ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לבד לאוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    3
    3139
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Hen_3446920
      Hen_3446920 נערך לאחרונה על ידי

אהלן אנשים,
      אני עוד מעט בן 22 ואני מתכנן לנסוע לטיול של 3 חודשים עד חצי שנה לבד לאוסטרליה וניו זילנד.
      אין לי כמעט בכלל פרטים ריאלים על אוסטרליה על מסלולים, עליות מחייה ועוד.
      אני מתכנן להתחיל בסידני (אצל דוד שלי) ומשם להמשיך.
      אני לא מכיר את אוסטרליה ומהמידע שיש באינטרנט קשה לגבש דעה לגביי מסלול מוגדר.
      אשמח אם מישהו שעשה משהו כזה או שיכול לנדב לי מידע מתאים יכתוב פה כמה שיותר בפירוט על כל מה שידוע.
      אני מתכנן לנסוע עוד חודש - חודשיים.

תודה רבה מראש לעוזרים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • natangin
        natangin נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד לאוסטרליה

אהלן חן. אני טסתי לבד לפני 3 שבועות לאוסטרליה ואלה העצות שאני יכול לתת לך - קודם כל תקרא על אוסטרליה מידע כללי ותתכנן מסלול על פי מה שאתה קורא ומה שמעניין אותך. אתה יכול לבוא בקטע של "לאן שרוח תיקח אותי" אבל מה שבטוח תכנון טוב לא מזיק ולדעתי טוב שתדע מה ואיפה אתה רוצה לעשות ולראות. בגדול הבנתי שהמסלולים הפופולרים הם הD והO. חפש על זה ותמצא לא מעט מידע. בנוגע לעלויות מחייה - יקר פה! אם תשן אצל דוד שלך זה יוזיל משמעותית את השהייה שלך בסידני אבל בכל אופן תדע שיקר פה. אומרים 2000 דולר אוסטרלי לחודש ואולי זה קצת פחות..

אם יש לך שאלות ממוקדות..

• שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד לאוסטרליה

האינטרנט מלא במידע מה אפשר לעשות, אבל אף אחד לא יגיד לך מה לעשות, את זה אתה צריך להחליט לבד לפי מה שמתאים לך. בצד שמאל של המסך יש קישורים לאתר עםתי של אוסטרליה ואתר עפתי של ניו זילנד. בכל אחד מהם תמצא מידע מתומצת במגוון תחומים, שיעזור לך קצת להתחיל. יש שם גם הצעות למסלולים. 

כמה פרטים חשובים בכל זאת:

1. אתה צריך להחליט מה בעצם אתה רוצה מהטיול שלך. כשזה יקרה תוכל לבוא עם שאלות ספציפיות. באתר הזה, כמו גם באתרים אחרים ברשת, יש שפע של מידע, אבל אין לך מושג מה לחפש. לכן קודם כל אתה צריך לעשות סדר במחשבות ובציפיות שלך. יהיה לך הרבה יותר קל למצוא מידע כשתדע מה אתה מחפש.
          2. חוץ מאתר עפתי שכבר הזכרתי, למטייל מציעה לך גם הרצאות בחינם ממטיילים מנוסים שיספרו על הטיול שלהם ועל ההתארגנות אליו. באתר יש הרבה מידע, יש המלצות למסלולים ויש המון טיפים מועילים באופן כללי. לחלק מהשאלות שלך תוכל למצוא תשובה גם בפורום, אפילו בעמוד הנוכחי. אתמול עניתי על שאלה של עלויות, למשל.
          3. לאוסטרליה צריך ויזה, ואם אתה מתכוון לטוס עוד חודש-חודשיים עכשיו זה הזמן להתחיל לטפל בה. כדאי גם להתחיל להסגר על תאריכים ספציפיים ולהתחיל לחפש ברצינות כרטיסי טיסה. רגע אחרון זה רעיון גרוע ויקר.
          4. אתה חייב לקחת בחשבון עונות וציפיות שלך מהטיול. להתחיל טיול בסוף ינואר באוסטרליה ואחרי כמה (?) חודשים לעבור לניו זילנד זה לא בהכרח רעיון חכם. בניו זילנד עונת הטרקים נגמרת בסוף אפריל. עונת הסקי מתחילה ביוני-יולי. לצפון אוסטרליה עדיף שלא להגיע בין עכשיו ובין מאי. לדרום עדיף להגיע לפני אפריל.
          5. אוסטרליה וניו זילנד מדינות מאוד שונות אחת מהשניה מבחינת מה שהן מציעות למטיילים. בעוד שניו זילנד מציעה טבע ואקסטרים, כמעט שום דבר חוץ מזה, אוסטרליה הרבה יותר מגוונת, ומציעה גם טבע ואקסטרים, אבל גם חופים, חיי לילה, חיות בר, ערים מעניינות (יחסית). אפילו הטבע האוסטרלי מגוון הרבה יותר ונע בין נופים אלפיניים ליערות גשם טרופיים למדבר וערבות אינסופיים. אתה צריך לדעת מה אתה מחפש בכלל ואז יהיה לך קל הרבה יותר למקד את ההחלטות שלך, איפה אתה רוצה להיות וכמה זמן להקדיש לכל מקום.
          6. גם אוסטרליה וגם ניו זילנד הן מדינות מערביות ודי מרובעות. אלה מדינות שבהן רצוי ומקובל לתכנן מראש. להגיע ולהחליט בדקה התשעים מה אתה רוצה זה אפשרי בחלק מהפעמים, לא תמיד, ובחלק נוסף זה אפשרי אבל זה יעלה לך יותר כסף. עדיף להמנע מספונטניות מוחלטת. אני לא מתכוונת שתבנה מסלול לחודשיים ברמה של מה תעשה כל יום, אבל כן תחשוב בקווים כלליים לאן אתה רוצה להגיע ואם יש הכנות שצריך לעשות בין לבין. האם אתה צריך טיסה בחלק מהמסלול? אם כן, כמעט תמיד זול יותר להזמין אותה מראש. אם תחכה ליום האחרון אתה יכול למצוא את עצמך בלי כרטיס או עם כרטיס יקר בהרבה ממה שקיווית להוציא. אותו דבר על מקומות לינה ועל אטרקציות. כשכולם מסביבך מזמינים מראש ורק אתה ספונטני, יש מצב שתצטרך להתפשר.
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון