מסלול טיול בניוזילנד
-
אני לא מאמין אבל בראשון הקרוב זה מגיע ועולים על הטיסה!
דבר ראשון תודה לכולם על העזרה וכל התשובות
בגלל שאנחנו קצת זמן בניוזילנד תכננו מסלול (ברור שהוא מאוד נתון לשינוי מזג אוויר ועוד) נראלי שאנחנו ממצים בו דיי טוב את הזמן, אשמח לביקורת והערות
לאיזה מהטרקים במסלול אני צריך להירשם יותר מיום לפני?
קריסטצרץ 2
דאנידין + חצי האי אוטאגו 2
טה אנאו ויציאה למילפורד סאונד 2
קווינסטאון+וואנקה 6 - מתכננים ספורט אתגרי טיולים באזור אטרקציות וכו
רוטברן/גילספי טרק/קפלר 4
מאונט קוק + פרנק גוזף וטיולים באזור 3 מעבר בין מאונט קוק לאיבל טזמן 1
נלסון 1
איבל טזמן 3
פיקטון 1
קווין שארלוט (אולי באופניים) 2
מעבר במעבורת 1
וולינגטון )מאונט ויקטוריה 2
( טונגיררו קרוסינג 1
טאופו (קרייטרס אוף דה מון) 1
רוטואורה 1
הוט ווטר ביץ 1
אוקלנד 2
סהכ 36 יום
-
מסלול טיול בניוזילנדאתם משקיעים בעיני הרבה מדי זמן בערים וזה בא על חשבון מקומות אטרקטיביים יותר.
יומיים בכרייסצ׳רצ׳, יומיים בדאנידין, יום בנלסון, יום בפיקטון, יומיים בוולינגטון ובסוף עוד יומיים באוקלנד. דילגתם על החוף המערבי של האי הדרומי לגמרי (קרחונים, ארת׳ורס פאס..), בקושי יש לכם לטיולי יום בהר קוק, יש לכם יום אחד לטונגרירו קרוסינג ואם יורד גשם אז הלך, כל מה שתספיקו בקורומנדל זה ההוט ווטר ביץ׳, נורת׳לנד - אפילו לא מתקרבים, כנ״ל טראנאקי...
ברור שבחודש אי אפשר להספיק הכל, אבל בערך שליש מהטיול שלכם הולך על ערים ולדעתי זה פספוס.
הייתי מצמצמת את זה למינימום הכרחי. כלומר, לא יודעת מתי אתם נוחתים, אבל הייתי נשארת בכרייסצ׳רצ׳ ללילה, למחרת לוקחת אוטו ויוצאת. כנ״ל בחזור באוקלנד. בטיול כזה הייתי מוותרת על דאנידין. נלסון - מגיעה לשם ערב לפני שאני רוצה לצאת לטרק, אם ממש קריטי אז אחה״צ. פיקטון - אם אתם כבר מצוידים לסופר וכאלה אז ממש להגיע בלילה שלפני, וגם זה כי יש קצת נסיעה מנלסון לשם, אז חבל שסתם תקומו ב-6 ותצאו. שימו לב שהטרק כולו פתוח לאופניים רק עד 1.12. למחרת תקחו מעבורת בשעות הבוקר והרי לכם כמעט יום של בוולינגטון, למחרת כבר תסעו משם. קרייטרס אוף ד׳ה מון זה סיבוב של לכל היותר השעה. שעתיים אם תעשו גם סיבוב במפלי הוקה שנמצאים לא רחוק. בעיני הקרייטרס הרבה פחות מרשים ממקביליו ברוטורואה, אפילו שהוא בחינם והם לא. יש כאן כמה ימים טובים שאפשר לצמצם בערים ולהקדיש למקומות אחרים.
- הקפלר נמצא ממש ליד טה אנאו. גילספי פאס הוא אחרי וואנקה לכיוון צפון מערב. רוטברן הוא בין גלנורקי - יחסית קרוב לקווינסטאון - ועד הדיווייד, יחסית קרוב לטה אנאו. צריך לבחור מה שאתם רוצים ולראות איך לארגן את הימים בהתאם.
- לא הבנתי בכלל איך אתם הולכים להגיע מהר קוק לנלסון. מסתתרים שם איזה יומיים שלמים של נסיעות. מהר קוק לפרנץ ג׳וזף זה יום שלם של נסיעה, ומפרנץ ג׳וזף לנלסון גם. אלא אם אתם לוקחים טיסת מסוק בין הר קוק לפרנץ ג׳וזף אתם לא יכולים לטייל באותו אזור ביחד.
- הדבר היחיד שמשלמים עליו בטרקים זה לינה, ותחבורה אם במקרה אתה צריך. לא ישנת - לא שילמת. מבין המקומות הללו מי שתצטרך להזמין בו לינה מראש זה קפלר, רוטברן, אייבל טזמן וקווין שרלוט, כשהוא גמיש יותר. בלי קשר כדאי לדאוג ללינה באזור הר קוק והקרחונים כי אין שם הרבה אופציות ואלו מקומות עמוסים. אם עוברים את המעבורת באוטו אז גם כדאי להזמין מראש.
