קצת שאלות על ניו זילנד
-
היי אני שבוע הבא טס לניו זילנד, אני מגיע לשם לחודשיים וחצי. אני טס עם חברה שמגיעה רק ל3 שבועות. לשנינו יש ניסיון בטרקים ככה שמבחינה זאת אין בעיה. אנחנו עם רכב.
1) אני רוצה להתחיל בטרק בנלסון לייקס. שמעתי שה-Angelous lakes מומלץ. יש מישהו שיכול לשפוך קצת אור על זה? (הבנתי שזה יומיים טרק? האם זה הלוך חזור?) והאם צריך להזמין אותו מראש בדוק ובהאט?? אם כן, אז איפה?
2) ראיתי באתר שיש אפשרות לעשות חלק מהאייבל טסמן של יומיים. התחלה בMarahau בקייאקים, שינה בTorrent Bay וסיום בBark bay. השאלות הן:
איך מגיעים לנקודות ההתחלה?
איך סוגרים את עניין הקייאקים והמדריך? ואת השינה?
והאם החזרה לרכב יכולה באמת להיכנס ביומיים?
3)מישהו יכול להמליץ על הקרחונים גוזף פרנץ?? הבנתי שאין שם כרגע טיולי הליכה...
4)טרק הרוטברן- צריך להזמין מקום מראש בדוק וגם בהאטים??
5) האם יש טרק של יומיים או מסלול יום בהר קוק שהוא מומלץ??
מצטער על השאלות הרבות

-
קצת שאלות על ניו זילנד3. טרק הרוטברן בהחלט מצריך הזמנה מראש. למרות שאפשר עם קצת מזל לסגור את זה מעט זמן מראש בהסתמך על ביטולים. יש אפשרות לפרידם קמפינג בנורט באנץ (סמוך לבקתה של הלילה הראשון אם מתחילים בכיוון קווינסטאון) דבר שמצריך חציה של איזהשהו פלג מים והליכה של עוד 2-3 ק"מ צפון מערבה וחזרה למחרת, הבעיה שזה ממש בתחילת המסלול ומשם אם אני זוכר נכון אין יותר מקומות חוקיים לעשות זאת. צריך ללכת משם משהו כמו 30-35 ק"מ עד לבקתה הראשונה של הגרינסטון (לא גרייט ווק אין צורך בהזמנה מראש וגם אין אפשרות) או עד לדיוויד (תלוי אם אתה עושה מעגלי או לא)
2. המולר האט זה הטרק היחיד שאני מכיר במאונט קוק (יכול להיות יום או יומיים) שלא מצריך ציוד וידע אלפיני. בכל אופן הוא טרק נהדר!
-
קצת תשובות על ניו זילנדנתחיל בקרחונים. יש שניים. פוקס ופרנץ ג'וזף. קשה להמליץ על אחד, כי לא נראה לי שיש תרמילאי שטרח לעשות סיור בשניהם, מכיוון שהסיורים די זהים. בחר אחד מהם, ואם אתה מתעקש, פשוט תעצור לראות את השני ממרפסת התצפית (הליכה קצרה).
הסיורים עצמם כוללים הליכה על הקרחון, מודרכת, עם ציוד מיוחד. לא משהו שתוכל לעשות עצמאית. אם יש לך הרבה כסף תוכל להשקיע בסיור שכולל גם מסוק שמנחית אותך על הקרחון.
אפשר לעשות את האייבל טזמן באופן חלקי כך שיתאים ליומיים בלבד. זה מאוד פשוט - יש סירה שנוסעת ומורידה תרמילאים בשתיים-שלוש נקודות, ופשוט בוחרים נקודת מוצא שחוסכת יום-יומיים הליכה לפי בחירתכם (אנחנו עשינו יומיים של הליכה). קל לסדר את זה מנלסון. אני אישית לא השתגעתי על הטרק. החופים בו יפהפיים, אבל החלקים של ההליכה ביער די מייגעים ולא משתווים ליערות אחרים בניו זילנד. לכן עדיף לדעתי להתמקד ביום אחד בקאנו או בקיאקים (גם את זה קל לארגן בנלסון) ולגמור עניין - אבל זו רק דעתי וטעמי האישי.
לגבי רוטברן. אין דבר כזה "מקום בדוק וגם בהאטים". ה"דוק" (DOC) הוא מעין המשרד לשמירת הטבע של ניו זילנד, והוא פשוט המקום והארגון שמטפל בלינה בטרקים (גם ההאטים וגם אתרי הקמפינג). אתה פשוט מזמין את הלינה דרכם, אפשר דרך אתר האינטרנט שלהם או דרך המשרדים שלהם שנמצאים לכל אורך ניו זילנד. היות והרוטברן מאוד פופולרי, חייבים להזמין מקום מראש בעונה - לא ידוע לי כמה זמן מראש (לא התעדכנתי בטווחים של היום), אם זה קמפינג כנראה שאפשר להזמין רק ימים ספורים מראש.
האתר של ה-DOC מעולה לקבלת מידע על טרקים. לגבי נלסון לייקס למשל:
http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks /nelson-tasman/nelson-lakes/
חוץ מזה בכל משרד שלהם יש מפות במחירים מגוחכים ודוכן מידע עם אנשים ששמחים לסייע ולהמליץ.
בהר קוק הכי מומלץ לחכות למזג אוויר מעולה... וזה נדיר. לפעמים במשך שבוע שלם לא רואים כלום, ואז מיותר לצאת לטרק (היחיד שאפשר לכלול בו לילה הוא מיולר האט שמומלץ לעשות רק במזג אוויר ממש אידיאלי), מקסימום למסלול קצרצר.
-
קצת תשובות על ניו זילנדתודה רבה!
מישהו מכיר טרקים בנלסון לייקס ויכול להציע אחד טוב?
או אולי מידע על הAngelous lakes?
-