רומניה סתיו 2014.
-
רומניה סתיו 2014."מאחורי ההר אחת שתיים שלוש"
עד האגם רוב הדרך אספלט . מאגם בולבוסי ועד הפשטרה(מנזר בסלע), דרך עפר כבושה ומטופלת הייטב ,מאוד קלה לנהיגה באוטו הפרטי שלכם.עברנו דרכים קשות יותר במכונית הפרטית אפילו בטיול הזה.-מסקנה: לא צריך טיול ג'יפים ותחמנות אלגנטית של עושקי תיירות רומנים שכבר התרגלו לנצל את תמימות התיירים וחוסר ידיעתם מה מחכה להם בכביש.אנחנו ניסינו די מאוחר לבדוק את המסלול בהר עם האיש הצהוב אבל גוגל מאפ עוד לא הגיע לשם. הדרכים חדשות לחלוטין בשבילו. בחוכמה שלאחר מעשה היינו צריכים להגדיר את המסלול הזה לנהג הג'יפ כולל הגעה למלון בארבע שעות ברוטו ולא 6 ולא לשלם סכום מופרז. וכמובן לנסוע באוטו שלנו בעלות מינימלית.
קבלו קצה קצה של היופי סביב אגם בולבוסי.
-
רומניה סתיו 2014.אורי כהמשך להערותיך לפעמים בלוגים או כתבות הופכים לתכנית טיול של מישהו אחר ,כאשר מבלי כונה רעה מובלעות שם כתיבות על דברים שלא בוצעו או שבוצעו לא ממש נכון.הדברים האלו הופכים לאיזו מתכונת טיול שיש להיזהר ממנה. לדוגמא אישה אחת כתבה שבטיול במאראמורש
אני חסיד של לכתוב מה שהכותבים חוו,ולא מה שצד ג חווה,ולא מה שכתוב באתר אינטרנט כזה או אחר.
וגם זה לא חסר כאן,אותי הטעו באחד הטיולים,כי הועלו המלצות מומחה רומניה בבטחון מוחלט,מה שהתברר כטעות והטעיה רצינית מאוד,הגעתי על סמך אותה המלצת מומחה למקומות שהמקומיים לא ידעו על מה או מי מדובר,לימים לאה גונן עשתה מסלול דומה וביקשתי ממנה לבדוק חלק מהמקומות,היא בררה במשרד אינפורמיישן אזורי,ושם גם לא ידעו על אותם מקומות או אנשים שהומלצו
הומלצו כאן אתרי פסטיבלים שונים,שגם בהם מידע מוטעה או לא נכון
מה שממליצים מאתרי אינטרנט לכאורה לא מודעים,שיש לא מעט אתרים מטעם,או אתרים לקידום אינטרסים מסויימים
לסיכום אני חושב שראוי והוגן לשתף כמוך על סמך ניסיונך וחוויותיך
-
רומניה סתיו 2014.היי גולני
אייכשהו נכנסת וממש לא שמתי לב.זה בהחלט חד משמעי (כמעט)- לא לעלות ברגל,ברכבל או בג'פ לכל הר גבוה כשיש ערפל, הבוצ'ג גבוה למדי (משהו כמו החרמון). מכיון שגם אתה וגם אני ראינו נופי הר יפים ממה שיש לרומניה להציע, כדאי להתיחס כמעט לכל תכנית שם,כבסיס לשינויים או לויתורים. אנחנו בפרוש דחינו את טיול הג'יפים (המיותר) ליום בהיר במיוחד וממש חבל לי שלא הגעתי לצלב, כי היה יום נפלא.אם היה שלג ערפל או סתם רוחות חזקות הייתי מעדיף להסתלבט בספא.לעניין טיול הג'יפים המיותר, אני כותב בהודעות הבאות, לטייל במסלול הכבוש, אבל ברכב פרטי.הנהג טען שהכניסה ברכב לקאבאנה באבלה אסורה ומקבלים ראפורטים.-לא בדקתי
וכשהיינו איתו כבר היה מאוחר.בעניין כבישים ועבירות ברומניה צריך כל הזמן להתעדכן בזמן אמיתי ובמקום.במקרה הזה לא התעדכנו וחבל.כאמור היה יום מאוד יפה אבל קר קר מאוד.
