ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטרליה או דרום אמריקה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    14
    1949
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

היי,
      תגידו - איזה טיול יותר יקר: לאוסטרליה או דרום אמריקה (ארגנטינה, ברזיל, לא בוליביה) ומה העלויות של טיול לאוסטרליה ל3 חודשים.
      אנחנו זוג בני 27, נעדיף חדרים זוגיים עם מזגן ושירותים/מקלחת.
      אולי כדאי לקנות את הוואן שבו גרים?
      אודה לכל מידע.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

שנפתח עוד דיון על אלפקות?
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

שניהם לא זולים
          במיוחד לא לתקופה של שלושה חודשים, ולכן כדאי שתבחרו את היעד לפי מה שמעניין אותכם, ולא לפי העלויות. תמיד אפשר לקצץ בעלויות, זה רק עניין של ללמוד איפה נוח לכם לקצץ ואיפה לא, אבל לפי דעתי יעד לנסיעה צריך לבחור בגלל דברים אחרים ולא בגלל עלויות, זה לפחות מה שאני עושה.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

שניהם לא זולים:Re
            תודה על התשובה,
            ואם לרגע לא תשפטו אותי ואת הדרך בא אני מחליטה לאן לטוס - יש למישהו מושג בכל זאת איזה טיול יותר זול?
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

אלוהים שישמור
              מי שפט אותך?? ביקשת חוות דעת, נתתי את שלי. נא להרגע. ואם את רוצה עלויות - אני טיילתי באוסטרליה וניו זילנד במשך עשרה וחצי חודשים, אחותי טיילה בדרום אמריקה במשך שמונה חודשים, עלה לנו אותו דבר - 6000$, לערך.
              • sana
                sana נערך לאחרונה על ידי

שניהם לא זולים:Re
                אני לא יכולה להשוות, כיוון שלא הייתי בדרא''מ, אבל הנה נתוני עלויות לטיול באוסטרליה:

טיסה - 1600$- 1800$ (אמריקאי) + כ-300 ש''ח לאדם לויזה.

לינה - חדרים זוגיים + מקלחת ושרותים צמודים הם ''מצרך די נדיר'' באכסניות, ולכן סביר שתאלצו לישון ב-Cabins באתרי קמפינג. עלות ללילה - סביב ה-60$AUD ללילה לזוג, לפעמים יותר.

רכב - ל-3 חודשים יעלה המון המון כסף לשכור רכב באוסטרליה. גם עלות קנייה אינה זולה, אבל אולי לשני זוגות זה עדיף. רכב יכול לעלות 2500-3000$AUD, וזה בלי לקחת בחשבון הוצאות דלק (יש המון ק''מ של נסיעה!), תיקונים וכו`. כמובן שאם תנמכרו אותו לא במחיר הפסד - חלק מהכסף יחזור.

אוכל - תלוי איזו רמה - פיש & צ`יפס יעלה 5$, מוצרי חלב וירקות ופירות - יקרים יחסית... לדעתי ניתן להסתדר עם סכום של כ-20$AUD ליום, כולל פינוקים ויציאות מדי פעם.

אטרקציות - תלוי למה הכוונה... בעיקרון כל שייט / טיול ג`יפים / ראפטינג / צניחה וכו` - כל אחד עולה מעל 100$AUD, ולפעמים הרבה יותר... זה תלוי בכם כמה אתם תחליטו להשקיע בסעיף הזה.

קחו בחשבון שתמיד יש ''הוצאות נוספות'' - אינטרנט, צילום, טלפון, בזבוזים, מזכרות ומתנות ועוד אלף ואחד דברים קטנים, שלאט לאט מצטברים...

טיול מעולה, לא משנה לאן תחליטו לטוס...

• ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה רוני
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

🙂 תודה רבה על הפירוט
                    מאוד עוזר! תודה רבה!
                    • inbi84
                      inbi84 נערך לאחרונה על ידי

לרוני!!
                      טיילת כמעט 11 חודשים ב6000$ לא חשבתי שזה אפשרי כלומר ''התכלבת'' או ש... מאוד מעניין אותי כי יש לי בערך אותו סכום (לא כולל טיסה) אשמח אם תתן לי עצות...
                      • inbi84

לרוני
                        טיילת כמעט 11 חודשים ב6000$ לא חשבתי שזה אפשרי כלומר ''התכלבת'' או ש... מאוד מעניין אותי כי יש לי בערך אותו סכום (לא כולל טיסה) אשמח אם תתן לי עצות...
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

אני?? מתכלבת??
                          חלילה. נתחיל בזה שהטיול שלנו היה כבר לפני מספר שנים, סביר להניח שעכשיו זה טיפה יותר יקר. חוצמזה, אני טיילתי עם בנזוגי (אז), אז זה קצת חוסך, חוצמזה ישנו בוואן או באוהל זאת אומרת שבמקום להוציא 20$ ללילה לאדם, הוצאנו בערך 10-15$ ללילה לזוג בקראוון פארק, או שישנו במקומות שלא דורשים תשלום. חוצמזה את רוב הארוחות בישלנו לעצמנו. כמו שאמרתי, צריך לדעת איפה לחסוך, חוצמזה שאנחנו באופן אישי הרבה יותר נהנו שיש לנו את הפינה שלנו בוואן, מאשר לישון עם עוד שמונה אנשים בחדר - בצבא כבר הייתי...
                          • inbi84

אני?? מתכלבת??:Re
                            חלילה לא באתי להעליב או משהו פשוט עד עכשיו דאגתי שאין לי מספיק כסף... למרות שבאמת צריך לדעת טוב טוב איפה לחסוך... זה פשוט היה נראה לי מלאא זמן יחסית לסכום שבזבזת.
                            • sana
                              sana נערך לאחרונה על ידי

זה באמת ''מלאאא'' זמן
                              ורוב התרמילאים שמטיילים באזור מוציאים הרבה יותר!

בתור מי שטיילה גם כן בזוג, בערך באותם תנאים (שאגב נחשבים ''התכלבות בעיני חלק גדול מהאנשים...), הנה סיכום ההמלצות לקיצוץ:

הקיצוץ נובע בעיקר בגלל לינה ברכב / באוהל, כולל לינה במקומות לא מסודרים בכלל, על כל המשתמע מכך (בלי מקלחות, בלי מטבח, לפעמים בלי שרותים / ברז וכו`...), בישול עצמי וקניית מצרכים זולים.

חשוב גם ''לשים עין'' על כמות האטרקציות (כי אלה סכומים גדולים שמצטברים די מהר).

עלות הרכב (שלא ממש ניתן לחשב מראש) משפיעה גם היא על עלות הטיול, ולכן כל הוצאה של תיקונים וכו`, בנוסף להוצאות הדלק - גם הם סכומים גדולים שמצטברים מהר, אם כי אין הרבה מה לעשות בקשר לזה...

בהצלחה,
                              אנה.

• ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

אכן מלאאא
                                אבל שוב, וכמו שאנה אמרה, זה הכל תלוי על מה בוחרים להוציא את הכסף - זה הכל עניין של סדרי עדיפויות. אנחנו העדפנו לחסוך בלינה ולבשל לעצמנו - למרות ששוב, בעיני זה חלק גדול מהעניין ויצא לנו ככה לפגוש אנשים מדהימים - ולהוציא את הכסף על טרקים, על כל מיני אטרקציות וכו`, ובגלל שזו הדרך בה טיילנו, יכולנו למשוך את הטיול על הרבה זמן. חוצמזה, זה תמיד טוב לנסוע לטיול כזה עם איש קבע. סתם...:-)
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון