ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה סתיו 2014.

פורום אירופה
    17
    117
    45411
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hאורי
      hאורי נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

ערב טוב ירדן.

אנחנו באמת טיילים ותיקים שמחפשים מקומות יחודיים על מסלולי טיול נתונים מראש.יש כמובן שיטות שונות ודרכים שונות וכל מקרה שונה.במקרה הזה זה התחיל דוקא מחיפושי מלון יחודי על שפת אגם  הביקאז .כל מלון כזה צריך למלא כמה קריטריונים וביין השאר האפשרות להיות בו יותר מלילה לגיחות על הסביבה. ואם הוא מבודד אז שתהיה מסעדה נוף בחלונות , מרחק נסיעה סביר ממקום הלינה הקודם ואל מקום הלינה הבא.

אישה אחת כתבה שנסעה לאורך האגם הזה והיה לה משעמם.אף על פי שכבר עברתי שם בעבר ולא היה משעמם הגדלנו מאוד  את מפות הגוגל בכדי לגלות נק' עניין וכך מצאנו שני מנזרים סמוכים זה לזה על דרך עפר בשמורת טבע .התמונות של המקום הזה כבר סימנו לנו יעד.גם התמונות מפנסיון לוסטריצה וההמלצות עליו, היו מהממות.קבלי רק כמה דוגמיות של האגם הזה בחורף ותדמייני לך איזו חגיגה תהיה שם באביב.המקום הזה ובעליו מומלץ מאוד מאוד ראי את התמונות של הפנסיון ואת ההמלצות.

תמונות ערב מהמרפסתהשףאשת בעל הבייתואייך אפשר בלי מיטיטיי אורגנלצ'ורבה דה בורטה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hאורי

רומניה סתיו 2014.

בבוקר כבר היה קר מאוד וענני שלג ירדו על האגם.הנשים ירדו לסיבוב מהיר על שפתו והביאו את הצילומים .

הבוקר על שפת המייםהשלג בדרךהבוקר בחלון החדרהשלג מתחיל עם ארוחת הבוקר.
        • לבון רחל  קולומבוסית
          לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

אורי ערב טוב

אני מתמוגגת מהתמונות הנהדרות שלך, של השלכת המרהיבה, גם אני נהניתי מאד מהשלכת בצ'כיה. על הדמויות הנהדרות שצילמת. על הטבע הקסום ועל עולם הולך ונעלם.

בוודאי שאני זוכרת את הטיפ שפירסמתי עם ה"מכבסה הטבעית " כשהכל מסביב היה מושלג, בסגנון התמונות שהבאת כאן.

עוקבת בהנאה גלויה ואתה מגביר לי את החשק לחזור לרומניה מה גם ששם אני דוברת את השפה ולא צריכה את שפת הסימנים.

מאחלת לך אורי רק בריאות והנאות מטיולים ונכדים.

רחל  לבון

• אילן Ilan
            אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

היי אורי !

טוב שלא ביקשת הסברים לגבי הציורים, בו נגיד שבני עמנו לא מוצגים בהם בצורה נעימה.

מנזר PETRU VODA הוקם בסוף המאה העשרים. עד המהפכה בשנת 1989 לא היו באזור מוסדות דתיים של הכנסיה ולאחר המהפכה עקב דרישת המאמינים מהאזור הוחלט להקים את המנזר. העיריה תרמה את הקרקע והמיטרופוליטן של מולדובה ובוקובינה נתן את הסכמתו להקמת המנזר. מכאן הדימיון למנזרים המצוירים של בוקובינה.

שוב הלכת בדרכי, אני לנתי שישי שבת בפנסיון זה במרחק של כ-2 ק"מ מפנסיון לוסטריצה. ראה מפה

שילמנו מחיר של 70 רון לחדר בחצר מלאה פרחים, בעלת המקום עשתה לנו 3 מכונות כביסה כולל תליה וייבוש וכמובן טיול שבת על שפת האגם דרך יער יפה.