להוכחה הנה שלולית קפואה, מאחורי ההר בדרך למנזר ליד דמות בסלע ופלג הררי.
-
רומניה סתיו 2014.שלום אורי !
אתה יכול להאמין לנהג הרומני, הוא בהחלט צדק.
אם הייתה קורא את הודעתי מס' 7 מתאריך 26.5.14 כאן ( שורות אחרונות למטה ) , הייתה יכול לחסוך את מחיר הג'יפ וגם יודע שישנו מחסום עם שילוט ראה כאן תמונות ממנו אסור להמשיך לבאבאלה.
התחמון היחידי של הרומני ששכרת ג'יפ והוא נסע על אספלט. הג'יפים מיועדים לטיולי OFF-ROAD .
-
רומניה סתיו 2014.-תמונות לטיפים.אהבתי את הדגה אי אפשר לאמר שאין לך חוש הומור

-
שאלה בקשר לתמונות...בסוכות היינו בפעם השנייה ברומניה (הפעם חזרנו עם הילדים) עשינו טיול עם ג'יפ למסלול שיוצא מהרכבל בבושטן דרך סינייה , אגם בולבץ וכו'.. הנהג התקשה לדבר באנגלית והיה לו קשה להסביר לנו מה זה ה "חור" בהר (או המערה?)
זאת שרואים בתמונה שלך.
עצר את הגיפ, ירדנו הסתכלנו אחד על השני ועלינו חזרה על הגיפ.
מה פיספסנו?
למה כולם עצרו שם?
מה זה?
תודה
-
רומניה סתיו 2014.היי אילן
אני ביינתיים מדלג על ההודעה של יהודה שאתיחס אליה בהמשך.באמת לא קראתי את ההודעה שלך ואת המקבץ ההוא. קצת חבל ,גם בגלל התמונות הנהדרות של טובה וגם בגלל המפה. אף כי מההודעה שלך לא הייתי יודע שאת כל הטיול הזה אפשר לעשות ברכב פרטי.גם איני פותח אתרים רומניים כי השימוש בהם בגוגל טרנסלייט כדאי עבור כותבי פארודיות.
עניין סגירת הכביש עד ממש לפני קאבאנה באבלה לא ממש משנה כרגע, כי איני רואה קוראים שיעשו את המסלול הזה בזמן הקרוב. יתכן מאוד שעד עונת התיירות הבאה גם עניין זה יפתר ויתעדכן.אבל אם באמת ידעת כמוני וגם נסעת בפועל ,עד הפשטרה מדוע לא כתבת בשום מקום שהטיול הזה אפשרי באופן פרטי? אתה יודע עד כמה אני מכבד אותך ואני לא מבין אייך המידע החשוב הזה נשמט. כמו שיהודה כותב אי אפשר להסתמך רק על אתרי אינטרנט ויתכן גם שהם לא מעודכנים. מוכרחים לתת עדות מנסיון אישי שגם היא הופכת מהר מאוד לפג תוקף.אגב, נורית אומרת שגם היא ראתה את תמרור האיין כניסה.עם זאת במפה המצורפת בהודעה שלך ,רואים רכבל העולה לבאבלה מהפשטרה, לו ידעתי גם על זה מראש (ורק אני אשם כי לא עשיתי שעורי ביית מספיק טובים)אפשר היה לתכנן אפילו לטיול הזה משהו נפלא.למשל:לקחת את הג'יפ בבושטן, לסיים נסיעה ליד הרכבל מהפשטרה לעלות בו עד הבאבלה ולרדת לבושטן ברכבל הגדול משם לחזור במכונית שלנו למלון.על תחמנויות הנהגים שמושכים זמן ע''י עצירות לבזבוז זמן כמו מסעדה ,מסלול הליכה לא תמיד רצוי ונסיעה איטית מאוד, אולי אוסיף עוד משהו בהמשך.אני קובע בודאות שטיול ג'יפים תקני של 6 שעות צריך להמשך נטו, מקסימום שלוש.(ביום יפה)קבל כמה תמונות מסביב הפשטרה.(כנסיה בסלע, במסלול הבוצ'ג המקוצר )
-
שאלה בקשר לתמונות...ערב טוב
הם קוראים לזה מערת הדובים ולא ראיתי שם שום דבר מעניין.
-
רומניה סתיו 2014.ערב טוב יהודה.
הנושא הזה רחב מאוד וראוי לפתוח עבורו מקבץ בפני עצמו.כתבתי את הדברים שכתבתי
ממש בקשר לעניין שעלה מהטיול שלנו. טיולי הג'יפים האלו, קיבלו כבר משמעות של מאסט ולא ידענו בודאות ,שיש אלטרנטיבות טובות יותר.אני בפרוש ממליץ לחשוב פעמיים ולא לבצע אותם כאשר תנאי מזג האויר נורמליים.לא ארחיב בנושא כי המקבץ הזה כבר מתחיל להיות גדול מדי לטעמי.מאידך יש כבר כ8000 כניסות וזה מצביע על עניין של אנשים רבים.
אתה יודע ,דוקא במאראמורש חשבתי עלייך.בלינק ששלח לי אילן המופיע בהודעה הראשונה שלי, מסופר על אומני העץ שאחד מהם מוכר צלבים וכדאי להכנס לביתו לראות את רהיטי העץ המיוחדים שחרט לעצמו.רציתי להגיע אליו ולהביא לך צילומים ובגלל הגשם לא הצליח לי.הגשם הביא אותי למוזיאון הנשים והנה כמה פרטים הקשורים לעבודה בעץ שאולי יענינו אותך.
אישה אחת התנדבה לשמש דוגמנית לצילום עם פיסלי עץ של נשים רומניות גדולות ובבית השימוש "בול פגיעה" שלפי מעצבי "המוזיאון"הוא א. עשוי מעץ וכנראה עניין ספציפי של נשים.
-
רומניה סתיו 2014.אורי בביקורי האחרון נדעתי בעקבות האתר שהעלית,ביקרתי כמה בודדים .עם חלקם תאמתי תוך כדי שהסברתי מי אני,הגעתי למגלף שערים,שכל סיפוריו היו שהצרפתים גילו את שערי העץ,והיום הוא מגלף כל שער תמורת 10000 יורו,והוא עובד הרבה בצרפת ,גם באזור הזה התמימות הולכת ונכחדת,הקידמה בכל מקום,והמיסחור מעבר לכל פינה.ראיתי את הקידמה פורצת בשני ביקורי האחרונים,רואים זאת ברמת הבתים בכפרים,בכמות וברמת הפנסיונים,במרכולים הגדולים,ברשתות האירופאיות שתוקעות יתד בכל מקום
-
רומניה סתיו 2014.היי אורי !
הפסקה במשחקים ואני ממהר לענות לך.
לא כתבתי בגלל הגדרה של טיול ג'יפים.
אצלי טיול ג'יפים הוא כזה שנוסעים על השבילים הלא סלולים החוצים ערוצי נחלים וכך תארו הרומנים את הטיולים האלה. לא עלה על דעתי שהטיילים הישראלים נסעו על כבישים סלולים. כש אני אשכור ג'יפ בע"ה, בטוח לא אסע איתו על הכביש.
חייב לספר לך סיפור אופייני. לפני שנה ביקש ממני חבר להדריך אותו לטיול ברומניה. כש הגעתי אליו ראיתי על השולחן מפה מצולמת עם מסלול ( כנראה צולם ממדריך או ברושור של חברת נסיעות ). שאלתי אותו מה הוא צריך אותי אם יש לו ממסלול. הוא ענה שאת המסלול קיבל מבתו שעשתה טיול ג'יפים ברומניה. למרות שהמפה היתה רחוקה ממני אמרתי לו שזה לא מסלול לג'יפים ואת רובו הגדול עשיתי עם רכב רגיל. הוא אמר בחיוך שאני צודק והבת סיפרה שנסעו על הכבישים הראשיים יותר מי 90% מהזמן. העיקר שמוכרים טיולי גיפים ברומניה לתיירים תמימים.
גם את האפשרות של עליה לבאבאלה וירידה למלון פשטרה ומשם הגעה רגלית למערת יאלומיציוארה הסברתי כמה פעמים כולל מפה מפורטת.
אבל כל פעם שאני ממליץ על רכבל מפרסמים מקרה מהנפטלין שהרכבל לא פעל בגלל מזג האויר ומפחידים את המטיילים.
לא רק אתה לא מסתדר עם הרומנית, גם דוברי הרומנית מהבית לא תמיד יודעים קרוא וכתוב כיוון שהגיעו כילדים קטנים אשר דיברו רומנית בבית אך לא ביקרו בבית ספר רומני.
אני ממש לא מסכים שהאתרים הרומנים פחות אמינים מאתרים אחרים. פשוט צריך לבדוק את תאריך הפרסום ואני גם מחפש מידע מאתר אחר להצלבה.
אפשר גם להאמין לאחרים, אפילו הם רומנים, גם כאשר אומרים לך שישנו תמרור האוסר נסיעה בהמשך הכביש גם אם לא ראית אותו.
גם לאופטימיות שלך לגבי הסרת השלט אין כאן מקום. מתקיימת מלחמה בין הירוקים הרומנים שרוצים לשמור על השמורה לבין כרישי שמעוניינים לפתוח את הכביש ואז יאשרו גם בניה במקום.
בטח ראיתה שלטים עם הצעות לקניית שטח במקום .
-
רומניה סתיו 2014.ערב טוב יהודה.
אני יכול רק לאשר את מה שאתה כותב מתוך ההשוואה של היום, למה שראיתי לפני תשע שנים. זו באמת כבר לא אותה רומניה ומי שלא ימהר לשם לא יפגוש את מה שהיה לא מזמן לא את אותם היערות שיכרתו ובודאי שלא את עידן התמימות.הקפיטליזם יקשה עלינו אפילו לדמיין את כל היופי והעושר התרבותי של חברות האיכרים ומה שהיה שם רק לא מזמן. יתכן שאפילו הכנסת האורחים והעזרה שאנשים מגישים לך ברחוב, תעלם ותפנה את מקומה ליחסים על בסיס של רווח.אני שוב חוזר לנהג הג'יפ שלנו שתאוות הבצע שלו וחביריו הם סימפטומטיים להתפרצות קפיטליזם חזירי בכל רמה וחלק מההשתנות בכל מקום ובטח שבענפי התיירות.אמנם אילן כותב שההטעיה היחידה היתה רק בצורך בג'יפ, על אף שפרטתי עוד כמה מתרגילי הנהגים. החלק הכי מרגיז בעניין היה ,כשהגענו לאזור הפשטרה. ליד מודעת הדובים עצר הנהג,כחלק מפרוצדורה ידועה מראש ושלח אותנו רגלית לטיול של שעה לפחות במאות מדרגות ,לכוון הפשטרה.מסלול הליכה די יפה בקצהו בסוף הירידה ומיותר בעליה .הגעתי למטה בשארית כוחותי בכדי לגלות דרך טובה לרכב שעוקפת את כל העניין הזה ומגיעה לרגלי הכנסיה.בדרך הזו הגיעו מכוניות רומניות עתיקות ,עם סבא סבתא ונכדים .גם זה כמובן טיפ.יש לדרוש להגיע עד הסלע עם הרכב ואם ירצו יעלו חמישים מטר במדרגות בתוך ערוץ נחמד עם מפלונים.( ירדן שימי לב.)
הנהג הזה ראה הרבה קודם שיש לו עניין עם אדם עם קשיי הליכה ,אבל הפרוצדורה הנבזית להרויח זמן בטלה חינם גברה עליו. קבל כמה תמונות מהסלולר שבודאי יענינו אותך.אני מקוה למחר, לדווח על ארמון פלש ובזה לסיים את המקבץ הזה.
-
רומניה סתיו 2014.הגענו לארמון פלש בשבת, בעיקבות המלצת אילן לבדוק ימי פתיחה.אכן בסתיו ובחורף הארמון סגור בימים א' ב' .לא נכנסתי לארמון, עקב קשיי הליכה ואת מרבית הצילומים כאן צילמה נורית עבורי. נתחיל בצילומי החוץ.
-
רומניה סתיו 2014.אורי יקר
אתגעגע לרומניה שלך
לתמונות הנפלאות , לניתוח ולתובנות החכמות והמחכימות שאתה מוסיף
כמובן שנשמר במועדפים ואלקט את שפע המידע והידע שמשובץ בקובץ
שנשתמע בשמחות
ירדן
-
רומניה סתיו 2014.צילומים אלו תוך כדי סיור מאורגן נלקחו בחשאי וללא פלש ע''מ שלא לגרום נזק.הצילומים אינם נונים תמונה מספיק טובה על פנים הארמון וחצרותיו.
-
רומניה סתיו 2014.אני מבקש מאוד מכל מי שימצא סרט וידיאו יפה של הפנים, התיקרות והחצרות,שיצרף אותו לכאן כתגובה .אולי נקבל כולנו תמונה יותר טובה מהארמון המיוחד הזה שבתמונות כאן אינו יוצא באמת באמת מיוחד.
-
רומניה סתיו 2014. -
חחח, מערת דובים... אורי , תודה! -
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!בוקר טוב רבקה
בעיקבות החחח שלך החלטתי לנסות להבין יותר טוב מדוע נעצרים שם.מתוך הסברי הנהג ברומנית ניחשתי שהחור זו מערת דובים -ursi.זה כל מה שאמר, אבל הוא כן הפנה את ליבנו לפני האדם הגדולים שרואים בתמונה 586 בהודעה 63.
הגדלתי את תמונת החור וראה זה פלא עוד פני אדם הופיעו משמאל למערה ,עם קצת דמיון לבן גוריון.דמויות הסלע הן כנראה הסיבה שתיירים נעצרים שם.
אני מביא תמונה נוספת של המערה ואפשר לראות שלא דובים ולא זבובים. בכדי שדוב יכנס למערה הזו הוא חייב לזנק לגובה מעל לקומת אדם.כמו כן המערה נראית מעשה ידי אדם.יש לי השערה שמישהו החל ליצר קומפלקס של עניין בסלעים ,בכדי להוסיף עוד נופך למקום והנהגים מוסיפים עוד בירבור של מדריכי תיירים.
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!שלום אורי ידידי !
אומנם לי זה נראה כמו טאבון לאפיית לפות או פיצות עבור הדובים שהנהג הסביר לך.

למרות חוסר השליטה שלך ברומנית יש לך הגיון בריא וחושים חדים.
המקום נקרא מנהרת מערת הדוב והוא מעשה ידי אדם אשר מוצג בטעות ע"י נהגים/מדריכי הטיולים כמערת הדוב.
בשנת 1905 התחילו לחפור בהר מנהרה עבור רכבת המוקניצה על פסים צרים כדי לקצר את המרחק ב -10 ק"מ. לאחר כשנה עצרו את המשך העבודה וכך נשארה המערה שצילמת.
מצרף תמונה מהאינטרנט עם ההסבר.
שבת שלום !