-
מסלול טיול בניוזילנדהיי שקד,
הכוונה בעיירות שרשמתי זה לא באמת להעביר שמה את היום אלא נקודה לישון בה והתקדמות במסלול וכמובן לקיחה בחשבון של זמני נסיעות, ברור לי שמה שנעשה ביום זה איזה טיולון באזור, מבחינת ערים שנשהה בהם זה נראה לי רק קריסצרץ אוקלנד וואנקה/קווינסטאון שהבנתי שכפיות.
ממאונו קוק לאיבלנטזמן את אומרת שלוקח יומיים, כי חישבנו יום
לגבי פרנק גוזף לא ידעתי שכזה רחוק צריך לראות איך נוסיף תיום הזה
מה זה ארתור פס?
ברור לי שלא נוכל להספיק הכל כי אנחנו קצרים בזמן...
-
מסלול טיול בניוזילנדבין הרוטברן קפלר וגילספי על איזה את ממליצה? ברור שאחרי שנבחר את מי נעשה נסדר את הסדר של הימים בהתאם
מבחינת ההזמנה מראש של הטרקים כמה ימים מראש צריך להזמין? במידה ובסוף לא יצאנו לטרק בגלל מזא מחזירים את הכסף?
-
מסלול טיול בניוזילנדהעניין הוא כזה - למרות שהר קוק נמצא בדיוק ממזרח לפוקס ולפרנץ ג׳וזף, או ליתר דיוק, הם נמצאים בצד החיצוני של הרכס הזה, אי אפשר להגיע לשם ישירות, אלא רק מסביב. אתה צריך לחזור מהר קוק לאזור וואנקה, ומשם דרך האסט להגיע לחוף המערבי וממנו לנסוע לפוקס / פרנץ ג׳וזף. משם יש עוד כמה שעות טובות של נסיעה עד נלסון. אל תאמין לזמנים שגוגל נותן, הוא מחשב כאילו שאתה נוסע 80-90 קמ״ש כל הדרך, וככה 400 ק״מ לוקחים אצלו 5 שעות. בהרבה מקרים זה לא רלוונטי בכלל כי בכבישים הרריים צרים ומפותלים לא נוסעים יותר מ -30-40 קמ״ש. בכל מקרה, בקרחונים כדאי לעשות עצירה ללילה לפחות, כדי שתוכלו באמת לטייל באחד מהם. אחרת באים, חונים, מסתכלים על הקרחון, מצלמים ונוסעים משם. זה לא עד כדי כך מרשים. במיוחד גם כי בחלק מהמקרים יש עוד הליכה בין איפה שחונים ועד שמגיעים לקרחון עצמו. תוכלו להגיע מהר קוק לנלסון ממזרח, אבל אז אתם מפספסים לגמרי את הצד המערבי, ובכל מקרה או שיש יום נהיגה מאוד מאוד מאוד ארוך או שזה לוקח יומיים. מדובר בערך ב-700 ק״מ.
מכיוון שלא עשיתי לא הרוטברן, לא את הקפלר ולא את הגילספי פאס, אני לא יכולה ממש להמליץ לך. הקפלר הוא הכי נוח כי הוא מעגלי והוא יוצא ממש ליד טה אנאו. לא צריך הסעות, החלפות מפתחות וכו׳. הרוטברן הוא גם גרייט ווק אבל הוא לא מעגלי והוא מצריך הסעה חזרה לנקודת ההתחלה. גילספי הוא מעגלי אבל הוא קשה יותר ומצריך יותר ניסיון, כמו גם חציה של נהרות. הוא אמנם מעגלי, אבל הרבה מטיילים בוחרים לקצר את היום הראשון / האחרון בסירה, כי מדובר בהליכה של 17 ק״מ לאורך הנהר. אני לא בטוחה שהייתי בוחרת בו כטרק ראשון. מקריאת סיפורים של אנשים נראה לי שהוא דורש קצת כושר טרקים.
בכל מקרה, אתה מדבר על זמן שהוא בערך שבועיים-שלושה מהיום. תיכנס לאתר הדוק, ותראה מה הזמינות לתקופה הזו. זו אמנם רק התחלת העונה אבל זו כבר ה״עונה״ ובדרך כלל כדאי להזמין טרקים כמו רוטברן וקפלר איזה שבועיים -שלושה קדימה, במיוחד אם אתה לחוץ בזמן וזה לא שתוכל לחכות שם 3-4 ימים עד שיתפנה מקום. גילספי הוא באק קאונטרי ולא גרייט ווק ואותו לא מזמינים מראש בכלל. לדוק יש מדיניות החזרת כספים לפיה אתה מקבל החזרים מסוימים כתלות במתי ביטלת (כמו טיסות, מלונות וכו׳). אתה לא מקבל החזר אם אתה החלטת לא לצאת בגלל מזג האוויר. אם הם מפנים את הטרק אז אני מאמינה שכן, אבל זה מאוד קיצוני. אם לך יורד גשם אז לכל ההולכים בטרק יורד גשם, זה לא שאתה נתקלת באיזו מציאות יוצאת דופן. לפעמים הולכים בגשם, זה חלק מהטיול בניו זילנד. זה לא ממש כיף כשזה קורה אבל זה חלק מהטיול.
ארת׳ורס פאס הוא פאס - מעבר הרים צר באלפים הניו זילנדיים. יש שם כמה טיולים פופולריים שאפשר לשקול.