בעלי המקום הגיעו כמורים צעירים לאזור זה, התחתנו ובנו את ביתם במקום. לאחר שנים בנו בית יותר גדול ואת הבית הישן הפכו לפנסיון.

• rubit
              rubit נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

היי אורי,

רומניה ממש לא על הכוונת שלנו (כלבים משוטטים  ששמעתי שלא נחמדים...)  אבל התמונות שלך עושות חשק ענק להגיע לשם  

ועם המחירים של  wizzair זה בהחלט אפשרי...

תודה על השיתוף 

רובי

• אילן Ilan
                אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

שלום רובי !

נכון שיש ברומניה להקות של כלבים משוטטים אך ממש לא יכול להגיד לך שהיו לא נחמדים כיוון שלא התקרבנו אליהם.

מצד שני הרומנים אוהבי בעלי חיים ומגדלים אותם כחיות מחמד.

ראינו את זה בהרבה פנסיונים ומצרף לך תמונות מהפנסיון מהודעתי הקודמת. היו שם שני כלבים, כל אחד עם פרח באוזן אחרת כדי להבדיל ביניהם ושתי חתולות. לא כולם שיתפו פעולה עם ניסיונות הצילום שלי. 

אני חייב לספר לך סיפור קטן. לפני כמה עשרות שנים הביאה לי חיילת שלי גור כלבים חמוד בגודל של שני אגרופים. הבאתי אותו הביתה לשתי הילדות שלי. הילדה הגדולה תקף התחילה ללטף אותו אך הילדה הקטנה יותר ביחד עם האימא עלו עם הרגליים על הספה והכריחו אותי להחזיר אותו.

עד היום הבת הגדולה אוהבת כלבים ובתי השנייה נחרדת בקרבתם והגרוע מזה , היא מעבירה את זה לשני זוגות התאומים שלה אשר ממש נבהלים מכלבים.

למרות זה לא היו בעיות איתם ברומניה.

אורי, להזכיר לך את פלורה.

לורהחתלתול שמח
                • anat67
                  anat67 נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

אורי,

התמונות מדהימות להפליא כיף להתבונן ולהזכר 

חייבת לציין שגם לי היו דעות קדומות וסטיגמות לגבי רמת התירות ואופי האנשים ואכן הופתעתי לטובה .

בתי המלון חדישים ומודרנים עם כל מה שמתלווה (wf טלויזיה מסך שטוח עם  לווין ועוד ..) הקניונים עם מיטב המותגים המערביים h@m zara c@a ברשקה פול אנד באר ומה לא ..

הסופרמרקטים שופעי כל טוב והכל בזול בזול ..

הכבישים טובים בהחלט ואין שום בעיית ניווט 

האנשים חמים ומסבירי פנים ומזכיר מעט את המנטליות המזרח תיכונית ( פתיל קצר ..) אבל אף אחד לא גנב אותי או רימה ( כמובן שיש לנקוט באמצעי זהירות וערנות כמו בכל מדינה אחרת )

יש בהחלט שיפור ורומניה מתקדמת בצעדי ענק ומתפתחת 

עם זאת יש  מקום לשיפור ( תחזוקת השמורות טבע ורמת ההגיינה טעונה לשיפור )

כלבים משוטטים כמעט ולא נתקלתי באיזור קלוג והצפון ,בטיול הקודם באזור בוקרשט נתקלנו לעתים קרובות יותר ( לפי התרשמותי הם כלל לא מזיקים ודי פחדנים ) ולא מהווים בעיה כלשהי להתנהלות הטיול . 

אבל גם אצלנו לא הכל מושלם ..

כך שכיף לטעום מהעבר ולהתפנק בנוחות העכשווית .

ובעיקר המחיר המפתה - שווה !!

אני נהנתי 

פוינה ברשוב.jpg
                  • hאורי

רומניה סתיו 2014.

היי רחל

בוקר טוב.

יש המון סיבות לחזור לרומניה שוב ושוב בראש ובראשונה הם האנשים ותרבותם .יש לך בזה יתרון עצום עלינו שהתחלנו להכיר את רומניה מהאוכל במסעדות בארץ.קבלי נוסטאלגיה טריה מהבוקר ב Ynet  ועוד כמה צילומי אנשים.

%E2%80%8F%E2%80%8F%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%.

P1040288-001.JPGP1040018-001.JPGP1040250-001.JPGIMG_6433 - עותק-001.JPGIMG_6492 - עותק.JPG
                    • hאורי

רומניה סתיו 2014.

היי אילן בוקר טוב.

בני עמנו לא מוצגים היום באירופה בצורה חיובית. אבל כדאי גם לזכור שגם בני עמנו לא ממש נחמדים. יחד עם זאת אנחנו אף פעם לא היכרנו עולם בלי אנטישמיות שמקורה תרבותי דתי. אנחנו והורינו לא התעלמנו אף פעם מהעניין וזאת גם הסיבה שנולדנו בארץ הקמנו צבא חזק ומתמודדים עם אנטישמיות בת זמננו במצח נחושה ובלי שום תסביך נחיתות ואיסורים של דתיים.

כחילוני,כמי שנכנס לכנסיות, קרא את הברית החדשה ולא נכנע לשום תכתיבי רבנים, שלא להיכנס למרכזי תרבות נוצרית ולהתעלם מהאמנות הנובעת ממנה ,קרוב לוודאי שאני יודע הרבהב על האנטישמיות הנוצרית למיניה או המוסלמית. זה לא מנע ממנו לרצות לראות את הסעודה האחרונה של דה ווינצ'י או לבקר בגרמניה בגארמיש פטרקירשן להסתכל בציורי קיר וללכת לשמוע מיסה אנטישמית של באך.

קבל את חווה'לה, אדם ותפוחי עץ רומניים מבראסאנה ואיחולי בריאות וגן עדן.

IMG_6541%2B-%2B%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A7.

• hאורי

רומניה סתיו 2014.

היי רובי

אני מגדל כלבים מהיום שאני זוכר אותם .בניגוד לאילן אני בהחלט חושב שצריך להזהר מהם ביחוד כשפוחדים.גם כלבי רועים אינטליגנטיים יכולים להיות מסוכנים וחובה לא להתעסק איתם כשפוחדים.אפילו כאן בצילומים שלי תראי את כלבי הרועים היפיפיים והמסוכנים באים אלי לקבל ליטוף .כפי שהם יודעים להריח פחד ונעשים תוקפניים, כך הם יודעים להעריך נכון אהבה.בטיול הנוכחי לא ראינו כלבים משוטטים שהשמדו ע''י השלטונות.

אם לא תגורי ביערות בבתים מבודדים לא תפגשי אותם .הם שם בכדי לגרש דובים מפחי הזבל.אם לא תתעסקי אתם לא יתעסקו איתך.

• hאורי

רומניה סתיו 2014.

היי ענת

תודה על השתתפותך שאולי גם תעזור לאנשים להשתחרר מהדעות הקדומות שלהם.נסענו לרומניה בסתיו בעיקר בכדי לראות סוף סוף שלכת אמיתית בלי עלויות ניו אינגלנד.גם קיוינו לראות שלג בראשי ההרים כמו בתמונה המרהיבה שלך-ולא עלה בידינו.קבלי כפור בצמרות.וגם שלכת מרהיבה אם לא פתחת מקודם.

%E2%80%8F%E2%80%8F%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%

• hאורי

רומניה סתיו 2014.

ערב טוב

אני ממשיך בתאור מצולם של המסע דרומה.

נוסעים לאורך אגם הביקאז אשר נפלו עליו השמיים ואיין רגע דל. הנה סכר הביקאז בעננים וגם חווה לגידול דגים.והנה קניון הביקאז יתכן שבעלי העיין החדה יבינו בכתמי שלג בצידו. כבר ראיתם הרבה תמונות של המקום,  אבל הסתיו צובע אותו בצבע ואור שונים.P1040360.JPG

P1040367.JPGP1040376.JPGP1040374.JPG
                            • hאורי

רומניה סתיו 2014.

בהמשך בילינו במלון ספא שכבר דובר בו נכבדות. למחרת ביום עם שמיים כחולים המשכנו דרומה עם סיבוב קצר לסיגישוארה היפיפיה אותה מרביתכם כבר פגשתם לפחות בתמונות. אני מביא רק שמץ קצה של העיר הזאת והאוירה בוויק אנד . היו שחקנים בתלבושות בהתאמה לתפאורה שהסתדר לכבודינו לצילום ושרו לנו ''יונתן הקטן".וגם חתן כבדה.

P1040449.JPG

P1040430.JPGP1040423.JPGP1040435.JPGP1040443.JPGP1040445.JPG
                              • sasona
                                sasona נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

אורי יקר

התמונה של השמיים שנפלו על אגם הביקאז ראויה לפרסום בנשיונל גיאוגרפיק - ויש לי תחושה שכשתפורסם היא תזכה בפרס

מדהים!! 

היינו בשלכת בניו אינגלנד וצבעי השלכת בתמונה  מתחרים בכבוד בשלכת המפורסמת.

סיגשאורה מוכתרת אצלי כעיירה הכי הכי  ברומניה (היינו בזמן הפסטיבל)

תודה גדולה לך

ירדן

• hאורי

רומניה סתיו 2014.

ערב טוב ירדן.

המון תודה בהודעה51 יש קישור לתמונות השלכת מהטיול שלנו. תפתחי את המצגת או כל תמונה בנפרד. יש שם שפע ענק עד שמרוב יער לא רואים את העצים.אם עוד לא ראית- כדאי.בינתיים אני עושה ניסוי העתק/הדבק של הלינק נראה אם תעבור המצגת.

.וגם שלכת מרהיבה אם לא פתחת מקודם.

• rubit
                                    rubit נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

אילן- מקווה שכמוכם, אם אגיע לרומניה לא אתקל בכלבים yes 

אורי- בילדותי נשך אותי כלב... מאז כל  כלב שמתקרב אליי אני מיד מפחד (בלתי נשלט מבחינתי) ועם הזמן כשאני תופס ביטחון ליד הכלב הפחד אט אט נעלם... מתשובתך אני מבין שאין לי סיכוי מול הכלבים  אבל אני לא מאבד תקווה blush כיוון שאת הכלבים הרבים בבולגריה, ממנה חזרנו לאחרונה, שרדתי...

התיאורים שלך מזכירים את בולגריה שאותה מאוד אהבנו... והתמונות עושות חשק surprise

רובי

• hאורי

רומניה סתיו 2014.

בוקר טוב

המקבץ הזה כבר מתחיל להיות גדול מדי לטעמי ולכן אשתדל לקצר. 6500 כניסות לתאור טיול בארץ מסוקרת מאוד בפורומים, מצביעות על ההתענינות גוברת לטייל ברומניה. זו בהחלט מטרת הכתיבה. כאמור לטעמי הטיול שם עדיף באביב ובקייץ וזה טיול סתיו.

יצאנו מסיגישוארה לכוון בראשוב. סיגישוארה היא אכן העיירה או העיר היפה ביותר ברומניה. אבל בכדי לא להגביר ציפיות מן הראוי להזכיר שזו עוד עיירה עם אופי גרמני וכמוה ויפות ממנה עשרות בגרמניה ובמרכז אירופה.שאר הערים הגרמניות המתוירות,  כמו סיביו ובראשוב הן  לטעמי ממש לא משהו יחודי. בדרך לבראשוב עברנו את מבצר רופאה המשופץ שכבר דובר בו  כאן.ואני מביא את תמונתו רק כתזכורת.כיכר העיר בראשוב לפנות ערב של  וויק אנד ,היתה מלאה בבני נוער. במזג אויר קיצי לפני שמונה שנים נראתה טוב יותר.-הנה היא מאז:

00820034-1.JPG

מבצר רופאהקטע מ360 מעלות הנוף מהמבצרהכנסיה השחורהכיכר העיר בראשובבראשוב
                                      • hאורי

רומניה סתיו 2014.

לפעמים בלוגים או כתבות הופכים לתכנית טיול של מישהו אחר ,כאשר מבלי כונה רעה מובלעות שם כתיבות על דברים שלא בוצעו או שבוצעו לא ממש נכון.הדברים האלו הופכים לאיזו מתכונת טיול שיש להיזהר ממנה. לדוגמא אישה אחת כתבה שבטיול במאראמורש

ביית הקברות בסאפאנצה  רחוק מהמסלול ואפשר לותר עליו.ביית הקברות העליז הוא בהחלט אתר יחודי ברומניה ובעולם  -ממש אתר חובה .אותו הדבר מתחיל להתגבש כאן מכמה כתיבות בעניין טיול ג'יפים בבוצ'ג כתחליף מצויין לעליה לבאבלה ברכבל.

אפשר גם לחסוך ולא להגיע לשם בכלל עם הג'יפ העולה להר דרך סיניה.אני חושב שלקבוע  על פי טעם אישי, שאפשר לוותר על מקום מותר ואפשר, רק אם היית שם ולכן גיבשת דעה כזו.אם לא היית, כתוב זאת בברור. .בטיול הפעם לא עלינו לבאבלה ברכבל כי היה וויק אנד ובוויק כן כדאי לעלות,על אף תורי הענק, אם איין אלטרנטיבה אחרת  לרכבל.  אנחנו חוינו תורים בביקור הקודם.לא ויתרנו אז על העליה כי לא חשבנו שנחזור לשם שוב אי פעם.לדאבוני נקעתי אז רגל ולא יכולנו ללכת עד הצלב הנראה מעמק הפרחובה.אני מעיז לשער שהנוף משם מרהיב אפילו יותר מהנוף מקרונית הרכבל שהוא אדיר.הפעם ביצענו טיול ג'פים ונסחפנו אחרי רעיון הויתור וזו היתה טעות ענקית.היה צריך לדרוש נסיעה לבאבלה עם הג'יפ ולהתקרב איתו לצלב כמה שיותר.על "תרגילי" נהגי הג'יפים אכתוב בהמשך.קבלו את צילומי פיסלי האבן בעיקר מהטיול הקודם.

00320035-1.JPGהספינקס00820035-1.JPGקאבאנה באבלה מלפני שבוע מאזור אגם בולבוסיגבר גבר
                                        • גולני
                                          גולני נערך לאחרונה על ידי

רומניה סתיו 2014.

שלום אורי

תמונות השלכת נהדרות בהחלט מצדיקות ביקור סתווי.

נחמד להיזכר ב"באבלה", לגבי הצלב שווה טיפוס רק במזג אוויר בהיר, אנחנו עלינו בעננות וערפל, היה דיי פיספוס.

כך שאם זה גם מה שהיה מנת חלקכם לא הפסדתם הרבה...

20140709_133245.jpg20140709_134440.jpg
                                          • hאורי

רומניה סתיו 2014.

טיול בג'יפ

יוצאים מן המלון בפרדיאל ונוסעים עם ג'פ ונהג לבוצ'ג.-עולים להר בכביש דרך סינאיה.

להזמין את הטיול מהמלון עלה עוד 20 לאי למטייל ס''ה ("ביזבוז" של שמונים לאי). הדרך לגב ההר מרהיבה וכולה בכביש אספלט .הצילומים כאן הם מהעליה עד פרשת המיים ובערך עד צומת הכביש לקאבאנה באבלה.

P1040557.JPGP1040552.JPGP1040555.JPGהעליה להרמטיילים אל מאחרי ההר שברקע
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 3 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון