קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרד
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדועוד מ-MIJAS. שמחנו שבחרנו לעבור דרכה. היא מצאה חן בעינינו
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדיצאנו ממיחס חזרה לכביש המהיר והמשכנו צפונה לכוון Alquentera. המטרה היתה להגיע לפארק El Torcal. ה-GPS משך אותנו עם הכביש המהיר עד העיר ודרכה, בסמטאות צרות מאד, לכוון הפארק. מבט במפה מראה שיכולנו לעקוף את העיר, אבל מכיון שהנסיעה למיחס היתה ספונטנית, לא היתה לי מפת גוגל מודפסת וסמכתי על ה-GPS. לא נורא.
פארק אל טורקאל הוא פארק סלעים עם תצורות גיר יוצאות דופן. האזור כולו היה תחת ים עד לפני 100 מליון שנים. אז התנועות האלימות של קרום כדור הארץ הרימו אותו כלפי מעלה לגבעות והרים עד 1.300 מ '. מיליוני שנות הגשם והרוח חצבו בשכבות אלה כדי ליצור צורות מדהימות.
עשינו את המסלול הקצר. המסלול כולל טיפוס על סלעים ואבנים, אבל הוא די קל. אבל הסימון ממש לא טוב, קצת טעינו בדרך, אבל חזרנו בשלום. ראינו עיזי בר, יש פריחה יפה והנוף כאמור מדהים. לא בטוחה שהתמונות יכולות להעביר את הרושם האדיר של המקום.
אחרי הביקור בפארק נסענו שוב דרך הסמטאות הצרות של Antequera למלון שלנו, שהיה קצת מחוץ לעיר, אבל היה נוח ליציאה לדרך למחרת. מלון טוב עם חניה חינם. יש לו מסעדה שבה אכלנו ארוחת ערב.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדריקי ברוכים השבים
תודה על הסיפור ועל התמונות היפות מאזור שאני בכלל לא מכירה .
עושה רושם שיש בהחלט מה לראות בדרום ספרד.

נחיתה רכה
איריס
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדבוקר טוב,
השארתי לי את הטיול שלכם לבוקר,עם קפה.
מקסים! יעד פחות מסופר בפורום.זוכרת קצת את הטיול של אחותי,אך היה מזמם והתמונות האלה נשכחו לי כבר.
אהבתי מאוד!
הטיולים שלכם בדרך כלל קצרים,ואני מרגישה שהפעם הרגשת קצת מחסור,אני מרגישה כך כמעט תמיד...תמיד ההרגשה של עוד יום,יוד חצי יום שם או פה...אבל מה לעשות צריך להתאים לחיים האמיתיים,להתחייבויות.במדריד הייתי אז בהחלט יכולה להשאיר אותה בצד.הנסיעה ברכבת לסיביליה?יופי של מחשבה.מצטרף למגירת החלומות

אמה
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדאיריס, את מכירה מקום שאין מה לראות?
יש לי הרגשה שבכל מקום שנשים את האצבע על הגלובוס נמצא דברים לראות...
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדפשוט מקסים. תודה על השיתוף.
אנחנו מתלבטים בין ספרד לאיטליה (טיול זוגי ללא ילדים) ואת עושה לי חשק

ירדן
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדריקי
אני גם נהנה לקרוא ולראות את הטיול שעשיתם.
כשהיינו במדריד פגשנו כמה תיירים מקדיס. עכשיו אני רואה איזו עיר יפה יש להם.
אלעד
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדברוכים המצטרפים לטיול שלנו. אתייחס להערות שלכם בסוף הדווח.
יום ראשון - ארוחת בוקר ויוצאים לדרך. היעד - גרנדה. תוך כדי נסיעה אני רואה שלט Guadix ונזכרת שקראתי דברים טובים על העיירה הזו. מחליטה שמכיון שהחניה בגרנדה היא ל-24 שעות וקצת מוקדם להגיע, שנעשה קפיצה לעיירה הזו. לבעלי אין התנגדות ואנחנו מתחילים לטפס בהרים.
