מספר שאלות לגבי קנית אופנוע
-
היי, מה העניינים?
אני טס בינואר לאוסטרליה וחשבתי על זה הרבה, והחלטתי שרוב הסיכויים, אלא אם ישתנה משהו, שאני קונה אופנוע (8 שנים שאני רק עם אופנועים בארץ וקשה לי לוותר על זה במיוחד שאני מתכנן טיול לתקופה ארוכה-שנה).
אז...רציתי לשאול כמה שאלות ואשמח לתשובות מניסיון ממי שיודע:
1. לינקים לאתרים למכירת אופנועים וציוד יד-שניה, כדי שאוכל לקבל מושג על המחירים שם (ואם אפשר מהארץ לפני היציאה-מה טוב...).
2. האם כדאי לקחת ציוד מהארץ (בעיקר קסדה, מעיל, תיקי צד ומיכל שכבר יש לי פה...), מכיוון ששמעתי שמועות שעושים עם זה בעיות ביציאה מהארץ\כניסה למדינות שונות...ובכלל, אם יש מה להסחב או שאפשר למצוא שם ציוד רכיבה (יד-שניה זה בסדר גמור ואפילו עדיף...) במחירים סבירים ובקלות...
3. מה מחירי הדלק (סתם לידע כללי...), והאם יש מוסכים גם באיזורים הלא-עירוניים (אני מתכנן לעבוד בחוות שם...), למרות שאני מבין במכונאות, אבל חלקי חילוף וכאלה...
ניתן לכתוב אלי כאן או במייל [email protected]
אשמח לדבר עם מי שכבר עשה את זה ויש לו קצת ניסיון.
זהו בגדול...בינתיים נראה לי...
תודה.
-
אהלן רןאז בהמשך למייל ששלחת אלי..
1.לא כך מבין בלינקים של אתרי מכירות אופנועים יד שנייה, אבל זה לא כל כך משנה, כי אופנוע קונים מהעיתון ולא מסוכנות של יד שניה, אחרת יקרעו אותך במחיר. לא כתבת איפה אתה נוחת אבל אם בסידני או במלבורן יש היצע אדיר של אופנועים מכל הסוגים במחירים מעולים..הלואי שהיו כאלה בארץ.
2. לגבי ציוד..זה כבר שיקול שלך, גם שוק ציוד היד שניה פורח מאוד וניתן למצוא קסדה ומעיל וכל שאר הציוד הנלווה במחירים אטרקטיבים. אז מה שיוצא יותר זול.
3.לגבי דלק המחיר בניו זילנד כרגע הוא 1.38$ לליטר ואני מניח שבאוסטרליה זה טיפה יותר נמוך ובדולר אוסטרלי. לגבי מוסכים, אתה לא מאמין איזה רמת שירות אפשר לקבל בכל חור או כפר שמה.. בדארווין אני שברתי את הגלגל שינים שיושב על הגיר ותוך פחות 48 שעות היה לי אחד חדש ומורכב כבר..אז ככה שאין מה לדאוג לגבי שירות וחלקים.
לי היה קוואסקי KLX 650 שהיה פשוט מעולה שעהל לי 3,700$ אבל זה היה לפני 5 שנים. מתוך 29,000 ק''מ עשינו בערך 11,000 בשטח כולל קייפ יורק והקימברלי במערב אוסטרליה...
רק דבר אחד תתכונן לזה שטיול על אופנוע הוא משימה קשה והדבר שהכי מתמודדים איתו זה הבדידות...יש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלה שלא..
בהצלחה
עוז-נחיתה רכה כריסטצ`רץ -
בדידות הא?טוב, נעשה קצת ויפאסנה...:)
אני מקווה שאני לא אסבול מהבדידות יותר מידי...אתה מדבר על העניין שאי אפשר לקחת טרמפיסטים או חברים איתי? או על זה שאין עוד מטיילים על אופנועים בד''כ?
3700$...הבנתי שזה בערך 13000 ש''ח (כ3.5 ש''ח לדולר אוסטרלי אם אני לא טועה?)...על איזה מודל אופנוע אנחנו מדברים?