-
ראיתי מחירים באינטרנט כל רכב להשכרה והמחירים סביב 50 דולר ויותר ליום השכרה....
אבל שמעתי מחברים שטיילו שהם שכרו רכב ב 20-30 דולר ליום.
מה אני מפספס ....?תודה רבה
-
שאלהאתה בעיקר מפספס את חברות ההשכרה המקומיות הזולות. אבל, החברות האלו לרוב מציעות גם רכבים ברמה נמוכה משמעותית מאלו של החברות הבינ״ל הגדולות.
בנוסף, אתה מפספס את העובדה שהחברות הבינ״ל הגדולות מציעות אינספור הנחות לאינספור לקוחות ולכן מחירי הבסיס חייבים להיות גבוהים יותר. נסה לחפש ברשת גם קופונים, קודים המציעים הנחה כלשהי, מבצעים מיוחדים, הנחה לחברי AAA וכיוצ״ב. בגדול, 15% הנחה זה סטנדרטי ו-30% הנחה זה אטרקטיבי.
לגבי החברות המקומיות,
כשתגיע ליעד שלך תוכל לגשת לסניפים השונים, שלרוב מרוכזים במרכזי הערים ו/או בשדות התעופה - ולערוך השוואה ישירה במקום. רק חשוב שתבין על מה אתה משלם.
לדוגמה, בחברה מקומית בקרייסטצ׳רץ׳ הציעו לי רכב ב-28$/יום כולל ביטוח. זה אולי נשמע טוב - אבל ההצעה הייתה לרכב קטנטן של ניסן עם בערך 200,000 ק״מ בשעון. אמרתי בנימוס שלרכב הזה אני לא מוכן להיכנס אפילו לנסיעה עירונית קצרה, אז בטח שאין לי כוונה לשלם עליו. כששאלתי לגבי רכב חדש יותר - קיבלתי מהם הצעה שלא הייתה רחוקה (דולרים בודדים) מהמחירים של החברות הבינ״ל הגדולות. בסוף שילמתי כמעט 45$/יום ולקחתי רכב מאוויס - פורד פוקס 2.0 ליטר עם בקושי 3000 ק״מ בשעון. מבחינתי זו הייתה עסקה טובה, בעיקר כי הביקור שלי בניו-זילנד לא היה ארוך במיוחד (55 ימים) והדבר האחרון שרציתי היה לבזבז זמן באיזה מוסך על תקלה ברכב.
-
שאלהבדרך כלל מחיר ההשכרה ברוב החברות אינו יקר במיוחד. מה שמייקר בדרך כלל את מחיר ההשכרה (היומי או השבועי) הוא הכיסוי הביטוחי. מי שבוחר את הביטוח היקר ביותר (מקיף, ללא השתתפות עצמית) יראה לפתע שמחיר ההשכרה היומי מזנק עד כדי שהוא מכפיל את עצמו.
יתכן שחבריך לקחו רכב ללא ביטוח מקיף ועם השתתפות עצמית גבוהה מאוד.
בנוסף: לפעמים יום-יומיים בודדים של השכרה, מחירם גבוה ממחיר השכרה שבועית! כדאי תמיד לבדוק גם נושא זה.