הדרך מאד יפה, עם כל מיני מרקמי קרקע וצבעי שלכת יפים.
מגיעים לכניסה הראשית לעיר.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדבזמן הנסיעה עיינתי בספר כדי לוודא שזכרתי נכון ולבדוק מה בדיוק יש בעיירה הזו.
קראתי שיש בה רובע מערות, וכדי להגיע אליו צריך לנסוע משמאל לכנסיה (לא הצלחתי להכניס את זה ל-GPS וגם לא לגוגל מאפס). עשינו כמצוות הספר, ובאמת אחרי הפניה משמאל לכנסיה החלו להופיע שלטים Barrio de Cuevas (בדיעבד אם רושמים בדיוק ככה בגוגל מאפס הוא מכיר). ככל שמתקדמים מתגלות הארובות הלבנות שמציינות את בתי המערות. האנשים גרים במבנים שרובם נמצאים בתוך מערה ורק בחזית הוסיפו לעתים חלקים בנויים. במרכז הרובע כיכר, מסביבה מערות שאפשר לבקר בהן ומצפור שממנו אפשר לראות את כל הרובע מלמעלה.
מאד מיוחד ויוצא דופן. מומלץ בגדול למי שנמצא באיזורץ היה שווה "בגדול" את התוספת במסלול.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהגענו לגרנדה, למלון שלנו. הוא ממוקם ממש מול מגרש החניה של אלהמברה, ולנו זה ממש התאים כי היו לנו כרטיסים לשעה מוקדמת יחסית בבוקר והיה לנו חשוב שלא נבזבז זמן בבוקר להגעה לאתר. לקחו לנו את הרכב לחניה ואנחנו הלכנו לחפש מקום לאכול ארוחת צהרים מאוחרת (כבר היה בערך 4 אחר הצהרים). ירדנו במורד הרחוב ומצאנו מסעדה שנמצאת ממש מול הכניסה לאלהמברה וצופה על הנוף, שם אכלנו ארוחה עסקית טובה במחיר סביר.
אגב, פגשנו במסעדה 4 ישראלים, ששהו במלגה והגיעו במיוחד לביקור באלהמברה. הם לא ידעו שצריך לרכוש כרטיסים מראש ולא השיגו כרטיסים. כך שמזכירה לכל מי שרוצה לבקר באלהמברה - לקנות כרטיסים מראש. ביום הביקור מוכרים רק כ-500 כרטיסים ויש להתייצב בקופה לפני שש בבוקר.
אחרי הארוחה נגשנו לקופות להוציא את הכרטיסים המוזמנים וחזרנו לחדר למלון. אמנם היתה לנו תכנית לרדת לבקר בגרנדה העיר, אבל היינו מאד עייפים, עדיין תחת רושם החוויות מגוודיקס, והחלטנו לוותר (איך אמר בעלי - עוד כמה סמטאות וקתדרלה?) ונשארנו לנוח בחדר. לפעמים צריך קצת פסק זמן למנוחה.
מוסיפה כאן עוד כמה תמונות מתוך הבתים בגוודיקס
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדיום שני -
קמנו מאד מוקדם (לא נורא, נחנו אתמול), בשבע אכלנו ארוחת בוקר ובשמונה כבר עשינו צ'ק אאוט, אפסנו את המזוודות בשמירת החפצים במלון ושמנו פעמנו לכניסה של אלהמברה.
אלהמברה הוא מתחם ארמונות ומבצרים קדום שנבנה על ידי סולטאני שושלת נאצר המורים בעיקר במאה השלוש עשרה והארבע עשרה. לאחר שהקתולים כבשו סופית את גרנדה ב-1492 והפילו את שושלת הנסריד, הם החלו לשנות את אלהמברה ולהתאימו לטעמם. המלך קרלוס הראשון בנה באתר ארמון משלו בסגנון הרנסאנס במאה ה-16, ותוך כך הרס את רוב ארמון החורף. מלכי ספרד נוספים המשיכו שינויים שפגעו ביופיו המקורי של המתחם. רק במאה ה-19 החלו הספרדים לכבד את האוצר האדריכלי הזה.
