במסלול. מדובר במסלול לא מאד פשוט (לי לפחות) שכולל חציה של מספר פלגים, עליה לאורך הנחל היוצר בריכות בסלע. לא הספקו להגיע עד סוף המסלול שכן לא רצינו להיכנס לחושך, אך בהחלט מדובר במסלול יפה. הבנים שבחבורה החליטו שהיום הם רוצים מסעדה, וכיוון שהאפשרויות באזור הדירה שלנו לא היו רבות החלטנו ליסוע ל Portree - העיירה המרכזית בעיר. בינתיים הטפטוף הפך לגשם, הכבישים צרים וחשוכים, לא חוויה מומלצת, המסעדה שמצאנו במרכז העיירה שהיתה מלאה במקומיים היתה נחמדה - אבל לא משהו ששווה נסיעה של חצי שעה.

עייפים ושבעים חזרנו לדירה

כלבי יםneist pointטירת Dunvegan
                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • 1
                            • 2
                            • 2 / 2
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון