טיול משפחתי למזרח הרחוק
-
שלום לכולם, אנחנו זוג + 2 ילדים שבזמן המתוכנן יהיו בני 9 ו-7. אנחנו רוצים לעשות
טיול של 4 חודשים שיתחיל בדצמבר 2015 ויסתיים בסוף מרץ 2016. חשבנו על תאילנד, לאוס, קמבודיה, ויאטנם ונפאל כאשר חודשים פברואר מרץ יהיו בתאילנד ונפאל שממנה נטוס לאירופה (כנראה הולנד).
רציתי לבקש את עזרתכם בתכנון הטיול מבחינת חלוקת הזמנים וסדר המדינות הרצוי.
אני עדיין לא סגור לגבי נפאל עם ילדים כי אני לא מוצא מספיק מידע.
אפשר גם להחליף את נפאל בסין (חודש בסין) אם זה אפשרי.
תודה.
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקטל קודם כל נשמע לי כייף אדיר וחוויה שהילדים יזכרו לכם כל החיים.
לא יכול לעזור הרבה עם המסלול למעט נפאל.
לדעתי אם אתה מתלבט בין סין לנפאל אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה בעיקר מחפש.
אם אתם מחפשים טרק ארוך של שבוע ומעלה והילדים מנוסים בהליכות ארוכות אז נפאל תהיה חוויה אדירה אבל אתה צריך להיות בטוח שהם נהנים מהליכה ולא רק שורדים אותה. לנפאל אני לא הייתי נוסע אם טרקים לא מתאימים למשפחה
בסין הייתי רק בנסיעות עבודה אבל קצת טיילתי ומהמעט שאני יודע אתה יכול לראות ולחוות גם בלי טרקים ארוכים.
הגיל לא חייב להפריע!
הבן הקטן שלי היה בן 8 כשטיילנו בפרו וחיכה לי ולאישתי עם האחים הגדולים כל הזמן. אני יודע מניסיון שבן אחר שלי היה סובל בגיל 8 אבל בגיל 13 כבר ממש נהנה מהליכות.
אם הם קלי רגליים לא הייתי מתלבט לרגע ובוחר בנפאל (גם בגלל הרוגע בטיול בייחס לסין)
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקנפאל בעייתית בתכנון בגלל העונה. להגיע לנפאל בתחילת מרץ זה סיכון, כשהעונה מתחילה "רשמית" רק לקראת סוף מרץ
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקאהלן,
1. מצטרף ומחזק את דברי dregev03 לגבי טיול בנפאל (וממליץ בחום).
2. מנסיוני, אין שום בעיה לטייל בנפאל בתחילת מרץ (אפילו עדיף, יש פחות ימי גשם מאשר בחודש אפריל).
טיול מהנה,
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקיכול להעיד מניסיוננו המשפחתי עם ויאטנם- היא נהדרת לילדים. לא הרבה אטרקציות שמצריכות הליכות, אבל מגוון והרבה קיים. הייתי עם ילדים גם בגילאים שלכם ולדעתי אפשר להעביר גם חודש שם ואולי 5 שבועות. רק שבצפון זה חורף ואין לי מושג איך זה עובד מבחינת מזג אויר ( אבל ממילא מה שיש לכם זה דצמבר-ינואר)
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקלא הבנתי למנה התכוונת שאפשר להחליף את נפאל בסין "אם זה אפשרי". אם אתה מתכוון לשאול האם אפשרי לטייל בסין עם ילדים אז התשובה היא בהחלט כן. לגבי העונה אני לא יודעת (אנחנו היינו באפריל).
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקולא יהיה יותר מדיי שלג אחרי החורף בתקופה הזאת? פאסים יהיו עבירים?
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקאם אין חורפים קשים במיוחד, אין שום בעיה לצאת לכל הטרקים בתחילת מרץ, ואפילו באמצע פברואר.
