מערב אוסטרליה
-
חברים יקרים לפני מעל 10 שנים הייתי בפיסת גן העדן הזאת והלב כואב מגעגועים..אז החלטתי להגשים חלום ולראות שוב את הפלא הזה שנקרא אוסטרליה. אך הפעם החלטתי להגיע למערב איזור שבו לא הייתי. לכל מי שהיה שם ויכול לעזור בתכנית נחמדה- האם חודש במערב זה יותר מדי? אין לי כוונות לעלות בקו החוף אלא להתמקד באזור פרת' והאיים מסביב וכן הדרום הפינה של החוף.. ברום בכל אופן לא ככ מעניין אותי. אשמח מאד לשמוע את חוו"ד של כולכם- כמו כן על מנת לא להלאות אף אחד- אשמח שתכוונו אותי לחומר קריאה פה- ניסיתי למצוא בפורום רק על מערב אוסטרליה אך זה מפנה אותי כל פעם גם לשאלות על ניו ז וכו....
בתודה מראש ושבת קסומה על אף הגשם....
-
מערב אוסטרליההי
אני מבינה מאד את הגעגוע ....
מערב אוסטרליה חבל ארץ מדהים של תת היבשת הזו .
היינו שם חודש וחצי פברואר- אפריל 2012
אין תכנית סדורה עבורך. אבל מציעה לך כאן אתרים ומקומות מרהיבים אולי זה יתן לך כיוון להתחיל ממנו (מתוך הדברים שהשארתי בבלוג שהותרתי באתר ronitbien
מקווה שעזרתי
רונית
WESTERN AUSRALIA -החלק המערבי של יבשת אוסטרליה , אינו מהווה יעד למטייל הישראלי וחבל שכך . המטיילים שייבחרו באזור זה יזכו לחוויה מרתקת , מאתגרת ומפתיעה .מערב אוסטרליה הינו אזור מאד גדול ושמורות הטבע בו רבות -רובן בתשלום ! על מנת לבקר בשמורות ולחסוך בהוצאות מומלץ לקנות שובר כניסה לחודש , בהחלט הצדיק את עצמו .1.STIRLING RANG N.P- טיפוס אל הפסגה הגבוהה ברכס BLUFF KNOLL מספק תצפית מרהיבה על האזור ומסלול הליכה בינות צוקים מזדקרים וצמחיה טיפוסית2.אזור העיירה הנהדרתESPERANCE·מסלול נסיעה לאורך ה-GREAT OCEAN DR. נקודות תצפית מרהיבות וחופי רחצה נפלאים.·CAPE LE GRAND – מדהים ביופיו חובה לבקר בו , מי טורקיז ,ממש בדולח , חופים לבנים עד כאב , חופי רחצה ממגנטים וכמובן מסלולי הליכה .·בתוך הפארק טיפוס לFRENCHMAN PEAK - נהדר בעיקר בשעות אחר הצהרים המאוחרות . נופים מפעימים , טיפוס תלול אך לא קשה .3. מומלץ לנסוע לכיוון פרת' דרך קו החוף הדרומי מALBANY דרך עיירות ציוריות , חופים נהדרים ומראות טבע מרגשים.·מצפון מערב לעיירה DUNSBOROUGH נסיעה לאורך כביש .CAPE NATURALISTE RDחופי רחצה נהדרים .4.מצפון לפרת' -ב- NAMBUNG N.P ,מדבר הצריחונים - PINNACIES DESRRT תופעת טבע יוצאת דופן. בכל שעות של היום נראה המקום מספק מראות שונים ומעוררים השראה.5.KALBARRI N.Pלאורך Murchison Riverנסיעה בדרך עפראפשרית גם לרכב פרטי,מצוקים בשלל גווני האדום מזדקרים מעל הנהר. מ- WINDOW NATURE'S יורד מסלול מעגלי אל גדת הנהר ולאורכו ניתן לרחוץ בנהר ללא חשש מתנינים .6.בדרך ל -DENHAM שתי נקודות נהדרות לעצירה : SHELL BEACH המרשים ו EAGLE BLUFF- ממנו נשקף נוף נהדר של האוקיינוס כשלמטה ניתן לראות כרישים .7.20 ק"מ צפונית ל CANARVON הפניהלBlowhole RD. כביש המוביל אל פתחי גאות מרהיבים (כאמור חשוב להגיע לנקודות אלו בזמן תהליך הגאות כדי לחזות בהתפרצות הגלים דרך אותם פתחים לקבלת מראה הגייזרים המושלמים למראה .לאורך הדרך מתחילים לראות תילי טרמיטים מרשמים בגודלם ובצורתם . שילוו את הדרכים מכאן ועד לטריטוריה הצפונית ובטריטוריה הצפונית .8.CORAL BAY - אזור יפהפה לצלילות ושנרקול בטוח מפני כרישים מי האוקיינוס חמים ונעימים . יש סככות מצלות ועצים אך לא רבות לכן כדאי לדאוג לשמשייה או כל אמצעי אחר שיספק צל .9. NINGALOO MARINE P. ו- CAPP RANGE N.P אזור יפהפה של חופים המספקים נקודות שנרקול נהדרות וחופי רחצה נהדרים . שני חסרונות : א. אין מקומות מוצלים לאורך החופים ב.ב- CAPP RANGE – יש להיות ערים לזרמים תת מימיים חזקים הנצרים מול החופים יש להתעדכן בלשכת המידע המספקת מידע היכן הם גבולות הגזרה כמו כן יש שילוט בחופים .10. KARIJINI N.P - מרהיב ונפלא אסור לפספס !!!!, רוב האטרקציות מרוכזות בשטחו הצפוני של הפארק . אזור של קניונים עמוקים החרוצים באבן חול וסלעים אדומים בשלל גווני האדום כשערוצי מים וברכות נפלאות המזמינות לרחצה בוודאי בימים חמים ומעיקים .2 נקודות משמעותיות :א.הכניסה לפארק והתנועה בו על דרכי עפר אפשרית גםלרכב פרטי (לא מחייב 4X4)ב. נסיעה בדרכי העפר מעלה ענני אבק אדומים החודריםלכל מקום לכן כדאי ורצוי לאחסן את הדברים ברכבבשקיות ניילון על מנת להימנע ממצבי משבר כשכל המטען התמלא באבק בשכבות בלתי נתפסות .11. אזור KUNUNRRA - P.MIRIMA N–טיפ של תושבים מקומיים : לנסוע אל הפארק ,לא לפנות אל הכניסה הראשית לפארק ( זו שליד בית הקברות) אלא ברחוב הבא לפנות שמאלה (רחוב ללא מוצא ),להמשיך עד סופו – שביל הליכה ליד שלט קטן : "לא לאופנועים" הליכה של כ-25 דק' בנוף יפהפה מוביל לבריכת מים טבעית גדולה ונהדרת.עצי הבאובב הנהדרים מלווים אותנו עד ל KUNUNRRA ועמוק בתוך הNORTHEN TERRITORY- צורות שונות ומשונות מעוררות השראה וגעגוע לנסיך הקטן .