חור באוזון
-
האם זה נכון שמכיוון שהחור באוזון נמצא בדיוק מעל אוסטרליה צריך למרוח קרם שיזוף בכל חשיפה לשמש? או שזו רק שמועה... -
אכן כןאני לא יודע אם החור באוזון נמצא ממש מעל אוסטרליה, אבל כל האיזור כולל ניו זילנד, הוא הכי מסוכן מבחינת חשיפה לשמש. יש שאומרים שהחור שם כ``כ גדול בגלל גזים של הכבשים (טוב,נו, יש 80 מליון...). בשתי המדינות האלו יש גם את אחוז סרטן העור הכי גבוה בעולם... מנסיון- זה באמת ככה. לפעמים השמיים לא בדיוק בהירים והשמש לא ממש קופחת, וזה מטעה. לא מרגישים אבל השמש שם נורא מסוכנת ומומלץ באמת למרוח קרם הגנה כשיוצאים. גם אנחנו זלזלנו בהתחלה - וראינו תוצאות. אחרי יום שלם בחוץ נשרפתי לגמרי בקרקפת (הייתי אחרי תספורת) וזה לא נעים.
יניב ועדי -
לא מדויקהחור באוזון הוא אי שם בדרך בין ניו זילנד לדרום אמריקה, אבל ההשפעה רבת השנים של החור הזה רבה, אגב, ישראל ממוקמת במקום השלישי מבחינת מספר חולי סרטן העור . -
לא מדויק:Reבהמשך לבעית החור באוזון - קרם הגנה כדאי לקנות מהארץ או ששם יש משהו יותר טוב (גם מבחינת הגנה וגם מבחינת מחיר)? -
לא מדויק:Reמעדיף לקנות שם, בכל זאת יש שם שילוב של קרם ההגנה עם קרם נגד זבובי חול (כאילו שזה עוזר במשהו...) -
עד כמה שידוע לימלימודי האקולוגיה שלי (למרות שעברו כמה שנים ואלו לא היו לימודים מאוד מאוד מעמיקים) מיקום החור באוזון לא קשור כהוא זה לכבשים של נ``ז, אלא לזה שהמשיכה המגנטית באזור הקוטב הדרומי יותר קטנה ולכן האוזון מתפזר במקומות בהם יש יותר משיכה, כלומר, לא שם. זה גם מסביר את העובדה שאוסטרליה ונ``ז הן לא המדינות הכי מזהמות בעולם (והאוקינוס השקט ודאי לא) ובכל זאת החוא נמצא שם.
החדשות הטובות הן שהוא מצטמצם! -
תודה על ההמלצה -
שום קשר לכבשים!כבשים אחראים, אם כבר למשהו אז לאפקט החממה-עלייה בטמפ,
החור באוזון נובע מכתוצאה מזיהום אויר מגזים תעשייתים שונים -
אבל למה החור דווקא שם?אגב, מה שבהחלט מגדיל את החור אלו גזים המכונים ``פריאונים``, כאלה שמשמשים הרבה בקירור של מזגנים ומקררים (בעיקר ישנים). אם אני לא טועה הם מפרקים את המולקולה של האוזון לחמצן (02) ולאטום נוסף של חמצן O. -
בגלל -
הפך לפורום ערוץ המדע פה.... -
וואי..דווקא מעניין