רומניה סתיו 2014.
-
נו.. אז טוב שלא הסביר לנו כלום -
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!אורי כן דובים או לא דובים, הטיול שלכם נשמע ומצטלם נהדר
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!שבת שלום
וגם תודה גדולה לאילן-בפעם המי יודע כמה.
בוקר טוב צפריר.
המקבץ והתגובות אליו מצביע על התעניינות ענקית ברומניה . + 14000 כניסות, זה בהחלט מספר שלא הכרתי במקבצים שהעליתי בעבר. מאידך יש מעט תגובות של חברי הפורום שאולי רומניה פחות מעניינת אותם (נניח) מפראג או שכבר נמאס להם ממנה. בהמשך לעניין הזה הזה: רק אתמול שמתי לב לעובדה הנ''ל וגם שחסרות השאלות מהסוג של :אז כמה עלה? ואיפה קניתם? שכבר ענו עליהם אחרים הרבה פעמים בעבר.
שמתי לב ,כי התחילו להגיע השאלות האלה בטלפון מחברי.זה כבר הביקור השלישי שלי ברומניה ושל אישתי הרביעי והיא כבר מתכננת טיול נוסף לשנה הבאה בדלתא של הדנובה.לי ברור שמקבץ כזה גם אם מצטלם הייטב איננו מכסה ולו קצה מהנאה בטיול שהארץ הענקית הזו יכולה לתת.אז כאמור לא אענה על כל השאלות אלא דווקא על אחת-שאילן כבר עסק בה ברוב חריצותו. לא הבנו בדיוק מה זו המוקאניצה-? אז כאן התשובה בעברית למוקניצה של מאראמורש. אני כבר נסעתי במוקניצה הזו לפני 9 שנים.
ברכבת העמק הדומה לה שהייתה קצת יותר חדישה, גם כן נסעתי בילדותי הרחוקה.
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!קצת עדכונים אונליין.במכרה בסלינה המעלית לא עובדת כפי שדווח בפורום אחרי שצנחה לארץ,הירידה במיניבוס אורכת כ 15 דקות עד למטה, ארמון פלש ( אין לי מזל איתו ) סגור עד 1.12.
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!היי AviR-תודה
אתה מוזמן להשתתף ולהביא עוד עידכונים און ליין' למקבץ הזה. זה נחמד ודי קל לביצוע בערבים המתים.יתכן שמי שנוסע ממש עכשיו יפיק מהם תועלת.
הנה דווח און ליין באוגוסט ,מפינה אחרת ברומניה-תהנה
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!שבוע טוב אבי !
כדי להזים את הטענה המועלית לבקרים שהאתרים הרומנים לא מעודכנים, אני מצרף כאן את תוכנית פתיחת ארמון פלש בו מציינים בצע אדום את התאריכים שהארמון סגור לצורכי שימור.
בגירסה האנגלית זה לא מודגש כמו בגירסה הרומנית.
תהנו ברומניה היפה !
-
ארמון פלשעדיין מרשים גם שהוא עדיין סגור
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!נהנת מאד לקרוא על הטיול והתמונות המדהימות ובכלל מרומניה .עושה חשק להגיע אליה בזמן השלכת .תמשיכו לטיל יחדיו ולהנות מעולם הטיולים.
-
עוד קצת צבעי שלכתמבטיח מחר עוד תמונות..יש מלא במצלמה אבל לא בטלפון .
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!אורי, השרשור שלך בהחלט מדבר גם לחברי הפורום הותיקים. הצלחתי לעניין את אשתי ולהראות לה את התמונות והיא די היתה מרותקת וזה עוזר לה להבין שאם
נלך לראות אזורים ברומניה בהם טרם היינו לא נראה רק את אותה זקנה על הערמת
חציר שעל העגלה שכבר ראינו במקום אחר. אז אצלנו לפחות השרשור שלך עשה
קצת עבודה טובה.
-
מוסיפה לכם עוד תמונות בשביל החשק...רומניה בסוכות
עלים באדום על מבנה בסינייה, נוף של הרים מהעיירה בושטן וארמון פלש דרך עדשת המצלמה שלנו...
היינו ביולי , חזרנו עם הילדים באוקטובר. יפה, נחמד (וזול)
-
עוד קצת צבעי שלכתבוקר טוב אבי
בוקר טוב אילן
בוקר טוב sezmh
אבי,אכן ארמון פלש מבחוץ יפה מאוד וכך גם כל השכונה והגנים שמסביבו.אנחנו נחכה בסבלנות שתחזור הביתה ותשתף את כולנו בתמונות מהמצלמה ובעיקר בחוויות ותובנות.אתה בהחלט עוזר לשכנע אנשים שכדאי ויפה.כאשר למידע יש תועלת רבה,אפילו בזמן אמיתי.
אילן, לי נראה שהויכוח בעניין אמינותם של אתרים רומניים סגור. בשבילנו אתה המומחה ששפת אימו וידיעותיו המעודכנות מאפשרות בדיקה ואפילו בזמן אמיתי ואתה גם עושה זאת
בשבילנו. בהודעות האחרונות יש כבר מספיק דוגמאות לבדיקות המיידיות שלך וזה חשוב -מאוד חשוב.
sezmh,אכן רומניה מזמינה והשלכת נהדרת,אבל עדיף לטעמי לראותה לפחות בפעם הראשונה בשרוולים קצרים ושמיים כחולים.
-
מוסיפה לכם עוד תמונות בשביל החשק...תודה רבקה.
העובדה שחזרתם כבר מדברת בעד עצמה.
אני בטוח ששאלו אותך כבר "מה איבדתם ברומניה?"-והתשובה כמובן בתמונות.
-
חחח, מערת דובים... אורי , תודה!היי עודד
את התגובה שלי אליך ביקשתי להסיר בגלל לינק שגוי.
האמת שביקור חוזר ברומניה שמשתנה מאוד הוא כבר טיול אחר. ממש במקומות שהייתי היום הם נראים אחרת.
הנה מצגת של טיול יום אחד בלבד בכביש החוצה את שמורת האפוסן ובקצהו אגם הפנטנלה -שבו היית.בימים הטובים ההם ,עברתי שם בג'יפ וכל ההר היה מכוסה ביער. הפעם נסענו שם עם סיטרואן פיצי.-אותו העולם ואף על פי כן אחר, מה גם שהיערות נסוגו.
אותה הרומניה,אותו ההר-אבל שונה
לחץ על הV בצד שמאל ותקבל מצגת עם כתוביות.
-
עוד קצת צבעי שלכתשלום ! מצא חן בעיניי "לראותה .....בשרוולים קצרים ושמים כחולים".אכן כן ראיתיה...יפה כמו "הילדה היפה בגן".אורי אתה כותב מעניין ויפה....כל הכבוד!!
גם המחמאות לאילן מגיעות לו
.אולי אם לא קשה אפשר לכתוב בלוג .שוב מאחלת לך טיולים מהנים בבריאות טובה.
שוש
-
עוד קצת צבעי שלכתאורי אילן יהודה גולני ועוד בזכותכם סגרתי טיסה עם משפחתי בסוכות אני כל כך נהנת מהתמונות הידע שניתן באתר בעתיד אשאל שאלות לגבי המסלול תודה לכולם

-
עוד קצת צבעי שלכת -
עוד קצת צבעי שלכתsazmh-ערב טוב.
תודה לקומפלימנטים.לא אכתוב כמובן בלוג כפי שלא כתבתי שנים רבות.יש לכך סיבות רבות ולא אמנה את כולן.הראשונה -סתם עצלנות .הסיבות העיקרית שלי לא לכתוב, כי אני חושב שכתיבת בלוג היא מעשה שיש לעשותו באחריות רבה וגם לעדכנו באופן שוטף ולודא שהטיפים וההמלצות עדיין תקפים. לזה איין לי מספיק סבלנות ומעטים עושים זאת .הרבה מאוד בלוגים לתחומי טיולים מוכרים לי מאוד,אינם מוצאים חן בעיני.הם כתובים לרוב אחרי הפעם הראשונה שהכותבים ביצעו טיול ונדמה להם שהם ממש מומחים.בעצם כתיבת הבלוג כאילו אומר הכותב ,הטיול שלי הכי יפה והכי נכון, לכו בעיקבותי .הרבה קוראים מאמצים את הכתוב והולכים על עיקבותיו.כאשר קוראים בלוג מושקע באתר של טיולים, חושבים שהאיש הכותב ,אכן יודע ממש הייטב על מה הוא כותב ובוחר עבורם את המסלול הכי נכון וכן הלאה.יותר מזה :אם ההנהלה הניחה לאנשים לפרסם וללא שום ביקורת ובקרה על התוכן,הרי שהיא כמומחית לדבר נתנה גושפנקה לנכונות ואמינות.מתפקידה של ההנהלה לעזור לנו לטייל נכון ולהגן עלינו מפני הטעיות.ההנהלה בפורומי למטייל מתעסקת לדאבוני בהגנה מסגנון ולא מתוכן.מרבית הבלוגים ,הן כתיבות מטיול ראשון ללא שום ביקורת ובקרה. אף כי מרבית הכותבים כוונותיהם טהורות כתיבתם עשויה לגרום לשגיעות מהותיות בתיכנון טיול.איני רוצה להחשב לכזה .ככלל, ביקורת איינה מקובלת כאן גם על כותבים ומי שמצביע על הטעיות וטעייות עשוי לקבל תגובות עויינות.
-
עוד קצת צבעי שלכתתודה.
בטוח שכולם ישמחו לעזור בבוא העת.
אני כמובן מלא הערכה למי שמזמין טיסות במרחק כזה גדול.אף כי פעם לא העזתי.הכי רחוק שהזמנתי טיסות במשך שנים רבות היה חודש.
-
עוד קצת צבעי שלכתנהדר אבי.