קצת מידע מנהלי - הכרטיס לאלהמברה הוא לתאריך מסוים, למשמרת בוקר או ערב, וכן מציין מחצית שעה מוגדרת שבה אפשר להכנס למתחם הארמונות הנזרינים (צריך להכנס בתוך מסגרת מחצית השעה אבל אפשר להשאר שם מעבר לזמן המצוין).
יש איזורים נוספים שבהם צריכים להראות את הכרטיסים (אי אפשר לבקר בהם פעמיים) וכל היתר חופשי.
אנחנו מיד עם הכניסה שמנו את פעמינו לארמונות הנזרינים, עמדנו בתור ובדיוק בשעה 9:00 נתנו לנו להכנס.
לא רוצה להלאות עם המלים "מדהים" יותר מדי פעמים אז אתאר את המסלול ואשים קצת תמונות (מתוך המאות שיש לנו מהמתחם המדהים הזה)
הדרך לארמונות הנזרינים
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהארמונות הנזרידים (כולל חתן כלה)
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדעוד כמה
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדוחלק מהטקסטורות המדהימות
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהפינות הירוקות של מתחם הארמונות הנסרידים
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדמכאן הלכנו לאלקאסאבה - שרידי המבצר המקורי. מסיירים במבצר כולל עליה (במדרגות גבוהות נורא) למגדל השמירה, שממנו נראה נוף העיר גרנדה.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדעכשו עברנו למתחם הגנים של ארמון פרטאל, ומשם לאורך טיילת שלאורכה מגדלים שונים הלכנו לכוון החנרליפה.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהתחנה האחרונה שלנו בביקור במתחם אלהמברה היה החנרליפה - ארמון הקיץ והגנים של המלכים, מהמאה ה-13.
הגנים מעוצבים, עם מזרקות ומפלים. עולים ויורדים מדרגות ולא מפסיקים להתפעל.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדועוד כמה
כאן הסתיימו יותר מ-4 שעות מהנות במיוחד.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדחזרנו למלון, לקחנו את המזוודות ואת הרכב ויצאנו לדרכנו ליעד הבא - קורדובה.
בדרך אכלנו צהרים במסעדה מקומית באחת העיירות בדרך. החלטנו לא לנסוע בכביש המהיר (שבחלקו היינו נוסעים על כביש שכבר נסענו עליו) אלא על N-432, שעובר ליד Alcala la Real (עם מבצר גדול על הגבעה, לא עלינו) ולאורכו שטחים עצומים של מטעי זיתים.
הגענו בסביבות 4 למלון שלנו בקורדובה. הוא נמצא במרכז העיר, ממש ליד החומה של המסקיטה. יש לו חניה פרטית וזה יתרון גדול. נרשמנו, שמנו מזוודות ומייד יצאנו.
ראשית ביקרנו במסקיטה - הקתדרלה העתיקה. מבנה הקתדרה שימש עוד בתקופת האימפריה הרומית כמקום מקדש לאלים הפאגניים ומהמאה השמינית לספירה שימש כ"מסקיטה"- המסגד הגדול, שנודע בגודלו וביופיו, ומהמסגדים המפורסמים בעולם.
בנייתו של המסגד החלה בשנת 748. בזה אחר זה הרחיבו השליטים המוסלמים בספרד את המתחם, עד שהעיר נכבשה מחדש על ידי הנוצרים במאה ה-13. במאה ה-13 הוא הוסב לבית תפילה נוצרי, ובמאה ה-16 נבנתה הקתדרלה במרכז המתחם.
המבנה מרשים מאד ומאד מפואר. יש בו מאות עמודי שיש, עם לבנים אדומות ולבנות והמון דברי אמנות ועבודות צורפות מדהימות. מאד שונה מקתדרלות אחרות שראינו.