רומניה סתיו 2014.
-
רומניה סתיו 2014.הגשם שילח אותנו מהשוק למוזיאון הנשים.אינני מביא הרבה תמונות כי המוזיאון היה ממש עלוב-(לידיעת הממליצים).
-
רומניה סתיו 2014.יוצאים מהעמק ויש עוד מספיק זמן לנסוע לסאפאנצה לבית הקברות העליז. תמונות וסיפורים ממנו כבר הבאתי לפני תשע שנים.
-
רומניה סתיו 2014.אורי ברוכים השבים
נהנית מהתמונות היפות. בעלי מלאכה במיוחד שמגלפים בעץ מאד לטעמי וכבר הייתי בכמה מהם אחד בברסאנה שעושה את השערים ואחד במעבר קיסלף וכל אלה שאילן נתן לך טיפ שומרת לביקור לפעם הבאה.
התמונה של נורית עם עץ הסירים מקסימה!!!
השלג שירד לכם רק מייפה את התמונות.
ב2009 כשירד שלג כבד באוקטובר אמרו שבדרך כלל לא יורד בתקופה זו של השנה אבל לפי מה שרואים בתמונותיך כנראה שהעולם משתנה.
ממתינה בכיף להמשך
רחל לבון
-
רומניה סתיו 2014.אורי, בוודאי שאין צורך לשכנע אותי לצאת לטיול אבל העולם גדול ויש המון מקומות
יפים לראות כך שהתמונות שלך וגם היפפיות שהוספת לאחר התגובה שלי מעלות
טיול נוסף ברומניה בסולם המדרגות.
אנחנו נוסעים בדרך כלל פעמיים בשנה. זה קצב מדהים בימנו? ובשנתיים האחרונות עקב בעיות רפואיות (לא לדאוג זה לא משהו קשה) זה ירד לפעם אחת בשנה. כבר ראיתי בפורום טיילים גדולים ממני לפחות בקצב ואורך הנסיעות.
לא זכרתי שביקשתי בעבר מסלול אגמים אבל אם זה הביא אותך לשים תמונות
שלהם אני מבסוט. כשהייתי ברומניה האגמים היחידים שראיתי הם זה שבפגארש
וזה עם הכנסיה הטבועה בתוכו (שכחתי את שמו). באזור האפוסן. כנראה שיש לי
עוד הרבה מה לראות ברומניה.
-
רומניה סתיו 2014.שבת שלום רחל.
השנה כבר ירד ברומניה שלג בספטמבר.כשאני מציץ בתמונות העתיקות שלי מלפני 9 שנים אני רואה את עצמי לבוש בתחילת ספטמבר כמו לקוטב.לדעתי במקרה של רומניה
זה לא שמזג האויר בעולם השתנה. תמיד היה ברומניה מז''א הפכפך ואפילו לפני שבוע כשהיינו שם ,היה הכל בלתי צפוי והשתנה מתחזית בבוקר לתחזית אחה''צ ובפועל היה שונה גם מהתחזיות.אני בהחלט מקוה שתחזרי לרומניה כי אותם המקומות פשוט נראים אחרת בכל עונה.אבל,שמאראמורש צריכה לקבל עדיפות עליונה זה את כבר יודעת.וחשוב מאוד להיות שם בוויק אנד ויותר מזה בחגים ופסטיבלים.עצה שנתתי לעצמי ןלא ביצעתי וחבל כ. רציתי את הוויק אנד לחגיגות לילה בבראן ולא הלכנו כי הטמפרטורות צנחו ל-4. אגב ביולי ביצענו טיפ שלך בדרך לפליקס.לפי התמונות ממכבסת הצמר בכוח המיים כבר תתדעי למה התכונתי.זה באיזה חור בסוף מאראמורש בדרך לביסטריצה.
-
רומניה סתיו 2014.בוקר טוב עודד
גם אני הורדתי את קצב הנסיעות ומרחקן אבל בגלל בעיות רפואיות רציניות שלא מאפשרות הליכה וטיסות ארוכות.(.נוסעים רק פעמיים בשנה.)
האגם עם הכנסיה השקועה שלא זכרת הוא הפאנטנלה-מקום מדהים .שוב היינו שם השנה ביולי. צ'אושסקו הזיז משם כפר שלם ואת האורגינל טיבע. באגם הביקאז שאת תמונותיו כבר ראית, קרה כנ''ל ,גם עם הרבה תאונות והרוגים.
נ.ב יש לך נדודי שינה בשתיים בלילה ? או שרק חזרת מהפאב

קבל תמונות מאגם קוליביצה ( על הדרך ממאראמורש לביקאז.)
-
רומניה סתיו 2014.אהבתי בעיקר את הדמויות הרומניות האוטנטיות שאתה מביא בתמונות. את זה
אי אפשר לקבל משום מדינה אחרת לפחות שאני הייתי כולל במדינות השכנות לרומניה. הזכיר לי מאוד את שלל הדמויות המדהים שראיתי בפסטיבל שיצא
לי להיות בו בסיניה.
עכשיו צריך למצוא זמן פנוי של אשתי ולהראות לה את התמונות כדי להגביר גם
אצלה את התיאבון. היא נהנתה מאוד מרומניה אבל אמרה שמספיק לה פעם אחת.
בשביל להיות ערים בשתיים בלילה אצלנו לא צריך לחזור מפאב. אני איש לילה
ואני לא יכול בדרך כלל לישון מוקדם גם בפעילות שגרתית. בנוסף אני יושב
כרגע על קפיצה לכמה ימים לרומא למתקדמים. זה מין פיצוי קטן על טיול לדרום
ספרד שהתנפץ ברגע האחרון עקב בעיה רפואית בבוקר הטיסה.
-
רומניה סתיו 2014.שבוע טוב אורי !
יתכן שמוזאון הנשים עלוב, אך בגלל השער היפה והבית האותנטי מלפני 100 שנה, הייתי מפעיל לגבי את הפתגם : תסתכל על הקנקן ולא מה שבו .

ברשותך, עדכון לתמונות בהודעה מס' 7 :
מה שצילמת זה לא שלג קפוא אלה ברומה ( Brumă ) ובעברית קרה/כפור.
זו תופעת טבע ( בסתיו ובאביב ) בה מתרחשת קונדנסציה וקפיאה של אדי המים הצמודים לקרקע בצורת גבישים או מחטים.
הסבר מפורט כאן .
-
רומניה סתיו 2014.שבוע טוב אילן
שבוע טוב עודד.
אילן תודה לתיקון. קרה זה בהחלט הגיוני יותר משלג שירד שם לראשונה רק באותו הבוקר.
עודד: אינני יודע מה ישכנע את אישתך לנסוע- לטעמי התמורה לשקל היא גורם מספר 1 שמביא אותנו לנסוע לשם יותר מאשר לים המלח או לגליל. הטיסה הלוך ושוב עלתה לנו 110 אירו ואפשר למצוא עוד יותר בזול. אתמול סגרו החברים שלי יומיים!! בים המלח לחבורה די גדולה ובהנחות בהתאם.המחיר מעט יותר גבוה מהטיול האחרון שלנו ל 9 ימים ולילות לרומניה בהם גם ארבעה לילות במלונות ספא. הגורם האנושי בא במקום השני.מדובר בהכנסת אורחים שכבר עברה מהעולם וחביבות ורצון לעזור בכל דרך .היערות והנופים באים למקום השלישי .קבל עוד כמה אבי טיפוס.
-
רומניה סתיו 2014.שבוע טוב ומבורך אורי !
התמונה של הסבתא המנסה למכור 9 ביצים מחזירה אותי לימי הילדות מלפני יותר מי 50 שנה.
כש הייתי הולך עם הסבתא שלי ז"ל לשוק הגדול ( PIATA MARE ) היו דוכנים ארוכים ומקורים אך לאורכם היו רק כמה איכרים עם כמויות מזעריות של ירקות, פירות, ביצים, גבינות שהצליחו לייצר למרות האיסור של המשטר הקומוניסטי שהיה מעוניין רק בייצור המשותף ושיווק המרכזי.
כיום השווקים מלאים מכל טוב כש התוצרת היפה היא מיבוא, בעיקר מטורקיה.
-
רומניה סתיו 2014.לילה טוב אילן.
אני שמח שאתה חוזר לפעמים עם מקבץ כזה של תמונות, אל זיכרונות הילדות.זאת בהחלט סיבה נהדרת, לחזור לשם בפועל עוד ועוד.בשבילי רומניה וסבא וסבתא
זה זיכרון שלא היה לי בעצם אף פעם. אולי היה בגילגול הקודם ואולי הגעגועים של הורי אישתי ליער, לעיירות ולאוכל של פעם, מביאים גם אותי לשם. . הפעם הסיבה העיקרית שבגללה נסענו לרומניה היתה השלכת וקיבלנו ממנה בשפע עצום.קבל מצגת של צילומי שלכת שמרביתם צולמו ממש בנסיעה. לחץ על הV בצד שמאל ותקבל מצגת בתנועה.
הנה גם דוגמית.
-
רומניה סתיו 2014.אורי, המחירים שאתה מציין בהחלט מפתים ואין ספק שהתמורה גדולה ביחס למחיר
אבל לא המחיר הוא הבעיה עם אשתי אלא זה שיש לה נטייה יותר לטייל במדינות
המערביות הנוחות והמודרניות ואילו אני אוהב גם את המודרני וגם את מנהרת הזמן
של רומניה. מתישהו כשתהיה הזדמנות אני בטוח שאוכל להשחיל גם טיול חוזר לרומניה ואני גם בטוח שאשתי תהנה כמו שנהנתה בפעם הראשונה.
-
רומניה סתיו 2014.בוקר טוב עודד
"ההתנגדות" של אשתך מתבססת על ידע שעבר זמנו, על מצגות כמו שלי שמנסות להציג
איזורים כפריים ולינה כפרית.וגם על נסיון שלכם מלפני שבע שנים.-זו לא תמונה נכונה, ולבטח לא מלאה.רומניה השתנתה מאוד .הכבישים נוחים ומשולטים ובכל מקום יש בתי מלון נוחים מאוד ברמה גבוהה.אנחנו לנו 3 לילות במלון ספא מחודש לגמרי בעיירת הסקי בפרדיאל במחיר מבצע של 22 יורו לחדר עם ארוחת בוקר!! המלון מגדר עדיין כ3 כוכבים אבל רמתו גבוהה בהרבה ודומה למלונות ים המלח. מלון קארפטי המחודש.
בהמלצת אילן גרנו גם במלון ספא אחר ,מפואר ,באזור מרחצאות של מיים מינרלים המלון כלל גם ספא גם סאונות וברכות שחיה.בית ספר לרכיבה ועוד.אינני מביא תמונות פנים של הסוויטה הענקית שלקחנו שם, כי נורית מככבת בהן.אבל תאמין לי שבאיטליה במחיר של 60 אירו ללילה עם ארוחת בוקר תמצא רק מאורות עלובות.
-
רומניה סתיו 2014.תיקון טעות מההודעה הקודמת.
מלון ספא ספטימיה סוויטה 76 אירו כולל ארוחת בוקר מצויינת.
מלון ספא קארפט 28 אירו לחדר כולל ארוחת בוקר .
בהזדמנות חגיגית זו, קבלו מתחם מנזרים חדש בבניה בקרבת קצהו הצפוני של אגם פאנטאנלה.את המתחם גילינו בדרכנו אל מנזר מצוייר ומרהיב קרוב, שגילינו ממש במקרה עם הגוגל סטריט,למנזר המרהיב הזה אתייחס בהמשך.
-
רומניה סתיו 2014.בין מאראמורש לאגם הביקאז היינו אמורים לנסוע דרך מעבר הפריסלופ ועד ואטרה דורני.
אבל לא ינום ולא ישן אלוף המטיילים ברומניה.הרי קיבלנו ממנו כולנו מפה די מעודכנת של מצב הכבישים שמרביתם כבר השתפרו .אבל דוקא הקטע היפהפה הזה לא תוקן.אילן העביר אותנו למסלול שונה דרך ביסטריצה ואגם קוליביצה לואטרה דורני.בקיצור :
אאיצ'ה ביסטריצה(העיר) והאיצ'ה ביסטריצה (הנהר) והאיצ'ה קוליביצה (האגם)..לפני העיר ואטרה דורני שוכן לו המלון שהזמנו והתגלה כנפל אמיתי. בעיקר משום שכל בקשותינו בכתב לא מולאו(היחידי מכל המלונות שהזמנו מראש). ---לא להתפתות ולא להזמין (אפילו שיש ביטול חינם) מלון דראקולה (דרעקולה) אמור לשבת על נוף נהדר בוטל במקום .
את האגם כבר הצגתי ואילו התמונות שאני מביא הן מקיצור בדרך עפר, אל הכביש לואטרה דורני .
-
רומניה סתיו 2014. -
רומניה סתיו 2014.המלצהמצולמת על ביקור במנזר Mănăstirea Petru Vodă ממזרח צפון לאגם הביקאז רומניה.
לבאים לצפון הביקאז מכוון ואטרה דורני כדאי מאוד לבקר במנזר הזה. לא היה לנו מספיק זמן לעלות לבוקובינה למנזרים המצויירים ופיצינו את עצמנו ואת אורחינו לטיול במנזר הזה.המנזר מהווה תחליף חדש, ברור,ומרתק למנזרים העתיקים.ומכוסה בציורים על כל קירותיו ובהם סיפורי אימה רבים.
-
רומניה סתיו 2014. -
רומניה סתיו 2014.הנזירה התחמנית.
פגשתי בשער נזירה יפיפיה וביקשתי לצלמה. סימנה בראש כן ובתנועת יד "אחרי" .צעדה בעוז אל מקום מסתור אבל עשתה לי כזו פוזה צנועה שלא יראו פניה.
-
רומניה סתיו 2014.אורי
כמה יפה וכמה שונה!
איך אתה מוצא את המקומות המיוחדים האלה?
הרומנים פרצו דרך בצבעוניות של מקומות מסורתיים
בית הקברות העליז והמנזר המצויר הזה הם דוגמאות לכך
כמה שהדעה שלנו על הרומנים היתה מוטעית עד שהתחלנו לבקר את שכיית החמדה הזו
תודה לך!
ירדן