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקאני לא הייתי הולך עם ילדים כאלה לאנאפורנה בגלל היום הקשה של הפאס ובגלל שאין שום דרך ל"עקוף" את היום הזה ואז חייבים לחזור את כל הדרך (לכן אני גם לא אקח לשם את אשתי בפעם הראשונה שלה בנפאל)
הייתי בכייף לוקח ללנגטאנג, אגמים (כי אפשר לחזור תמיד לדונצ'ה), ABC, פונהיל ודומיהם.
גם את האוורסט/גוקיו אני לא פוסל כי ממילא חוזרים ללוקלה ותמיד אפשר להחליט שמספיק אבל לא לפאסים.
צריך להשאיר את החוויה חיובית. האמת שאני נזכר שראיתי ילדים מערביים בדרך לגוקיו. נראו לי סבבה לגמרי.
יש לכם שנה לתכנן ונשמע לי ממש כייפי
-
טיול משפחתי למזרח הרחוקאחרי התשובות של תאי (מומחה נפאל וכל יתר המקומות) אני חושב שאתה סגור: נחיתה בהאנוי. משם יבשתית לאורך כל הדרך - וייטנאם מצפון לדרום (קצת קר בצפון ויטנאם אבל צריך גם מזל וזה מסתדר עם יתר המסלול), קמבודיה מדרום לצפון ומעבר ללאוס הלאה צפונה. מעבר לתאילנד וטיסה לנפאל. פשוט קל נוח וזורם נכון. הבעיה היחידה שאידיאלית זה מסלול לשישה חודשים לכן צריך או להאריך את הזמן או להזדרז ולקצר מקומות. לודגמא - ויטנאם שלושה במקום ארבעה שבועות וכו'.
-
מסלול שחשבתי עליוראשית תודה לכולם על התשובות.
חשבתי לתכנן את המסלול כך:
01/11/2015: נחיתה בבנגקוק ושבועיים בצפון תאילנד. משם ללאוס לחודש תוך כדי ירידה
דרומה ומעבר לדרום ויאטנם לחודש.
באמצע ינואר מעבר לקמבודיה לשבועיים ובתחילת פברואר לתאילנד לחודש וחודש
מרץ בנפאל. סה"כ 5 חודשים.יש לי מעט חששות לגבי הילדים בנפאל מבחינת טרקים קשים והגעה למקומות גבוהים מידי.
יש מה לעשות בנפאל ללא טרקים או לסירוגין טרקים קלים ולא גבוהים מידי ? -
מסלול שחשבתי עליוהיי טל,
מתיחסת לנפאל-
למרות מה שאמר ה"גורו" תאי, עם ילדים במרץ טרקים זה לדעתי גבולי.
יש מה לעשות בנפאל גם בלי טרקים- אבל היופי הכיף והוואו- הוא בהליכה בהימליה.
אני ממליצה על טרק לא קשה גובה מקסימלי 3500 כל גבול בנגל המערבית ונפאל. טרק הסינגלילה. לא קשה אבל עם ראות נהדרת ומסלול טוב ויפה.
הוא יוצא מדרג'ילינג בהודו- וניתן לעשותו במרץ.
ניתן לעשותו ב 5 ימים או פחות אם רוצים.
אמנם הודו ולא נפאל- אבל באמת טרק מענין שאפשר לשלב בו את סיקים אם רוצים.
או שבועיים נפאל ללא טרקים - קטמנדו, בקטאפור ת ואז לעבור יבשתית להודו- או לטוס לשבועיים.
-
מסלול שחשבתי עליולא הבנתי למה -
1. מותר על צפון וייטנאם.
2. מקדיש חודש לדרום וייטנאם.
3. מקדיש חודש וחצי לתאילנד.
כמובן שתמיד אפשר לשבת על החוף בתאילנד לתקופה ממשוכת. אבל האם זה לא משעמם? גם לילדים?
-
מסלול שחשבתי עליוהיי tall123,
אני מאלו שמצדדים (מאוד) לעשות טרקים עם ילדים בנפאל.
יש בנפאל הרבה מאוד טרקים שהם טרקים משפחתיים, יפים מאוד, לא קשים וגם לא גבוהים.
הטרק לפון היל נמשך 5 ימים (אפשר להאריך אותו לשבעה ימים אם תרצו) ועולה בהדרגתיות מגובה 900 מ' מעל פני הים ל- 3200 מ' בשיאו (שזה לא גובה בעייתי, בעיקר אם עולים אליו בהדרגתיות).
טרק מתאים נוסף למשפחה הוא: הטרק לעמק לאנגטאנג - 7-8 ימים ושיא גובהו הוא 3800 מ' ויש עוד...
יש חוויות שהילדים לא ישכחו לעולם, טרק בנפאל הוא אחד מהם.
(ובשביל להסיר ספקות, עשיתי את הטרקים האלו ועוד עם ילדי).
טיול מהנה,
-
מסלול שחשבתי עליוהי רוני. הבנתי שבדצמבר ינואר לא מתאימים לטיול בצפון ויאטנם.
-
מסלול שחשבתי עליותאי, מסכים מאוד עם כל מה שכתבת אבל בתלות בילדים. זה לא בשביל כולם.
אני גידלתי 3 בנים באותו ביית (עוד לא סיימתי
) והם היו שונים מאוד בהליכות. יש לי בן שבגיל 7 לא הסכים ללכת גם 4 ק"מ והבן הצעיר שלי הלך 25ק"מ מאתגרים מאוד בגיל 6.
היום לשמחתי כולם אוהבים ללכת והולכים טוב.
הילדים שלך כנראה הלכו הרבה מגיל צעיר אבל אם אצל טל זה לא כך והוא חושש, מוטב לנסות ב"קטן" לפני שלוקחים אותם לנפאל.
חוויה מדהימה בשביל האחד יכולה להיות עונש לאחרים (גם אצל בוגרים)
-
מסלול שחשבתי עליוהי תאי ותודה על ההמלצות שאני בהחלט אקח איתי. חשבתי להעביר את נפאל לחודש אוקטובר כי זו ההמלצה ברוב האתרים (שעדיף אוקטובר מאשר מרץ).
החשש העיקרי שלי הוא מהבן הקטן אך הוא בהחלט משתפר מטיול לטיול ואם יהיו בדרך
דברים מענינים אז לא תהיה בעיה. אני חושב שנכון להתחיל בטרק קצר וקל (ככול הניתן) ואז להחליט איך ממשיכים.
-
מסלול שחשבתי עליודצמבר עדיין אפשרי.
הייתי בצפון ויטנאם בנובמבר והיה סבבה. כמובן שתמיד אפשר לתפוס ימי גשם אבל זה יכול להיות בכל מקום, גם בלאוס וגם בתאילנד. כאן בפורום היו דעות מוצקות שגם דצמבר זה זמן טוב.
לכן הצעתי את המסלול שהצעתי. להספיק לתפוס את ויטנאם בדצמבר ומשם להמשיך.
ברור לי שמבחינת טיסות הכי זול זה לנחות ולהמריא מבנגקוק אבל אם זה דופק את המסלול אז מה שווה החיסכון.
אבל עדיין, להקדיש חודש לדרום ויטנאם זה המון זמן ואין שם הרבה מקומות להסתלבט - אלא אם תעברו לאי קוק שהתרשמתי שזה פחות או יתר כמו בתאילנד.
גם בתאילנד חודש וחצי זה טונה זמן.
תחסוך את הזמנים האלה וקח את ההצעה של צילה לצפון מזרח הודו עם חיבור לנפאל.
-
מסלול שחשבתי עליואני דווקא אוהבת את נפאל במרץ זו תקופה נהדרת בעיניי לא חושבת שיש ממה לחשוש להגיע בחודש הזה,לא הייתי משנה... אני גם אהיה שם במרץ הקרוב

-
מצטרף להמלצה על הפונהילהלכנו אותו עם ילדים בני 6-12 (ואחת בת שלוש על הכתפיים) והיתה חוויה משפחתית נהדרת.
ממליץ לקרוא בבלוגים של משפחות שטיילו במזרח - מצורפת רשימה מהבלוג שלנו:
http://altarmilim.blogspot.co.il/p/blog-page_28.html
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות