ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Up or wizzair

פורום אירופה
    21
    61
    16180
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

up or wizzair

כשמשווים בין אפ לוויז צריך להשוות את כל הפרמטרים, וכל אדם נותן משקל שונה לכל פרמטר. אין פה נכון ולא נכון. אחד גבר חסון שאין לו שום בעיה עם מזודוה של 32 קילו, ואחת עלמה קטנטנה שטסה עם ילד קטן  ובשבילה להעמיס 32 קילו זה קשה. אחד נוסע לטיול עירוני (ואין בעיה של מזוודות) והשני שוכר אוטו קטן וגודל וצורת המזוודה משנים. אחד טס עם ילדים וחשוב לו לשבת לידם והשני לא.

מחיר - מדובר לא רק על המחיר הבסיסי כמובן, אלא כולל צירוף המזוודות, פריוריטי, מקומות, אוכל וכו' - מה שמצאים לצרכים שלנו. לא לשכוח אלמנטים כמו כסא בטיחות או עגלה עם צריך. בקיצור - מחיר סופי

משקל וצורת המזוודות - משקל תיק היד והמזוודה בוויז גדולים בהרבה מאפ. מצד שני לא כולנו יכולים לסחוב משקלים כאלה, או שיש לנו מקומות ברכב השכור (אם יש)

כשרות / עברית - יש כרלה שזה חשוב להם יותר ויש כאלה שפחות. לגבי כשרות - רלוונטי רק עם אתם קונים אוכל כמובן.

הושבה ועלייה למטוס - בוויז נהוגה שיטת התורים. באפ מקום ישיבה יוקצה בשלב הצ'ק אין (אם לא תשלמו כמובן), ולהבנתי אם המקומות לא מספיק טובים בשלב הזה תוכלו אולי לשם כדי לשפר אותם. ככל הידוע לי (אבל אני לא בטוח) וויז יעדיפו אוטובוסים או האנגר בחו"ל  ובאפ שרוול. שוב גם פה - אם אתה גבר שטס לבד ולא אכפת לך איפה תשב - זה פחות משנה. ואם נחזור לעלמה עם הילד שלנו שרוצה לשבת ליד הילד ואולי גם נקרעת מהתיק הכבד על הגב - התורים פחות נעימים.

אין פה נכון / לא נכון. כל אחד ומה שחשוב לו.

לגבי שאר השיקולים כמו ציונות / פטריוטיות, עידוד התחרות, נקמה בחברה כזו או אחרת - בעיניי הם בעדיפות נמוכה בהרבה על פני המוצר שאני מקבל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • R e e F
        R e e F נערך לאחרונה על ידי

up or wizzair

כמה הערות, הראשונה בנושא המזון, בטיסות של וויזאייר יש כריכים כשרים. אבל בשתי החברות אל לצפות למזון משובח.

ההערה השנייה לגבי העלמה שרוצה לשבת ליד בנה, ילדים עד גיל 14 מחויבים לשבת צמוד למבוגר מלווה. גם אם היא תעלה אחרונה לטיסה בוויזאייר והמטוס יהיה מלא, יפנו לה מקום ואני כותב את הדברים על סמך ניסיון ועדות ראייה.

יש עוד פרמטר נוסף שלאחד מהווה ייתרון ולשני זהו חיסרון, וזה העניין של הבידוק הביטחוני. בארץ זה אמנם זהה אך בחו"ל יש הבדלים בין החברות השונות לאלאפ.

ויש דבר נוסף וזה עניין חבר המועדון, בוויזאייר הוא מעניק הנחה באופן מיידי וגם לטיסות עתדיות ( יש לחדש כל שנה ) בעוד באלאפ יש את עניין הניקוד בנוסע המתמיד ( שאיני בקיא בו ).

ומעניין לעניין באותו עניין, שימו לב לכתבה הבאה על אלעל:

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1092438&sid= 126

והתגובה של אלעל לנאמר בכתבה היא פשוט לעג לאינטלגנציה.

2014-11-16 08.26.50.png
        • חבל
          חבל נערך לאחרונה על ידי

up or wizzair

מה לא ברור

"בבסיס השינוי עומד הרצון להמשיך ולהיטב עם הלקוחות הנאמנים והקבועים"

יתכן שיהיה בהמשך הטבה נוספת לפריז 30 נקודות ולניו יורק 60 נקודות.

• לִי
            לִי נערך לאחרונה על ידי

up or wizzair

מתייחסת רק לקביעה:

"ילדים עד גיל 14 מחויבים לשבת צמוד למבוגר מלווה." (יש ציטוט מאתר החברה)

בפועל - לא קורה. 

לפחות לפי מה שאנחנו התרשמנו בטיסת וויזאייר.

כשחזרנו מבודפשט, אפריל 2014

עלתה קבוצת משלחת של כ-10 ילדות + כ-7 מלווים/מדריכים

הילדות בגילאי 9-11 רקדניות בלט / נגניות שהופיעו בבודפשט

הקבוצה עלתה בין הנוסעים האחרונים (עיכוב בגלל קנסות כבודה!)

הבנות פשוט פוזרו בכל רחבי המטוס במקומות הבודדים שנותרו,

ואפילו לא ישבו בזוגות (שתי חברות).

הילדות נראו מאוד עצובות. והסידור הזה היה מאוד לא נעים בשבילן.sad

לאף אחד מצוות המטוס לא היה אכפת מהן

ולא ניסו לבקש מנוסעים אחרים, להתחלף בשבילן.

בתור אמא היה לי מאוד לא נעים לראות

ניסיתי לפטפט עם אחת הבנות שישבה לידנו ולהעביר לה את הזמן..

מאחורינו היו כמה מקומות מרווחים יקרים, שנשארו פנויים. 

• R e e F

up or wizzair

היי לי,

הניסיון שלי מצביע אחרת.

אמא ופעוטה הושבו במקום נוסע בודד שיש במעבר ולידו היה מקום פנוי.

אני מניח שלמצוא מקום צמוד ל-11 נערות, זה לא עניין של מה וכך. מה גם שלהוסיף 4 יורו להושבה/פריורטי, זו כבר קמצנות של מי שרכש עבורן הכרטיס.

אגב נושא של נער עד גיל 14 צמוד למבוגר בטיסה זו לא החלטה של וויזאייר, אלו התקנות של IATA .

את הרי בעצמך טסת כמה פעמים לואוקואסט ורכשת הושבה כדי לא לסמוך על המזל. אז מי שמוביל 11 נערות? זו באמת הבעיה שלו ולא של הדיילים שצריכים להפוך עולמות ולשגע מטוס שלם וחורק בגלל חסכון של 44 יורו.

• לִי
                לִי נערך לאחרונה על ידי

up or wizzair

מיקי, no

אם תמצא בהזדמנות את התקנה המסוימת הזו בIATA 

אשמח אם תצרף כאן בבקשה.

לנו היתה מאוד לא נוחה השיטה של וויזאייר

להמתין בתור

לרוץ ולתפוס מקומות ראשונים   : (

מאוד מלחיץ למשפחה עם ילדים

ועם כל הכבודה הכבדה ביד... indecision

אני מעדיפה לשלם את תוספת מחיר הפריוריטי או מושב מועדף

(אם נשארה הקצאה)

רק שלבסוף יוצא יקר לטוס בלואקוסט עם כל תוספות האקסטרות

בפרט אם מדובר בתאריכים מבוקשים כמו בחגים, 

ואם לא זריזים מספיק לתפוס את הכרטיסים הראשונים שנמכרים.

• אנשיםטובים

up or wizzair

קודם כל - אני גם אשמח לראות את התקנה המדוברת. על פניו היא נשמעת לי מאד בעייתית. אלעל למשל מאפשרים מגיל 5 לטוס ללא מלווה (תמורת תוספת תשלום). כלומר ברור שמישהו מהצוות ידאג לילד, אבל לא ישב לידו.

יותר מזה, נניח שהיו לי 5 ילדים ואני טס איתם ללא אישתי (חוקי לא?). כלומר אנחנו צרכים ביחד 2 שלשות ומכאן שדי בהגדרה אני לא צמוד לחלק מהילדים.

בבירור שעשיתי בזמנו מול נציגי השירות של וויזאיר הם אמרו שכל עוד אני והילדים נמצאים על אותו מטוס זה בסדר. הם ישמחו לעזור לי לשבת עם הילדים, אבל אין להם יכולת לדרוש מנוסעים אחרים (שתפסו לפני) לפנות את מקומם, ואין להם התחייבות שנשב ביחד (ולא דיברתי רק על 5 ביחד, הם אמרו שיש סוכוי שיפצלו אותנו לשני זודות וילד בודד).

מיקי - הדוגמא שנתת של לחסוך פריוריטי מאד טובה בעיני. בשיטה של וויזאיר גם אם תשלם על פריוריטי לא מובטח לך כלום. תלוי כמה מהר ירוצו האחרים (למשל מהדלת השניה), כמה מרפקים יש לך וכו'. שלא לדבר על זה שגם כבעל פריוריטי צריך עדיין להגיע מספיק מוקדם, ולעמוד בתור קצר ואי אפשר לעלות אחרון כמו שבדרך כלל אני עושה עם ילדים.

לא טענתי שהשיטה של וויזאיר לא טובה. אבל חייבים להיות מודעים למגבלות שלה.

• lbd
                    lbd נערך לאחרונה על ידי

up or wizzair

מיקי, הפעם לא מסכים אתך. למה לשלם עוד 44€?. הם רצו לטוס בזול אבל לקבל שרות משופר. אני סמוך ובטוח שבאל על UP היו מקימים את הנוסעים בשתי שורות שלמות (אפילו אם רכשו את המושבים) ומושיבים את הילדות המסכנות ביחד.

הערה: כנראה אתם לא טסתם ברייאנאייר. אחרי טיסה איתם אתם עוד תתגעגעו לוויזאייר.

• R e e F

up or wizzair

מצרף 2 מאמרים של יאטא, מי שרוצה לקרוא מוזמן, האחרון מפב' 2014.

1

​2

לגבי איך יכול להיות שאלעל ועוד חברות מטיסות קטינים מעל גיל 5 ללא הורים?

בהמלצות יאטא יש סעיפים מפורטים מהם הנהלים המדויקים. בין היתר הילד מתויג עם שקית על החזה ומדבקה זוהרת unaccompanied minor, יש לו שקית מסמכים עליו.

הוא מלווה באופן אישי וצמוד ע"י דייל קרקע שמוסר אותו לדייל אוויר, מושיבים קרוב לצוות. בטח שזה אפשרי, רק שזה עולה לא מעט כסף.

אני לא בא להתווכח עכשיו על שאלה>תשובה, אבל אני מבטיח לכולם פה חגיגית שגם קבוצות שטסות באלעל מופרדות לזוג פה זוג שם וגם 11 נערות מלוות לא היו מקבלות מקומות צמודים יחד.

לא יודע כמה פעמים אנשים טסו פה וויזאייר או איזיג'ט לפני תקופת ההושבה אבל אחרי 12 פעמים מתוכם פעמיים עם פריורטי אף פעם לא עקפתי פריורטי וכשהייתי פריורטי לא עקפו אותי.

לפני שמשחררים את העדר הדיילים מוודאים שהפריורטי כבר למעלה בגרם המדרגות.

לא תצליחו לשכנע אותי שחיסכון ה-44 יורו היו כדאיים לקבוצה של 11 נערות.

אז אם כרטיס עלה גם 200 יורו, עם פריורטי זה היה יוצא 208 יורו, אה ביג דיל!

אחרי הטריקים, התחמנויות בכתבה שצרפתי, רק התחזקה בי התחושה שהבחירה שלי לא לטוס אלעל או אפ, הנה הבחירה הנבונה עבורי.

רוצים לדעת איך נוהגת חברה בהגינות? אז אני אספר לכם...

וויזאייר שינו את מתכונת חבר המועדון ויצרה כעת חוקים חדשים למשחק. אבל בהגינות כל מי שרכש חבר מועדון עד ליום שבו פורסמה המתכונת החדשה, לגביו לא השתנה דבר.

ואני מזכיר שגם כשביטלו טיסות, דאגו להחזיר עד הסנט האחרון. מי שרכש שירותים נוספים ולא הבטיח עצמו מפני ביטול, לא יכול לטעון לחוסר הגינות מצד וויזאייר.

כשאני בוחר לקנות במחיר מוזל מלון ללא ביטול, או הסעה, זה סיכון שאני נוטל על עצמי, כמה רחוק אני מוכן ללכת? תלוי כמה אני חוסך ומה הסיכון המחושב.

לעומת זאת באלעל יצרו כרטיס חדש, יצאו בקמפיין אגרסיבי שמבטיח שינוי לטובת הלקוח, אנשים עברו לכרטיס החדש כדי לגלות שבפועל אחרי שהצטרפו, התנאים הורעו.

ועם כל זאת כשאלעל יהיו אטרקטיביים, אטוס עמם. הכיס שלי, הבחירה שלי, הריח של הכסף גם הוא שלי.

• lbd
                        lbd נערך לאחרונה על ידי

.

אל על הכי בבית.

• אנשיםטובים

בוא נפריד בין שיקולים עינייניים אישיים ל "ענישה"

בוא נפריד בין שיקולים עינייניים של איזו טיסה לבחור משיקולי "ענישה" "פטריוטיות" "הוגנות" וכו'.

לא כי השיקולים האחרונים לא נכונים, אלא כי הם בקטגוריה אחרת.

במישור העינייני - אותה קבוצה מדוברת לא הייתה צריכה בעיניי לשלם על פריוריטי, אלא לשלם על מקום שמור. בוויז יש 12 מקומות שמורים לטובת העיניין (שורות 2,3 - בשאר אסור לילדים לשבת). אם זה מספיק ויש מקומות כאלו בטיסה - מעולה. אבל אם לא - אם היו צרכים לטוס up ולשלם מראש על מקומות שמורים.

פריוריטי בעיניי לא מתאים לקבוצה כזו. לא הייתי רוצה לגרור קבוצת תיכוניסטים לעמוד בתור (וגם פריוריטי זה סוג של תור כי אם לא באתה בזמן הפסדת ואף אחד לא יודע מתי בדיוק הזמן), ולא הייתי רוצה (כאדם פרטי) לעמוד מאחוריהם בתור.

אגב - אני ראיתי בטיסה האחרונה (והיחידה) שלי נוסעי פריוריטי עומדים בתור במדרגות הקדמיות בזמן שה'עדר' שועט דרך הדלת האחורית ודוהר קדימה.

לגבי איזה חברה יותר הוגנת ואיזה פחות - קשה לי לענות ולו מהסיבה שבעיניי אף אחד לא הוגן. אם נחזור לדוגמת ביטוח הטיסות - אחרי הזמנת כרטיסי טיסה אני נכנס לסדרה לא קטנה של הוצאות, ולא כולן גמישות / ברות ביטול. החל מהעובדה שאני לא מזמין טיסה אחרת, תיאום חופש, לפעמים הזמנת מלון ללא אפשרות ביטול (או מתן מקדמה כזו או אחרת), לפעמים רכב. ברור שאני משקיעה זמן ואנרגיה בתכנון הטיול, אולי קונה מפה או ספר וכו'.

אבל אם נשאר בדוגמת ביטול טיסות - אז לי אלעל דווקא (לא UP זה היה לפני העידן) ביטלה פעם טיסה והשאירה אותי בבעיה. כך שבהקשר הזה כמו שאני מרגיש כולן לא בסדר.

לגבי תחרות - מצד אחד וויז הביאו לנו את התחרות וגרמו לאלעל להוריד מחיר. מצד שני אם אלעל הורידו מחיר ועדיין לא נטוס בהם, מחר הם יעלו אותו חזרה.

כך שבהקשרים הללו קשה לי לראות חברה נכונה או לא. אבל ההקשרים הללו הם עוד יותר אישיים מהנושאים המעשיים (גבר חסון / עלמה קטנה).

• keves160
                            keves160 נערך לאחרונה על ידי

.

אל על היא כבר מזמן לא החברה הלאומית. היא חברה פרטית. ובשוק הפרטי - בוחרים לפי טיב או מחיר, לא הדגל.

• ran222
                              ran222 נערך לאחרונה על ידי

.

לצערי, חלק נכבד מהנוסעים הישראלים עדיין לא הפנימו את זה שאלעל היא חברה פרטית,

ומבחינת נוסעים אלו אלעל=ישראל=ביטחון=פטריוטיות

כל עוד זה יהיה המצב- אלעל יוכלו להמשיך להרשות לעצמם לגבות מחירים גבוהים על טיסות במטוסים מיושנים,שירות בינוני, ערכות בידור ללא מסך אישי ועם 9 ערוצים שמתוכם אולי 5 עובדים.

• lbd
                                lbd נערך לאחרונה על ידי

.

למרות שיש לי בטן מלאה על אל על כי אני היתי Frequent Frier שלהם, אני לא מחרים אותם. עובדה,רכשתי כרטיס ב-UP. אני מקווה שיהיה בסדר למרות שלאור הנסיון הרב שנתי איתם, לא מצפה לגדולות.

לרן------אתה עלית על נקודה כביכול שולית, אבל בדיוק זה מראה את הזלזול של אלעל בנוסעים. אני בטיסות לא היתי צופה בסרטי סוג ז' שלהם, אלא מאזין לערוץ הג'אז. לפני שנים הם הפסיקו את ערוץ הזה. למרות שהתלוננתי מספר פעמים, הם לא טרחו אפילו להגיב. תגיד לי כמה יכול להיות התמלוגים על הערוץ הזה?

אל על הכי בבית.

• FlyingOut
                                  FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

.

צודק כל מי שאומר שאלעל אינה ״חברת התעופה הלאומית״. היא הייתה, ואז הופרטה ב-2005 ואיבדה את התואר. אבל אלעל היא כן נושאת הדגל של ישראל.

ויותר מכך. שלא יהיה לאף אחד ספק שמדינת ישראל מושקעת באלעל בצורה פורמלית או בלתי פורמלית, ומשכך יש לה אינטרס כבד שהחברה תמשיך לפעול. הרי אם המדינה צריכה להעביר ציוד רגיש לחו״ל או חזרה לארץ, אם המדינה צריכה להעלות נוסעים מסוימים על טיסה מיידית שאזלו לה הכרטיסים, אם המדינה צריכה מטוס לצרכים טקסיים או להטסת אח״מ - בכל אחד מהמקרים האלו, ואחרים, אלעל מבצעת.

אלעל ממשיכה להרוויח לא משום שהצרכן הממוצע לא מבין שהיא כבר חברה פרטית. אלעל ממשיכה להרוויח משום שיש לה אוסף של קהלים שבויים. אחוז משמעותי מתוך הנוסעים העסקיים הישראלים מחויבים לטוס עם אלעל תודות להנחיות המעביד שלהם שחתום על הסכם עסקי עם אלעל (כי משתלם לו, מה לעשות). אחוז לא מבוטל מנוסעי החברה הם כאלו שמעדיפים טיסות ישירות ומוכנים לשלם את הפרמיה, קל וחומר אם הם נוסעים עם ילדים. ולכל אלו מתווספות כמה קהילות חרדיות שיודעות שאלעל תמשיך לתת לנוסעים שלהן יחס מועדף ובגדול לעשות מה שבא להם, והכל כי הם מחזיקים כמעט לבדם חצי מלו״ז הטיסות לניו-יורק ואחוז לא מבוטל מכמה יעדים אחרים. 

אלעל, כמו שזה נראה כרגע, תמשיך לזלזל בלקוחות שלה בצורה פושעת. היא הדגימה את זה טוב מאוד עם השינויים השליליים במיוחד שביצעה במועדון הנוסע המתמיד ממש לאחרונה, לא זמן רב אחרי שהשיקה את כרטיס האשראי הממותג שלה שהבטיח הבטחות גדולות. בהצלחה עם זה, אלעל. 

• ran222
                                    ran222 נערך לאחרונה על ידי

.

רק כדי להבהיר- אני לא מחרים אותם באופן עקרוני.

פשוט כל פעם שאני מחפש טיסה, תמיד אני מוצא טיסות אטרקטיביות יותר הן מבחינת מחיר והן מבחינת תמורה למחיר , מאשר באל על

• אנשיםטובים

ורק להבהיר

ורק להבהיר - אני לא בוחר אלעל באופן עקרוני ותמיד משקלל מחיר / שעות / נוחות

אבל ב-90% מהמקרים - אלעל מנצחים

• davidlayba
                                        davidlayba נערך לאחרונה על ידי

שלוש טיסות של אלעל נדחו הלילה בשל שביתת טייסים...

מדובר על טיסות אלו :

1. טיסה מספר LY 075 להונג קונג שאמורה היתה להמריא בשעה 20:50

ותמריא בבוקר בשעה 05:20

2. טיסה מספר LY 027 לניוארק שאמורה היתה להמריא בשעה 00:30

ותמריא מחר בצהרים בשעה 12:45

3. טיסה מספר LY 001 לניוארק שאמורה היתה להמריא בשעה 00:45

ותמריא מחר בצהרים בשעה 11:30 

חבל שלא מודיעים מראש לנוסעים שרכשו כרטיסים לטיסות אלו  לפני חודשים רבים blush

elal.png
                                        • lbd
                                          lbd נערך לאחרונה על ידי

אל על הכי בבית.

• davidlayba
                                            davidlayba נערך לאחרונה על ידי

לדעתי, המוניטין של אלעל לא משהו 

מאות ישראלים נכוו מאלעל  רק היום ..

ערב חשוך אחד ELAL עקבה בפתאומיות שלוש טיסות בקו ת"א - ניוארק ות"א הונג קונג 

הטיסות שולמו חודשים רבים מראש

אלעל הותירה המון נוסעים מאוכזבים שנפגעו מהעיקוב ברגע האחרון

ונאלצו להפסיד ימי טיול / השכרת רכב / מלון 

התמונה מאתר http://www.ysadan.co.il/בדק_בית
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון